Η Λιάνα Κανέλλη έγινε έξαλλη με τον Τσίπρα - και έχει απόλυτο δίκιο

Η Λιάνα Κανέλλη έγινε έξαλλη με τον Τσίπρα - και έχει απόλυτο δίκιο Facebook Twitter
78

ΜΕ UPDATE ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Η Λιάνα Κανέλλη έγινε έξαλλη με τον Τσίπρα - και έχει απόλυτο δίκιο Facebook Twitter

Όλα ξεκίνησαν απ' το ντοκιμαντέρ για τον Τσίπρα που παίχτηκε την περασμένη εβδομάδα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. 

Υπήρξε μία σκηνή, αυτή στην οποία ο Τσίπρας παρακολουθεί στην τηλεόραση το χαστούκι του Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη η οποία είναι τελείως αμφιλεγόμενη. 

Να πώς την είχα περιγράψει στο ποστ μου για το φιλμ

Η Λιάνα Κανέλλη έγινε έξαλλη με τον Τσίπρα - και έχει απόλυτο δίκιο Facebook Twitter

Να αλλάξω κάτι: Επειδή είχα δεχτεί πολλή κριτική για το αν τα πράγματα έγιναν όντως έτσι, βρήκα την ακριβή ατάκα του Τσίπρα μόλις είδε τα χαστούκια εναντίον της Κανέλλη.

Λέει κάποιος: "Θα κάνει τώρα μελανιές ε;" 

Λέει ο Τσίπρας: "Αλλά σηκώθηκε η άλλη [η Κανέλλη] να τον μουντάρει" 

===

Χτες η Λιάνα Κανέλλη, αργά το βράδυ, στο κλείσιμο της Ανατροπής του MEGA μίλησε για πρώτη φορά δημοσίως για αυτό που υπάρχει στο ντοκιμαντέρ.

Ήταν έξαλλη και χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις, με τις οποίες δε συμφωνώ. 

 

"Δεν μίλησα σχεδόν ποτέ για τα χαστούκια, δεν τα χρησιμοποίησα για κομματικά οφέλη, αλλά να βλέπω έναν αρχηγό κόμματος της Αριστεράς, καθώς με χτυπούν να χασκογελάει...! Δεν με νοιάζει ούτε η πρόθεσή του ούτε τίποτα", είπε μετά.

 

Είναι αλήθεια πως πολλοί στο σινεμά παγώσαμε με την αντίδραση του Τσίπρα. Εγώ θεωρώ ότι μπορεί να ήταν από αμηχανία, άλλοι θεατές όμως δεν δείχνουν την ίδια επιείκεια.

 

(Πχ. στο http://cinefreaks.gr διαβάζουμε: "Ασχέτως με πολιτικές πεποιθήσεις, θεωρώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας αποτελεί μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περίπτωση ανθρώπου και πολιτικού, που έχει χτίσει ένα πολύ συγκεκριμένο προφίλ, προκαλώντας -ίσως- στρεβλή εντύπωση για την «πραγματικότητά του». Αδιάσειστη απόδειξη του παραπάνω είναι η αλλαγή της δικής μου προσωπικής άποψης και πολλών άλλων μέσα στην αίθουσα, όσον αφορά τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τον πρόεδρό του. [...] 

Αυτό που πραγματικά είδαμε στο «Νήμα» ήταν τον Αλέξη να μιλά στην κάμερα για το πόσο αφόρητα δύσκολο είναι να είσαι διάσημος (!), τους συντρόφους να του ανοίγουν τις πόρτες από τα αυτοκίνητα, τα στελέχη του κόμματος ανενημέρωτα και αμήχανα μπροστά σε θεμελιώδη ερωτήματα για το μέλλον της χώρας, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να γελά ως πρώτη αντίδραση στα χαστούκια του Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη (σχολιάζοντας «αυτή σηκώθηκε πρώτη, ε;») και τη Κουμουνδούρου να πανηγυρίζει για τη χασούρα το βράδυ των εκλογών, αφού «η καυτή πατάτα δεν ήρθε στα χέρια μας» (sic). Εν ολίγοις, είδαμε κόμμα και αρχηγό να εκτίθενται ανεπανόρθωτα. [...] 

Προς τιμήν, βέβαια, του κου Τσίπρα, το υλικό δεν φιλτραρίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ίσως θα έπρεπε.") 

 

 

Το ότι η Κανέλλη ήταν η μόνη που υπερασπίστηκε την βουλευτίνα του κόμματός του, Ρένα Δούρου, ανεμίζοντας και πετώντας κάτι χαρτιά (τον Ριζοσπάστη;) στον Κασιδιάρη, αντί να εντυπωσιάσει τον κύριο Τσίπρα, τον έκανε να σχολιάσει το αμίμητο: "Αλλά σηκώθηκε η άλλη να τον μουντάρει"!

 

Τρομερή παρατηρητικότητα! Σηκώθηκε η Κανέλλη να τον μουντάρει λοιπόν (όπου μουντάρω = "Επιτίθεμαι. Χρησιμοποιείται κυρίως για να περιγράψει επιθέσεις από σκυλιά. Όταν αναφέρεται σε ανθρώπους, σημαίνει επιτίθεμαι συνήθως με άγαρμπο και πρωτόγονο τρόπο. Δεν σημαίνει γενικά επιτίθεμαι, σημαίνει ορμώ ξαφνικά, χυμάω"). 

 

Οπότε, αφού όχι απλά του επιτέθηκε, αλλά του χύμηξε πρωτόγονα σα σκυλί, μήπως απλώς ο Κασιδιάρης αμύνθηκε δικαίως;

 

Ακόμα και για καλό, ή με θαυμασμό να το είχε πει ο Τσίπρας, αυτό δεν είναι που υποστηρίζουν κι οι Χρυσαυγίτες; Ότι σηκώθηκε πρώτη η Κανέλλη και του όρμηξε επιτιθέμενη. Κι αυτό θα υποστηρίξει και ο ίδιος ο Κασιδιάρης στη δίκη.

 

Και να που τώρα υπάρχει ένας πολιτικός αρχηγός της Αριστεράς, που (άθελά του;) δίνει πυρομαχικά στον Κασιδιάρη, στη διαμάχη του με τη βουλευτίνα που υποστήριξε γενναία τη Δούρου και προσπάθησε να τον απομακρύνει. [Σε τηλεφώνημά του με τη Δούρου λίγο μετά, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τής λέει γελώντας: "Είχες και σπουδαία υποστήριξη ε; Είχες τον Παυλόπουλο δίπλα σου..." Καμία Κανέλλη, μόνο ειρωνεία.]

 

Όσοι δεν έχουν δει το ντοκιμαντέρ μπορούν να λένε πολλά και διάφορα, στα τυφλά, υπέρ του ενός ή του άλλου. Επίσης κατανοώ ότι μπορεί ο Τσίπρας να φέρθηκε όπως φέρθηκε για χίλιους δυο λόγους, και ένας πιθανός είναι η αμηχανία ή το μπέρδεμα ή το σοκ.  

 

Σ' αυτήν την περίπτωση όμως -και έχοντας δει το ντοκιμαντέρ- κατανοώ χίλιες φορές περισσότερο την, απόλυτα δίκαιη κατά τη γνώμη μου, οργή της Λιάνας Κανέλλη, κι ας μην μου άρεσε ο τρόπος της στην εκπομπή. 

 

 

==

 

UPDATE: Οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ έβγαλαν ανακοίνωση υποστήριξης του κυρίου Τσίπρα. Διαβάστε την εδώ.

78

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

19 σχόλια
Aμηχανία της στιγμής ήταν. Και να σηκώθηκε η Κανέλη πρώτη , που πράγματι ήταν λίγο ριψοκίνδυνο καιι αψυχολόγητο καθώς φαινόταν ο άνθρωπος ότι δεν ήταν καλά και δεν έπρεπε να προκληθεί εκείνη την στιγμή. Μπορούσε να διαπράξει άσχημη πράξη , δεν δικαιολογείται ο ξυλοδαρμός της ως πρόκληση, αλλά ήταν δυστυχώς αναμενόμενος. Οι άνθρωποι αυτοί δεν διστάζουν σε δολοφονίες. Μερικές ψιλές θα τους χαλούσαν; Δεν κινούμαστε μέσα στο πλαίσιο της ψυχικής διαύγειας και δεν πρέπει να λειτουργούμε έτσι δυστυχώς. Η κυρία Κανέλλη λειτούργησε όχι μεν προκλητικά , αλλά αφελώς. Πράγμα γενναίο μεν , αλλά σωματικά επικίνδυνο και επώδυνο. Από εδώ και πλέον νομίζω θα είναι πιο νουνεχής και όχι παρορμητική.
Φημολογείται ότι υπάρχει κινηματογραφημένη εκδοχή με τον Τσίπρα να σπάει την τηλεόραση κραυγάζοντας "Τον π...η, θα τον γ...ω, που πείραξε την Λιάνα, κοτούλα Δούρου", αλλά τελικά επιλέχθηκε η συγκεκριμένη βερσιόν για προσέγγιση του κεντροαριστερού χώρου και ειδικά του "Ποταμιού" που φαίνεται να εισπράττει στα γκάλοπ την ορθολογική στάση του ηγέτη του απέναντι στην ΧΑ.
Εδώ ο κόσμος κέγεται και το ... κτενίζεται. Γελοία πράματα, μα πιο γελοίο είναι το άρθρο... δηλαδή ποιό είναι το νόημα; Αφού όντως του έγινε "επίθεση", αυτός κακώς αντίδρασε με τον τρόπο που αντίδρασε... Προσωπικά νομίζω το χαστούκι του ήταν χαστούκι πολλών Ελλήνων πάνω σε μια βουλευτή που είναι κατεστημένο κι όλο βλακείες είναι άμα μιλά, και στο κάτω κάτω αυτή το παίζει νταλικέρης και μάγκας, τι είναι το πρόβλημα όταν της συμπεριφέρθηκαν όπως αυτή κάνει;
Συγγνωμη, διαβαζετε τι λετε? Αλλο το στυλ της Καννελη σαν ανθρωπος η πολιτικος και αλλο να δεχεται χαστουκια. Με κατι τετοια που διαβαζω μου φαινεται πως δικαιωνονται αυτοι που μιλουν για κρυπτο/φασισμο μεγαλου μερους της κοινωνιας μας, πολυ περα απο τα ορια της ΧΑ.
Λογικά θα έπρεπε ο Τσίπρας να απολογηθεί για το απαράδεκτο, άδικο και βλακώδες σχόλιό του. Μπορεί κάλλιστα να επανορθώσει δημοσίως, με μια απλή δήλωση. Αλλιώς κινδυνεύει να θεωρηθεί συνήγορος του αρχηγού των ελληνικών ορκ.
Η Κανέλλη ήταν αυτή, που 20 χρονών μετέδιδε τις ειδήσεις στη χουντική τηλεόραση, ή κάνω λάθος;Η Κανέλλη ήταν αυτή, που τη δεκαετία 80 ήταν κομματικό στέλεχος της ΝΔ (φανατικό) ή δεν θυμάμαι καλά; στα τριανταφεύγα σου έχεις ήδη ολοκληρωμένη υπόσταση, δεν μπορείς να ανασύρεις φράσεις (όπως ο ) για λάθη της νεανικής ηλικίας...Η Κανέλλη δεν είναι αυτή που αρθρογράφησε επανειλλημένα, και σαν βουλευτίνα του ΚΚΕ, σε φυλλάδες όπως τα Νέα, το Βήμα, το Έθνος, δεν είναι αυτή που συμμετέχει ως μαϊντανός σε εκπομπές του Πρετεντέρη, του Χ''Νικολάου, του Παπαδάκη, κλπ;Γεια σου λοιπόν, επαναστάτρια Λιάνα. Ευτυχώς που υπάρχεις κι εσύ. Υπάρχει ακόμη ελπίδα σ'αυτόν τον τόπο.
Με συγχωρειτε αλλα η απαντηση σας στο σχολιο μου ειναι ακατανοητη. Εδω δε συγκρινουμε ναζισμο και κομμουνισμο για να δουμε ποιος ειναι ο καλυτερος, εδω καταδικαζουμε μια βιαιοπραγια καθως και την αχαρακτηριστη ελαφροτητα με την οποια την αντιμετωπισε ο αρχηγος μικρομεγαλου κομματος που ευελπιστει καποτε να γινει πρωθυπουργος. Δεν ασχολουμαστε με το αν η Κανελλη ειναι κομμουνιστρια παλιας κοπης η κουλτουριαρα του Κολωνακιου (επι τη ευκαιρια, αυτα τα δυο δε συμβιβαζονται, αποφασιτε τι απο τα δυο τη χαρακτηριζει). Λυπαμαι αλλα η απαντηση σας μου φαινεται σαν προσπαθεα μαζεματος υπολανθανουσας φασιστικης νοοτροπιας και δικαιολογησης απαραδεκτων πραξεων.
ναι στα 20 της έλεγε ειδήσεις ΄ήμαρτον ρε φίλε απλά μαθηματικά. Εσύ αλήθεια τι ψήφιζες πριν? (και εννοώ με το πριν την εποχή της αδικοχαμένης ''ευμάρειας'' .
Όσο τα κουκιά δεν βγαίνουν για το ΚΚΕ (βλέπουν δηλαδή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ναι μεν δεν έχει "Παπανδρεϊκή" δυναμική, αλλά δεν χάνει κιόλας κομμάτια προς το ΚΚΕ, ενώ και οι υπόλοιποι αντιμνημονιακοί δεν το προτιμούν), τόσο πολώνει, με κάθε αφορμή την κατάσταση με μοναδικό στόχο τον Τσίπρα, θεωρώντας ότι εκεί είναι η μοναδική πηγή ψήφων. ΣΥνηθέστατα (και καθόλου παράξενο για το ΚΚΕ που μας έχει συνηθίσει), οι αιτίες είναι "ηθικής" φύσεως και αφορούν συμπεριφορές. Παράλληλα, με τα ίδια "ηθικά" επιχειρήματα (ηθικού αριστερού καθωσπρεπισμού), προσπαθούν να συγκρατήσουν και τον ψηφοφόρο τους που ολοφάνερα το σκέφτεται για μια Αριστερόστροφη δύναμη εξουσίας, αλλά και κόβει εκ των προτέρων τις γέφυρες για την αναμενόμενη προεκλογική "επίθεση φιλίας" που θα το πιέσει ακόμα περισσότερο. Ακόμα, εδώ, η Κανέλλη βάζει στο τραπέζι το επεισόδιο με τον Κασιδιάρη "από το παράθυρο", με αφορμή το ντοκιμαντέρ, για να παίξει κι αυτό στα προεκλογικά, πάλι με "ηθικά", "αγωνιστικά" πρόσημα. Κανονικά ο Τσίπρας και το επιτελείο του (που προφανώς ενέκρινε το έργο) θα έπρεπε να "κόψει" τη σκηνή, καθώς εύλογα δεν είναι "Politically correct". Δεν το έκανε, ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
εμένα πάλι γιατί μου φαίνονται όλα αυτά φυσιολογικά ;Δεν έχω δει το ντοκιμαντερ και δεν είμαι φαν του Τσίπρα, κυρίως λόγω του τρόπου πολιτικής ανέληξης του που βασίζεται σε ένα σύστημα, μέρος των όσων δέρνουν την Ελλάδα. Το αναφέρω διότι κανονικά θα έπρεπε να είμαι από τους τελευταίους που θα τον υπερασπίζονταν αλλά νιώθω πως πρέπει να εκφράσω κάποιες σκέψεις σε σχέση με το αρθρο:- Δεν νομίζω πως υπάρχει άγιος πολιτικός, τουλάχιστον κανείς που να κατάφερε να αναρριχηθεί ψηλά. - Το σκηνικό με Κασιδιάρη-Κανέλλη , τραγικό μεν, γραφικό δε καθώς τόσο ο Κασιδιάρης όσο και η Κανέλλη χαρακτηρίζονται (ο καθένας με τον τρόπο του) από το "διαχυτικό" ταπεραμέντο τους που όλοι αναγνωρίζουν.- Ένα χαμόγελο μπορεί να κρύβει πολλά συναισθήματα και να έχει ακόμα περισσότερες "αναγνώσεις". Είναι έυκολο ο παρατηρητής να προσδώσει τη σημασία που τον "εξυπηρετεί", έστω και άθελά του. Αυτό που με ενόχλησε τελικά στο άρθρο είναι η υπερβολική προσπάθεια να προσάψει κάτι το αρνητικό στον Τσίπρα. "Χαμογέλασε"...σιγά΄τα αυγά... λές και ήταν ο μόνος... "σηκώθηκε πρώτη".. κι όμως έχει σημασία (έτσι μπορεί κανείς να χάσει το δίκιο του)..."μούνταρε" ... πολύ πετυχημένο.Μας έχουν κατακλέψει και ριμάξει στη κοροϊδία και μεις ασχολούμαστε με το χαμόγελο του τσίπρα. ...
*Μια μικρή διόρθωση: δεν μίλησε κανείς για χαμόγελο. Ξέσπασε σε γέλια. **Ασχολούμαστε με χίλια πράγματα κάθε μέρα. Ένα απ' αυτά ας είναι το ότι ενοχλήθηκε με τον Τσίπρα μια γυναίκα που δέχτηκε την επίθεση ενός φασίστα.
@ Αρης ΔημοκίδηςΕυχαριστώ για την παρέμβαση, όπως ανέφερα στο σχόλιο, δεν έχω δει το ντοκιμαντέρ και σίγουρα δεν έχω ολοκληρωμένη εικόνα. Απλά κατέγραψα τις πρώτες εντυπώσεις μου από το άρθρο. Στο "ασχολούμαστε" συμπεριλαμβάνω δυστυχώς και τον εαυτό μου. Δεν πρόκειται απλά για μια γυναίκα που ενοχλήθηκε από τη λάθος αντίδραση ενός άνδρα διότι και οι δύο είναι υποψήφιοι σε κρίσιμες εκλογές με σοβαρές πιθανότητες "επιτυχίας" του δεύτερου. Μέσα από αυτό το πρίσμα τα πράγματα αποκτούν διαφορετική διάσταση και σημασία πέραν της "πρώτης ανάγνωσης". Λαμβάνοντας υπόψη τη στάση του ΚΚΕ έναντι του Σύριζα, είναι έυκολο να υποθέσει κανείς πως η ενόχληση της Κανέλλη υποκρύπτει και πολιτική σκοπημότητα και αυτό θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη.Ευχαριστώ πολύ. Είμαι fan της στήλης :)
Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, ο Τσίπρας μας αποκάλυψε ποιος είναι πραγματικά. Χρήσιμο και ενδιαφέρον. Τώρα θα ήθελα να δω το ίδιο με το Σαμαρά και το Βενιζέλο στην επόμενη προεκλογική περίοδο. ΑΥΤΟ κι αν θα είχε τρελό ενδιαφέρον, ειδικά αν το αποτέλεσμα των εκλογών είναι το αναμενόμενο. Το Σαμαρά θα ήθελα να τον δω στις πραγματικές στιγμές του, γιατί είναι απλός, ηγετική προσωπικότητα και μιλάει με την Παναγία. Το Βενιζέλο, γιατί αφηνιάζει και βαράει τραπέζια ακόμα και μπροστά στις κάμερες, οπότε θα έχει ακόμα μεγαλύτερη πλάκα πίσω από τις κάμερες. Τον Κουβέλη δεν νομίζω ότι θα ήθελα να τον δω. Υπάρχει κάποιος χριστιανός να κάνει δύο ακόμα τέτοια ντοκιμαντέρ; Σας εκλιπαρώ, κύριε πρωθυπουργέ, κύριε ΥΠΕΞ, δεχθείτε να εκτεθείτε, έτσι κι αλλιώς μετά τις εκλογές θα προβληθούν, κι εσείς θα είστε στα σπίτια σας μέχρι τότε.
Φϊλε ο μόνος που μπορεί να έκανε ντοκιμαντέρ για τον Κουβέλη δυστυχώς αποδήμησε εις Κυριον πριν δυο χρόνια στον περιφερειακό της Δραπετσώνας
H κα Κανέλλη (που ξεκίνησε ως χαϊδεμένο παιδί του Κων/νου Καραμανλή και κατέληξε στο ΚΚΕ) εξασφάλισε τη συμμετοχή της σε πολλές "ανατροπές"!ΣΣ: Είδα το trailer του περίφημου ντοκυμαντερ. Διέκρινα μια αμηχανία εκ μέρους του Τσίπρα την ώρα του χαστουκιού - Να αντιπαραβάλλω την γενναία στάση του Πάκη που ήταν παρών
Ο Τσιρας θα πρεπει να ζητησει συγγνωμη για αυτη του την αντιδραση στο ντοκυμαντερ, το οποιο βλεπω να παιζεται σα κιτρινο τηλεοπτικο σποτακι στις εκλογες.
Η Λιάνα Κανέλλη τόλμησε να τσιρίξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ικανός να συμμαχήσει με τη χρυση αυγή για να μην εκλεγεί Δήμαρχος του ΚΚΕ.ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ Η "ΕΡΓΑΤΙΣΣΑ" ΤΗς ΕΚΑΛΗΣ...ΕΣΥ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΝΕΛΗ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙΣ..Εχει πάψει εδω και καρό να ασχολείται με τα προβλήματα του κόσμου , την νοιάζει μόνο να μη τσαλακωθει η εικόνα τηςΟταν κάνεις τόσο μεγάλο θέμα, με μικροπολιτικό τρόπο, αυτόν που σιχαινόμαστε, την στιγμιαία αντίδραση μιας ζωντανης εκπομπής και κρίνει ανθρώπους από "φωτογραφικές" στιγμες...τότε συγνώ,η αλλά δε θα πάρω...Λιάνα, απλά πλέον ΔΕ ΠΕΙΘΕΙΣκαλημέρα σε όλους
Το γεγονός πως ο Τσίπρας μπορεί να είπε σηκώθηκε η άλλη πρώη αναφερόμενος στη Δούρου που έμεινε κόκαλο; δεν παιζει; Εγώ έτσι το κατάλαβα γιατί είδα κι εγώ το ντοκυμαντέρ. Δεν θέλω να αγιοποιήσω τον Τσίπρα απλά νομίζω πως κάνεις την τρίχα τριχιά. Ο άνθρωπος το έβλεπε πρώτη φορά, φαντάζομαι συγκλονισμένος όπως όλοι μας, πρέπει να τον κρίνουμε από την πρώτη αντίδραση; Και επίσης το ότι γελάει δεν σημαίνει ότι το χλευάζει. Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων γελάει μέχρι και στις κηδείες. Τι σημαίνει αυτό δηλαδή πως χαίρονται επειδή πέθανε κάποιος; Δεν νομίζω. Και επίσης Άρη φαίνεται πως δεν συμπαθείς τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ρε φίλε όλα αυτά στο τέλος τι τα θελές για την χαρά στην Κουμουνδούρου; Το κόμμα βρέθηκε προ των πυλών μιας τεράστιας αλλαγής και μιας πιθανής εντολής που φυσικό ήταν να το παγώνει. Εγώ λοιπόν είμαι υπέρ αυτής της αλλαγής και ας είναι το ΣΥΡΙΖΑ τα χαϊρια των υπολοίπων τόσα χρόνια, των έμπειρων πολιτικών τα είδαμε όλοι νομίζω. Δεν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ; Καλύτερα! Ας κάνει πρώτα ένα πρόγραμμα και μετά να βγει. Και πιστεύω σ' αυτό το πράγμα πάρα πολύ γιατί όπως και να 'χει θα είναι μια αλλαγή. Απ το χειρότερο στο καλύτερο, απ' το πολύ χειρότερο στο λιγότερο χειρότερο; Δεν ξέρω αλλά πιστεύω πως αξίζει να δοκιμάσουμε και μετα τους λιθοβολάμε κι αυτούς αν γουστάρουμε. Οι α πριόρι απαγχωνισμοί δεν είναι στο στυλ μου και καλό θα ήταν να μην ήταν ούτε στο δικό σας. (αναφέρομαι σε σας τους προοδευτικούς δημοσιογράφους που ακόμα δεν μας έχετε απογοητεύσει ή μήπως να φοβάμαι ότι είστε κι εσεις μια απ' τα ίδια;)
Αγαπητε misantropo, εχετε τα δικια σας, δε λεω. Πιστευετε ομως σοβαρα οτι τωρα, σημερα, ο Συριζα το εχει φτιαξει αυτο το προγραμμα για να κυβερνησει, ουτως ωστε να αξιζει το ρισκο της αλλαγης που επαγγελεσθε? Γιατι αν το προγραμμα αυτο ειναι ενα παλαιο/Πασοκικο, νεο/παπανδρεικο του στυλ *ολοι ξανα στο δημοσιο* και ακυρωνω το μνημονιο με ενα αρθρο, μηπως καλυτερα ο διαβολος που ξερουμε και που, εκων/ακων και συρρομενος, κανει και καποιες μεταρρυθμισεις? Λεω μηπως...
Μήπως ζώ σε άλλο κράτος και δεν το ξέρω.... ποιές ακριβώς μεταρρυθμίσεις κάνεις ο συγκεκριμένος διάβολος που εγώ δεν έχω αντιληφθεί....;;εκτός βέβαια αν θεωρούνται μεταρρυθμίσεις το να ξεπουληθούν οι δέκο μπιρ παρά, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ζωές μας φυσικά, τοτε οκ ίσως κάνει κάποιες.....
Λυπαμαι κυριε σαρδον αλλα για εμενα οι αποκρατικοποιησεις, η αξιολογηση των δημοσιων υπαλληλων, οι απολυσεις υπεραριθμων η και αχρηστων, το κλεισιμο οργανισμων φαντασματων, ο ελεγχος επιδοματων, συνταξεων μαιμου κλπ, τα γενοσημα, τα ΣΙ στα πανεπιστημια, ο,τι γενικα εσεις θεωρειτε νεο/φιλελευθερο εφιαλτη, ολα αυτα για μενα (και για πολυ κοσμο σ-αυτον τον πλανητη κι οχι στον Αρη οπου καποιοι ισως ζουν) θεωρουνται μεταρρυθμισεις (μισες, καθυστερημενες, παντως μεταρρυθμισεις...).
SpyridonTo θέμα είναι ακριβώς αυτό ... οτι οι αποκρατικοποιησεις, η αξιολογηση των δημοσιων υπαλληλων, οι απολυσεις υπεραριθμων η και αχρηστων, τα ΣΙ στα πανεπιστημια γίνονται απο ανθρώπους (και με τέτοιο τρόπο) που ευθέως παραπέμπει σε κάποιους που όταν με το καλό αισθανθούν τα αποτελέσματα των "μεταρρυθμισεων" τους τότε θα προτιμήσουν τον πλανήτη Αρη ... Ειδικά για τα "γενόσημα" εαν σας χρειαστούν (δεν σας το εύχομαι), προτιμήστε τα για να τιμήσετε τις ιδέες σας. Εγώ ΠΛΗΡΩΝΩ και ΑΠΑΙΤΩ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ που την κούφια ώρα ΘΑ ΣΥΣΤΗΣΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ!
ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑ ο γιατρός σου θα συστήσει αυτό που του αφήνει μεγαλύτερη ΜΙΖΑ από την φαρμακευτική!Αυτό έκανε πάντα και αυτό θα συνεχίσει να κάνει.Εαν εσύ θέλεις να πληρώσεις τη μεζονέτα του γιατρού σου καντο από την τσέπη ΣΟΥ, οχι απο την δική ΜΟΥ!Εγώ είμαι πρόθυμος να πληρώσω μόνο για τα φάρμακα που παίρνουν σε ΟΛΗ, μα σε ΟΛΗ την υπόλοιπη Ευρώπη! Οχι κάτι παραπάνω.Ο γιατρός σου ας μην βάλει δερμάτινο σαλόνι και στο αυτοκίνητο της κόρης του...
Εκατομμύρια Ευρωπαίοι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα γενόσημα. Φάρμακα δηλαδή που περιέχουν την ίδια ακριβώς δραστική ουσία αλλά διαφορετική συσκευασία. Ο γιατρός και η φαρμακευτική που τον σπονσοράρει ξέρουν καλύτερα. Η κακή συσκευασία που δεν περιέχει το λογότυπο της Bayer, την GSK ή της Novartis ρε αδελφέ βλάπτει σοβαρά την υγεία
dimitris kakogirou"Ο γιατρός σου ας μην βάλει δερμάτινο σαλόνι και στο αυτοκίνητο της κόρης του" αν δεν του ζητήσεις απόδειξηΌσον αφορά τα υπόλοιπα , αν ποτέ έρθει η κούφια ωρα (δεν σου το εύχομαι) μακάρι το μόνο που θα σκεφτείς να είναι η μίζα!Παρεπιπτόντως μίζες μπορεί να δίνουν ΟΛΕΣ οι φαρμακευτικές , το δε θέμα αυτό δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό αλλά παγκόσμιο ... τα θέματα υγείας πρέπει να λύνονται με επιστημονικό τρόπο και όχι με βάση νεοφιλελεύθερες ιδεολογικές αγκυλώσεις και νεοφιλελέ λαϊκισμό αδωνιακού τύπου!
το 1.500.000 ανέργων και παραπάνω, τα 5μηνα των 400 ευρώ ανασφάλιστα, ο βασικός μισθός των 400 κάτι ευρώ, οι μειώσεις μισθων και συντάξεων (τις οποίες πλήρωναν όλα τα προηγούμενα χρόνια), οι απολύσεις εκπαιδευτικών, το κλείσιμο της εθνικής ραδιοτηλεόρασης και πολλά άλλα ανήκουν στις μεταρρυθμίσεις? ή ΄έπρεπε να γίνουν εδώ και χρόνια μήπως? ας μη βλέπουμε τις εξελίξεις απ τον παντεσπανένιο πύργο μας και ας δούμε λίγο τι σημαίνουν αυτές οι ''μεταρρυθμίσεις'' στη πραγματική ζωή.
Τελικά δεν ζώ εγώ σε άλλο πλανήτη, εσείς ζήτε μάλλον... Σοβαρά τώρα... πιστεύετε δηλαδή αλήθεια ότι έγινε αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων...;; φαντάζομαι λοιπόν ότι στην έρτ ήταν όλοι οι υπάλληλοι ανεπαρκείς και έτσι δεν πέρασε κανείς τα τεστ της αξιολόγησης....Για ποιές απολύσεις υπεράριθμων μιλάτε..;; δεν έχετε καταλάβει ακόμα ότι απλά έρχεται η τρόικα όποτε έρχεται, τους λέει απολείστε τόσους και αυτοί απλά τους απολύουν, κανείς δεν ξέρει στην κυβέρνηση αν όντως οι άνθρωποι αυτοί που απολύθηκαν ήταν υπεράριθμοι ή αν κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.... και το χειρότερο είναι ότι ενώ μιλάμε για ζωές ανθρώπων που καταστρέφονται ουσιαστικά δεν τους νοιάζει.... τα πράγματα είναι πολύ απλά... υπάρχει πολιτική βούληση να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, αυτό λέγεται νεοφιλελευθερισμός... Γιαυτό απολύονται οι δημόσιοι υπάλληλοι, γιαυτό διαλύονται τα νοσοκομεία και η παδεία, γιαυτό προσπαθούν απεγνωσμένα να ξεπουλήσουν τις ΔΕΚΟ στο ένα χιλιοστό της πραγματικής τους αξίας σε ημέτετους. Θα τα νιώσουμε στο πετσί μας τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών αλλά δυστυχώς τότε θα είναι αργά... Υπ όψιν βέβαια ότι είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θέλω να διατηρηθεί στο δημοσιο η κατάσταση που υπήρχε μέχρι πρότινος, και που σε κάποιες περιπτώσεις υπαρχει ακόμα. Είναι πορφανές και επιβεβλημένο να μπεί τάξη και να γίνουν μεταρυθμίσεις, αλλά άλλο είναι το να υπάρξει πραγματικά βούληση εξορθολογισμού και τακτοποίησης του δημόσιου τομέα και άλλο η λογική του πονάει δόντι κόβει κεφάλι και μάλιστα με πονηρούς απώτερους στόχους....
Σας απαντα πολυ ορθα ο κος Κακογηρου, αγαπητε κυριε Αυτοχειρα. Προς ενημερωσιν σας, τα γενοσημα ειναι ολα τα φαρμακα που ξερουμε (π.χ. ασπιρινη) των οποιων η προστατευτικη πατεντα εχει ληξει και αρα η τιμη πεφτει. Οτι τα γενοσημα ειναι σκετο αλευρακι, αυτο προφανως σας το εχει πει ο γιατρος σας, ισως και ο φαρμακοποιος σας οι οποιοι χανουν τη γεναια μιζα τιους. Α, και οι Γιατροι χωρις Συνορα γενοσημα εδιναν και δινουν στους πληθυσμους που υποστηριζουν, συμπεριλαμβανομενων των αντιρετροικων για το AIDS. Τωρα εσεις, εισθε ελευθερος να ακολουθησετε τη συνταγη...του γιατρου σας!
Η επιστήμη του πως να βγάζουμε από την μύγα ξύγκι ή αλλιώς η οργή της συντρόφισσας Λιάνας στην εκπομπή αυτού που είχε κάνει λόγο για Ζωη Κασιδιάρη... λιγότερη υποκρισία δεν θα έβλαπτε από την πασιοναρια του Περισσού...
ευτυχως που δεν εχουν. εαν ειχαν ο συριζαΣ δεν θα εμπαινε καν στη βουλη, οπως ειχε καταφερει ο μεγας κυρκος (ειναι γνωστο οτι εαν πεθανες ή καταφερες να διαλυσεις ενα αριστερο κομμα τοτε ολοι οι δεξιοι σε ευλογουν)
Μαλιστα κυριε pagaponti, ισως γιατι ο Κυρκος προτιμουσε να ειναι *ελιτας* οπως τον αποκαλουσε τοτε ο Ανδρεας παρα νεο/Πασοκ, οπως θελει να γινει σημερα ο Συριζα.
Μόνο ένας αφελής ή ένα βλάκας θα μπορούσε να είχε πιστέψει πως οι χωρίς κανένα σχέδιο συριζαίοι θα μας έσωζαν με τα δεμπληρώνω και με το σκίσιμο των καλτσόνανε και των μνημονίων. Οι ίδιοι τόσο βλάκες δεν είναι - μόνο λιγούρηδες για την εξουσία - για τους φανατισμένους οπαδούς τους δεν θα έλεγα το ίδιο...