ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο έρωτας στην εποχή του ίντερνετ

Ο έρωτας στην εποχή του ίντερνετ Facebook Twitter
7

 

Η φωτογράφος Jena Cumbo παρουσιάζει μέσα από φωτογραφίες και αφηγήσεις τις ερωτικές ιστορίες ανθρώπων που από το διαδίκτυο βρήκαν το ταίρι τους.

 

Το project  “We Met on the Internet” είναι μια σύγχρονη καταγραφή της ζωής και των σχέσεων στην εποχή της κυριαρχίας του ίντερνετ. Η φωτογράφος ξεκίνησε να απαθανατίζει τα ζευγάρια με το σκεπτικό πως παλιά το να ομολογήσεις πως έκανες γνωριμία μέσω ίντερνετ, ακουγόταν αλλόκοτο και δύσκολα κάποιος το απεκάλυπτε.

 

Σήμερα ένα τέτοιο ταμπού έχει πια καταρριφθεί και τα ζευγάρια είναι πιο πολλά και πιο ακομπλεξάριστα από ποτέ.

 

Ο έρωτας στην εποχή του ίντερνετ Facebook Twitter
H Mariela και ο Tiago γνωρίστηκαν μέσα από το Tattoodatingsite.com. Η Μariela είναι αυτοδίδακτη φωτογράφος που μετακόμισε από την Δομηνικανή Δημοκρατία στη Νέα Υόρκη και ο Tiago είναι ξυλουργός. Συγκατοίκησαν στο ίδιο σπίτι μόλις δύο εβδομάδες μετά το πρώτο ραντεβού και τέσσερις αργότερα αρραβωνιάστηκαν. Σήμερα έχουν και οι δύο στο χέρι τους το ίδιο τατουάζ που γράφει "Love".

 

Ο έρωτας στην εποχή του ίντερνετ Facebook Twitter
Η Nikki και η Malliha γνωρίστηκαν μέσω Instagram. Η Νikki είχε βρει μια φωτογραφία της Μalliha που της άρεσε και την χρησιμοποίησε για screensaver στον υπολογιστή της. Λίγο καιρό αργότερα είδε μια άλλη φωτογραφία σε ένα άλλο blog και αποφάσισε να προσεγγίσει τη φωτογράφο. Τότε δεν ήξερε πως οι δύο αυτές φωτογραφίες είχαν τραβηχτεί από τον ίδιο άνθρωπο. Όταν συναντήθηκαν ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος. Αρκετό καιρό αργότερα όταν η Malliha έδειχνε φωτογραφίες στην σύντροφό της, η Νikki συνειδητοποίησε πως έβγαινε με τη γυναίκα της φωτογραφίας του screensaver.

 

Ο έρωτας στην εποχή του ίντερνετ Facebook Twitter
H Donna και ο Jesse συναντήθηκαν μέσα από το AOL Chat. Η γνωριμία ξεκίνησε όταν η Donna είδε τον αριθμό 47 στο ψευδώνυμο του Jesse και σκεπτόμενη πως αυτή μπορεί να είναι η ηλικία του, απάντησε στα μηνύματά του. Για πέντε μήνες επικοινωνούσαν μόνο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στο τηλέφωνο. Το 1997 έγινε η πρώτη συνάντηση σε ένα εμπορικό κέντρο στη Νέα Υόρκη.

 

Ο έρωτας στην εποχή του ίντερνετ Facebook Twitter
Η Lily και ο David είναι μαζί χάρη στο JDate. Η μητέρα της Lily, της είχε φτιάξει ένα ψεύτικο προφίλ το οποίο ήταν γεμάτο από ψεύτικες πληροφορίες. Η Lily είχε βγει μερικά ραντεβού, αλλά κανένα δεν πήγε καλά και σκόπευε να κλείσει τον λογαριασμό. Τότε έγινε η πρώτη επαφή με τον David. H Lily λέει πως πήγε, αλλά δεν ήθελε να αποδειχτεί πως η μητέρα της είχε δίκιο που επέμενε. Είναι παντρεμένοι εδώ και δύο χρόνια.

 

Ο έρωτας στην εποχή του ίντερνετ Facebook Twitter
Ο έρωτας του Rain και της Nelson ξεκίνησε από poke στο Facebook. Η Νelson ήταν εκείνη που το έκανε και είχε αφήσει τον Rain να αναρωτιέται για τον λόγο που ένας άγνωστος του κάνει poke. Mετά ξεκίνησαν τα μηνύματα και σύντομα ήρθε το πρώτο ραντεβού που οδήγησε σε έρωτα. Η Nelson έχει μια κόρη από προηγούμενο γάμο, αλλά όπως λέει ο σύντροφός της το παιδί έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην καλή εξέλιξη της σχέσης τους.

 

Ο έρωτας στην εποχή του ίντερνετ Facebook Twitter
Ο Taylor και ο Jonathan γνωρίστηκαν μέσω Grindr. Ο Taylor είναι μοντέλο και φωτογράφος και ο Jonathan είναι κομμωτής. Την πρώτη κίνηση έκανε ο Jonathan ο οποίος βρήκε το προφίλ του Taylor ενδιαφέρον και ισχυρίζεται πως εντυπωσιάστηκε που η εμφάνισή του δεν θύμιζε ένα τυπικό αγόρι του Chelsea." Ήξερα πως θα κολλάγαμε είτε σαν φίλοι είτε σαν εραστές".

 

Ο έρωτας στην εποχή του ίντερνετ Facebook Twitter
O Jay και η Ashley γνωρίστηκαν μέσω του PlentyOfFish.com. " Την βρήκα πολύ όμορφη. Το πρώτο πράγμα που με κέρδισε και με γοήτευσε ήταν τα μάτια της." Το ίδιο ακριβώς χαρακτηριστικό βρήκε και η Ashley στον Jay και όταν άρχισαν να βγαίνουν ήλπιζε πως όλα θα κυλήσουν αργά και θα έχουν ρομαντική εξέλιξη.

 

Ο έρωτας στην εποχή του ίντερνετ Facebook Twitter
H Giοvanna και ο David ήρθαν σε επικοινωνία μέσω του WriteAPrisoner.com. Το 2011 η Giοvanna έγραψε στον τότε φυλακισμένο David. Ο David βρισκόταν στη φυλακή για οικονομικά εγκλήματα που αφορούσαν επιχειρήσεις στις οποίες εργαζόταν. Το προφίλ του ξεχώριζε από εκείνα των υπολοίπων εγκληματιών και αυτό έκανε την Giοvanna να τον προσέξει. Ξεκίνησε σαν σχέση δια αλληλογραφίας και κατέληξε σε μια ευτυχισμένη οικογένεια.

 

Ο έρωτας στην εποχή του ίντερνετ Facebook Twitter
H Katharine και ο David γνωριστήκαν μέσω MySpace. Κοινό τους σημείο ήταν η μεγάλη απώλεια κιλών. Η Κatharine άρχισε να ψάχνει προφίλ ανθρώπων που είχαν χάσει μεγάλο βάρος όπως η ίδια και έπεσε πάνω στον David με τον οποίο άρχισε να επικοινωνεί. Λίγο καιρό μετά ήρθε το ραντεβού και ο David αναφέρει πως ακόμη δεν μπορεί να ξεχάσει την πρώτη φορά που την αντίκρισε και θυμάται ένα χαρακτηριστικό πορτοκαλί παλτό που φορούσε.

 

Ο έρωτας στην εποχή του ίντερνετ Facebook Twitter
H Donna και ο John ήρθαν σε επαφή Yahoo Personals. Η Dona επικοινώνησε με τον John ένα Σαββατοκύριακο. Εκείνος της ζήτησε να πάνε σινεμά και αμέσως θυμάται πως ένιωσε έλξη και πως υπήρχε μεταξύ τους χημεία. Θυμάται επίσης πως ήταν πολύ νευρικός και το άγχος τον έκανε να παραπατήσει και να πέσει πάνω της τουλάχιστον δύο φορές

 

 

Φωτογραφία
7

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Travelogue: Ένα φωτογραφικό λεύκωμα για τις ελληνικές επινοήσεις που λύνουν καθημερινά προβλήματα

Φωτογραφία / Travelogue: Ένα φωτογραφικό λεύκωμα αφιερωμένο στις λαϊκές ευρεσιτεχνίες

Μια πρωτότυπη συλλογή DIY κατασκευών από «ανώνυμους» designers, από διάφορα σημεία της Ελλάδας, που δίνουν λύσεις σε καθημερινά προβλήματα και ανάγκες, «πατέντες» με τις οποίες συνυπάρχουμε εδώ και χρόνια χωρίς απαραίτητα να το συνειδητοποιούμε.
M. HULOT
Ο κόσμος μας μέσα απο τα βραβεία του World Press Photo 2024

Φωτογραφία / Ο κόσμος μας μέσα από 28 βραβευμένες φωτογραφίες του World Press Photo 2024

Αντιπροσωπεύοντας τις πιο προβεβλημένες αλλά και παραγνωρισμένες ιστορίες, τα βραβευμένα έργα στρέφουν το βλέμμα σε μερικά από τα πιο σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα.
THE LIFO TEAM
Μπερτ Χάρντι: Μια έκθεση για έναν σπουδαίο λησμονημένο φωτορεπόρτερ

Φωτογραφία / Μπερτ Χάρντι: Μια έκθεση για έναν σπουδαίο, λησμονημένο φωτορεπόρτερ

Χάρη στην αυτοπεποίθηση και το θάρρος του, δημιούργησε κάποιες από τις πιο εμβληματικές εικόνες πολέμου του 20ού αιώνα αλλά και σουρεαλιστικές, πνευματώδεις φωτογραφίες δρόμου. Είναι περισσότερο γνωστός για τη ζεστή και ανθρώπινη αποτύπωση της καθημερινής Βρετανίας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πηνελόπη Γερασίμου

Οι Αθηναίοι / Πηνελόπη Γερασίμου: «Βαρεθήκαμε στα υπόγεια, η διασκέδαση πρέπει να στραφεί προς το φως»

Η μουσική είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη δουλειά της, τα τελευταία χρόνια καταγράφει με τον φακό της μερικά από τα πιο σημαντικά events της Aθήνας. Η φωτογράφος που γνωρίζει καλά πώς κινείται η νύχτα της πόλης ξέρει πως πια παίζουν και πάρτι στα οποία δεν «χωράει», γιατί εκείνοι που τα διοργανώνουν δεν θέλουν να τα μάθει.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

5 σχόλια
Θα ήθελα ένα τέτοιο άρθρο με πρόσωπα της Ελλάδας. Ανθρώπους της διπλανής πόρτας με ιστορίες όμορφες. Επίσης ιστορίες όχι τόσο όμορφες, παίζει πολύ αρρώστια πίσω από οθόνες.
την έστησε μία ώρα λέει στην τελευταία φωτογραφία.εδώ,η άλλη θα είχε φύγει στα είκοσι λεπτά να τα πίνει σε ένα μπάρ και ο άλλος θα ταν ήδη με άλλη γκόμενα. κάτι πρέπει να μάθουμε μάλλον.
Πόσο υπέροχη είναι η φωτογραφία των Nikki και Malliha. Φαίνονται τόσο ευτυχισμένες και ταιριαστές, λες και φτιάχτηκαν η μία για την άλλη. Ακόμα και η ιστορία τους είναι απίστευτη!!