Δημοσιογράφος-ρομπότ στους L.A. Times

Δημοσιογράφος-ρομπότ στους L.A. Times Facebook Twitter
2

Σύμφωνα με το BBC, η εφημερίδα Los Angeles Times ήταν το μέσο που δημοσίευσε ταχύτερα την είδηση του σεισμού που έγινε στην περιοχή τη Δευτέρα 17 Μαρτίου, χάρη σε ένα "δημοσιογράφο-ρομπότ".

Πίσω από αυτή την πρωτιά, κρύβεται ο δημοσιογράφος και προγραμματιστής Ken Schwencke ο οποίος δημιούργησε έναν αλγόριθμο που είναι σε θέση να συντάξει ταχύτατα ένα μικρό άρθρο κάθε φορά που συμβαίνει ένας σεισμός.

Ο Schwencke δήλωσε ότι χρειάστηκαν μόνο τρία λεπτά για να ανέβει το άρθρο στο site της εφημερίδας, από τη στιγμή που χτύπησε ο εγκέλαδος. Οι LA Times θεωρούνται πρωτοπόροι της τεχνολογίας που ονομάζεται "robo-journalism" που είναι προγραμματισμένη να αντλεί στοιχεία από αξιόπιστες πηγές -όπως το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ- και να τα προσθέτει σε μια προκατασκευασμένη φόρμα κειμένου.

Εκτός από σεισμούς, ο αλγόριθμος του Ken Schwencke, μπορεί να καλύψει και έκτακτες ειδήσεις του αστυνομικού ρεπορτάζ, πάντα, φυσικά, με την παρέμβαση του ανθρώπινου παράγοντα που αποφασίζει τη σειρά δημοσίευσης των ειδήσεων, πριν αυτές δημοσιευτούν.

"Ο αλγόριθμος, με τα άρθρα που παράγει, σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά το δημοσιογράφο", ξεκαθάρισε ο Schwencke στο έγκυρο σάιτ Slate, "απλά επιτρέπει την ταχύτερη συγκέντρωση στοιχείων που αφορούν σε μία έκτακτη είδηση και δρα συμπληρωματικά με τη δουλειά του δημοσιογράφου".

"Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τη δουλειά κανενός. Απλά την κάνει για όλους μας πιο ενδιαφέρουσα" τόνισε ο δημοσιογράφος.

[via]

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τίνα Τέρνερ (1939-2023): Ένας αληθινός θρύλος

Μουσική / Τίνα Τέρνερ: «Ούτε ένας δεν με αγάπησε στη ζωή μου, ούτε καν ο πατέρας και η μάνα μου»

Παρ’ όλες τις επιτυχίες και τις εκρηκτικές εμφανίσεις, η Τίνα Τέρνερ έζησε τα πρώτα σαράντα χρόνια της ζωής της με μοναξιά, κακοποίηση και στερημένη από αγάπη. Ο τρόπος που άφησε πίσω της τον τρόμο και την ενδοοικογενειακή βία και έγινε σύμβολο τόλμης και περηφάνιας και η πορεία της προς τη σαρωτική επιτυχία είναι είναι τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν το παζλ της ζωής της.
M. HULOT
Λουτράκι: «Δεν θέλω να ξαναπώ τίποτα» - Αποχώρησε από ζωντανή σύνδεση η δασκάλα που κατήγγειλε τον 6χρονο

TV & Media / Λουτράκι: «Δεν θέλω να ξαναπώ τίποτα» - Αποχώρησε από ζωντανή σύνδεση η δασκάλα που κατήγγειλε τον 6χρονο

«Δεν ξέρω τι λέει αυτή η κυρία, ήθελε να κάνει τον θεατρινισμό της, ήθελε να βγει στην τηλεόραση για να κάνει αυτό το show» ανέφερε φανερά ενοχλημένος ο Λάμπρος Κωνσταντάρας
LIFO NEWSROOM
Κρις Τζένερ: Η άβολη στιγμή που οι κόρες της αστειεύτηκαν ότι ο Ο. Τζ. Σίμπσον είναι ο πραγματικός πατέρας της Κλόε

TV & Media / Κρις Τζένερ: Η άβολη στιγμή που οι κόρες της αστειεύτηκαν ότι ο Ο. Τζ. Σίμπσον είναι ο πραγματικός πατέρας της Κλόε

«Και οι δύο μπαμπάδες μου» - Η 70χρονη παρέμεινε σιωπηλή κατά τη διάρκεια της φαινομενικά άβολης στιγμής, κατά τη διάρκεια του νέου επεισοδίου των Καρντάσιανς στο Hulu
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια