Πολυτεχνείο: Η Σύγκλητος ζητά να πληρωθούν κανονικά οι υπάλληλοι για τις ημέρες της απεργίας

Πολυτεχνείο: Η Σύγκλητος ζητά να πληρωθούν κανονικά οι υπάλληλοι για τις ημέρες της απεργίας Facebook Twitter
14

Να πληρωθούν κανονικά οι υπάλληλοι του Πολυτεχνείου για τις ημέρες που απήργησαν ζητά με πρόταση προς το υπουργείο Παιδείας η Σύγκλητος του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με τα Νέα, η Σύγκλητος ζητά να αντισταθμιστούν συνολικά οι κρατήσεις που γίνονται στους μισθούς των διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος, οι οποίοι είχαν επί μήνες απεργήσει, επειδή στη συνέχεια προσέφεραν... υπερεργασία ώστε να καλύψουν τα κενά που δημιουργήθηκαν.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Σύγκλητος ζητά συνάντηση με τον κ. Αρβανιτόπουλο προκειμένου να  συζητήσουν το πώς θα καλύψουν τις περικοπές, εξηγώντας, παράλληλα, γιατί αυτές δεν πρέπει να γίνουν.

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

10 σχόλια
Καταρχάς, καλό θα ήταν να αναφερθεί ότι τελικά δεν απεργούσαν και πληρώνονταν όπως είχατε γράψει εκείνες τις μέρες.Επίσης: "Για την προσπάθεια ανασυγκρότησης της λειτουργίας του Ιδρύματος [...] συνέβαλαν τα εξής: Η υπερεργασία του διοικητικού προσωπικούμ συμπεριλαμβανομένων και αρκετών υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων [...]Για τους πιο πάνω λόγους [...] παρακαλούμε την Πολιτεία να προβεί στις κατάλληλες διοικητικές ρυθμίσεις ώστε οι κρατήσεις της απεργίας να αντισταθμισθούν συνολικά και εις το ακέραιο από την υπερεργασία για την ολοκλήρωση και πάλι εις το ακέραιο του συνόλου του ακαδημαϊκού και διοικητικού έργου [...]"Πηγή: http://www.ntua.gr/announcements/rector/uploads/2014-03-10_212480_apofasi_sygklhtou.pdfΑν είναι να γράφετε ένα θέμα, κάντε τουλάχιστον μια στοιχειώδη έρευνα. Αλλιώς τουλάχιστον βάλτε και την πηγή τα Νέα, να ξέρουμε από πού μας ήρθε.
Πληρωνόντουσαν κανονικά τις μέρες (ή μάλλον μήνες) της απεργίες γιατί οι υπηρεσίες ήταν κλειστές και δεν υπήρχε κανείς για να στείλει καταστάσεις απεργών και πόσα να κόψουν από τον καθένα. Σ' αυτή την περίπτωση καταβάλλεται κανονικά ο μισθός και απ' ότι έλεγαν τότε θα κοπεί όταν ξανανοίξουν. Φαίνεται ότι τώρα έφτασε η ώρα και σε κάποιους κακοφαίνεται πολύ να δώσουν πίσω λεφτά που έχουν εισπράξει ή να δουλέψουν τώρα δύο μήνες χωρίς να πληρωθούν.
Ενταξει, αστεια απαιτηση, τελειως εκτος τοπου και χρονου, αλλα για να τα λεμε και ολα, τοσο καιρο τα μμε δεν ελεγαν πως πληρωνονται κανονικα κατα τη διαρκεια της απεργιας;
Μα πληρωνόταν (σχεδόν) κανονικά.Δεν απεργούσαν ολοι μαζί αλλά κάποιοι κάθε μέρα εκ περιτροπής ώστε να συνεχίσει να καταβάλλεται μισθός.Φυσικά κανείς δεν πάταγε στο χώρο εργασίας του.Και τωρα ζητάνε να τα πάρουν ΟΛΑ!Συγχαρητήρια στην εκλογική βάση και τα στελέχη την σημερινής Ελληνικής αριστεράς!
Ειναι ακριβως οι ιδιοι αυτοι πρυτανεις που διαφωνουν με την καταργηση των αιωνιων φοιτητων, την αξιολογηση των ιδρυματων και γενικα με οτι πριονιζει τη διεφθαρμενη εξουσια τους και τη κομματικη καρεκλα της συναλλαγης (και με τους κομματικους φοιτητες) πανω στην οποια καθονται εδω και χρονια. Κατι μου λεει πως αυτη τη φορα δε θα τους περασει...
Να υποθεσω πως δεν αναφέρεται σε υπερωριακή εργασία (αυτή θα πληρωνόταν κανονικά) Μάλλον εννοεί εντατικη-αποδοτική εργασία δηλ. κατάφεραν να βγάζουν μέσα στο 8ωρο τους τη δουλειά που μέχρι τώρα βγάζαν σε μια βδομάδα πχ...και αυτό ονομάζεται υπερεργασία.Και πρέπει να αμειφθούν γι αυτό... και όχι να κατηγορηθουν για υπο-εργασία στο σύνολο του εργασιακού τους βίου...
Πώς κατάντησε έτσι ενα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια της Ευρώπης;Κρίμα για όλους μας που αφήσαμε να το πάρουν στα χέρια τους τέτοιοι άνθρωποι.
Πρόσφεραν υπερεργασία; δηλαδή ήπιαν έξτρα καφέδες κουτσομπόλεψαν διπλάσιο χρόνο και έξυσαν τα... "νύχια" τους μέχρι να ματώσουν;Να δείτε που θα ζητήσουν να τους δοθεί επιχορήγηση για αγορά οξυζενέ για τις πληγές!!!