Ο ισχυρότερος υπερπολογιστής του κόσμου τέθηκε σε λειτουργία

Ο ισχυρότερος υπερπολογιστής του κόσμου τέθηκε σε λειτουργία Facebook Twitter
1

To Εθνικό Κέντρο Υπολογιστικών Επιστημών των ΗΠΑ έθεσε σε λειτουργία τον Titan, ο οποίος είναι ο ισχυρότερος υπερυπολογιστής του κόσμου.

To μέγεθός του απαιτεί χώρο 404 τ.μ, o οποίος αντιστοιχεί σε ένα γήπεδο μπάσκετ, ενώ η απαιτούμενη ενέργεια αντιστοιχεί σε εκείνη που χρειάζεται μια μικρή πόλη. Ο Titan μπορεί να εκτελέσει 27 τετράκις εκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο και αυτό σημαίνει ότι είναι δέκα φορές ταχύτερος από τον προκάτοχό του, Jaguar, ο οποίος καταλάμβανε την έκτη θέση παγκοσμίως, μέχρι και τον Ιούνιο.

Ο ισχυρότερος υπερπολογιστής του κόσμου τέθηκε σε λειτουργία Facebook Twitter

Όπως αναφέρει το arstechinca, o νέος υπερυπολογιστής θα χρησιμοποιείται για την προσομοίωση φυσικών συστημάτων, τα οποία θα είναι ακόμα πιο ρεαλιστικά. Ο James Hack, επικεφαλής του ερευνητικού προγράμματος αναφέρει ότι το σύστημα θα μπορεί να βοηθήσει στην αναζήτηση εναλλακτικών και βιώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και στις κλιματικές προβλέψεις. 

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΩΡΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΛΑΣΤΙΚΑ

Τech & Science / Πρόωρος τοκετός: Τι είναι ο φθαλικός εστέρας και γιατί είναι επικίνδυνος

Νέα μελέτη διαπίστωσε ότι μια χημική ουσία που υπάρχει παντού γύρω μας θα μπορούσε να έχει συμβάλει σε 2 εκατομμύρια πρόωρους τοκετούς. Ωστόσο, δεν επηρεάζονται όλα τα μέρη του κόσμου στον ίδιο βαθμό.
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ

Τech & Science / Επιστήμονες ανακάλυψαν νέα αντιβιοτικά τουλάχιστον 60 χρόνια μετά, χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

Η τεχνητή νοημοσύνη ανοίγει νέα εποχή στην Ιατρική, καθώς ερευνητές κατάφεραν να ανακαλύψουν νεά αντιβιοτικά για πρώτη φορά μετά από έξι δεκαετίες, δίνοντας ελπίδα στη μάχη κατά των ανθεκτικών μικροβίων
THE LIFO TEAM
ΔΕΡΜΑ ΜΝΗΜΗ ΜΕΛΕΤΗ

Τech & Science / Ο λόγος που τα κύτταρα του δέρματος θυμούνται μία φλεγμονή για όλη τους τη ζωή

Δερματικές παθήσεις όπως η ψωρίαση συχνά εμφανίζουν εξάρσεις στα ίδια σημεία σε όλη τη διάρκεια της ζωής ενός ατόμου και τώρα οι επιστήμονες πιστεύουν ότι γνωρίζουν τον λόγο
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Ο θεός πόσο μεγάλο υπολογιστή έχει; Οι άγιοι ξέρουν να τον χειρίζονται; Η Παναγία, οι άγγελοι;Πόσα θαύματα στο λεπτό μπορεί να κάνει ο θεός;Τα θαύματα της Παναγίας, σε δυσκολία, είναι υποδεέστερα του Χριστού, και σε πιο βαθμό. Η Ζώνη της Παναγίας και η Παναγία μπορούν να κάνουν ίδιου βαθμού θαύματα;Ευχαριστώ.