Πιπιλή: “Ο Βαλιανάτος είναι καρφί και ρουφιάνος, καταδίδει τους gay”

Πιπιλή: “Ο Βαλιανάτος είναι καρφί και ρουφιάνος, καταδίδει τους gay” Facebook Twitter
21

 

Σκληρές δηλώσεις κατά του υποψηφίου για τη δημαρχία της Αθήνας Γρηγόρη Βαλιανάτουη έκανε η βουλευτής της Ν.Δ. Φωτεινή Πιπιλή, καταλογίζοντας του ότι δημιουργεί κακή εικόνα για τους ομοφυλόφιλους και χαρακτηρίζοντας τον ως “επαγγελματία ομοφυλόφιλο” ΄που λειτουργεί ως “καρφί και ρουφιάνος”.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Βήμα Fm η κ. Πιπιλή είπε: «Θα σας κάνω μια πολύ σκληρή δήλωση. Θα πρέπει να μαζευτεί, να σταματήσει να δημιουργεί τέτοια εικόνα σε βάρος των ομοφυλοφίλων και να σταματήσει να έχει ως μοναδικό και αποκλειστικό επάγγελμα ότι ο ίδιος είναι ομοφυλόφιλος. Θα πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί ως καρφί και ρουφιάνος, καταδίδοντας χωρίς κουκούλα ποιοι άλλοι είναι ομοφυλόφιλοι ή όχι».


Και πρόσθεσε: «Είναι ντροπή, διότι μιλάτε με έναν άνθρωπο που δίνει αγώνα για τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων και των ομοφυλοφίλων - είμαι η μοναδική στη Ν.Δ. που έχω ταχθεί υπέρ του συμφώνου συμβίωσης - και υποστηρίζω τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, είτε είναι αδύναμος είτε γυναίκα είτε κακοποιημένος άνδρας είτε ζώο. Αν δεν είναι κάρφωμα και ρουφιανιά αυτό (που έκανε ο κ. Βαλλιανάτος) και αν δεν είναι ύβρις για τον αγώνα των ομοφυλοφίλων να έχουν ίδια δικαιώματα χωρίς να βάζουν ντουντούκα, καταλαβαίνετε πού έχει καταντήσει ο κ. Βαλλιανάτος; Επιτρέπεται να αμαυρώνει τους αγώνες αυτούς στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, ρίχνοντας τη συζήτηση τόσο χαμηλά;»

«Ο πρώτος που ζητάει για το σύμφωνο συμβίωσης από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να αποφασίσει πριν από πέντε μήνες, βγαίνει τώρα και εξευτελίζει το δικαίωμα οποιουδήποτε να είναι γκέι, στρέιτ ή τρανσέξουαλ - γιατί υπάρχουν πολλές κατηγορίες; Ντροπή. Αυτό έχω να πω», κατέληξε.

21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

LiFO politics / «Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον ιστορικό και υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλο, για τη γέννηση του ελληνικού εργατικού κινήματος και τους πρωτεργάτες του.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

15 σχόλια
"αν δεν είναι ύβρις για τον αγώνα των ομοφυλοφίλων να έχουν ίδια δικαιώματα χωρίς να βάζουν ντουντούκα, καταλαβαίνετε πού έχει καταντήσει ο κ. Βαλλιανάτος; Επιτρέπεται να αμαυρώνει τους αγώνες αυτούς στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, ρίχνοντας τη συζήτηση τόσο χαμηλά;""βγαίνει τώρα και εξευτελίζει το δικαίωμα οποιουδήποτε να είναι γκέι, στρέιτ ή τρανσέξουαλ"O Βαλλιανάτος όλα αυτά; Εντάξει δεν το είπε και καμπούρη.Δεν το έχω παρακολουθήσει στενά το θέμα, δεν με πολυενδιαφέρει κιόλας αλλά ευελπιστώ ότι η κοινή γνώμη δεν διαμορφώνει άποψη για τα λοατ ζητήματα από τα ξεκατινιάσματα του ενός και του άλλου. Ο κύριος Βαλλιανάτος είναι ένας, ο ίδιο και η κυρία Πιππιλή.
"αν δεν είναι ύβρις για τον αγώνα των ομοφυλοφίλων να έχουν ίδια δικαιώματα χωρίς να βάζουν ντουντούκα, καταλαβαίνετε πού έχει καταντήσει ο κ. Βαλλιανάτος; Επιτρέπεται να αμαυρώνει τους αγώνες αυτούς στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, ρίχνοντας τη συζήτηση τόσο χαμηλά;" "βγαίνει τώρα και εξευτελίζει το δικαίωμα οποιουδήποτε να είναι γκέι, στρέιτ ή τρανσέξουαλ"
Εξέφρασε πολύ κόσμο η Πιπιλή με αυτό που είπε.Αλλά παρόλο που συμφωνώ μαζί της δε θα έφτανα να βγω σε ραδιόφωνο και να κάνω δήλωση επί τούτου. Γιατί και πάλι είσαι η πλειοψηφία που χτυπάς κάποιον της μειοψηφίας, όσο περίεργος κι αν είναι αυτός.
Το θέμα είναι πολύπλευρο, δύσκολα αναλύεται στα πλαίσια ενός σχολίου και δεν αφορά μόνο την γκέυ κοινότητα, που αν έχω καταλάβει διχάζεται και η ίδια για τον αν πρέπει να γίνεται το λεγόμενο outing ή όχι,εφόσον μιλάμε για δημόσια πρόσωπα και ιδιαίτερα πρόσωπα που ασκούν πολιτική. Ο Βαλλιανάτος μου είναι ιδιαίτερα αντιπαθής και νομίζω αν ήμουν γκευ θα μου ήταν ακόμα περισσότερο, αλλά θα μπορούσε κανείς εύκολα να βρει επιχειρήματα για να δικαιολογήσει την συμπεριφορά του (ο ίδιος επικαλείται το ευρωπαικό δικαστήριο δικαιωμάτων του ανθρώπου "ιδιωτικότητα και δημοσιοποίηση"). Εγώ πάντως διαφωνώ. Το θέμα είναι όμως άλλο, είναι τελικά καλός επικοινωνιολόγος. Έχει καταφέρει να ακούγεται το όνομά του τις τελευταίες δύο εβδομάδες περισσότερο από όλων των υποψηφίων. Ολόκληρο το μιντιακό σύστημα χορεύει στους ρυθμούς που χτυπάει παλαμάκια. Και αυτό είναι άλλη μια έκφανση της κατάντιας της πολιτικής στην Ελλάδα.
Κάποτε ο Βαλιανάτος ανακοίνωσε σε τηλεοπτική εκμπομπή, αφ'ότου πέθανε ένας γνωστός δήμαρχος, ότι ο αποθανών ήταν ομοφυλόφιλος. Μετά από λίγο πήρε τηλέφωνο ένας φίλος του δημάρχου και γραμματέας του στο δημαρχείο ο οποίος διερήγνυε τα ιμάτια του ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να συμβαίνει αφού γνωρίζονταν πολλά χρόνια. Ο Βαλιανάτος απάντησε ότι προφανώς ξέχασε να σας ενημερώσει ο δε παρουσιαστής είπε ας αποδυναμώσουμε το θέμα υιοθετώντας έμμεσα την άποψη Βαλιανάτου. Αλήθεια τι είναι ο κύριος Βαλιανάτος για να "ενημερώνει" ο ίδιος, ακόμα και για κάποιον που δεν μπορούσε να μιλήσει για τον εαυτό του;
H Φωτεινή Πιπιλή, μπορεί να είναι πιο φωτεινή από το Μιχαλολιάκο Πειραιώς, που είπε "δε θέλω ομοφυλόφιλους στο περιβάλλον μου και δεν τους εμπιστεύομαι στο δημόσιο βίο". (Μόνο να γυρεύω δανεικά από άντρες παντρεμένους με άντρες υπουργούς και πρωθυπουργούς, μες την Ευρωζώνη). Το ζήτημα είναι ότι η συνεκπροσώπηση μέσα σε ένα χώρο, προϋποθέτει τη μερική έστω ικανοποίηση κάποιων αιτημάτων. Η ΝΔ δεν το προσφέρει αυτό. Τάχθηκε σθεναρά αντίθετη σε κάθε εξέλιξη που θα προωθούσε τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Κάποια πιο κεντρώα, πιο φιλελεύθερα -κάπως έτσι πλασάρονται- στελέχη της, δεν κάνουν τίποτε άλλο από να αποκοιμίζουν κάποιους ομοφυλόφιλους ότι κάποτε, μέσα στο γενικότερο πλαίσιο και καλά ευρωπαϊσμού θα δουν άσπρη μέρα. Σίγουρα σήμερα ένας ομοφυλόφιλος πρέπει να είναι πολύ, μα πολύ πρόθυμος για να επηρεαστεί από τέτοιες χάντρες για ιθαγενείς. Όχι Βάρκιζα τέλος..! Χάντρες τέλος, κα Πιπιλή! Δε μας λένε τίποτα κάποιες μεμονωμένες φωνές, την ώρα που ο Σαμαράς δε λέει ψιθύρους στο αυτί, ούτε κλείνει το μάτι και τέτοια, αλλά δεσμεύεται σκληρά απέναντι σε ακροδεξιούς και θρησκευτικούς υπερσυντηρητικούς κύκλους. Οι ψίθυροι είναι για εκείνους που είναι πρόθυμοι να τους ακούνε.Ο Βαλλιανάτος ηγείται μιας κίνησης με πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως το ALDE. Σε κάποιους δεν αρέσουν. Και εκείνοι που συμφωνούν με αυτά, ας μας πούνε εκείνοι αν το θέτουμε κι έτσι, γιατί κωλύονται με το Βαλλιανάτο, που τυγχάνει πρόεδρος της ΦΣ. Ως ομοφυλόφιλος όμως, είναι ο πρώτος που βγήκε χωρίς θολούρα στο πρόσωπο στην τηλεόραση. Και να σας πω -δεν το έχετε ήδη καταλάβει; - αν υπάρχουν κάποιοι, ελάχιστοι, που έχουν κάνει πρόταγμα την ομοφυλοφιλία, είναι επειδή δεν μπορεί επ' ουδενί ένας επαγγελματίας άλλου χώρου να κάνει ανοικτή τοποθέτηση δημόσια ως gay ! Θα μπορούσα εγώ να το κάνω αυτό, ως ένας παθολόγος του ΕΟΠΥΥ ; Όχι ακτιβισμό. Απλή διατύπωση θέσεων, όχι όμως σαν καλός στρέιτ που συμπαθεί τους gay, αλλά ως όντως gay. Xωρίς να είμαι totally closeted η δημοσιότητα έχει και αυτή διαβαθμίσεις. Άλλο φίλοι και γνωστοί, άλλο κάποιοι στον επαγγελματικό χώρο και άλλο ΟΛΟΙ (ασθενείς συμπεριλαμβανόμενοι).
Μπορει ο Βαλλιανατος να εχει συγκεκριμενη τακτικη, αλλα η υποκρισια και η αδιαφορια του κομματος της Πιπιλη ειναι απιστευτη.Και ναι, χρειαζεται νουντουκα οταν το θεμα των ομοφυλοφιλων στην Ελλαδα θαβεται και αποσιωπειται συστηματικα, οταν ακομα και καταδικαστικες αποφασεις ΔΕΝ εφαρμόζονται. Δεν ειδαμε και πολλη προοδο ολα αυτα τα χρονια της "διακριτικοτητας".Και ντουντουκες πολλες υπαρχουν και στο εξωτερικο. Η Πιπιλη δεν τα παρακολουθει. Υπαρχουν μαχητικοτατες οργανωσεις που καταφερνουν πολλα. Εδω πολεμαμε ακομα να εμφανιστουμε στην τηλεοραση ως διεκδικητες. Το θεμα θεωρειται ασημαντο και μαλιστα αποφευγεται συστηματικα να δειχτουν δηλωσεις ξενων ηγετων, εξελιξεις και συζητησεις. "Αυτα δεν ειναι για την Ελλαδα"...ας υπηρχε αυτη η ανοιχτη συζητηση και το ενδιαφερον απ τους πολιτικους, οπως εξω, και ισως δε θα χρειαζονταν ντουντουκες..Ουτε μπορουμε να περιμενουμε μερικες δεκαετιες ακομα, μηπως θιχτουν καποιοι απ την ελληνικη πολιτεια...Η Ελλαδα δεν ειναι η Ρωσια του Πουτιν, οσο κι αν πολλοι θα το θελαν...ΥΓ Οταν ειναι γνωστο οτι εισαι ομοφυλοφιλος και ψηφιζεις εναντιον των γκέι, κανει καπως...δε λεω οτι η υπόθεση ειναι ευκολη, αλλα να εισαι και εναντιον???
να που γιναμε κ επαγγελμα!κρατηστε τον σκελετο στη ντουλαπα!σπουδαια πολιτικη κριτικη!(μαρη Φωτεινη κ ο προεδρος του κομματος σου ειναι επαγγελματιας Μεσσηνιος)
Καταλαβαίνω πως με δηλώσεις του "τύπου έχω ΗΙV" ο Βαλιανατος τραβάει τα φώτα της επικαιρότητας πάνω του και προβάλεται αλλά ο αθηναίος, δήμαρχο θα πάει να ψηφίσει, δεν τον νοίαζει η προσωπική ζωή του καθενός. Για να μην παρεξηγηθώ δεν κατακρίνω που είναι ανοιχτα gay και δεν φοβάται να το πει, και εγω gay ειμαι, αλλά κάποια σοβαρή πρόταση για την δημαρχεία απο το στόμα του Βαλιανάτου δεν έχω ακούσει...
Ο ιδιος τονισε πως τα περι HIV ηταν ετοιμα να αποκαλυφθουν απο αλλους και μαλιστα με ασχημο τροπο. Ηθελε να τελειωνει με αυτο το θεμα πριν τους δωσει την ευκαιρια.Φυσικα θα πρεπει να κριθει με βαση τις προτασεις του για τον Δημο.
Το σχόλιο για το HIV ηταν τυχαίο. Ήθελα να δώσω έμφαση στο γεγονός πως ασχολούμαστε περισσότερο με τα προσωπικά του Βαλιανατου παρά με την δουλειά του γιατί απλά αυτός δίνει τέτοιο δικαίωμα...
Σωστή σωστότατη. Σε αυτό το θέμα ο Βαλιανάτος είναι ένας φτηνός και χυδαίος τσαμπουκαλής. Όταν χειρίζεται προσωπικά του θέματα πολύ καλά κάνει και αποκαλύπτει ό,τι θέλει, αλλά όταν το ζήτημα αφορά άλλον κόσμο, δεν τον ρώτησε κανείς και για τίποτα.