Η Ουκρανία ήταν ήδη μια διαιρεμένη χώρα

Η Ουκρανία ήταν ήδη μια διαιρεμένη χώρα Facebook Twitter
6

Σήμερα ο Βίκτορ Γιανούκοβιτς ανακοίνωσε καταφεύγοντας στο Χάρκοβο, στην φιλορωσική πλευρά της Ουκρανίας, ότι δεν αναγνωρίζει τη συμφωνία για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης. Παράλληλα, κατηγόρησε τους αντιπάλους του ότι είναι αυτοί που απομακρύνθηκαν από τη συμφωνία και δεν την τηρούν. Η χώρα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της πραγματικής διαίρεσης.

Η χώρα όμως ήταν ήδη διαιρεμένη, όπως φαίνεται και από τον εκλογικό χάρτη του 2010 και από τον τρόπο που ψήφισαν οι ανατολικές και οι δυτικές περιοχές.

Γράφει η Μαρία Καρχιλάκη στο karhilaki.com:

«Οι μπλε περιοχές είναι εκείνες που υποστηρίζουν το φιλορώσο νυν Πρόεδρο Γιανουκόβιτς. Όσοι μένουν εδώ, δηλαδή στη νοτιο-ανατολική Ουκρανία, είναι ρωσόφωνοι, αρκετοί είναι και ρωσικής καταγωγής και στην πλειοψηφία τους φιλορώσοι. Αντίθετα, όσοι μένουν στις καφέ, κόκκινες, πορτοκαλί και κίτρινες περιοχές (στις οποίες βρίσκεται και η πρωτεύουσα Κίεβο, επίκεντρο των ταραχών) δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με οτιδήποτε ρωσικό. Μιλούν ουκρανικά, θέλουν την Ουκρανία αμιγώς ουκρανική και μέλος της Ενωμένης Ευρώπης. Στις εκλογές του ’10 είχαν ψηφίσει υπέρ της φυλακισμένης σήμερα, πρώην πρωθυπουργού, Γιούλια Τιμοσένκο. Μάλιστα, τις περισσότερες ψήφους η Τιμοσένκο τις είχε πάρει στις καφέ και κόκκινες περιοχές, οι οποίες μέχρι το 1939 ανήκαν στην Πολωνία (Γαλικία). Το υπενθυμίζω για να διαισθανθείς το μέγεθος του αντιρωσικού αισθήματος εκεί».

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Διεθνή / Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τη διορισμένη από τον Μπάιντεν επικεφαλής «ανίκανη» και διέταξε την άμεση απομάκρυνσή της, μετά από δυσμενή έκθεση για την αγορά εργασίας.
LIFO NEWSROOM
Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας επέστρεψε τα χρήματα που του είχαν δανείσει επιχειρηματίες και ευγενείς για να καλύψει μια τεράστια φορολογική οφειλή το 2021. Πώς τα κατάφερε από την εξορία στο Αμπού Ντάμπι
LIFO NEWSROOM
Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Διεθνή / Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Σφοδρές επικρίσεις κατά του πρώην δημοσιογράφου του CNN Τζιμ Ακόστα, που πήρε «συνέντευξη» από εικονική αναπαράσταση 17χρονου θύματος του μακελειού στο Πάρκλαντ. Η συνέντευξη χαρακτηρίστηκε «μακάβρια», «χειριστική» και «τερατώδης»
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Διεθνή / Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Το Στενό της Μεσίνας θεωρείται μία από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης, στοιχείο που αποτέλεσε καθοριστικό λόγο για την απόρριψη του έργου στο παρελθόν
LIFO NEWSROOM
«Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Διεθνή / «Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Σύμφωνα με την κατάθεση του 16χρονου ανιψιού του, ο 37χρονος παγίδευε τα θύματά του, τα σκότωνε, τεμάχιζε τα σώματά τους, τα έκαιγε και στη συνέχεια ξεφορτωνόταν τα υπολείμματα σε σακούλες σκουπιδιών
LIFO NEWSROOM
Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Διεθνή / Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Από το Λάτσιο μέχρι το Σαλέντο και την Τοσκάνη, οι παραθαλάσσιες περιοχές βιώνουν πτώση της τουριστικής κίνησης. Πού οφείλεται η κρίση και ποιοι επηρεάζονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Αρκεί να μην εκραγεί η πυριτιδαποθήκη. Σε περίπτωση που αυτό συμβεί θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλη της Ευρώπη. Σαφέστατο παράδειγμα η περίπτωση η Ισπανίας και των αποσχιστικών τάσεων περιοχών όπως η Καταλονία, η χώρα των Βάσκων και η Γαλικία.
Ποιος πονηρός ή ανόητος είχε την ιδέα να στηθεί έτσι αυτό το κράτος; Ή τέλος πάντων, για εθνική προπαγάνδα αφοίωσης δεν έτυχε να μάθει ποτέ; Εδώ οι Ελβετοί και δεν σφάζονται...Πάντως φαίνεται ξεκάθαρα ότι μια διχοτόμηση σε δύο νέα κράτη είναι προφανώς μια σωστή επιλογήη. Θα μείνουν και με κάτι στο χέρι και οι δυο πλευρές(με βάση πάντα τον λαό έτσι;), δηλαδή Ρωσία και ΕΕ.
Η "αφομοίωση" δεν έπιασε ποτέ στην ιστορία. Αν γινόταν δε θα υπήρχαν τσιγγάνοι στην ευρώπη, βάσκοι στην ισπανία, κτλ.Οι Τούρκοι προσπαθούν 1,000 χρόνια να πείσουν τους Κούρδους πως ... δεν υπάρχουν.Δυστυχώς η Ουκρανία είναι το θύμα αλλεπάλληλων μεγάλων αυτοκρατοριών που πέρασαν. Και όλες οι αυτοκρατορίες έχουν έναν σκοπό. Εντός των ορίων τους να εξαφανίσουν κάθε τι διαφορετικό για να διατηρηθούν, εκτός των συνόρων να προκαλέσουν ανάμειξη με σκοπό να τα διεκδικήσουν και να επεκταθούν.