Στο σημερινό ‘Α, μπα’: γιατί να μπεις στη διαδικασία της σχέσης;

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: γιατί να μπεις στη διαδικασία της σχέσης; Facebook Twitter
28


________________
1.


Για πες βρε Α, μπα..
Τι εστί για σένα η μαύρη γάτα;- :) :) η απέναντι

 

________________

2.


Καλημέρα Αγαπητή α,μπα
Είμαι δεν είμαι 17 χρονών και σήμερα μου ανακοινώθηκε οτι πάσχω από σχιζοφρένεια (πιθανότατα λόγω κληρονομικότητας) και πρέπει να μπω άμεσα σε φαρμακευτική αγωγή. Δεν έχω να σου κάνω κάποια ερώτηση μιας και μου έλυσαν ήδη κάποιες απορίες οι ειδικοί οι οποίοι θα με παρακολουθούν και στην πορεία. Σου γράφω για να σου πω το περιστατικό που έτυχε να γίνει η αφορμή για να το ανακαλύψουν. Πριν αρκετές μέρες είχα πάει σε ένα πάρτυ και κατανάλωσα κάποια ποσότητα αλκοόλ σε συνδιασμό με ηρεμιστικά. Τελοσπάντων να μην τα πολυλογώ μετά από λίγο λιποθύμησα (μα γιατί άραγε?) και με μετέφεραν άμεσα στο νοσοκομείο οπού όταν ξύπνησα βρισκόμουν σε κάποιο είδος κρίσης απο την οποία θυμάμαι λίγα πράγματα και από οτι μου είπαν μετά, στην διάρκεια που βρισκόμουν σε αυτή την κρίση νόμιζα οτι υπήρχε παγκόσμια συνομωσία ενάντια της ανθρωπότητας με τους γιατρούς να πραγματοποιούν εγχειρήσεις στο μυαλό των ανθρώπων για να τους κάνουν φυτά και οτι προσπαθούσαν να με βγάλουν τρελή και δεν με άφηναν να φύγω για να μην αποκαλύψω την πλεκτάνη στον κόσμο. Και μεταξύ άλλων ούρλιαζα, χτύπαγα όποιον βρισκόταν γύρω μου και προσπάθησα να δαγκώσω έναν νοσοκόμο. Μπορείς να το πιστέψεις? Πραγματικά ακόμα δεν μπορώ να αποφασίσω αν πρέπει να γελάσω με αυτά που ξεφούρνισε ο εγκεφαλός μου ή να το στείλω ως σενάριο για ταινία.
Ελπίζω να περνάς καλά!!!- sweet sixteen

Μπορώ πολύ εύκολα να το πιστέψω, γιατί πάσχεις από σχιζοφρένεια και έκανες το λάθος να πιεις αλκοόλ και να πάρεις ηρεμιστικά. Ελπίζω να τρόμαξες αρκετά ώστε να μην το ξανακάνεις. Να μη γελάσεις καθόλου. Να το αντιμετωπίσεις με ωριμότητα που τώρα σε αναγκάζει η ζωή να επιδείξεις, έχεις δεν έχεις, πρέπει να τη βρεις. Πρέπει να προσέχεις τον εαυτό σου και να μην κάνεις πειράματα. Αν σου κάνει όμως εντύπωση το επεισόδιο που έπαθες σημαίνει ότι δεν έχεις ενημερωθεί ακόμη πλήρως για τη σχιζοφρένεια. Κάνε στους γιατρούς κι άλλες ερωτήσεις, ξεκίνα να διαβάζεις και μόνη σου.


________________
3.


Γεια σε όλους! Στέλνω περισσότερο για να θέσω τον προβληματισμό μου σχετικά με το τι συμβαίνει στις σημερινές αισθηματικές (;) σχέσεις. Γιατί να μπεις στη διαδικασία της σχέσης αν δεν είσαι μονογαμικός και συνεχώς απατάς; Γιατί να "πουλήσεις πρόλογο" για να ρίξεις κάποια και μετά να αποδείξεις πως όχι μόνο δεν εννοούσες όσα έλεγες, αλλά ξεφούρνισες και πέντε-έξι ψεματάκια, έτσι για το καλό; Γιατί προσπαθείς να πείσεις ότι δεν έχεις καμία σχέση με τους άλλους, ενώ είσαι χειρότερος; Δεν μπορεί κανένας πλέον να μιλήσει ειλικρινά για το τι ζητάει από σένα; Δυστυχώς με τόσες δυσάρεστες/περίεργες εμπειρίες -και μάλιστα συνεχόμενες- έχω καταντήσει ακόμη πιο απαισιόδοξη... ίσως και λίγο κυνική. Να αρχίσω να ανησυχώ; :P-κατερίνα

Να ανησυχείς αν σου συμβαίνει συνέχεια, γιατί μπορεί να είναι μεν κακή τύχη, αλλά μπορεί να σημαίνει και κάτι άλλο: ότι κάνεις μπαμ για το τι θέλεις να ακούσεις και να σου το λένε για να σε φέρουν βόλτα. (Ελπίζω να μη ρωτάς στ' αλήθεια το «γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κακές προθέσεις»).
Δεν είναι κακό να είσαι ανοιχτός και λες τι είναι αυτό που θέλεις, κακό είναι να δείχνεις τι είναι αυτό που παρακαλάς να ακούσεις, κυρίως αν ταυτόχρονα δεν είσαι από αυτούς που καταλαβαίνουν πότε τους δουλεύουν. Μπορεί να θέλεις τόσο πολύ να ακούσεις κάτι συγκεκριμένο, που μόλις το ακούς, κάνεις πως δεν ακούς τα προειδοποιητικά καμπανάκια.


Η πρόταση μου είναι η εξής: μην δίνεις τόση σημασία στα λόγια. Για την ακρίβεια, σταμάτα εντελώς να δίνεις σημασία στα λόγια για ένα διάστημα. Επικεντρώσου στην οπτική επαφή, στη γλώσσα του σώματος και κυρίως στις πράξεις.

________________
4.


Αγαπητή Α,μπα; ποια είναι τα αγαπημένα σου μέρη στη Νέα Υόρκη, απ' ό,τι έχεις προλάβει να δεις μέχρι στιγμής τουλάχιστον; Επίσης, είναι όπως τα βλέπουμε στις σειρές και τις ταινίες;- ταξιδιάρα

Νομίζω ότι τα σήριαλ και οι ταινίες περιγράφουν με αρκετή ακρίβεια την πραγματικότητα. Τα αγαπημένα μου μέρη είναι (είμαι κλισέ) το Σέντραλ Παρκ για βόλτες και το Metropolitan Museum, γιατί είναι θεόρατο, δαιδαλώδες, και μου αρέσει να πηγαίνω και να χάνομαι κι έτσι τυχαία να βλέπω θαυμάσιους θησαυρούς. Υπάρχουν αίθουσες που δεν υπάρχει ψυχή μέσα, και αυτή η ησυχία σε κάνει να νομίζεις ότι έχεις ταξιδέψει στο χρόνο.

________________
5.


Χελλοου Λενα!!
Το οτι εισαι θεα ειναι περιττο να το πω οπως και το ποσο υπεροχη ειναι η στηλη σου ...
Λοιπον στο θεμα μας . Εχω ενα τεραστιο θεμα με τη ξηροδερμια στο τριχωτο της κεφαλης . Ειμαι 19 και υποφερω εδω και 2 χρονια περιπου .
Ειναι παρα πολυ αβολο !! Εκτος του οτι ολη μερα με φαγουριζει το κεφαλι μου ,λες και ειμαι στο δημοτικο και εχω ψειρες , ειναι αμηχανο τη στιγμη που πας λιγο να πιασεις τη φρατζα και πεφτει απο πανω ενα χιονι!! Η μονη περιοδος που δεν με ενοχλει το κεφαλι μου ειναι οι 5 ωρες μετα το λουσιμο . Δεν εχω πιτυριδα απλα ξηροδερμια.
Εχεις να προτεινεις εσυ ή και οι αναγνωστες καποιο καλο σαμπουαν ή καποια tips για τη καταπολεμηση της ; Ιδιαιτερα της φαγουρας!!

Θενκ γιου και φιλακιααα !!!!!!!!!!- uvi114


Οι προτάσεις που έχω να κάνω είναι οι εξής: μη βάζεις πολύ σαμπουάν. Μη λούζεσαι με πολύ ζεστό νερό. Μην κάνεις πιστολάκι. Προστάτεψε το κεφάλι σου από το κρύο και τη ζέστη (σκουφί, καπέλο). Δες όμως τι λέει και ο Δόκτωρας. Έχει πολύ ενδιαφέρον.

________________
6.


Απογοητεύομαι από τον εαυτό μου. Γιατί κάθε φορά που τελειώνει μία σχέση μου διαπιστώνω ότι εθελοτυφλούσα; Βλέπω πράγματα εκ των υστέρων που δεν με συνέφερε να τα δω όσο ήμουν σε σχέση (με την έννοια ότι αν τα έβλεπα θα αμφισβητούσα την επιλογή μου να είμαι με τον εκάστοτε σύντροφο και το κατά πόσο φέρομαι ώριμα πολλές φορές). 'Οσο κι αν προσπαθώ να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου όταν είμαι σε σχέση με κάποιον, στο τέλος διαπιστώνω ότι δεν τα κατάφερνα. Πώς θα αποκτήσω εμπιστοσύνη στην κρίση μου; Ή μάλλον, πώς θα μάθω να βλέπω την αλήθεια;


Υ/Γ: διαβάζω τη στήλη σου ανελλιπώς. Με προβληματίζει και με βοηθάει.- CaseSensitive

Χμ, πρόκειται για περίπτωση Catch 22. Για να ερωτευτείς είναι εντελώς απαραίτητη η μυθοποίηση, αυτά τα ροζ γυαλιά που κάνουν κάποιον να λάμπει και να ξεχωρίζει μέσα στο πλήθος. Κανείς δεν λάμπει, φυσικά, στην πραγματικότητα – όλοι είμαστε μέτριοι φουκαράδες που αγωνιούμε να μας αγαπήσουν. Έτσι απαιτείται η ικανότητα που έχουμε να παραβλέπουμε διάφορα, όπως ότι τελικά δεν γελάνε όλοι με τα αστεία του, ή ότι η πολυμάθειά της έχει μέσα και λίγο ημιμάθεια και φανφαροσύνη.


Το πρόβλημα είναι ότι αυτό που είναι απαραίτητο για τον έρωτα, είναι ακριβώς αυτό που θα εμποδίσει τον έρωτα ή έστω τον ενθουσιασμό να μεταμορφωθεί σε κάτι πιο βαθύ και πιο βιώσιμο, σε αληθινή επικοινωνία. Γίνεται να φοράμε τα ροζ γυαλιά κατ' επιλογή; Γίνεται να μάθουμε πότε να τα φοράμε και πότε όχι;


Αυτό δε νομίζω ότι γίνεται, κι αν γίνεται, δε νομίζω ότι είναι επιθυμητό. Η ικανότητα που έχουμε για μυθοποίηση των άλλων είναι αυτό που μας κάνει όλους ποιητές. Είναι μεταξύ όσων κάνουν τη ζωή μαγική.
Αυτό που μπορείς να μάθεις όμως είναι να δεχτείς τι είναι αυτό που ψάχνεις και να το αναγνωρίζεις όταν το βλέπεις. Το έχω γράψει πολλές φορές, νομίζω: ήρθε η ώρα να πω και τι εννοώ. Λέω να «δεχτείς», και εκεί είναι η ουσία, γιατί συνήθως πέφτουμε στην παγίδα του τι νομίζουμε ότι θα θέλαμε να βρούμε: έναν μορφωμένο, στιβαρό, γυμνασμένο άντρα με λεφτά, που θα δει η μαμά μας/οι φίλες μας και θα αγαλλιάσουν/ζηλέψουν. Αυτό είναι το πρότυπο (υποθέτω) αλλά σπανίως βλέπω γυναίκες που πράγματι θέλουν αυτό. Μπορεί να θέλεις έναν άντρα που κλαίει όταν βλέπει κουταβάκια και δίνει μεγάλα φιλοδωρήματα. Μπορεί να θέλεις έναν που πιάνουν τα χέρια του και αδιαφορεί για το θέατρο. Μπορεί να θέλεις, ό,τι θέλεις, αλλά σπάνια το επιτρέπουμε αυτό στον εαυτό μας. Τον αναγκάζουμε να θέλει αυτό που νομίζουμε ότι θέλουν οι άλλοι, ή αυτό που θα φαινόταν ωραία σε μια φωτογραφία. Εν τω μεταξύ, οι άλλοι δε δίνουν δεκάρα τσακιστή (αυτοί θα κοιμηθούν μαζί μας;) και στο εξώφυλλο του Time, έτσι κι αλλιώς, δεν πρόκειται να μπούμε.


Οπότε, αν κάποτε νιώσεις έλξη για τον απουσιολόγο που δε φαίνεται να έχει εμπειρίες, μην λογοκρίνεις το αίσθημα για τον γυαλιστερό μπασκετμπολίστα που «τον θέλουν όλες». Αν το καταφέρεις αυτό – και δεν είναι καθόλου εύκολο – θα δεις ότι όλα θα απλοποιηθούν πάρα πολύ.

________________
7.


Νομίζω ότι παρατηρώ κάποια κοινά χαρακτηριστικά σε άτομα που καπνίζουν. Πιστεύεις ότι μπορείς να συμπεράνεις κάποια πράγματα για το χαρακτήρα ενός ατόμου από το αν είναι ή όχι καπνιστής; εσύ καπνίζεις;(βάσει των δικών μου εκτιμήσεων θα έλεγα πως όχι) Ποια είναι η άποψή σου για το χόρτο και τη χρήση του; Πιστεύεις ότι θα έπρεπε γενικά να είναι παράνομο όπως είναι λόγω των βλαβερών του επιπτώσεων, ή ότι είναι 'ισάξιος' με το αλκοόλ;- pv=nRT(παύε να ρωτάς)


Όταν λες «κάπνισμα» βάζεις και το χόρτο μέσα, ή όταν λες «κάπνισμα» εννοείς μόνο το χόρτο; Γιατί εγώ όταν λέω «κάπνισμα» εννοώ το τσιγάρο του εμπορίου.


Στους ανθρώπους που καπνίζουν τσιγάρα (νόμιμα τσιγάρα) δε μπορώ να πω ότι βλέπω κάτι κοινό. Κάτι κοινό υπάρχει στις χώρες που το κάπνισμα είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο, όπως και σ' αυτές που συμβαίνει το αντίθετο. Πιστεύω ότι είναι κυρίως κοινωνική εκδήλωση παρά ψυχολογικής και προσωπικής επιλογής.


Για το χόρτο και τη χρήση του πιστεύω ότι πρέπει οπωσδήποτε να νομιμοποιηθεί, πιστεύω στη διαφορά μαλακά/σκληρά ναρκωτικά, αλλά όσο είναι παράνομο, πιστεύω ό,τι πιστεύω για τα παράνομα ναρκωτικά, που είναι το εξής:


Η αντίθεσή μου με την παρανομία δεν είναι μονοσήμαντη ούτε θέμα συντηρητισμού. Το πρόβλημά μου είναι πολλαπλό. Όταν καταναλώνεις μια παράνομη ουσία, μαζί της πρέπει να υποστείς όλο το κύκλωμα που στηρίζει την παραγωγή, τη διανομή και την πώληση της παράνομης ουσίας, με διαδικασίες που είναι επίσης παράνομες. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις ιδέα τι καταναλώνεις, ούτε με ποιον τρόπο έφτασε στα χέρια σου. Αλλά το ακόμα χειρότερο είναι ότι η συνενοχή σου σε κάνει υποχείριο του πάσα ένα, γιατί δεν πρόκειται για έναν απλό πωλητή: πρέπει να συντηρείς και διαπροσωπικές σχέσεις και να τα «έχεις καλά» μαζί του.


Δεν θέλω να τα έχω καλά με κανέναν επειδή πουλάει κάτι. Θέλω να πηγαίνω σε μαγαζιά, να πληρώνω και να φεύγω και να μη με νοιάζουν οι διαθέσεις αυτού που πουλάει και πότε πηγαίνει διακοπές. Επίσης, αν δεν μου αρέσει αυτό που αγόρασα, θέλω να μπορώ να το αγοράσω από αλλού.

28

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

15 σχόλια
#5: Ό,τι και να σου πει ο καθένας, άμα δεν επισκεφτείς δερματολόγο, δε θα βγάλεις άκρη. Για να σου πω πάντως και όσα γνωρίζω, εγώ έχω ατοπική δερματίτιδα, δηλαδή ξηροδερμία, φαγούρα και εξανθήματα που εμφανίζοντται πολύ συχνά στα παιδιά σε πολλά σημεία του σώματος, συνήθως εσωτερικά στις κλειδώσεις στους αγκώνες και στα γόνατα. Συνήθως αυτό εξαφανίζεται μετά την ενηλικίωση, εγώ απ' ότι έμαθα ανήκω στο 5% των άτυχων στους οποίους κρατάει για μια ζωή. Το κυριότερο πρόβλημα σε μένα εμφανίζεται στα μαλλιά, κάποιες φορές και στο υπόλοιπο σώμα, αλλά κυρίως απο την ξηροδερμία στο κρανίο, τη φαγούρα και τα άσπρα κομματάκια, δε μπορώ ποτέ να απαλλαγώ τελείως. Το μόνο που έχει άμεσα αποτελέσματα είναι κάποιες κορτιζονούχες λοσιόν που μου έγραψαν, όμως τις χρησιμοποιώ μόνο όταν το πρόβλημα είναι σε πολύ μεγάλη έξαρση, γιατί βέβαια τα κορτιζονούχα δεν κάνει να τα χρησιμοποιούμε συνέχεια. Κατα τ' άλλα, όλοι οι δερματολόγοι που έχω επισκεφτεί (πολλοί!) τονίζουν ότι πρέπει να αποφεύγω όλων των ειδών τα σαμπουάν, σαπούνια, κρέμες, προϊόντα για τα μαλλιά και το σώμα του εμπορίου, και να χρησιμοποιώ μόνο φαρμακευτικά, από αυτά που είναι υποαλλεργικά και δερματολογικά ελεγμένα. Οι περισσότεροι συστήνουν να μη χρησιμοποείς καν προϊόντα που έχουν σαν βάση το σαπούνι, αλλά αυτά τα σαμπουάν που είναι σαν υποκατάστατα του σαπουνιού, δεν ξέρω τι ακριβώς, αλλά υπάρχουν πολλά στα φαρμακεία. (Στην αρχή θα σου φανεί περίεργο, έχουν λιπαρή υφή και δεν κάνουν αφρό, δε θα σου αρέσει, αλλά έχουν αποτέλεσμα). Αυτά από εμένα, ξαναλέω όμως, επισκέψου δερματολόγο!!
#5Πάρε λάδι καρύδας (είναι σε στερεά μορφή, το λιώνεις μπεν μαρί)όσο πιο αγνό γίνεται.Απλωσε το στις ρίζες, και κάνε μασάζ. Τύλιξε το κεφάλι σου με ένα σκουφάκι απο αυτά τα ιατρικά ή μια πετσέτσα και άφησε να δράσει για κανα 20 λεπτο.Μετά απο 3 φορές θα δεις τρομερά αποτελέσματα, και αν συνεχίσεις ακόμα καλύτερα. Believe me.
#2 το κλείσιμο -κύριως- δείχνει πως μαλλον τρολάρει. Δεν νομίζω κάποιον ο οποιος διαγιγνώσκεται με σχιζοφρένεια να τον απασχολεί αν θα στείλει το σενάριο, ουτε θα γελούσε. Μαλλον τρομαγμένος θα ταν για μια πτυχή που αγνοεί και δεν μπορεί να ελέγξει.
#7 έλα ρε λενιώ ήμουν σίγουρος, λέω δε γίνεται τόσο πνευματώδης η λένα και με χιούμορ και με βοήθεια μονάχα τις προσωπικές της εμπειρίες, το διάβασμα, το ψάξιμο και ένα τζιν τόνικ δίπλα. πις σίστα!!!!! Σοβαρά τώρα, η άποψή σου επί του θέματος με καλύπτει 1000%.
#2: Η σχιζοφρένεια διαγνώστηκε από το περιστατικό αυτό; Υπήρξε παρακολούθηση μετά για κάποιο χρονικό διάστημα; Το θέμα της κληρονομικότητας που έθεσες, υπάρχει σε κάποιον συγγενή σου;
Συμφωνώ με τις απορίες του Chris. Κι εμένα μου δημιουργήθηκαν διαβάζοντας. Ο συδυασμός αλκοόλ με ηρεμιστικά δεν θα μπορούσε να προκαλέσει κάτι τέτοιο; Δεν ξέρω. Πάντως για να λες κληρονομικό σκέφτηκα θα'χεις συγγενή με σχιζοφρένεια που ξέρεις.Θυμήθηκα αυτό που είχα πετύχει πριν λίγο καιρό: http://www.koutipandoras.gr/article/103632/anatrihiastiko-ihitiko-ti-akoyei-sto-myalo-toy-enas-shizofrenis. Θα καταλάβεις πως δεν είναι καθόλου αστείο. Αν σε ενοχλήσει έστω και λίγο κλείσ'το, έτσι; Εγώ δεν άντεξα να το ακούσω όλο. Προσπάθησα πιο πολύ γιατί έχω έναν συνεργάτη σχιζοφρενή που είναι γλυκύτατο πλάσμα, ο πιο πρόθυμος, χαμογελαστός και μη γκρινιάρης άνθρωπος που έχω γνωρίσει. Είναι βέβαια όλη η οικογενειά του έτσι. Παίρνει φαρμακευτική αγωγή κι αν δεν το ξέρεις δεν καταλαβαίνεις. Μόνο που κάποια πράγματα δεν τα καταλαβαίνει ή κάτι ακούει εκείνη την ώρα και κάποιες ελάχιστες φορές παίρνει ένα σοβαρό ύφος σαν να βρίσκεται σε κενό και σκαλώνει για λίγα δευτερόλεπτα. Ένα άγγιγμα στον ώμο ή μια αναφορά σε τελείως άλλο θέμα από αυτό που του ανέφερα και μια γλυκιά κουβέντα τον επαναφέρουν αμέσως. Να το πεις στους αγαπημένους σου. Ίσως βοηθάει κι εσένα αν ισχύει η γνωμάτευση. Καλή δύναμη!
#5: Στα φαρμακείαΠαλιά που το χρησιμοποιούσα είχε μόνο σαμπουάν. Τώρα βλέπω ότι έχει ολόκληρη σειρά προϊόντων. Το χρησιμοποίησα για 3 μήνες περίπου, για να αντιμετωπίσω ξηροδερμία κι εγώ, και τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά. Περιορισμός ή έλεγχος της ποιότητας των προϊόντων styling παίζουν επίσης ρόλο. Περαστικά!
#3: θα ήθελα να προσθέσω, να ακούς το ένστικτό σου - σπάνια κάνει λάθος. επίσης, εμείς επιλέγουμε με ποιούς θα συνδεθούμε και ποιους θα φέρουμε πιο κοντά μας. μήπως επιλέγεις "επίτηδες" λάθος άτομα, γιατί έτσι ξέρεις εξ αρχής ότι δε θα υπάρξει μέλλον μαζί τους και δε θα χρειαστεί να δεσμευτείς συναισθηματικά;#6: κι εσύ το ένστικτό σου άκουσε. και δώσε λίγα ελαφρυντικά στον εαυτό σου. όλοι έχουμε ιστορίες στις οποίες δε βλέπαμε καθαρά και παραμυθιαζόμασταν. και αυτό μες στο παιχνίδι είναι. αρκεί να μαθαίνεις απ' τα λάθη σου, για να κάνεις άλλα την επόμενη φορά :)
Δεν είμαι σε θέση (χρόνου πρωτίστως) να επιχειρηματολογήσω αναλυτικά και πειστικά, οπότε θα το πω στα γρήγορα: το ένστικτο είναι υπερεκτιμημένο. Ούτε όλοι το έχουμε, ούτε λειτουργεί σε όλους μας σωστά. Γενικώς η έννοια "ένστικτο" υπάρχει περισσότερο για να περιγράψει τις αυτόματες αντιδράσεις μας σε εξωτερικά ερεθίσματα (κλείνεις τα μάτια όταν κάτι περάσει απροειδοποίητα μπροστά τους, καλύπτεις το κεφάλι σου όταν εκσφενδονίζονται γύρω αντικείμενα κλπ) και βρίσκω κάπως καταχρηστικό να στηριζόμαστε στο "ένστικτο" για να ψυχογραφήσουμε αγνώστους. (Αν εξάλλου το ένστικτο μας προειδοποιούσε γι'αυτούς, θα το είχαμε πιθανότατα ακούσει) Η λογική είναι - πιστεύω - καλύτερος σύμβουλος για τους ανθρώπους. Τα έντονα συναισθήματα, τα αδιέξοδα πάθη, τα κολλήματα που τρώμε, η μηδενική αυτοεκτίμηση (n.1 αιτία επιλογής λάθος συντρόφων κατά την ταπεινή μου άποψη) όοολα αυτά συσκοτίζουν τη λογική μας μάλλον παρά το ένστικτό μας. Καλό είναι να την συμβουλευόμαστε πού και πού. (Όποιος βέβαια είναι έξω απ' το χορό πολλά τραγούδια λέει, θα μου απαντούσα...)
#2 εγώ πάντως κλίνω περισσότερο στο να είναι μπαρούφες αυτά που γράφει η κοπελίτσα. Εντάξει για το αλκοόλ δεν το συζητάω, αλλά ηρεμιστικά για ποιό λόγο πήρε?
εεε, για να κάνει κεφάλι; είναι συνηθισμένο, ειδικά σε αυτές τις ηλικίες που τα παιδιά δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τις συνέπειες...δε νομίζω ότι κάποιος θα έλεγε μπαρούφες για κάτι τόσο σοβαρό...
#7Ένα από τα προβλήματα με τις ουσίες γενικώς, είναι ότι δεν υπάρχει καμία ουσιαστική ενημέρωση από το σχολείο ή/και από επίσημους φορείς.Κάποιος που ψάχνεται να ενημερωθεί, μπορεί να αντλήσει πληροφορίες από όπου να ναι και να πιστέψει αυτό που τον συμφέρει, ανάλογα την εποχή.Αν πχ είσαι υστερική μάνα που θέλει να επιβεβαιώσει τους φόβους της για το διαβολικό χόρτο... μπορεί πολύ εύκολα να το κάνει.Εξίσου εύκολα το παιδί θα βρει πληροφορίες για το πόσο ευεργετικό είναι το χόρτο και πως αυτό μπορεί όχι μόνο να μην κάνει κακό αλλά να βοηθάει κιόλας σε πράγματα.Αυτό, σε συνδυασμό με το ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για "τον εθισμό" γενικότερα κάνει τα πράγματα πολύ δύσκολα.Το χόρτο όμως συγκεκριμένα, πρέπει να νομιμοποιηθεί για τον απλό λόγο που εξηγεί η κ. Λ.Φ. στον οποίο θα προσθέσω πως όσο το χόρτο "μπαίνει" στην ίδια κατηγορία (νομικά) με την ηρωίνη πχ, σημαίνει επίσης πως ο ίδιος "πωλητής" την ώρα που σου πουλάει χόρτο, προσπαθεί να σου πλασάρει και κάτι άλλο, πιο εθιστικό ή/και πιο ακριβό. (ανάλογα αν μιλάμε για κόκα ή ηρωίνη ή κάτι άλλο). Η σύνδεση που υπάρχει στο χόρτο με τα άλλα ναρκωτικά, είναι βασικά ότι τα βρίσκεις στο ίδιο μαγαζί.Ξέρω πολύ κόσμο που "πίνει τσιγάρα", εντός και εκτός Ελλάδος και ανεξαρτήτως ηλικίας και αυτός ο κόσμος για να εξυπηρετήσει την επιθυμία/ανάγκη του έρχεται σε επαφή αναγκαστικά και με άλλες ουσίες.Άρα το τρίπτυχο:1) Κάνω χρήση ουσίας για την οποία δεν ξέρω και πολλά2) Εθίζομαι και δεν ξέρω ακριβώς τι σημαίνει αυτό πρακτικά3) Καθώς το κάνω αυτό, μπαίνω σε μαγαζί στο οποίο θα προσπαθήσει ο "πωλητής" (πατώντας στον εθισμό μου) να μου "σπρώξει" ότι πιο ακριβό/εθιστικό υπάρχει για να με έχει αιώνιο και σίγουρο πελάτη..καθιστά μια όχι και τόσο βλαβερή ουσία όπως το χόρτο... άκρως επικίνδυνη. Αποποινικοποίηση τώρα!! γαμώτο πια...Υ.Γ: "Είναι ισάξιος με το αλκοόλ"καμία ουσία δεν είναι "ισάξια" με κάποια άλλη. Η κάθε ουσία (νόμιμη ή παράνομη) έχει διαφορετικά, ενίοτε μοναδικά χαρακτηριστικά.Ποτέ μην προσπαθήσεις να τσουβαλιάσεις ουσίες.Το έκαναν κυβερνήσεις επιτυχώς και ακόμα το πληρώνουμε.
Αυτή το φοβερό σενάριο που πας και αγοράζεις χόρτο λες και είσαι πρωταγωνιστής σε καμιά ταινία και σε πείθουν να αγοράσεις και κάτι άλλο πιο ακριβό και ''κακό'' δεν μπορώ να το καταλάβω.αν θες χόρτο θα βρεις χόρτο.αν θες κάτι άλλο θα αγοράσεις κάτι άλλο.εγώ δεν ξέρω κανέναν που να τον πίεσαν να αγοράσει κάτι άλλο,ή -το άλλο κορυφαίο-ότι ξέμεινε πχ από χόρτο ο φοβερός gangsta dealer του και του πασάρει κάτι άλλο.χαλαρώστε ρε παιδιά.υπέρ της νομιμοποίησης για τους λόγους που είπε η Λένα.Να προσθέσω και το φορολογικό κομμάτι.yes.''είναι πολλά τα λεφτά Άρη.''
Ναι, είναι σαν το φοβερό σενάριο που παίζεται σε οποιοδήποτε μαγαζί όπου ο πωλητής προσπαθεί να σε κάνει να τα σκάσεις παραπάνω. Από την ώρα που το χόρτο το αγοράζεις από κάποιον πωλητή, ο οποίος έχει "καλύτερα" πράγματα να σου δώσει, αυτό το έργο θα παίζεται.Τώρα αν δεν σου έχει συβεί ποτέ να μπεις σε μαγαζί και να σε έχει πείσει ο πωλητής να αγοράσεις κάτι άλλο από αυτό που ήθελες είσαι ωραίος.Αν δεν έχει συμβεί σε κανέναν γύρω σου όμως... κάτι δεν θέλεις να δεις (και δεν γνωρίζεις ούτε έναν ασφαλιστή πχ;).Γιατί εγώ (ειδικά από Αγγλία μεριά), ξέρω πολύ κόσμο που πριν το καταλάβει βρέθηκε να κάνει άλλα από αυτά που ξεκίνησε. Ναι δεν φταίει ο "gangsta dealer" (αφού πρέπει να του δώσουμε πιασάρικο όνομα οκ...) από μόνος του αλλά η αδυναμία του κάθε εθισμένου, αλλά το γεγονός πως αυτές οι ουσίες βρίσκονται σε ίδιο "μαγαζί"... κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα.
Kαλησπέρα,μιας και η δημοσίευση μου θα κοινοποιηθεί μετά τις 12..Θέλω απλά να εκφράσω πόσο ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ήταν η απάντηση στο 6#. Μόνο αυτό,και καλή σας ημέρα...!!!
#5 Πολλες φορες η ξηροδερμια οφειλεται στο αγχος. Δεν αναφερεις αν εχεις επισκεφτει δερματολογο η αν εχεις δοκιμασει καποια θεραπευτικη αγωγη. Ειχα κι εγω,παλιοτερα κυριως, το ιδιο προβλημα και μ εσωσε ενα σαμπουαν που μου συστησε γιατρος, το οποιο μπορεις να το αγορασεις απο τα φαρμακεια.
#5 εχω περασει κι εγω παλιοτερα ασχημη ξηροδερμια! Δε μπορω να πω εδω με τι προιοντα τη καταπολεμησα(θα κανω διαφημιση) αλλα να σου πω μονο πως για οτι δοκιμαζεις πρεπει να κανεις υπομονη για να δεις αποτελεσματα..
Η ικανότητα που έχουμε για μυθοποίηση των άλλων είναι αυτό που μας κάνει όλους ποιητές. ακου τωρα τι ειπε το ατομο μεσα απ τα χιονια της αμερικης! και που να ησουν ελλαδα σημερα μ αυτη τη λιακαδα τι θα εγραφες :D