ΑΘΗΝΑ

3 στους 4 άνεργους είναι χωρίς δουλειά πάνω από 2 χρόνια

3 στους 4 άνεργους είναι χωρίς δουλειά πάνω από 2 χρόνια Facebook Twitter
3

3 στους 4 άνεργους είναι χωρίς δουλειά για τουλάχιστον 2 χρόνια, σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Στην πλειοψηφία οι άνεργοι είναι υψηλού μορφωτικού επιπέδου αλλά λόγω της δεινής κατάστασης στην οποία βρίσκονται το 72% από αυτούς δηλώνει ότι θα δεχόταν μια θέση κατώτερη των προσδοκιών τους και χαμηλότερη των προσόντων τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, η ανεργία φαίνεται να πλήττει κυρίως τους μισθωτούς και τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ η πλειοψηφία των ανέργων προτιμά να αναζητά εργασία στην Ελλάδα.

Επίσης, ένα ισχυρό ποσοστό των ανέργων (32%) θεωρεί ότι θα είναι σε καλύτερη κατάσταση αν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η απάντηση στο ερώτημα, αν οι άνεργοι θεωρούν τη ζωή τους καλύτερη ή χειρότερη από αυτή των γονιών τους.

Το 44% απαντά ότι τη θεωρεί χειρότερη, το 36% καλύτερη και το 18% ίδια. Οι πιο απαισιόδοξοι είναι στις ηλικίες από 24 έως 34 ετών.

Στον τομέα των συναισθημάτων που νιώθουν οι άνεργοι, οι 9 στους 10 αισθάνονται ανασφάλεια και φόβο, οι 6 στους 10 αισθήματα επιθετικότητας, οι 4 στους 10 διαπιστώνουν προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις και μόλις 2 στους 10 δηλώνουν ότι η κατάσταση αυτή τους κάνει πιο μαχητικούς.

Το 74% δηλώνει ότι βρίσκει στήριγμα στην οικογένεια, το 18% ότι στηρίζει την επιβίωσή του στο επίδομα ανεργίας και το 7% στα κοινωφελή προγράμματα (συσσίτια κ.λ.π.).

Ελλάδα
3

ΑΘΗΝΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΑΑΔΕ παγίδευσε γνωστό τράπερ: Αγόραζε πολυτελή αυτοκίνητα και ρολόγια μέσω ΜΚΟ

Ελλάδα / Η ΑΑΔΕ παγίδευσε γνωστό τράπερ: Αγόραζε πολυτελή αυτοκίνητα και ρολόγια μέσω ΜΚΟ

Ο τράπερ είχε συστήσει αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, στην οποία η δισκογραφική του εταιρεία είχε πιστώσει το σύνολο των δικαιωμάτων του καλλιτέχνη, ύψους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ 2025: «Φρούριο» το κέντρο της Θεσσαλονίκης – Drones, κάμερες ΚΑΙ 2.500 αστυνομικοί

Ελλάδα / ΔΕΘ 2025: «Φρούριο» το κέντρο της Θεσσαλονίκης – Drones, κάμερες ΚΑΙ 2.500 αστυνομικοί

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από χθες το πρωί στο κέντρο της πόλης, με απαγόρευση στάθμευσης και εκτροπές στην κυκλοφορία, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων
LIFO NEWSROOM
Αντιδράσεις για τα ρατσιστικά «ειδικά δρομολόγια» του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – Διευκρινίσεις από ΕΛΑΣ

Ελλάδα / Αντιδράσεις για τα ρατσιστικά «ειδικά δρομολόγια» του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – Διευκρινίσεις από ΕΛΑΣ

Η υπόθεση προκάλεσε έντονη συζήτηση και αντιδράσεις, με την Ελληνική Αστυνομία να εκδίδει επίσημη ανακοίνωση, στην οποία τονίζει ότι ουδέποτε συμμετείχε ή συναίνεσε σε διαδικασίες διακριτικής μεταχείρισης επιβατών
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια