«Απερχόμενη» χαρακτήρισε την κυβέρνηση Σαμαρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε γραπτό χαιρετισμό του στο συνέδριο του Economist στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας πως η κυβέρνηση δε διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση για να δεσμεύσει τον λαό και τον τόπο με ένα νέο Μνημόνιο και συνεπώς οφείλει να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία.
«Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, που ασκεί την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως εντεταλμένος της κυρίας Μέρκελ, καλείται από τους εταίρους της να δεσμεύσει τη χώρα, σε ένα τρίτο διαδοχικό Μνημόνιο λιτότητας. Η απερχόμενη κυβέρνηση Σαμαρά όμως δεν διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση για να δεσμεύσει τον λαό και τον τόπο με ένα νέο Μνημόνιο, ανεξάρτητα από την ονομασία του. Οφείλει να θέσει στην κρίση του ελληνικού λαού τις επιλογές και τις δεσμεύσεις της», σημειώνει χαρακτηριστικά στο χαιρετισμό του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές του Μαΐου, ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι είναι ίσως οι πιο κρίσιμες στην ιστορία τους, καθώς θα διαμορφώσουν τους νέους πολιτικούς συσχετισμούς για την αντιμετώπιση της κρίσης.
«Στις ευρωεκλογές του Μαΐου, με την ψήφο των πολιτών της, η Ευρώπη πρέπει να βγει -και θα βγει- από τη μεγάλη νύχτα του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας. Να βγει ξανά στο φως της Δημοκρατίας. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, επείγει η συγκρότηση ενός κοινωνικού κινήματος για την αλλαγή, που θα υπερβαίνει τις πολλαπλές διαιρέσεις του νεοφιλευθερισμού, στο εσωτερικό της Ευρώπης και των ευρωπαϊκών κοινωνιών», τονίζει χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τη δική του υποψηφιότητα για την Προεδρία της Κομισιόν, ο κ. Τσίπρς σημειώνει πως το μήνυμα «η Ευρώπη ή θα είναι δημοκρατική ή δεν θα υπάρξει, συμπυκνώνει το πολιτικό μήνυμα της υποψηφιότητάς» του και προσθέτει πως «η Ευρωπαϊκή Αριστερά έχει συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο στην Ευρώπη. Για την εξαίρεση των δημόσιων επενδύσεων από το ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο και για ένα ‘ευρωπαϊκό New Deal’».
Πολιτική /
Τσίπρας: Απερχόμενη η κυβέρνηση
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Πώς μία λοίμωξη στο δόντι μπορεί να επηρεάσει την καρδιά
Ρόμπερτ Πάουελ: Η σπάνια δημόσια εμφάνιση του 81χρονου σήμερα «Ιησού από τη Ναζαρέτ»
Από την αρθρίτιδα έως την κατάθλιψη, τα οφέλη του κουρκουμά στην υγεία: Πώς να τον εντάξετε στην καθημερινότητά σας
Σύλληψη γκαλερίστα: «Είδα τα σκουλαρίκια που μου είχαν κλέψει σε εκπομπή του», δηλώνει η Λόλα Νταϊφά
Σύλληψη γκαλερίστα: Τον είχαν καταγγείλει πριν ενάμιση μήνα - Τι βρήκαν οι Αρχές στην κατοχή του
σχόλια