Ρατσιστικό παραλήρημα Ελλήνων εναντίον του Αντετοκούνμπο

Ρατσιστικό παραλήρημα Ελλήνων εναντίον του Αντετοκούνμπο Facebook Twitter
21

Η άγνοια οδήγησε τους ρατσιστές να απειλήσουν την οικογένεια Αντετοκούνμπο, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης [via]

 

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο θέλοντας να ευχαριστήσει τον αδελφό του Γιάννη που τον βοήθησε στον στο All Star Game του NBDL(έγραψαν ιστορία αφού έγιναν οι πρώτοι Έλληνες που συμμετείχαν σε All Star Weekend), φόρεσε ένα μπλουζάκι που έγραφε: «Greek Freak Nation», έδωσε τροφή για ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον του.

Οι Ρατσιστές απείλησαν μέσω των social media τον Θανάση Αντετοκούνμπο αλλά και την οικογένειά του για την φανέλα που φορούσε ο αδελφός του μπασκεμπολίστα, καθώς  έγραφε «Greek Freak Nation», κάτι που  μεταφράστηκε από τους ρατσιστές ως... ύβρη προς το ελληνικό έθνος.
 
Μάλιστα οι απειλές έφτασαν σε τέτοιο σημείο που οι ρατσιστές, ζήτησαν  ακόμη και την αφαίρεση της ελληνικής υπηκοότητας που μόλις πέρσι και μετά από πολύ κόπο απέκτησε η οικογένεια Αντετοκούνμπο.
 
Και επειδή η άγνοια είναι κακό πράγμα... «Greek Freak», φωνάζουν τον Θανάση Αντετοκούνμπο οι Αμερικάνοι θέλοντας να τονίσουν τα απίστευτα σωματικά του προσόντα, ενώ όσο αφορά την λέξη «nation» μπορεί σε ακριβή μετάφραση να σημαίνει «Έθνος», αλλά στην προκειμένη περίπτωση μεταφράζεται ως «ομάδα φιλάθλων».
 
Συχνά μεγάλοι σταρ του ΝΒΑ, όπως ο Κόμπι Μπράιαντ ή ο Λεμπρόν Τζέιμς απευθύνονται στους φίλους των ομάδων τους ως «Lakers Nation» ή «Heat Nation».  Σε ελεύθερη μετάφραση, λοιπόν, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο: «Οπαδοί του ελληνικού θαύματος».

 

======

Κατά τα άλλα, σχεδόν τις 500.000 πλησιάζουν οι πανέξυπνοι Έλληνες που έχουν κάνει Like στην σελίδα

"H APANTISH MAS STIN TOYRKIKI SELIDA POY EXEI 200.000 MELH..EMEIS 300.000!!!"

 

Ρατσιστικό παραλήρημα Ελλήνων εναντίον του Αντετοκούνμπο Facebook Twitter

 

Το ότι δεν αναφέρεται καν το ΠΟΙΑ είναι η Τουρκική σελίδα που έχει 200.000 μέλη, και το ότι η ελληνική απάντησή της είναι απλώς ξεδιάντροπη διαφήμιση ενός σάιτ που βρήκε τρόπο να κάνει τους αφελείς να πατήσουν λάικ και μετά να διαβάζουν τα σκανδαλοθηρικά ποστ του δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική υπερηφάνεια που υπόσχεται το όνομα του "γκρουπ"

 

Ρατσιστικό παραλήρημα Ελλήνων εναντίον του Αντετοκούνμπο Facebook Twitter

 

Παλιότερα μάλιστα η ίδια σελίδα (ή ήταν παρόμοια;) είχε μόνο παιχνίδια που τα κατέβαζες επί πληρωμή. Είναι συνηθισμένο να επικαλούνται τον πατριωτισμό των Ελλήνων χρηστών του Facebook κάποιοι για να θησαυρίζουν. 

 

Και μετά μας έφταιξε ο Αντετοκούνμπο... 

==

UPDATE: Βρήκα το προπέρσινο ποστ μου, τότε που η σελίδα πουλούσε παιχνίδια, γνωριμίες κλπ. Κάποιος είχε την υπομονή να παρακολουθήσει όλα τα στάτους της σελίδας για μία ολόκληρη μέρα. 

Το αποτέλεσμα ήταν ξεκαρδιστικό: >> Η απάντησή μας στην Τουρκική σελίδα είναι... αυτή;!

21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

13 σχόλια
αυτα τα παιδια μπορει να ειναι περισσοτερο ελληνες απο τους ελληνες...παντως δεν πρεπει ολοι οι ελληνες να θεωρουμαστε ρατσιστες λογω καποιων απολιτιστων
Απ'το καλοκαίρι ο αθλητικός Τύπος ασχολείται καθημερινά κυρίως με τον Γιάννη Ατετονκουμπο και καθημερινά οι γνωστοί μπιφτεκομυαλοι πετάνε στα σχόλια το ρατσιστικό εμετό τους.Αλλά σημερα ο καβγάς έχει φουντώσει και...οι βόθροι έχουν ανοίξει.μια γρήγορη ματιά στα αθλητικά σάιτ είναι αρκετή για να σε πιάσει μαύρη στεναχώρια.παρόλο που οι περισσότεροι παραδέχτηκαν τη γκάφα.
Εντάξει τον τύπο που διαχειρίζεται τη σελίδα που ξεκίνησε αυτό το παραλήρημα έχει τύχει να τον γνωρίσω (δυστυχώς).Δεν υπάρχει πιο γελοίος τύπος. Είχε φτιάξει κι ένα self promo video για το site παλιότερα, όπου εκτός από τις αστείες φωτογραφίες με τη φάτσα του μόνο, από πίσω έπαιζε το: "You are simply the best".Τό γέλιο!!
Στην κατηγορία "μπορώ να μιλήσω τα αγγλικά καλά αλλά δεν τα <<πιάνω>>". Σα να διαβάζει κάποιος που μιλάει τα ελληνικά "είναι τρελάρας ο ψηλός" και να καταλαβαίνει ότι ο γραφών εννοεί κυριολεκτικά ότι κάποιος με άνω του μετρίου ύψος είναι παράφρων.
Ωραία , αφού λοιπόν ο από πάνω φίλος μας κατέταξε όλους και εσύ κατέταξες εμένα , εγώ σε ποια κατηγορία να σε κατατάξω , δεδομένου ότι δεν αντελήφθης ότι το ερώτημά μου ήταν ρητορικό και δεν ζητούσε απάντηση , παρά απέβλεπε να αστειευτεί με την διάθεση του παραπάνω φίλου που προσπάθησε να μετρήσει με απόλυτους όρους την αγγλομάθεια επί τη βάσει της γνώσης ή όχι μίας και μοναδικής φράσης και δη αργκό;
το να καταπίνεις αμάσητο ό,τι σου πασάρουν μπροστά σου, χωρίς να μπαίνεις -στοιχειωδώς- στον κόπο να το διπλοτσεκάρεις, [http://en.wikipedia.org/wiki/Giannis_Antetokounmpo(και το αντίστοιχο ελληνικό λήμμα)] ειδικά αν κάτι σου φαίνεται περίεργο ή αν σκοπεύεις να εξαπολύσεις επίθεση ...αν δεν αποτελεί θέμα αντίληψης, είναι τουλάχιστον θέμα αγάπης του εγκεφάλου σου στις βρεφικές τροφές ή απλή, αγνή πώρωση ή το πιο πιθανό συνδυασμός και των δύο
@Η #Επανάσταση einai gAmatiΑπό τη στιγμή που γνωρίζει και αντιλαμβάνεται κανείς πως χρησιμοποιείται το φρικ ανάλογα με την περίσταση στα αγγλικά στις ΗΠΑ και διαβάσει ότι το λέγανε για τον Αντετοκούμπο στο πλαίσιο του μπάσκετ, δεν είναι ανάγκη να το ξέρει από πριν.
Προφανώς όλοι αυτοί δεν είδαν το χθεσινό all star game που στην έναρξη η ελληνική σημαία βρισκόταν στο κέντρο του γηπέδου για πρώτη φορά στην ιστορία, μαζί με τις υπόλοιπες σημαίες των εθνικοτήτων που εκπροσωπούνταν στο παιχνίδι.