Καταγγελίες για «αδιάκριτες επισκέψεις» αστυνομικών στα σχολεία

Καταγγελίες για «αδιάκριτες επισκέψεις» αστυνομικών στα σχολεία Facebook Twitter
13

Τα ονόματα 7 μαθητών που συμμετείχαν σε κατάληψη του σχολείου έδωσε στην αστυνομία η διευθύντρια Λυκείου στο Κερατσίνι, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών. Μάλιστα κατά το δημοσίευμα, οι 5 από τους 7 μαθητές κλήθηκαν να καταθέσουν στην ασφάλεια και σύμφωνα με καταγγελίες δέχτηκαν ερωτήσεις όπως: «Τι ψηφίζουν οι γονείς σου; Τι δουλειές κάνουν; Πώς είναι τα οικονομικά σας; Ποιες είναι οι πολιτικές πεποιθήσεις των καθηγητών σου; Ποιοι από τους καθηγητές σου ήταν υπέρ της απεργίας; Γιατί κάνατε την κατάληψη; Σας παρακίνησαν καθηγητές ή πολιτικό κόμμα;»

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών και γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, με τη συμπαράσταση και από άλλους συλλόγους της περιοχής, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο αστυνομικό τμήμα, ωστόσο κατά τις ίδιες πληροφορίες ο διοικητής του ΑΤ ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία προχωρά με εισαγγελική εντολή.

ΕΛΑΣ: Καταγράφουμε ζημιές και εγκληματικότητα

 

Πάντως, επισκέψεις αστυνομικών σε σχολεία γενικότερα, έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς αρκετοί κάνουν λόγο για προσπάθεια καλλιέργειας κλίματος φόβου και τρομοκράτησης. Καταγγελίες σύμφωνα με την εφημερίδα, υπάρχουν από σχολεία της Αγίας Παρασκευής, της Καλλιθέας, του κέντρου της Αθήνας και του Κερατσινίου. Σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ οι επισκέψεις γίνονται για να καταγραφεί η εγκληματικότητα και τυχόν ζημιές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του κάνει λόγο για «απαράδεκτη» τακτική που «μετατρέπει τα σχολεία σε τόπους χειραγώγησης, ελέγχου και τρομοκράτησης διευθυντών και εκπαιδευτικών».

Ελλάδα
13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Τη μ@λ@κισμένη τη διευθύντρια που έδωσε τα ονόματα των παιδιών, γιατί δεν την έχουν κάνει τόπι στο ξύλο οι γονείς; Όταν αυτή απεργεί για τα δικαιώματά της, δεν τη συλλάβανε ούτε την ανέκριναν. Από τη μια δουλεύουν ελάχιστα και αμείβονται αδρά, από την άλλη θέλουν τη συμπαράσταση του κόσμου για τις "περικοπές" τους. Με αυτές τις τακτικές γίνονται περισσότερο αντιπαθείς ορισμένοι.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορει να "κάνει λόγο για «απαράδεκτη» τακτική που «μετατρέπει τα σχολεία σε τόπους χειραγώγησης, ελέγχου και τρομοκράτησης διευθυντών και εκπαιδευτικών" αλλα ολο στα λογια μενει. Εγω δεν ειδα ο τοπικος Συριζα να οργανωνει καμια διαμαρτυρια στην περιοχη.
Αποκλειεται να δοθηκε εισαγγελικη εντολη για ερωτησεις πολιτικου περιεχομενου. Ειναι προφαση η εισαγγελικη εντολη για την προωθηση της "ασφαλειας" τυπου Σαμαρα. Για να πολωσει την κοινωνια αριστερα δεξια. Ειναι το μόνο που ξερει να κανει. Με αυτο τρέφεται... Που καταντησε η ΝΔ...
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του κάνει λόγο για «απαράδεκτη» τακτική που «μετατρέπει τα σχολεία σε τόπους χειραγώγησης, ελέγχου και τρομοκράτησης διευθυντών και εκπαιδευτικών».Ακριβώς. Γίνονται υποχείρια της χειραγώγησης της απολυταρχίας και παρεκκλίνουν από το δρόμο του αγωνιστή.
Μας λέγαν οι σχολικοί φύλακες ότι αν φεύγαν η κατάσταση θα έμοιαζε με Κολομβία όπου έμποροι ναρκωτικών θα κάναν περίπου δια της βίας ενέσεις ηρωίνης σε παιδιά δημοτικού και διάφοροι εγκληματίες θα κάναν πάρτυ στα σχολεία. Εγώ βλέπω ότι τίποτε κακό δεν έχει γίνει, αντίθετα βλέπω ότι η αστυνομία ρίχνει και κανά βλέμμα.
Είμαι όντως. Το παραμύθι περί χρησιμότητας των σχολικών φυλάκων ήθελα να ξεσκεπάσω.Τώρα το ότι η αστυνομία πήγε να ψάξει για κάτι φθορές που γίναν σε καταλήψεις (γι'αυτό πήγε, τα υπόλοιπα είναι σάλτσες όσων έχουν λερωμένη την φωλιά τους) καλώς κάνει. Τώρα, επειδή έχουν εξευτελιστεί έννοιες όπως αυταρχισμός και αστυνομικό κράτος θα θέσω υπ' όψιν του φιλοθεάμονος κοινού δύο παραδείγματα: Τέλη δεκαετίας του 60 ως μαθητές δημοτικού ξυλοκοπούμασταν στην γειτονιά από δασκάλους οι οποίοι κάναν ...περιπολίες να δουν αν τα απογεύματα φερόμασταν ευπρεπώς ή όχι. Αν ΠΑΙΖΑΜΕ δηλ. χωρίς να φωνάζουμε και να ενοχλούμε την Δημόσια τάξη και ασφάλεια...Και το δεύτερο παράδειγμα είναι από τα 70's στην Ανατολική Γερμανία. Το Δυτικό Βερολίνο είχε τηλεοπτικό σταθμό. είχε γίνει σάλος όταν πολιτικοί πρόσφυγες αποκάλυψαν ότι οι δάσκαλοι μαθητών νηπιαγωγείων και πρώτων τάξεων Δημοτικού στο ανατολικό Βερολίνο βάζαν τα παιδιά να σχεδιάσουν το ρολόι που βλέπαν στην τηλεόραση.Η τηλεόραση του Ανατολικού Βερολίνου έδειχνε την ώρα με αραβικούς αριθμούς ενώ του Δυτικού με λατινικούς (ή το αντίστροφο). Οποιοι λοιπόν βλέπαν τηλεόραση από το Δ, Βερολίνο εντοπίζονταν και μετά ήρθαν οι ...μέλισσες. Εσύ πες ότι αυτό που ζούμε σήμερα είναι ...αστυνομικό κράτος.
facelessδεν ειπα πουθενα οτι ζουμε σε αστυνομικο κρατος. Το οτι πχ η Ζιμπαμπουε ειναι χειροτερα δε μου λεει κατι...ή οτι εσυ ετρωγες ξυλο το 60. Παντα κοιταμε να βελτιωθουμε.Οι καταστροφες να ερευνηθουν...αν ομως ερευνουνται οι κακοι αριστεροι προδοτες ανθελληνες, γονεις και μαθητες, που επιβουλευονται την ταξιν και ασφαλεια του ελληνορθοδοξου κυκλου Σαμαρα (γιατι μαλλον για τετοιο πυροτεχνημα πολωσης προκειται), τοτε εχουμε προβλημα.Η ολη διαδικασια μπαζει απο παντου....γιατι ζητανε ονοματα, για να δουν αν ειναι σεσημασμενοι "ταραξιες" γονεις και παιδια?Οταν υπαρχουν καταστροφες γινεται επιτοπια ερευνα, μετα την καταστροφη, δινονται καταθεσεις και ασκουνται διωξεις. Οχι με "υποθεσεις" περι πολιτικων πεποιθησεων και συνακολουθουμενες πιθανες αναλογίες με ποινικα αδικηματα.