ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: επηρεάζει το ίντερνετ τον ανθρώπινο εγκέφαλο;

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: επηρεάζει το ίντερνετ τον ανθρώπινο εγκέφαλο; Facebook Twitter
46


________________
1.


Γεία σου α,μπα!
Τι είναι αυτό που ορίζει κάποιον ευφυή, και τι αυτό που οριζει κάποιον ηλίθιο; Ειναι αντίθετα; Μπορεί κάποιος να είναι και τα δύο (σε διαφορετικές περιόδους της ζωής του); Δεν ξέρω κατα πόσο αυτές οι ερωτήσεις είναι προφανείς, και'γω αφελής!

-θαυμαζω τον τρόπο που σκέφτεσαι, και απορώ πως μπορείς να κρατάς τις σκέψεις σου καθαρές απο την καθημερινότητά σου.
Φιλιά!- Gande Gratto

 

Το τι είναι ευφυία είναι κάτι που όλοι νομίζουμε ότι πιάνουμε αλλά όλο μας ξεφεύγει, όλοι νομίζουμε ότι ξέρουμε τι είναι αλλά κανείς δε μπορεί να δώσει ορισμό, κι όταν λέω «κανείς» δεν εννοώ εμένα κι εσένα: εννοώ όλους όσους έχουν πασχίσει με πάθος να τον βρουν κι έχουν χάσει τα νιάτα τους, ψυχιάτρους, κοινωνιολόγους, βιολόγους, επιστήμονες γενικά. Οι σχολές που υπάρχουν και προσπαθούν να βρουν χαραμάδα σ' αυτό το αδιαπέραστο εμπόδιο παλεύουν και βρίσκονται σε διαμάχες που κρατάνε χρόνια, δε φαίνεται να λυθούν σύντομα.

Υπάρχουν άξονες, υπάρχουν περιγραφές, υπάρχουν κύκλοι ομόκεντροι και κύκλοι που εφάπτονται και αλληλοκαλύπτονται, αλλά δεν το έχουμε περιορίσει το θέμα, γιατί καταλήγει, θέλουμε δε θέλουμε σε φιλοσοφία. Πλησιάζει πολύ στην ερώτηση «τι είναι ο άνθρωπος» και αυτό δε μπορούμε να το εξηγήσουμε, δηλαδή να το κάνουμε φραγκοδίφραγκα και να το επανασυνθέσουμε.

Αν βρίσκαμε πώς ορίζεται ο ευφυής, θα ξέραμε και πώς ορίζεται ο ηλίθιος.

________________
2.


(Αν) υπήρχε ο Νάρκισσος που καθόταν στην λίμνη και δεν χορταινόταν να καθρεφτίζεται στα νερά της. Και από την πολύ μεγάλη αγάπη που ένιωθε για τον εαυτό του επιχείρησε να αγκαλιάσει την εικόνα αυτή και πνίγηκε.

(Αν) σε ένα παράλληλο σύμπαν ο Νάρκισσος πήγε πίσω στο χωριό του, όταν του γεννήθηκε η επιθυμία να αγκαλιάσει αυτήν την ομορφιά και άρχιζε να αγκαλιάζει τους συμπολίτες του.
Τότε αγαπημένο μου Λενάκι αναρωτήθηκα αν θα έπρεπε να το κάνω ταινία. Εσύ τι λές;- Χ.Π. (yes it's me!)

Παιδιά σας ικετεύω, μη με τρολάρετε με Χριστόφορο γιατί στην αρχή τα πιστεύω και με πιάνει ταχυκαρδία και μετά δε μπορώ να ηρεμήσω.

________________
3.


Αγαπητή Α μπα,
εδώ και 5 χρόνια δουλεύω σε ένα εργαστήριο (στο εξωτερικό) και είμαι αναγνωρισμένα από συναδέλφους πολύ καλή στη δουλειά μου. Τα τελευταία 2 χρόνια προσλήφθηκε ένας συναδελφος, ο οποίος στην προσπάθεια του να ανέβει στην ιεραρχία (και εφόσον δεν είναι αρκετά καλός στη δουλεία του), κάθε που κάποιος κανει ένα λάθος (οσο ασήμαντο και να είναι), το περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια σε word κείμενο με μεγάλη γραμματοσειρά και το αφήνει στο γραφείο του διευθυντή μας. Επίσης αν κάποιος αργήσει 5 λεπτά, το αναφέρει κατευθείαν (μου θυμίζει μια απουσιολογο στο γυμνάσιο..χαχα), και επιδεικνύει γενικά μια τέτοιου είδους συμπεριφορά σε καθημερινή βάση. Ολοι οι υπόλοιποι συνάδελφοι ενοχλούνται φυσικά, αλλα κανείς δεν λέει κάτι στον διευθυντή ή στο άτομο αυτό, παρά μονο σχολιαζουν τη συμπεριφορά του οταν δεν είναι εκει. Εγώ του τα είπα στα ίσια μια φορά, συμμορφώθηκε για κανα μήνα, αλλα μετά άρχισε χειρότερη "επίθεση".
Η ερώτηση: Χτές ανακάλυψα ένα μεγάλο λάθος που έκανε, και δεν κρατήθηκα, έγραψα ένα word κείμενο παρόμοιο με τα δικά του και το άφησα στο γραφείο του διευθυντή. Κάτω απο αυτό υπαρχει ένα αλλο κειμενο που έξηγει το λόγο που το έκανα (για να δει πως αισθάνονται οι άλλοι όταν το κάνει αυτός).

Επραξά σωστά κατά τη γνώμη σου ή εριξα το επίπεδό μου? Εσύ πως θα αντιμετώπιζες/εχεις αντιμετωπίσει τέτοια άτομα? -A.

ΕΧΩ ΣΗΚΩΘΕΙ ΟΡΘΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΩ

________________
4.


Εδώ και πολύ καιρο ψάχνω έναν καλό χαιρετισμό. Εχω σιχαθεί πια το "γεια τι κανεις;" και το "Έπ!" μου θυμίζει υστερική μάνα που βρισκει το παιδί να κάνει κάτι απαγορευμένο. Μπορείς να με βοηθήσεις; :)- bujibuji

Μη μιλάς, κάνε αυτό

________________
5.


Έχω μια ετεροθαλή αδελφή πολλά χρόνια μεγαλύτερη, με την οποία δεν μεγαλώσαμε μαζί, δεν είχα ποτέ καλές σχέσεις και ούτε θέλω πια ν' αποκτήσω. Είναι μέλος ενός τοξικού συγγενικού περιβάλλοντος με το οποίο έκοψα κάθε επαφή για να γλιτώσω την ψυχολογική και λεκτική κακοποίηση και δε μετανιώνω στιγμή γι' αυτό. Το οτι κάποιος είναι συγγενής σου δεν παει να πει ντε και καλά οτι είναι καλός άνθρωπος, το έζησα στο πετσί μου.

Χωρίς να ντρέπομαι πια για την επιλογή μου να κόψω επαφές με το σόι μου, δεν ξέρω τι να απαντήσω όταν με ρωτάνε αν έχω αδέλφια. Πολλές φορές λεω ψέματα, άλλες δίνω μια αόριστη απάντηση. Μια φορά είπα όχι και έτυχε κάποιος στην ομήγυρη να ξέρει την αδελφή μου και το ριξα στην τρελή, οτι και καλά δεν άκουσα τι με ρώτησες κλπ. Θα μου πεις, πες απλά ναι και άστο εκεί, έλα όμως που πάντα στο chit chat σε ρωτάνε και λεπτομέρειες, και εκεί τα χάνω.- meadows

Παιδί μου, έχεις δημιουργήσει πρόβλημα από το τίποτα. Δε χρειάζεται να το κρύψεις, όπως δε χρειάζεται και να το αποκαλύψεις. Μην λες ψέματα για πράγματα που δε χρειάζεται, πες ό,τι πρέπει να πεις για να πάει η κουβέντα παρακάτω. Κρύβοντας πράγματα τραβάς τους κουτσομπόληδες όπως οι αμαρτίες τον Σατανά.
Κανείς δε μπορεί να διαβάσει το μυαλό σου. Μπορείς να είσαι ειλικρινής χωρίς να δώσεις σε κανέναν αφορμή να χώσει τη χοντρή του μύτη.

«Έχεις αδέρφια;» «Ναι, μια αδερφή.» «Μεγαλύτερη ή μικρότερη;» «Πολλά χρόνια μεγαλύτερη». Τι άλλο θα σε ρωτήσουν; Αν έχει παιδιά; Πες. Πού μένει; Πες. Αν τα πηγαίνετε καλά; Πες «έχουμε τις διαφορές μας σαν αδερφές, αλλά καλά». Αν ο άλλος δεν διακρίνει κάτι ζουμερό, δεν θα επιμείνει. Νομίζεις ότι τον νοιάζει αυτόν που μόλις γνώρισες αν έχεις αδερφή και πώς τα πάτε; Small talk κάνει.

________________
6.

Στις 03/05/2013 απάντησες στην ερώτηση μου Νο5..επανέρχομαι για την συνέχεια: γνώρισα κάποιον πριν 2 μήνες που μου άρεσε και μου είπε ότι θέλει σοβαρή σχέση (δεν πίστευα στ'αυτιά μου).Τις πρώτες φορές που βγήκαμε πέρναγα ωραία, αν και μου γνώρισε πολύ γρήγορα κάποιους φίλους του και την μητέρα του (πράγμα που με παραξένεψε) στη συνέχεια όμως λόγω δουλειάς δικής του αραιώσαμε πολύ τις επαφές, για 1 μήνα συναντιόμασταν 1 φορά την εβδομάδα και αυτός σταμάτησε να προσέχει την υγεία και τον εαυτό του...άρχισα να έχω δεύτερες σκέψεις και να μαζεύομαι συναισθηματικά γιατί ένιωθα ότι δεν υπάρχει επικοινωνία και χημεία ....αποφάσισα να το προσπαθήσω γιατί πραγματικά είναι καλό παιδί, και γίνεται το εξής: η σχέση δεν έχει προχωρήσει στο επόμενο επίπεδο και μου πρότεινε η πρώτη φορά που θα κοιμηθούμε μαζί να είναι σπίτι του (με παρούσα την μητέρα του στο σπίτι);έχω φρικάρει στην σκέψη και επίσης του εξηγώ ότι δεν θα νιώθω άνετα και δείχνει να μην το καταλαβαίνει...καταλαβαίνω ότι λόγω κρίσης πολλοί άντρες και γυναίκες άνω των 35 μένουν με τους δικούς τους, όπως κι εγώ άλλωστε, ο συγκεκριμένος όμως έχει δικό του σπίτι και δεν πήγε να μείνει γιατί του γκρίνιαζε η μητέρα του. Να σημειώσω ότι όταν τον γνώρισα μόλις είχε λήξει άδοξα μια σχέση που είχε ξεκινήσει λίγο πριν το καλοκαίρι και με τον οποίο την είχα ψιλο "πατήσει" (δεν είχε καμία σχέση με τον τωρινό σε συμπεριφορά αλλά υπήρχε χημεία και τίποτα άλλο όπως φάνηκε από την κατάληξη) και θεωρώ ότι πολλές από τις επιφυλάξεις μου οφείλονται και σε αυτό το γεγονός. Με όλα αυτά έχω χάσει τις ισορροπίες μου και το άγχος ότι θα μείνω μόνη μου με έχει κυριεύσει. Τι να κάνω; να πάω σπίτι του (με τη μάνα του) κι ας μη νιώθω άνετα ή να παραμείνω σταθερή στην θέση μου; (του είπα για ξενοδοχείο και ούτε να το ακούσει).Μέχρι να μου απαντήσεις μάλλον το τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει κι εγώ ελπίζω να είμαι ήρεμη...- midnight

 

Πρώτον. Όταν ακούς κάποιον να δηλώνει από την πρώτη γνωριμία ότι θέλει «σοβαρή σχέση» ηχούν και τα προειδοποιητικά καμπανάκια, όπως και όταν λέει ότι «δε θέλει σοβαρή σχέση».

Αυτός που λέει ότι δε θέλει σοβαρή σχέση εννοεί «θέλω τα πλεονεκτήματα μιας σχέσης αλλά όχι τις ευθύνες». Αυτός που λέει ότι θέλει σοβαρή σχέση εννοεί «με όποιον περάσει πρώτος από μπροστά μου». Και οι δυο δεν έχουν κανένα στόχο να προσαρμοστούν, να γνωρίσουν, να εκτιμήσουν πρώτα αυτόν που γνώρισαν, ώστε να δουν τι θα μπορούσε να γίνει με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Έχουν αποφασίσει τι θέλουν να κάνουν και ψάχνουν κάποιον που θα δεχτεί να χωρέσει στη χαραμάδα τους.

Δεύτερον. Δεν κάνεις προσπάθειες για σχέση όταν βλέπεις ότι δεν υπάρχει χημεία και επικοινωνία με κάποιον επειδή είναι «πραγματικά καλό παιδί». Δεν είσαι κοινωνικός λειτουργός. Δεν είσαι δασκάλα. Δεν είσαι δικαστής, δεν είσαι ψυχολόγος, δεν είσαι η μακρινή του θεία. Πας να δημιουργήσεις συναισθηματική σχέση, να τον βάλεις μέσα στη ζωή σου και να του επιτρέψεις είσοδο σε στιγμές ιδιωτικές και πολύ προσωπικές. ΒΑΛΕ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΣΤΑΝΤΑΡ.

Τρίτον. Κάποιος σου προτείνει να κάνετε για πρώτη φορά σεξ στο σπίτι του με τη μαμά του μέσα. Αυτό δε χρειάζεται ανάλυση.

ΚΑΝΕ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ.

 


 


________________
7.


Αγαπητή α μπα, μήπως ξέρεις αν η υπερέκθεση (τουλάχιστον 6-7 ώρες την μέρα) στον υπολογιστή και κυρίως στο διαδίκτυο μπορεί να έχει επιπτώσεις στον εγκέφαλο;; Είχες πει κάποτε ότι η αδερφή σου είναι νευροβιολόγος. Μήπως μπορεί και εκείνη να μας δώσει τα φώτα της?- braindamaged

Νευρολόγος είναι, τη ρώτησα και η απάντηση είναι η εξής:

Τι ξέρουμε πραγματικά για την επίδραση των οθονών στον εγκέφαλο; Η σχετική επιστημονική έρευνα είναι περιορισμένη, γιατί πρόσφατη είναι η εμφάνισή τους στην καθημερινότητά μας. Οι επιδράσεις, αν υπάρχουν, είναι μικρές και μη εμφανείς άμεσα. Εντωμεταξύ, είναι πεδίον δόξης λαμπρό για κάθε φύσεως εκφοβισμούς και εκμετάλλευση. Διάφοροι οργανισμοί, κερδοφόροι ή μη (π.χ. η καμπάνια Change4life στη Βρετανία) χρησιμοποιούν αντικρουόμενες ή μη επιστημονικά επαρκείς μελέτες (π.χ. αυτή) για να στηρίξουν συμπεράσματα όπως "η χρήση οθονών προκαλεί κατάθλιψη στους νέους". Όμως λίγες μελέτες διαχωρίζουν το είδος των οθονών και την επίδραση που έχει κάθε μία ξεχωριστά. Μια πρόσφατη που δημοσιεύθηκε σε έγκριτο περιοδικό δείχνει ότι η κατάχρηση της τηλεόρασης στα παιδιά (πάνω από 3 ώρες ημερησίως) σχετίζεται με διαταραχές συμπεριφοράς. Καμία άλλη αρνητική επίδραση στον εγκέφαλο δεν αποδεικνύεται (από pc, video games κλπ). Το αντίθετο, φαίνεται ότι η χρήση υπολογιστών σε συνδυασμό με σωματική άσκηση προστατεύει από Alzheimer!. Γι' αυτό, μην αγχώνεστε! Ο εγκέφαλός σας δε φαίνεται να κινδυνεύει από τα computer.

46

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
5. Δεν το καταλαβαίνω αυτό το πράγμα ρε παιδιά, δηλαδή αν δεν τα πας καλά με τους γονείς σου, λες στον κόσμο ότι είσαι ορφανός;Όχι(από όσο ξέρω). Άρα με τα αδέρφια σου γιατί να το κάνεις;
Γιατί πολύ απλά με τα αδέρφια του συγκεκριμένου τύπου (δηλαδή ετεροθαλή- έχει σημασία αυτό) μπορεί να μην ζήσατε καν στο ίδιο σπίτι, να μην έχετε κοινές αναμνήσεις και βιώματα.Αυτή είναι η απλή εκδοχή. Η περίπλοκη εκδοχή είναι να έχετε επιπρόσθετα πάρα πολύ κακές σχέσεις. Δηλαδή μη κοινά βιώματα + κακές σχέσεις. Εσυ μπορεί να τα θεωρείς αδέρφια, άλλοι όχι. Δεν υπάρχει σωστό -λάθος.
Το δεδομένο όμως είναι ότι, έστω και ετεροθαλής, είναι αδερφός σου. Από αυτή την άποψη το λέω. Δηλαδή είναι καλύτερα να πεταχτεί, όπως στην κοπέλα στην ερώτηση, φίλη και να πει ''αα μα αφού έχεις!''. Αντε να εξηγήσεις.
@Dr. JuliaHoffman 11/2/14 20:35 : δεν χρειαζεται να εξηγησεις, αν δεν θες. Μπορεις να αλλαξεις συζητηση, μπορει να μην προκυψει καν αυτη η ερωτηση λόγω ελλειψης κοινης παρεας. Υπαρχουν πολλα ενδεχομενα. Εσυ δηλαδη γιατι θεωρεις σαν δεδομενο οτι ειναι αδερφος σου? Μιλας απο βιολογικής αποψης? Γιατι περα απο την επιστημη, υπάρχει και το πως αισθάνεσαι, νομιζω το εξηγησα στο σχολιο μου οπως και η κοπελα της ερωτησης στο δικό της.
«Πρώτον. Όταν ακούς κάποιον να δηλώνει από την πρώτη γνωριμία ότι θέλει «σοβαρή σχέση» ηχούν και τα προειδοποιητικά καμπανάκια, όπως και όταν λέει ότι «δε θέλει σοβαρή σχέση». Αυτός που λέει ότι δε θέλει σοβαρή σχέση εννοεί «θέλω τα πλεονεκτήματα μιας σχέσης αλλά όχι τις ευθύνες». Αυτός που λέει ότι θέλει σοβαρή σχέση εννοεί «με όποιον περάσει πρώτος από μπροστά μου». Και οι δυο δεν έχουν κανένα στόχο να προσαρμοστούν, να γνωρίσουν, να εκτιμήσουν πρώτα αυτόν που γνώρισαν, ώστε να δουν τι θα μπορούσε να γίνει με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Έχουν αποφασίσει τι θέλουν να κάνουν και ψάχνουν κάποιον που θα δεχτεί να χωρέσει στη χαραμάδα τους.»Μπράβο,μπράβο,μπράβο και πάλι μπράβο!Πες τα χρυσόστομη Αμπα μου!Θα το δείξω στις φίλες μου που με λένε ανισόρροπη επειδή δηλώνω «Άσε να γνωριστούμε πρώτα!»!Σού είπα μπράβο;Δεν σού είπα! Well done!
Η παραπάνω ανάλυση κρύβει αλήθειες, αλλά δε νομίζω ότι δίνει την απόλυτη ερμηνεία. Υπάρχει το "βλέποντας και κάνοντας", αλλά και το "έχω αποφασίσει τι θέλω και νομίζω ότι ο κόσμος να χαλάσει θα είμαι πιστός σε αυτό". Συμβαίνει να υπάρχουν περίοδοι που δε θες σχέση με τίποτα και άλλες που θες... Επίσης, όταν το δηλώνεις δε σημαίνει ότι δε θες "με κανέναν" ή "με τους πάντες" αντίστοιχα.
spoiler alert#6 μα γιατι είσαστε ολοι τόσο αρνητικοί. δε μπορει να ειναι χειρότερος απ τον Howard Wolowitz! Αν εχεις την επιμονή και τη καπατσοσύνη της Μπερνατετ μπορει να βρεθείς παντρεμένη με αστροναύτη
Η Ευτέρπη.Η Ευτέρπη είναι μια ηλικιωμένη κυρία του οικογενειακού μας περιβάλλοντος. Τυπικότατη, αρχοντική, εντελώς καθωσπρέπει. Με διάσπαρτες ναφθαλίνες στο καλό σαλόνι που μας επιδεικνύει σε κάθε επίσκεψη οπότε και μας κερνάει γλυκό κουταλιού και λικέρ. Φοράει από τότε που τη θυμάμαι το ίδιο κραγιόν και στο σπίτι μοσχοβολάει το άρωμά της. Τα σεμεδάκια στους καναπέδες είναι πάντα ξέξασπρα και τα ξύλα γυαλίζουν. Σ'αυτήν την επιτομή της ευγένειας και της λεπτότητας σκέφτηκε η αδερφή μου να κάνει το εξής: Όταν η Ευτέρπη θα μας ρωτούσε "τί κάνετε;" να της έδειχνε το εσωτερικό του ματιού, στο κάτω βλέφαρο, που αν είναι κόκκινο σημαίνει πως είσαι καλά. Και είχε τη φαεινή ιδέα να μου το πει μόλις χτυπήσαμε το κουδούνι και ακούγονταν τα τακουνάκια από τις χρυσές παντόφλες της Ευτέρπης.
μια καταστροφή. διαβάζω την #4 και μπαίνει στο γραφείο κάποιος. Μπαίνει κάποιος στο ηλιόλουστο γραφείο την ώρα που διαβάζω την #4. Μπαίνει ένας χριστιανός σ'ένα γραφείο να κάνει μια ρημάδα ερώτηση και με το που λέει καλημέρα, η υπάλληλος τον κοιτάει και ξεκαρδίζεται.Α, μπα, αν με απολύσουν, δε με νοιάζει, θα με προσλάβεις ως ατυχήσασα για να βάζω σκούπα.
#7χμ... ναι...πολυ καλα μου ακουγονται ολα αυτα.με την ευκαιρια ομως θυμηθηκα τι γινοταν με την εναρξη της τεχνολογικης επαναστασης στην ελλαδα (οθονες πασης φυσεως, κινητη τηλεφωνια, ηλεκτρονικες συσκευες).θα θυμαστε ποσες μελετες η "μελετες" ερχονταν στο φως για την επιδραση των ηλεκτρομαγνητικων (η γουατεβερ) κυματων στον εγκεφαλο. θυμαμαι μερικους που κυκλοφορουσαν με παπαρονιομετρα στο χερι και υπολογιζαν την ακτινοβολια που δεχομασταν.γινονταν ολοκληρες εκστρατειες για να κατεβασουν μια κεραια απο το το περα στον περα καμπο κτιριο και ολοι μιλουσαν για την υγεια των παιδιων μας και για τον καρκινο.υπηρχε ακομα και επιδομα ανθυγιεινης εργασιας για οσους εκαναν χρηση υπολογιστη (δεν ξερω αν υπαρχει ακομα)γνωριζω οτι απο τοτε η τεχνολογια εξελιχθηκε και οι οθονες πλεον εχουν τριδιπλα φιλτρα κλπ κλπ κλππερα απο αυτο ομως δεν γνωριζω για αλλες σημαντικες βελτιωσεις που να ακυρωνουν τον αρχικο πανικο, ο οποιος ως δια μαγειας δεν ηρεμησε απλως, αλλα εβγαλε τον σκασμο ΠΛΗΡΩΣ, παρολο που εχουμε βαλει κεραιες ακομα και χμ.. μη πω...και αναρωτιεμαι τωρα εγω.εγιναν πραγματι τοσο αθωα πλεον τα ηελκτρομαγνητικα πεδια, η ειχαμε φαει τοσο μεγαλο δουλεμα εξ αρχης?ε???
Το να ξέρεις ποια μελέτη να εμπιστευτείς έχει κάποιες προϋποθέσεις. Γι' αυτό ρωτάμε τους ειδικούς. Αν δεν εμπιστεύεσαι τους ειδικούς, βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα, η πορεία της επιστήμης θα προχωρήσει ανεξάρτητα από αυτό.
@FrannyΣε ένα θέμα που είναι από μόνο του μπερδεμένο (πως διαχωρίζεις και μελετάς την οθόνη ως τεχνολογία από το περιεχόμενο που βλέπεις??) έβαλες μέσα συσκευές κινητής τηλεφωνίας, κεραίες πάσης φύσης, πανικούς, επιδόματα σε δημοσίους υπαλλήλους, καρκίνους και ... παπαρονιόμετρα. Αν θες να βρεις απαντήσεις ξεκίνα από το να ξεκαθαρίσεις τις ερωτήσεις σου.
πολυ ξεκαθαρες τις εχω τις ερωτησεις μου. ισως δεν εγινα κατανοητη.το ερωτημα (7) αφορα στην επιδραση της λειτουργιας του ιντερνετ στις νοητικες διαδικασιες του εγκεφαλου (γι αυτο μιλαει για ιντερνετ και οχι για οθονες).εγω το προχωραω και ρωταω για την επιδραση της ακτινοβολιας που δεχομαστε στην φυσιολογια του εγκεφαλου. εξ ου και οι υπολοιπες πηγες τετοιας ακτινοβολιας που αναφερω, η κινητη, τα παπαρονιομετρα κλπ...το πως διαχωριζεται η μελετη της μιας επιδρασης (της χρησης) απο την αλλη επιδραση (την ακτινοβολια), δεν το ξερω. αν ημουν ερευνητρια νευροβιολογος μπορει να στο απαντουσα. φανταζομαι πως θα εχει να κανει με ποντικια η απαντηση...
Δεν ήθελα να φανώ επιθετικός, εννοούσα ότι θα βρεις τις απαντήσεις που θες αν ρωτήσεις τις σωστές ερωτήσεις. Προσωπικά δεν έχω τις απαντήσεις, αλλά μπορώ να φανταστώ τις ερωτήσεις.Για να γίνω πιο σαφής: - Τα πάντα ακτινοβολούν. Για να δεις αν κάτι είναι βλαβερό πρέπει να ρωτήσεις για την κάθε ακτινοβολία ξεχωριστά. Ακόμα και τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που λες δεν είναι ένα πράγμα. - Τα διπλά/τριπλά φίλτρα που αναφέρεις είχαν οι παλιές οθόνες (CRT,καθοδικού σωλήνα) οι οποίες δεν έχουν καμία μα καμία σχέση στον τρόπο λειτουργίας και στην ακτινοβολία με τις τρέχουσες. Αυτό δε σημαίνει ότι οι νέες οθόνες δεν έχουν ακτινοβολία ή φίλτρα. Αλλά είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα. Όπως επίσης διαφορετικά ανάμεσα στις νέες οθόνες είναι το μέγεθός τους και ο χρόνος που περνάς κοιτώντας τα. - Εκστρατείες γίνονται για πολλούς και διάφορους λόγους. Γιατί δεν ξέρεις τι είναι κάτι και το φοβάσαι, γιατί η κεραία είναι πέρα στον πέρα κάμπο, γιατί η κεραία είναι πάνω από το σπίτι σου ή γιατί η κεραία είναι εκεί που λες ότι την έχουμε βάλει. Δεν είναι όλα ίδια, εξαρτάται από την κεραία (τηλεόρασης,ΔΕΗ,κινητής,κινητό τηλέφωνο??) και τη θέση της. Ο κάθε συνδυασμός έχει διαφορετική απάντηση. - Δεν υπήρχε επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, υπήρχε επίδομα χρήσης υπολογιστή (ούτε εγώ ξέρω αν υπάρχει ακόμα). Το οποίο, πέρα από τους προφανείς λόγους που δινόταν, τυπικά τουλάχιστον έλεγε ότι κουράζεσαι και χρειάζεσαι διάλειμμα. Άλλο αν είναι κάτι κουραστικό και άλλο αν είναι ανθυγιεινό. Σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχει μία απάντηση, εξαρτάται από την ερώτηση. Ούτε όλα τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία είναι βλαβερά, ούτε όλοι κυκλοφορούν με παπαριονόμετρα και μας δουλεύουν.
# πού το ξέρετε οι υπόλοιποι ότι γράφει διάφορα, με κάθε λεπτομέρεια και μεγάλα γράμματα; Σας το δείχνει; Το πιο περίεργο είναι που ο διευθυντής δεν του το έχει ξεκόψει...
ελα τωρα κι εσυ...αυτο ειναι το πιο περιεργο?????που ζεις? οι διευθυντες κατα κανονα τρελαινονται για ρουφ που τους ενημερωνουν για τα καμωματα στο γραφειο, ασχετως αν μεσα τους τους φτυνουν.(εσυ εισαι ε?)
Το ξέρουμε γιατί το γραφείο του διευθυντή έχει ελεύθερη πρόσβαση, οπότε όλο και καποιος τα βλέπει και μαθαίνεται. Πολλά απο αυτά ο διαυθυντής τα δίνει στον άμεσα ενδιαφερόμενο για να αναγνωρίσει το λάθος του. Αυτός παρόλα αυτα συνεχίζει απτόητος το κάρφωμα, κι εγώ δεν ξέρω πια τι άλλο να κάνω! Suggestions welcome! :)
Δε παίζει να κανετε κατι πιο επισημο σαν τμημα;ποιος ειναι πιο πανω απο τον διευθυντη;βρειτε τον και προσπαθήστε να κανετε κατι πιο επισημο..οχι καταγγελια ακριβως, αλλα δε βρισκω και την καταλληλη λεξη τωρα!!!!!!!!!!
πολλά μου έρχονται στο μυαλό αλλά δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα έχουν ... . θα μπορούσατε να του ξεκινήσετε ενα mini πόλεμο νευρων ή γενικά ενα mini πόλεμο , δυσκολεύοντας την θέση του και χωρις να επηρρεάζει αυτό την δουλειά σας . Να του δείξετε δηλ οτι μπορείτε να συνεχίσετε σαν ομάδα και χωρίς εκείνον . Επίσης μπορείτε απλά να πάτε στον διευθυντή- τα άτομα που έχετε θέμα μαζί του- και να του ζητήσετε να κάνετε μια κουβέντα . Ολο και κάτι θα βρεθεί . Το πρόβλημα θα ήταν αν ήταν εκείνος ο διευθυντης σας...ή ετοιμαζόταν να γίνει !
#6 Σε παρακαλω, ανυπομονώ να ακούσω την συνέχεια.. Πες μας τι έγινε τελικά..!!! Πάντως να ξέρεις ότι σε τετοια ηλικία το κοβω απιθανο να κάνει την 'επανασταση' του κ να ξεφύγει απο τα διχτυα της μανας...
Καταρχήν ευχαριστώ τη Λένα για την απάντηση στην ερώτηση μου #6...Τη διαβάζω πάλι τώρα και θυμάμαι σε τι πανικό είχα βρεθεί και δεν μπορούσα να σκεφτώ ψύχραιμα...Κι όλο αυτό γιατί φοβόμουνα ότι θα μείνω μόνη, όπως φοβούνται πολλοί άνθρωποι τελικά, όχι μόνο γυναίκες… Είναι 2μιση μήνες που έστειλα την ερώτηση και τελικά έχοντας στο πλευρό μου καλούς φίλους που με βοήθησαν πολύ να δω τι γίνεται πραγματικά έκανα αυτό που πρότειναν αρκετοί αναγνώστες/ριες: μετά από λίγες μέρες το έβαλα στα πόδια και δεν κοίταξα πίσω, κατάλαβα ότι μίλαγα σε ένα τοίχο και ότι δεν υπήρχε η παραμικρή πιθανότητα να συνεννοηθώ μαζί του.2 ήταν τα τινά: Ή δεν καταλάβαινε ή έκανε ότι δεν καταλαβαίνει, προκειμένου να περάσει το δικό του κι όλο αυτό το υποστήριζε με μια αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά 5χρονου παιδιού που του πήραν το γλειφιτζούρι.Και δεν μπορούσα να καταλάβω πως επέτρεψα στον εαυτό μου να μπλεχτεί σε μια τέτοια κατάσταση και να τη συνεχίζει προσπαθώντας να τον κάνω ενήλικα ενώ φαινόταν ότι κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο να γίνει.Οπότε τελικά σώθηκα...
#3 Χειροκροτώ και γώ! #6 μου θυμίζει μια δική μου προσπάθεια για σχέση με έναν τύπο (γιατρός) που αφού μου ακύρωσε την έξοδο που είχαμε κανονίσει λέγοντας ότι δεν είναι καλά η μαμά του, την επόμενη μέρα μου είπε ότι όχι δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας απλά η μαμά του δεν ήταν καλά ψυχολογικά και κοιμηθήκανε αγκαλιά και όλο το βράδυ της χάιδευε τα μαλλιά. Ακόμα τρέχω....