Στουρνάρας: «Ήρθα να σπάσω τα στερεότυπα»

Στουρνάρας: «Ήρθα να σπάσω τα στερεότυπα» Facebook Twitter
1

«Ήρθα για να σπάσω τα στερεότυπα, που έχετε για την Ελλάδα», είπε ο Γιάννης Στουρνάρας στους Γερμανούς κατά την επίσκεψη του χθες στην ομοσπονδιακή τράπεζα της Γερμανίας και στην ομιλία του στην Εταιρεία Εμπορίου, Βιομηχανίας και Επιστημών της Φρανκφούρτης.

Σύμφωνα με την  D.W ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει πάνω από το 85% της δημοσιονομικής προσαρμογής που απαιτείται για τη μείωση του χρέους σε βιώσιμο επίπεδο μέχρι το 2020 ενώ αναφερόμενος στην πρόοδο που σημειώνεται στον τομέα της ανταγωνιστικότητας, κάλεσε τους Γερμανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Εκτός από τον τομέα των επενδύσεων οι Γερμανοί φάνηκαν να ενδιαφέρονται πολύ για τις πολιτικές εξελίξεις και για το αν μπορεί να έρθουν στην εξουσία «αντιευρωπαικές δυνάμεις».

 «Ήταν μια επίσκεψη που σκοπό είχε να μεταφέρει στη Λέσχη Επιχειρηματικότητας και στους άλλους συνομιλητές μου τα νέα στοιχεία για την ελληνική οικονομία, τόσο τα δημοσιονομικά όσο και του εξωτερικού ισοζυγίου και της πραγματικής οικονομίας», δηλώνει ο κ. Στουρνάρας στην ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle και αναφέρει ότι «η ύφεση του 2013 θα είναι μικρότερη του στόχου για 4%, ενώ το πρωτογενές πλεόνασμα πολύ υψηλότερο του στόχου των 812 εκατομμυρίων ευρώ».

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, «δεν έγινε συζήτηση με τα στελέχη της Μπούντεσμπανκ για το ζήτημα του χρέους και το ελληνικό αίτημα για την ελάφρυνσή του».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

BLACKROCK CEO AI ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ

Οικονομία / BlackRock: Η έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης θα διευρύνει το χάσμα πλούτου, προειδοποιεί ο CEO

Όπως σημείωσε, όταν η χρηματιστηριακή αξία αυξάνεται αλλά η ιδιοκτησία παραμένει περιορισμένη, η ευημερία γίνεται λιγότερο αισθητή για όσους βρίσκονται εκτός αυτής της δυναμικής
THE LIFO TEAM
ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Ξεκινά η λειτουργία του ψηφιακού μητρώου ΜΙΔΑ - Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Ως το τέλος Μαρτίου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αναμένεται να θέσει σε λειτουργία το Μητρώο Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων (ΜΙΔΑ) - Ποια η λειτουργία του
THE LIFO TEAM
Στάσσης: Η ΔΕΗ είναι προστατευμένη από τις επιπτώσεις του πολέμου

Οικονομία / Στάσσης: Η ΔΕΗ είναι προστατευμένη από τις επιπτώσεις του πολέμου

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης δήλωσε βέβαιος για την επίτευξη των στόχων για τη φετινή χρονιά -«δεν αποκλείεται να πάμε και λίγο καλύτερα, εργαζόμαστε ήδη για την περίοδο 2027-2028», είπε- και παρέθεσε 3 παράγοντες στους οποίους εδράζονται οι εκτιμήσεις αυτές:
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια