Επανατοποθετούνται 526 σχολικοί φύλακες

Επανατοποθετούνται 526 σχολικοί φύλακες Facebook Twitter
9

Στο χώρο της υγείας επανατοποθετούνται 526 σχολικοί φύλακες (τρίτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών) που είχαν τεθεί σε καθεστώς κινητικότητας. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπέγραψε την τοποθέτηση τους  ως βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό.

Αρχικά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε ανακοινώσει την επανατοποθέτηση 331 πρώην σχολικών φυλάκων από τους συνολικά 2.300 που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Ελλάδα
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
@Ανηθικος αυτουργος 6.2.2014 | 23:56Ναι, κοίτα... Αυτό που προσωπικά είχα παρατηρήσει είναι κατά τη διάρκεια του σχολάσματος, σχολικοί φύλακες σταματούσαν τα διερχόμενα οχήματα έξω από σχολείο προκειμένου να περάσουν με ασφάλεια τα παιδιά τον δρόμο (σημείωση: δεν υπήρχαν φανάρια, πλην της απλής σηματοδότησης "ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΧΟΛΕΙΟ" και "ΣΥΧΝΕΣ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ"). Επειδή περνούσα σχεδόν κάθε μέρα έξω από το συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο, είχα δει επίσης σχολικό φύλακα να αποτρέπει τους μαθητές να πηδάνε τα κάγκελα καθώς σχολούσαν, αντί να φεύγουν από την κανονική έξοδο. Θα με ρωτήσεις τώρα εμείς τι πάθαμε που πηδούσαμε τα κάγκελα και περνούσαμε μόνοι μας τους δρόμους... Ε, δεν πάθαμε και τίποτα, εκτός το ότι δεν μάθαμε και τίποτα...! ;)
Ο Νοών... νοείτω αυτοί είναι οι σχολικοί ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ!Στο εξωτερικό είναι εθελοντές, εδώ ωρομίσθιοι.Οι φύλακες υποτίθεται πως προσέχουν το σχολείο όταν αυτό είναι κλειστό.Στον δήμο μου μεχρι και το 2010 που ανέλαβε καινούργια δημοτική αρχή έπαιρναν 1600 τον μήνα έκαστος.Και υποθέτω πως παρόμοια ήταν η αμοιβή τους και στους υπόλοιπους δήμους...
@Ανηθικος αυτουργος 7.2.2014 | 12:05Κι εγώ έτσι νόμιζα μέχρι που διαπίστωσα πως ήταν οι ίδιοι άνθρωποι και για τα δύο σχολικοί φύλακες που στο σχόλασμα γινόντουσαν σχολικοί τροχονόμοι. Τουλάχιστον αυτό, στο συγκεκριμένο σχολείο. Υποθέτω ότι γινόταν και σε άλλα σχολεία.Τώρα σοβαρά, όντως πληρώνονταν 1600 ευρώ/μήνα; Μικτά ή καθαρά αυτά τα χρήματα;Πάντως να τονίσω κάτι; Δεν είμαι αυτής της λογικής «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα» επειδή εγώ δεν έχω κατσίκα», δηλαδή επειδή εγώ κακοπληρώνομαι, θεωρώ δίκαιο και ο δίπλα μου να κακοπληρώνεται. Ποτέ δεν μπόρεσα να το καταλάβω αυτό.
Ίσως αν μπορέσεις και συνειδητοποιήσεις πως η κατσίκα του δημοσίου είναι βαμπίρ που ρουφάει το αίμα των αληθινών εργαζόμενων να καταλάβεις πως όσα δαπάνα το δημόσιο σε περιττές προσλήψεις, επιδόματα και πρόωρες συνταξιοδοτήσεις δεν τα βρίσκει σε λεφτόδεντρο.Τα παίρνει από τους αληθινούς εργαζόμενους.Τα λεφτά ήταν καθαρά. Τώρα έχουν πέσει στα 900κάτι.
@Ανηθικος αυτουργος 7.2.2014 | 19:16Εντάξει..., εντάξει... Μείνε με την εντύπωση και την παιδαριώδη προσδοκία πως αν διαλυθεί, ας πούμε, το δημόσιο, όλοι οι υπόλοιποι του ιδιωτικού τομέα θα αρχίσουμε να ζούμε πλουσιοπάροχα χωρίς προβλήματα με λαμπρούς εργασιακούς κανόνες. Αν τα πάρει όλα ο ιδιώτης, ε ρε έχουμε να φάμε μαστίγιο, εκτός από το κουπί που τραβάμε στις γαλέρες που εργαζόμαστε...! (Του ιδιωτικού τομέα είμαι κι εγώ. Ποτέ δεν εργάστηκα στο ελληνικό δημόσιο και ούτε το επιθυμούσα). Χωρίς να θέλω φυσικά να υπερασπιστώ το ελληνικό δημόσιο και τον εντελώς λάθος τρόπο με τον οποίο λειτουργεί, δεν καταβαίνω τι σας κάνει να νομίζετε πως στην χώρα μας ο ιδιωτικός τομέας σε σχέση με τον δημόσιο λειτουργεί σωστά. Στο μεν δημόσιο επικρατεί η ασυδοσία του εργαζόμενου και ο λανθάνων συνδικαλισμός με τις συνδικαλιστικές «υπερεξουσίες», στον δε ιδιωτικό τομέα επικρατεί η εργοδοτική ασυδοσία με την «παντοδυναμία» του κάθε (τις περισσότερες φορές), ανόητου εργοδότη. Εργοδοτική ασυδοσία η οποία το τελευταίο διάστημα, όσο πάει, να ισχυροποιείται.Που θέλω να καταλήξω. Πως για όλα φταίει το κεφάλι μας και οι αρρωστημένες νοοτροπίες που κουβαλάμε. Σε όλα επικρατεί μία αμετροέπεια, μία εμπάθεια. Και θα αργήσουμε να απαλλαχτούμε από όλο αυτό.