Ο «Υπνοβάτης» που σοκάρει

Ο «Υπνοβάτης» που σοκάρει Facebook Twitter
9

 

Ο «Υπνοβάτης» που σοκάρει Facebook Twitter

Διχάζει τις φοιτήτριες ιδιωτικής σχολής Καλών Τεχνών στη Βοστόνη το γλυπτό του γυμνού «υπνοβάτη» που τοποθετήθηκε εν όψει έκθεσης έργων τέχνης, σε κεντρικό σημείο της φοιτητικής εστίας.

Ο «Υπνοβάτης» που σοκάρει Facebook Twitter

Στο ανατριχιαστικά ρεαλιστικό γλυπτό του καλλιτέχνη Τόνι Ματέλι, εικονίζεται ένας άνδρας με το εσώρουχό του σε μια στάση που θυμίζει κάτι μεταξύ υπνοβάτη, αλλά και ζόμπι.

Ο «Υπνοβάτης» που σοκάρει Facebook Twitter

Κάποιοί σοκαρισμένοι άρχισαν να μαζεύουν υπογραφές για την απομάκρυνση του, υποστηρίζοντας ότι προκαλεί φόβο αλλά και υπόνοιες σεξουαλικής επίθεσης. Μέχρι τώρα έχουν υπογράψει περίπου 300 άνθρωποι που ζητάνε να φύγει ο «Υπνοβάτης» από τη Σχολή.

Ο «Υπνοβάτης» που σοκάρει Facebook Twitter

Με αυτές όμως τις αντιδράσεις το γλυπτό πέτυχε το σκοπό του αφού σύμφωνα με την υπεύθυνη της έκθεσης στόχος ήταν να προκαλέσει αντιδράσεις και συζητήσεις, συνδέοντας την έκθεση με τον έξω κόσμο.


Μια από τις φοιτήτριες, η Μπρίτζετ Σράινερ δήλωσε στην Boston Globe ότι ανατρίχιασε μόλις είδε το γλυπτό, πιστεύοντας ότι ένας γυμνός άνδρας περιφέρεται στην εστία. «Ενοχλεί, αλλά με την καλή έννοια» ήταν το σχόλιο της καθηγήτριας Αγγλικών Σάρα Ράντελ.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σχέδιο δολοφονίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και άλλων Ουκρανών αξιωματούχων

Διεθνή / «Μικρό πουλί»: Πώς προδόθηκε το σχέδιο δολοφονίας του επικεφαλής των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών και του Ζελένσκι

Το τηλεφώνημα της ρωσικής FSB - Οι στρατολογημένοι Ουκρανοί - Η αμοιβή των πρακτόρων εφ' όσον πετύχαιναν να δολοφονηθούν ανώτατοι Ουκρανοί αξιωματούχοι πριν το Πάσχα
NEWSROOM
Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό μετά την παραδοχή για σοβαρή παρενέργεια

Διεθνή / Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό καθώς «έχει ξεπεραστεί από ανανεωμένα εμβόλια»

Η φαρμακευτική εταιρεία λέει ότι νεότερα εμβόλια οδήγησαν σε μείωση της ζήτησης για το εμβόλιο AstraZeneca, το οποίο δεν κατασκευάζεται πλέον ούτε παρέχεται στο κοινό.
NEWSROOM
Μπάιντεν: Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι η Χαμάς εξαπέλυσε αυτή την τρομοκρατία

Διεθνή / Μπάιντεν: Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι η Χαμάς εξαπέλυσε αυτή την τρομοκρατία

«Δεν υπάρχει θέση σε κανένα πανεπιστήμιο στην Αμερική, σε κανένα μέρος στην Αμερική για αντισημιτισμό, ρητορική μίσους ή απειλές βίας οποιουδήποτε είδους», δήλωσε παράλληλα ο Τζο Μπάιντεν
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Μάλιστα... σοκάρει το συγκεκριμένο έργο και μάλιστα τους φοιτητές της σχολής των καλών τεχνών και δεν σοκάρουν όλες αυτές (τα περισσότερα δηλαδή, όχι όλα), οι μ@#$κίες της Μαρίνας Αμπράμοβιτς...!Σ.Σ.: Στο μυαλό μου ήρθε το τελευταίο πλάνο της ταινίας «Η Λάμψη» (The Shining, 1980 του Στάνλεϊ Κιούμπρικ.