Νέο "σοφτ" καταστατικό από τη Χ.Α.

Νέο "σοφτ" καταστατικό από τη Χ.Α. Facebook Twitter
1

Νέο καταστατικό, ίδιο με το προηγούμενο, αλλά χωρίς τα σημεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον χαρακτηρισμό ως εγκληματικής οργάνωσης, κατέθεσε η Χρυσή Αυγή, αποκτώντας το  κόμμα-κλώνο της, την Εθνική Αυγή.

Σύμφωνα με Τα Νέα, τα καταστατικά των δύο οργάνων διαφέρουν ελάχιστα. Τα περισσότερα άρθρα τους μάλιστα είναι πανομοιότυπα και σε άλλα οι διαφορές τους είναι επουσιώδεις. Ωστόσο, έχουν διαγραφεί από το καταστατικό της Εθνικής Αυγής βασικές ιδεολογικές έννοιες, που θα μπορούσαν να έχουν αξιόποινες πράξεις.

Στο καταστατικό-αντίγραφο, το έμβλημα της Χρυσής Αυγής (μαίανδρος που περιβάλλεται από δάφνες) αντικαθίσταται από ένα κεφαλαίο γράμμα Ε, το οποίο βρίσκεται μέσα σε έναν κύκλο που περιέχει τον αρχαιοελληνικό μαίανδρο.

Μία ακόμη διαφορά είναι ότι με το νέο καταστατικό ο γενικός γραμματέας δεν θα ονομάζεται έτσι αλλά θα λέγεται πρόεδρος του κόμματος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από την ανάγνωση των δύο καταστατικών προκύπτει ότι ο πρόεδρος και τα ιδρυτικά μέλη του νέου κόμματος έχουν απαλείψει κάθε έννοια ή λέξη «πυρήνες» και «λαθρομετανάστες», που θα μπορούσαν να παραπέμψουν σε δράσεις της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης.

Επιπλέον από το καταστατικό του κόμματος έχει αφαιρεθεί το άρθρο που υπήρχε και αφορούσε στη διοργάνωση συσσιτίων αποκλειστικά για Έλληνες.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Διεθνή / Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Η Κίνα επιδοτεί μαζικά την κατασκευή προϊόντων, με αποτέλεσμα την υπερπροσφορά κινεζικών προϊόντων κι αυτό δεν θα το ανεχτούμε, καταγγέλει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια