Σεισμός

Ισόβια συν 25 χρόνια στον Βακάς για την κακοποίηση της Μυρτώς

Ισόβια συν 25 χρόνια στον Βακάς για την κακοποίηση της Μυρτώς Facebook Twitter
26

Την ποινή των ισοβίων και επιπλέον 25 χρόνια κάθειρξη επέβαλε το δικαστήριο στον 23χρονο Αχμέτ Βακάς ο οποίος το καλοκαίρι του 2012 στην Πάρο, κακοποίησε βάναυσα τη 16χρονη Μυρτώ. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος είχε το πρωί ενώπιον του δικαστήριου, στην έναρξη της δίκης, αποδεχτεί όλες τις κατηγορίες ενώ είχε ζητήσει και συγγνώμη από την οικογένεια της 17χρονης.

 «Εξάντλησε την κτηνωδία του» είπε  εισαγγελέας. «Υπήρχε παράλληλος δόλος. Ηθελε και να κλέψει το κινητό και να βιάσει», πρόσθεσε, ενώ τόνισε πως δεν θεωρεί το δράστη ένοχο επειδή είναι Πακιστανός ή αλλοδαπός. «Είναι ένοχος για την κτηνωδία που προκάλεσε και αυτό οφείλεται στον ίδιο τον άνθρωπο, την ψυχή του, το χαρακτήρα του. Να ευχηθώ καλό κουράγιο στην οικογένεια της Μυρτούς», είπε ακόμη ο εισαγγελέας.

Ελλάδα
26

Σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

10 σχόλια
gloup81 Επίσης, στο πολύ ενδιαφέρον άρθρο που πόσταρες, δε λέει ότι δεν υπάρχουν νόμοι κατά του βιασμού, ή ότι ο βιασμός είναι ηθικά αποδεκτός στην κουλτούρα τους. Το Κοράνι τιμωρεί με θάνατο τους βιαστές. (*Ο βιασμός της γυναίκας απ' τον σύζυγο, δεν συμπεριλαμβάνεται ως βιασμός (!) στους νόμους τους). Δεύτερον, σύμφωνα με το άρθρο, τρεις πολύ σοβαροί παράγοντες που ευνοούν έμμεσα τους βιαστές, είναι η αναποτελεσματικότητα του δικαστικού συστήματος, η ανεπάρκεια των νόμων και τα κοινωνικά ταμπού γύρω από το βιασμό που βαραίνουν τη γυναίκα. Το ηλίθιο δικαστικό σύστημα, τα ηλίθια ταμπού της οικογένειας και της κοινωνίας, όπου το θύμα βιασμού στιγματίζεται ως ακατάλληλο για γάμο και λερώνει την "τιμή" της οικογένειας, φτάνοντας μέχρι και σε σημείο να δολοφονείται απ' την ίδια του την οικογένεια για λόγους "τιμής", συνηγορούν υπέρ της καφρίλας εναντίον των γυναικών, καλλιεργώντας ένα αίσθημα ατιμωρησίας στους βιαστές. Οπότε, στην κουλτούρα τους, όπως αναγνωρίζει και το άρθρο που πόσταρες, νομικά και ηθικά, ο βιασμός αποτελεί έγκλημα. Οι παραπάνω αιτίες -που φυσικά προϋποθέτουν την ευτελή θέση της γυναίκας-, σύμφωνα με τον αρθρογράφο (που συμφωνώ μαζί του), είναι που ευθύνονται για τα υψηλά ποσοστά βιασμών στις μουσουλμανικές χώρες. Το θύμα, πέραν ότι δύσκολα θα βρει άκρη αν κινηθεί δικαστικά, βαρύνεται από ηλίθια ηθικά ταμπού, όπου το αποτρέπουν να καταγγείλει το βιασμό, με αποτέλεσμα, ο δρόμος στους κάφρους να είναι ανοιχτός. Οπότε όχι φίλε μου, δεν είναι ηθικά αποδεκτός ο βιασμός στην κουλτούρα τους. Απλά κατά τη γνώμη μου, λόγω όλων αυτών, είναι τέρμα ηλίθιοι, με αποτέλεσμα τα τέρατα να τρέφουν ένα αίσθημα ατιμωρησίας. Άνθρωποι αμόρφωτοι, ξύλα απελέκητα δηλαδή, άξεστοι, γαλουχημένοι σε μια κουλτούρα όπου οι γυναίκες είναι κάτι λίγο παραπάνω από σκουπίδια, μέσα σ' ένα κλίμα ατιμωρησίας, αφήνονται στα πάθη τους. Κι έχει διαφορά αυτό από την άποψή σας πως ο βιασμός είναι ηθικά αποδεκτός στην κουλτούρα τους.
Προφανώς δίκαιη η απόφαση τηρουμένων των αναλογιών της πράξης που έκανε - ελπίζω βέβαια να μην αρχίσουν να του δίνουν άδειες απο τον πρώτο μήνα...
Προφανώς δίκαιη η απόφαση ...το μόνο που δεν μπορω να καταλάβω ειναι - αν ισχύει όπως διάβασα σε άλλο site - πως για την ληστεία - του κινητού !!!!- η ποινή ειναι ισόβια και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας η ποινή ηταν μόνο 18 χρόνια .Εδώ δεν μιλάμε μόνο για απόπειρα ...ειναι σαν να την σκότωσε την κοπέλα. Αυτη και την οικογενειά της .
Μόνο αφελή ανθρωπάκια και σπεκουλαδόροι ρατσιστές σκέφτονται σε τέτοιες ιδιαίτερες περιπτώσεις με σκεπτικό συλλογικής ευθύνης, καλλιεργώντας εντυπώσεις οι δεύτεροι.
Μην αρχίσετε όλοι τα ανατριχιαστικά σχόλια περί βασανισμών και αργών και επώδυνων θανάτων στους εκάστοτε "ενόχους". Το πρόβλημα είναι η έλλειψη παιδείας και η αμορφωσιά που οδηγούν τους ανθρώπους σε τέτοιες πράξεις. Πολλές φορές είναι και η μη διάγνωση ψυχολογικών προβλημάτων. Όταν κάποιος συμπεριφέρεται σαν ζώο είναι γιατί δεν έχει μάθει ανθρώπινους τρόπους όχι γιατί είναι σατανικός. Μια ματιά στα βιογραφικά των χειρότερων δολοφόνων και βιαστών της ιστορίας αποδεικνύει περίτρανα τη θεωρία μου. Όλοι τους μεγάλωσαν σε πραγματικά αρρωστημένα περιβάλλοντα και δεν είχαν από κανένα ψυχολογική υποστήριξη ή οποιασδήποτε μορφής βοήθεια από την εκάστοτε πολιτεία.
Ζητάω πρώτα από όλα να προχωρήσουμε στην πρόληψη τέτοιων περιστατικών σαν κοινωνία. Δεύτερον πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν έχει νόημα να ικανοποιήσουν τις σαδιστικές τους φαντασιώσεις στους "εγκληματίες" κάθε είδους. Υπάρχουν τρόποι να δημιουργηθεί ένα σωφρονιστικό σύστημα που να μη βασίζεται στην τιμωρία αλλά στην εκπαίδευση αυτών των ανθρώπων ώστε να μην αποτελούν απειλή για το κοινωνικό σύνολο. Σήμερα όποιος μπαίνει φυλακή, βγαίνει 10 φορές χειρότερα ψυχολογικά, αν καταφέρει να επιβιώσει στη ζούγκλα που επικρατεί εκεί μέσα. Πρέπει επίσης, όλοι οι υπέρμαχοι της θανατικής ποινής και των βασανιστηρίων (οφθαλμός αντί οφθαλμού) να συλλογιστούν τις αμέτρητες περιπτώσεις αθώων ανθρώπων που έχουν υποστεί τις συνέπειες του νόμου χωρίς να τις δικαιούνται (προσωπικά πιστεύω ότι τέτοιες συνέπειες δεν τις δικαιούται κανείς).Το πρόβλημα που εντοπίζω στους ανθρώπους γύρω μου είναι ότι ελάχιστοι είναι στα καλά τους ενώ οι περισσότεροι χρήζουν ψυχολογικής υποστήριξης. Δε μιλάω δυστυχώς μόνο για "απλές" περιπτώσεις υπερβολικής συναισθηματικής ανωριμότητας. Η βαριά σωματική βία είναι καθημερινό φαινόμενο. Συγχωρέστε με αλλά δεν θεωρώ διαφορετικό το συμβάν με έναν άντρα να κακοποιεί τη σύζυγο και τα παιδιά του και επειδή είναι "τυχεροί" και δεν πέθαναν, να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση. Επίσης δεν έχει καμία διαφορά όταν ο λυσσασμένος από τα κόμπλεξ του και τα ψυχολογικά προβλήματα χρυσαυγίτης, βασανίζει ένα πακιστανό ή όταν ένας παππούς σε ένα χωριό βασανίζει το σκύλο του επειδή απολαμβάνει την εξουσία του πάνω σε ένα άλλο ζωντανό που του "ανήκει". Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να συλλάβει το μυαλό των πολλών τα αίτια αυτής της αποτρόπαιης πράξης, αν και το διαδίκτυο έχει γεμίσει από βίντεο με παρόμοια και ακόμα χειρότερα περιστατικά και θεωρώ υποκριτικό το "δεν ήξερα". Δεν περιμένω συγχώρεση και συμπόνια για τους δράστες αλλά τουλάχιστον ας κρατήσουμε ένα επίπεδο ανθρωπιάς και να μη δείχνουμε το πραγματικό πρόσωπο του σιχαμένου είδους μας τόσο επιδεικτικά. Δε σε κάνει πιο άντρα το να "τους γαμήσεις όλους τους κακούς" ούτε να τους ξεσκίσεις τα άντερα και πάνω από όλα ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΙ παρά μόνο γεμίζει με αίμα και τα δικά σου χέρια.
Δεν ειμαι ρατσιστρια ομως να τονισω οτι ο καθε λαος εχει διαφορετικα ηθη οποτε κατι που για μας ειναι απαισιο για καποιους αλλους μπορει να ειναι η καθημερινοτητα τους...Αυτοι οι λαοι εχουν μια πιο βιαιοι και ζωοειδη συμπεριφορα γιατι ετσι εχουν μαθει.
Άλλο τόσο ρατσιστές είστε κι εσείς όμως, που προκαταβάλεστε επειδή η φράση της αρχίζει με το "Δεν είμαι ρατσίστρια, όμως". Το επιχείρημά της δεν είναι εντελώς λάθος, αν και φτωχά διατυπωμένο. Για έναν άνθρωπο που έχει μεγαλώσει σε μια κοινωνία κι έχει εκπαιδευτεί να πιστεύει πως η γυναίκα είναι κατώτερο ον, πως της αξίζει ο βιασμός και μάλιστα αν τη βιάσουν αξίζει και να τη λιθοβολήσουν (και πάλι, λόγω κοινωνικής εκπαίδευσης, όχι φυλετικής καταγωγής), είναι πολύ πιο εύκολο το να πράξει τέτοια εγκλήματα του δυτικού κόσμου.
Φοβαστε λαθος.Κανω παρεα με αρκετα ατομα απο αλλες χωρες του κοσμου αλλα αυτο δεν αλλαζει τη γνωμη μου.Ετσι μεγαλωνουν ετσι ειναι η θρησκεια τους ετσι μαθαινουν.Δεν χαρακτηρισα ζωο κανενα,ειπα οτι η συμπεριφορα τους ειναι ζωοδης.Γιατι ετσι ειναι.Για μενα τουλαχιστον δεν βλεπω να υπαρχει επιπεδο στο τροπο που συμπεριφερονται.Γνωριζομουμε ολοι φυσικα το τροπο που συμπεριφερονται στις γυναικες.Δεν ειναι ολοι οι λαοι ιδιοι.Αν γνωριζετε πριν 40 χρονια στην Κινα τους τουριστες(τους λιγους που ειχαν) τους κοιταζανε σαν τα UFO.Ηταν κατι τελειως ξενο η δυτικη νοοτροπια προς αυτους.(Μεχρι που πηγαμε και τους εκφυλισαμε.)Αν θεωρουμαι ρατσιστρια επειδη δεν πιστευω οτι η παγκοσμιοποιηση εχει πετυχει,τοτε ναι πειτε με ρατσιστρια.
δεν πατε καλα εδω μεσα.... δηλαδη οποιος ξερει οτι σε τετοιες χωρες εχουν τετοια αντιληψη για τη γυναικα και στη θεση της στην κοινωνια τοτε ειναι ρατσιστης... προσθεστε κι εμενα στους ρατσιστες λοιπον! αλλα την επομενη φορα που θα ακουσετε για ¨διορθωτικους" βιασμους , γαμους ανηλικων, κλειτεριδοκτομες, λιθοβολισμους ή λοιπα οργια μην σχολιαστε "ω θεε μου" ειναι η κουλτουρα τους κι εμεις οι "ρατσιστες" που το επισημαινουμε
Να τις βρασω τετοιες κουλτουρες ! Και ωραια στην χωρα τους αυτό ξερουν, με αυτο μεγαλωνουν , με αυτό πορευονται . Οταν ειναι τοσα χρόνια ομως σε μια αλλη χώρα που σε καμιά περιπτωση δεν ανεχεται τετοιες βαρβαρότητες -καλό θα ήταν να προσπαθησουν να ενσωματωθουν οι ιδιοι και οχι να αναγκαστώ εγω να καταλαβω την κουλτουρα τους και τα εθιμα τους . Προσθέστε κι εμενα στους "ρατσιστες" λοιπον . Δεν ευχομαι το θανατο κανενος - αν και ευχομαι τις αυστηροτερες των ποινων - αλλα δεν επιτρεπω και σε κανεναν να με βλεπει ως ...το επομενο Θυμα
Ελπίζω να τον φάνε στην φυλακή..αργά και βασανιστικά, αφού τον βιάσουν πρώτα! Ποιος μπορεί να δώσει κουράγιο και παρηγοριά σε αυτή τη μάνα! Θεέ μου!
Αξίζει να σημειώσει κανείς πως οι περισσότεροι Έλληνες εύχονται τα παραπάνω -και χειρότερα- και ταυτόχρονα αν τους ρωτήσεις στο άσχετο, θα σου πουν ότι είναι κατά της θανατικής ποινής. Επειδή είναι ανθρωπιστές. Την ποινή εκτελεί κάποιος άλλος φυλακισμένος και εμείς μπορούμε να συνεχίσουμε να το παίζουμε ανώτεροι και κατά της θανατικής ποινής. Υποκρισία.Σίγουρα σε κάνει να αναρωτιέσαι μήπως η θανατηφόρα ένεση είναι τελικά πιο ανθρωπιστική, όπου προβλέπεται.(Δεν είμαι ούτε υπέρ, ούτε κατά, μερικά πράγματα είναι σύνθετα και δεν παίρνεις κάποιο βραβείο αν αποφασίσεις πιο γρήγορα από τους άλλους).