Περίπου 1 εκατομμύριο τα ανασφάλιστα οχήματα

Περίπου 1 εκατομμύριο τα ανασφάλιστα οχήματα Facebook Twitter
3

Στο ένα εκατομμύριο περίπου φθάνουν τα ανασφάλιστα οχήματα, όπως ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κλάδου Αυτοκινήτων της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, Κ. Μπερτσιάς, στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα. Η πολιτεία αναμένεται να προχωρήσει σύντομα σε ηλεκτρονική διασταύρωση των ασφαλισμένων οχημάτων με τα κυκλοφορούντα και θα επιβάλλει αυτόματα πρόστιμα.

Σημείωσε επίσης, όπως έγραψαν και τα Νέα, ότι θα κατατεθεί νόμος στη Βουλή για τη μη αυτόματη ανανέωση των συμβολαίων. «Θα αλλάξει ο νόμος και ουσιαστικά το συμβόλαιο για το αυτοκίνητο, όπως όλα τα άλλα, σε άλλους κλάδους, έχουν λήξη και δεν θα έχει αυτόματη ανανέωση, αν δεν έχουν πληρωθεί τα ασφάλιστρα», δήλωσε, προσθέτοντας ότι με εγκύκλιο της Τράπεζας της Ελλάδος, δεν δίνεται πιστωτική περίοδος στους πελάτες, όπως γινόταν.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Εν τω μεταξύ αυτό το μέτρο στρεβλώνει ακόμη περισσότερο την αγορά. Ο άλλος έχει και δεύτερο αυτοκίνητο και το ένα ψάχνει να το πουλήσει, δεν το κινεί καθόλου, πρέπει να πληρώνει και σ' εκείνο ασφάλιστρα; Ο άλλος είναι στα καράβια και το χει με την κουκούλα, πρέπει να πληρώνει και ασφάλιστρα; Και χίλια δυο άλλα παραδείγματα.
Ένα εκατομμύριο έλληνες είναι στα καράβια; Τι μας λες τώρα;Αν είναι στα καράβια, γιατί δεν καταθέτουν τις πινακίδες; Κανένας δεν ενοχλείται αν το έχεις ανασφάλιστο και ακίνητο στο υπόγειο του σπιτιού σου. Το άρθρο μιλάει γιά ανασφάλιστα οχήματα που *κυκλοφορούν* στους δρόμους.Όσοι οδηγούν ανασφάλιστο αυτοκίνητο είναι δολοφόνοι εκ προμελέτης. Και δεν υπάρχει απολύτως καμμία δικαιολογία γι' αυτό.
Ούτε τι λέω εγώ κατάλαβες αλλά ούτε και τι λέει το κείμενο.Λέω πως από το ένα μύριο υπάρχουν πολλοί που δεν το κινούν, άλλος επειδή είναι στα καράβια, άλλος γιατί έχει κι άλλο, υπάρχουν πολλά παραδείγματα...Το κείμενο λέει πως από δω και πέρα όσοι έχουν ανασφάλιστα οχήματα και ας μην το κινούν στο δρόμο, θα πληρώνουν, θα τους εντοπίζουν με ηλεκτρονικές διασταυρώσεις στοιχείων.Κάποιος ο οποίος έχει και δεύτερο αμάξι, που είτε επειδή θέλει να το πουλήσει, είτε επειδή δεν βγαίνει αυτή την περίοδο. Το έχει μόνιμα στο γκαράζ και δεν παραδίδει πινακίδες γιατί αν αποφασίσει να το πουλήσει ή να το κινήσει αργότερα, πάλι τα τέλη θα πληρώσει όλα και τα προηγούμενα. Ε αυτός τώρα θα πρέπει να πληρώνει ασφάλιστρα αναγκαστικά. Στρέβλωση.