Το 2017 το facebook θα έχει χάσει το 80% των χρηστών του

Το 2017 το facebook θα έχει χάσει το 80% των χρηστών του Facebook Twitter
9

Πρόσφατα αναφερθήκαμε στον αριθμό των εφήβων που εγκαταλείπουν το facebook για άλλα, πιο ελκυστικά κοινωνικά δίκτυα, κυρίως αυτά που δίνουν έμφαση στην ανταλλαγή εμπλουτισμένων μηνυμάτων.

Όμως, τι επιφυλάσσει το απώτερο μέλλον για το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο με τους 1,2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες;

Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, παραλλήλισε τον κύκλο που κάνουν τα κοινωνικά δίκτυα στις προτιμήσεις των χρηστών, με τον αντίστοιχο κύκλο που κάνει μια επιδημία, εφαρμόζοντας ένα επιδημιολογικό μοντέλο έρευνας, σαν αυτό που χρησιμοποιείται στην πρόβλεψη εξάπλωσης ασθενειών. Τα αποτελέσματα της μελέτης τους έδειξαν ότι, το Facebook θα χάσει τουλάχιστον το 80% των χρηστών του, μεταξύ του 2015 και του 2017.

Στη μελέτη τους, όπου συνέκριναν την "επιδημία" των κοινωνικών δικτύων με πραγματικά παραδείγματα επιδημιών, έφεραν και παραδείγματα παλαιότερων κοινωνικών δικτύων όπως το myspace προσπαθώντας να αποδείξουν το σκεπτικό τους.

Παρόλα αυτά ειδήμονες όπως ο Eric Markowitz, υποστηρίζουν ότι είναι αυθαίρετος ο παραλληλισμός, ιδιαίτερα όταν προέρχεται από ένα Πανεπιστημιακό τμήμα που δεν έχει την παραμικρή σχέση με τη μελέτη των κοινωνικών δικτύων και δεν διαθέτει ούτε λογαριασμό στο... Twitter!

[via]

Τech & Science
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Ο χειρότερος εχθρός του facebook είναι ο εαυτός τουΔεν ξερω πια αν είναι ευχάριστη εμπειρία να μπαίνει κανείς στο facebook, πιο πολύ υποχρέωση είναι
μακάρι! γενικώς άντε να την κάνουν όλα τα 15χρονα και οι 55άρες μανάδες με τα "καλημέρα/καληνύχτα σε όλους" μηνύματά τους και τις κοινοποιήσεις για το ερμαφρόδιτο μωράκι από την Παταγονία που γεννήθηκε με 3 πλοκάμια και χρειάζεται επειγόντως αίμα για να λουστεί στην πρώτη πανσέληνο και να φύγει το δαιμόνιο :/ τα πρώτα χρόνια αφότου άνοιξε στο ευρύ κοινό ήταν το απόλυτο μέσο δικτύωσης για τους νέους, ειδικά για όσους από εμάς ταξιδεύαμε/σπουδάζαμε στο εξωτερικό και θέλαμε έναν οικονομικό (=τζάμπα) τρόπο να επικοινωνούμε με τους φίλους μας ανά τον κόσμο. οι ερασμίτες εκτόξευσαν το Facebook στην κορυφή. ήθελες να κανονίσεις συνάντηση/εκδρομή/ταξίδι με τους φίλους σου; το έκανες τζάμπα στο Facebook! και μάλιστα με μια απλή ανάρτηση το μάθαιναν όλοι οπότε δεν έχανες και χρόνο. φωτογραφίες από το χθεσινοβραδινό πάρτυ; Facebook! παρτάκι στην εστία ή στο σπίτι κάποιου τυχερού που έμενε στην πόλη; Facebook! εργασία και σημειώσεις για τη σχολή; Facebook! reunion αφότου είχαμε όλοι επιστρέψει στις χώρες μας; Facebook! γυρίσαμε στην ψωροκώσταινα και ακούγαμε τη συμφοιτήτρια που δεν είχε φύγει ποτέ από το χωριό της να το σνομπάρει - "άντε καλέ που θα κάνω προφίλ στο Facebook. αυτά είναι χαζά". τα καταφέρνουμε και τα κάνουμε όλα σκατά: όχι επειδή δεν έχουν αξία, αλλά γιατί δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι το κάθε τι έχει τη χρησιμότητά του! η γιαγιά σου και η ανήλικη ξαδέρφη σου ΔΕΝ χρειάζεται να κάνουν προφίλ στο Facebook!