O Aρχιεπίσκοπος μίλησε: «Η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη από προστάτες και σωτήρες»

O Aρχιεπίσκοπος μίλησε: «Η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη από προστάτες και σωτήρες» Facebook Twitter
5

Μέσω συνεργατών του μίλησε για τη Χρυσή Αυγή ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διαμηνύοντας ότι «η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη από προστάτες και σωτήρες.»

Σύμφωνα την εφημερίδα «Επενδυτής»,και όπως γράφι το in o κ. Ιερώνυμος καταδικάζει κάθε μορφή βίας και ρατσισμού και στρέφει τα πυρά του κατά της Χ.Α.

 Μάλιστα, σύμφωνα  πάντα με συνεργάτες του, ο Ιερώνυμος προτρέπει ιδιαίτερα τους νέους να μελετήσουν την ιστορία της Χρυσής Αυγής, τα ιδεολογικά της πιστεύω και τα σύμβολά της.

«Η Χρυσή Αυγή και ο οποιοσδήποτε, αφού εκθέσει με σαφήνεια τις θέσεις του στο λαό, έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει την ψήφο του» λέει ο Αρχιεπίσκοπος.

Επισημαίνει, παράλληλα, ότι η Εκκλησία ως πνευματικός οργανισμός έχει απέραντο σεβασμό στο ανθρώπινο «πρόσωπο» έχει σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες και δεν επιτρέπει σε κανένα κόμμα, είτε αριστερό, είτε δεξιό, είτε ακροδεξιό, να αναλάβει τη στήριξή της.

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΤΩΣΗ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στο σχολείο των δύο μαθητριών

Το υπουργείο τόνισε ότι προτεραιότητα είναι «η προστασία της ψυχικής υγείας των μαθητών/τριών, των οικογενειών τους και η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας»
THE LIFO TEAM
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΤΩΣΗ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Νέες πληροφορίες για το σημείωμα του ενός από τα δύο κορίτσια που έπεσαν από την ταράτσα

Η αναφορά στις Πανελλήνιες και όσα έχουν γίνει μέχρι ώρας γνωστά για την υπόθεση - «Ήταν μόνη της», περιγράφουν συνομήλικα κορίτσια για τη μία από τις δύο 16χρονες
THE LIFO TEAM
Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Ελλάδα / Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Οι πρυτανικές αρχές ζήτησαν άμεσα την εφαρμογή του νόμου, μετά το επεισόδιο στην Πολυτεχνική Σχολή, στη Νομική Σχολή και στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Αρχιεπισκοπος βραδειας καυσεως και αντιπροσωπευομενος. Εστω. Τουλαχιστον αυτος μιλησε! Γιατι ο προηγουμενος, ο "μακαριστος" Χρυστοδουλος μαλλον θα απεδιδε και ευσημα στα καλοπαιδα(ασε που αυτο περιμενω να το πει και ο "αγιος" Πειραιως οπου να'ναι...)
Εγώ λέω να μην του την πέφτουμε βρε παιδιά που άργησε ή που δεν βγαίνει φάτσα φόρα.Το σημαντικό είναι που λέει κάτι σωστό προς τα έξω επειδή ακόμα και αυτό δεν ήταν καθόλου βέβαιο στην εποχή που ζούμε, θα μπορούσε να πει πχ ότι "συντασσόμεθα με όλες τις ευγενείς δυνάμεις που ευνοούν την ελληνορθόδοξον πίστην της σωτηρίας και της ευδαιμονίας" ή κάτι τέτοιο.Μετά θα προσπαθούσαμε να συνέλθουμε πάλι έτσι δεν είναι; Έχουμε φτάσει σε σημείο να συζητάμε απίστευτα πράγματα τρία χρόνια τώρα, αν χρειαστεί λοιπόν να επικροτούμε ακόμα και τα αυτονόητα (σε άλλες εποχές ίσως..) ας το κάνουμε μέχρι να δούμε που θα πάει το πράγμα
Γιατι το διεμηνυσε "μεσω συνεργατων" και οχι απευθειας; Εστω και ετσι καλο ειναι που πηρε μια σαφη θεση και μακαρι να μην ξαναδουμε σκηνικα χερι με χερι με την ΧΑ.