Σουλτς: «Αν εκλεγώ θα κάνω τα γερμανικά την επίσημη γλώσσα εργασίας στην Ε.Ε.»

Σουλτς: «Αν εκλεγώ θα κάνω τα γερμανικά την επίσημη γλώσσα εργασίας στην Ε.Ε.» Facebook Twitter
9

Την προώθηση της γερμανικής γλώσσας ως την επίσημη γλώσσα εργασίας στην Ε.Ε. θα προωθήσει ο Μάρτιν Σούλτς, αν εκλεγεί πρόεδρος της Κομισιόν,  όπως ο ίδιος είπε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.  

«Από την εμπειρία μου, γνωρίζω ότι το 80% των εγγράφων είναι γραμμένα στα αγγλικά, το 15% στα γαλλικά και το 5% στα γερμανικά. Δεν είναι αλαζονικό ή εθνικιστικό να λες ότι θέλεις να ενισχύσεις την γερμανική γλώσσα στην Ευρώπη», ανέφερε ο κ. Σούλτς που θα ανακοινώσει προσεχώς και επισήμως την υποψηφιότητα του. Πάντως, ήδη τα γερμανικά είναι με τα Αγγλικά , τα Γαλλικά και τα Ισπανικά μέσα στις επίσημες γλώσσες εργασίας.

Μιλώντας για τις διαφορετικής σχολές σκέψης εντός της Κομισιόν ο σημερινός πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου είπε ακόμη: «Η μία δεν θα ησυχάσει εάν δεν ιδιωτικοποιηθεί και το τελευταίο δημοτικό νεκροταφείο και η άλλη δεν θα σταματήσει μέχρις ότου εφαρμοστεί ενιαίος τρόπος τέλεσης κηδειών σε όλη την Ευρώπη. Αυτό είναι που τρελαίνει τον κόσμο, πρέπει λοιπόν να το σταματήσουμε».

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Θα ’θελα να ’ξερα τι θα κάνει για να προωθήσει τη γερμανική γλώσσα. Λες και υπάρχει συνωμοσία υπέρ των αγγλικών ή κατά των γερμανικών. Αφού πώς να το κάνουμε, η υφήλιος αγγλικά μιλάει. Ακόμα κι αν το ΗΒ και η Ιρλανδία φύγουν από την ΕΕ, στις Βρυξέλες και στο Στρασβούργο θα συνεχίσουν να μιλάνε αγγλικά.
> Την προώθηση της γερμανικής γλώσσας ως την επίσημη γλώσσα εργασίας στην Ε.Ε. θα προωθήσει ο Μάρτιν ΣούλτςΣτην πραγματικότητα θέλει απλώς την ισοτιμία των γερμανικών με τις άλλες γλώσσες εργασίας:[Martin Schulz will EU-Kommissionspräsident werden](http://bit.ly/1aEvCl8):> Zugleich sprach Schulz sich dafür aus, dass Deutsch in der EU gleichwertige Arbeitssprache werden solle.> Τάχθηκε υπέρ του να γίνουν τα γερμανικά ισότιμη γλώσσα εργασίας στην ΕΕ.Δηλαδή δε θέλει το 95% των εγγράφων να είναι στ’ αγγλογαλλικά και μόλις 5% στα ισπανογερμανικά.Φανταστείτε να πει ένας Έλληνας: «Θέλουμε να έχουμε κι εμείς στον ήλιο μοίρα» και να γράψουν οι γερμανικές εφημερίδες: «Οι Έλληνες θέλουν τον ήλιο μόνο για τον εαυτό τους».