Το Πρόσωπο της Ημέρας: Ο Αλέξης Τσίπρας είναι και επισήμως άθεος

Το Πρόσωπο της Ημέρας: Ο Αλέξης Τσίπρας είναι και επισήμως άθεος Facebook Twitter
54

Η έκπληξη για έναν πραγματικό αριστερό θα ήταν να ΜΗΝ είναι άθεος, αλλά για κάποιο λόγο το ότι υπεύθυνος Θρησκευμάτων ΣΥΡΙΖΑ κ. Ι.Αμανατίδης είπε χτες το πρωί στην τηλεόραση -ειρήσθω εν παρόδω- ότι ο Τσίπρας είναι άθεος, προκάλεσε τεράστιο σοκ στη Νέα Δημοκρατία. 

Το κόμμα τρίβοντας τα χέρια του από χαρά, έβγαλε μια ανακοίνωση αρκετά χαζή, στην οποία λέει πάνω κάτω ότι είναι δικαίωμα του Τσίπρα αλλά αν δεν πιστεύει στον Θεό πού στο καλό πιστεύει - και λέει και κάτι ακόμα πιο τέλειο που θα σχολιάσω αφού παραθέσω την ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ο υπεύθυνος Θρησκευμάτων ΣΥΡΙΖΑ κ. Ι.Αμανατίδης αποκάλυψε σήμερα το πρωί (ΣΚΑΪ TV) ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας είναι άθεος. Δικαίωμα του.

Όμως, ο Ελληνικός λαός, πρέπει να γνωρίζει σε τι πιστεύει ο κ. Τσίπρας, γι' αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει άμεσα να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το βουλευτή του.

Υπενθυμίζουμε ότι το επίσημο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει τη φορολόγηση όσων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, όπως πρόσφατα το παρουσίασε στον ελληνικό λαό ο κ. Τ.Κουράκης.

Ευχόμαστε η αντιπαλότητα του ΣΥΡΙΖΑ με τους Χριστιανούς Ορθοδόξους να μην οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας είναι άθεος.

 

 

1) Λέει για το ότι ο Τσίπρας είναι άθεος: "Δικαίωμά του". Εκεί θα έπρεπε να τελειώσει η ανακοίνωση. Τελεία και παύλα. Αν πιστεύεις όντως ότι είναι δικαίωμά του, σταματάς εκεί, πριν προσθέσεις "αλλά" ή "όμως". Αν το λες υποκριτικά, φυσικά και συνεχίζεις και προσθέτεις το "όμως...". 

2) "Όμως, ο Ελληνικός λαός, πρέπει να γνωρίζει σε τι πιστεύει ο κ. Τσίπρας". Πρέπει; Αλήθεια; Ποιος το λέει αυτό; Και γιατί;

3) "Υπενθυμίζουμε ότι το επίσημο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει τη φορολόγηση όσων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι". Αυτό με μπέρδεψε. Θα ήθελα την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Θέλει όμως να μας πει η ΝΔ -με την ασαφή διατύπωση που κάνει- ότι η ίδια δεν θα φορολογήσει το 95% του Ελληνικού λαού; Γιατί άλλη αίσθηση έχω απ' το φορολογικό σύστημα που ακολουθεί. 

Στην πραγματικότητα αυτό που είπε ο Κουράκης -ήταν προσωπική του πρόταση προς συζήτηση και όχι στο Πρόγραμμα του Σύριζα- είναι πως πρέπει να υπάρξει Διαχωρισμός Κράτους - Εκκλησίας, και πως όταν γίνει αυτό, οι ιερείς δεν θα πληρώνονται απ' το κράτος (φυσικά).

Πρότεινε, εφ' όσον το θέλουν οι πιστοί -όσοι δηλώνουν προαιρετικά Χ.Ο.- να πληρώνουν οι ίδιοι. [Εγώ θα πρότεινα, για αλλαγή, να πληρώνει τους μισθούς των ιερέων η ίδια η Εκκλησία, αλλά και οι πιστοί της είναι μια καλή εναλλακτική.]

4) "Ευχόμαστε η αντιπαλότητα του ΣΥΡΙΖΑ με τους Χριστιανούς Ορθοδόξους να μην οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας είναι άθεος."

Κι εγώ εύχομαι το γεγονός πως διαχρονικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ ευνοούσαν την πάμπλουτη Εκκλησία, έστηναν σκανδαλώδεις ανταλλαγές δημόσιας γης, δεν φορολογούσαν τις Ιερές Μπίζνες και υποστήριζαν αντιχριστιανούς ιερείς που κήρυτταν το μίσος, ότι συντάσσονταν με Απατεώνες του Κλήρου, κλπ, να μην οφείλεται στα θρησκευτικά πιστεύω της ΝΔ ή σε έμφυτη δουλοπρέπεια ή απατεωνιά, αλλά σε καθαρή βλακεία

===

Το Πρόσωπο της Ημέρας: Ο Αλέξης Τσίπρας είναι και επισήμως άθεος Facebook Twitter
54

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

11 σχόλια
να διευκρινιστεί ότι αν πληρώνουν οι χριστιανοί την εκκλησία τους, θα ελαφρυνθούν όλοι οι υπόλοιποι. Κάτι που αποκρύπτει τεχνηέντως η ΝΔ, δεν το κάνει σαφές. Επίσης οι πολιτες που θα δηλώσουν χριστιανοι για τη φορολογία δε θα ειναι το 95% ( αυτοι ειναι χριστιανοι για γιορτες και πανηγυρια κυριως) αλλά πιστευω ούτε 20%. Αν αρχισει αυτος ο διάλογος είναι σιγουρο οτι θα χασει η εκκλησια και η δεξια που την υποστηριζει. Και ειναι κριμα που η αριστερα και το πασοκ δε το προωθουν ως θεμα. Η εκκλησια απολαμβανει απιστευτης ασυλιας σε πρωτοφανη οικονομικη κριση. Αν βγει αλωβητη κι απο αυτη, δε θα αλλαξει ποτέ τίποτα στην Ελλάδα.
ως ενα βαθμο το καταλαβαινω, αλλα υπαρχει και το αλλο άκρο "το παιδι μου δεν παει σε δημοσιο σχολειο/νοσοκομειο/... πλατεία" γιατί να πληρώνω εγώ φόρους για αυτά;;; Η φορολογία θελουμε δεν θελουμε δεν ειναι ουτε αλα καρτ ουτε για οτι μας αρέσει. ειναι καλώς ή κακώς για ότι αρέσει στην πλειοψηφια...
Ομως δεν είναι το ίδιο γιατί η παιδεία και η υγεία είναι τα βασικά αγαθά που το κράτος ωφείλει να παρέχει στους πολίτες ανεξαρτήτως της οικονομικής τους κατάστασης. Η θρησκεία τι σχέση έχει με αυτά;
Ποσώς με ενδιαφέρει τι πιστεύει και τι όχι ο Τσίπρας αλλά στο θέμα δεν αναφέρθηκε πρώτος ο Ι.Αμανατίδης υπεύθυνος του Συριζα σε Θέματα Θρησκευμάτων?
Είμαι μ' ένα μικρό κόμμα,εκτός Βουλής.Αυτή όμως η αθλιότητα τής ταλιμπανικής Νου Δου ξεπερνάει κάθε όριο.Ξέρουμε τούς ορτοντόξ ταλιμπάν της.Ο ίδιος ο Σαμαράς είναι τέτοιος.Το είδαμε στα προσκυνήματα του έξω.Το θέμα είναι ότι η Νου Δου διακηρύσσει χωρίς ντροπή,χωρίς τσίπα, ότι είναι ευρωπαϊκο κόμμα.Μάλιστα.Εκεί που ούρησαν οι Ευρωπαίοι,πήγαν αυτοί.Ας λέει καλύτερα ότι είναι μεσανατολικο κόμμα τύπου Βηρυττού,Καίρου κ.λπ.Έστω και μακρύτερα.Ιράν,ας πούμε.Ελπίζω να μην μάς κάψει στην πλατεία Συντάγματος όσους δεν κάνουμε ομολογία πίστεως.Η Νου Δου ντρόπιασε τον εαυτό της.Δεν νομίζω ότι ο γεροΚαραμανλής θα έλεγε τέτοιες ταλιμπανικές αθλιότητες.Κι ας μην τον στήριξα ποτέ.
βαλε την γκομενα του, που την διορισε στο γραφειο του εν μεσω απολυσεων, μειωσεων και διαθεσιμοτητων με μισθουλακο ανω του χιλιαρικου και μετα την αναγκασε σε παραιτηση προκειμενου να καταλαγιασει το σκανδαλο, αντι να παραιτηθει αυτος....επειδη κατι τετοιοι τυποι πιστευουν στον θεο, γινονται ολοι οι υπολοιποι αθεοι.
Ε καλά κι εσύ, μην παίρνεις τοις μετρητοίς ό,τι γράφεται στο Σύνταγμα.Στην Ελλάδα ζούμε. Τη χώρα που οι νόμοι υπάρχουν όταν και όποτε μας συμφέρουν. Στο τι λέει το Σύνταγμα θα κολλήσουμε τώρα;
Μιλώντας για Σύνταγμα της Ελλάδας το οποίο ξεκινά κάπως έτσι : "Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος".Της Αμερικής για παράδειγμα ξεκινά έτσι : "We, the people".Το ξέρω πως κάνοντας την σύγκριση χλωμιάσατε. Και εγώ το έπαθα.
Αυτός δεν είναι που πήγαινε και συζήταγε με τον Αρχιεπίσκοπο για να ζητήσει απόψεις και να συζητήσει ?Ο Αλέξης Τσίπρας είναι και επισήμως υποκριτής !
Δεν έχω καμία ιδιαίτερη συμπάθεια στον Τσίπρα, αλλά αυτό που λες δε στέκει.Είτε μας αρέσει είτε όχι (προσωπικά δε μου αρέσει) η Εκκλησία της Ελλάδας έχει δύναμη. Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Δε μπορείς να κάνεις πως δεν υπάρχει ή να την αγνοείς.Αυτό που θα πρεπε να κάνει ο Τσίπρας (και ο κάθε Τσίπρας) είναι να προσπαθεί να διαχωρίσει το θρησκευτικό κομμάτι από το πολιτικό, όχι να σφυρίζει αμέρημνα ότι δεν υπάρχει.Και οποιοσδήποτε θέλει να κυβερνήσει θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος να συνεργαστεί και με αυτούς που δε συμπαθεί ιδιαίτερα αν αυτό πρόκειται να βοηθήσει τη χώρα.ΥΓ: Δεν εννοώ φυσικά να υποχωρεί σε ό,τι ζητάει η Εκκλησία, μιλάω για συνεργασία όχι δουλεία.
Δεν ήμουν αρκετά ξεκάθαρος :Κατά τη γνώμη μου, όταν ο κ.Τσίπρας πήγαινε σε διάφορους ανθρώπους της Εκκλησίας για να πάρει ευχή , ή την ευλογία ή να υποβάλλει τα σέβη του , έπραττε έτσι , ( προφανώς ) και όχι επειδή το έκρινε αναγκαίο ή πίστευε ότι θα τον βοηθήσει. Το έκανε καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους.Με άλλα λόγια έχτιζε την εικόνα του λαικού ηγέτη που συμμερίζεται τις θρησκευτικές απόψεις του λαού , για να καρπωθεί τις ψήφους κάποιων θρησκευόμενων.Δε θα ήταν σωστό να αγνοήσει την Εκκλησία , αλλά ούτε και να τρέχει σε κάθε παπά να φιλάει το χέρι του και να κάνει το σταυρό του .. Αυτό είναι υποκρισία !(Άποψη μου φυσικά, δεν είναι θέμα με αντικειμενικό χαρακτήρα )
"Με άλλα λόγια έχτιζε την εικόνα του λαικού ηγέτη που συμμερίζεται τις θρησκευτικές απόψεις του λαού , για να καρπωθεί τις ψήφους κάποιων θρησκευόμενων."Επαναλαμβάνω, πως ο Τσίπρας ως Τσίπρας δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, οπότε ό,τι λέω το λέω σαν γενικότερη παρατήρηση.Πιστεύεις πως οι Έλληνες είναι αρκετά προχωρημένοι ώστε να ψήφιζαν έναν άθεο;Και δε μιλάω για κάποιον που κατεβαίνει και "άντε πάμε και όσους ψήφους πάρουμε". Μιλάω για κάποιον που θέλει να βγει πρωθυπουργός.Εδώ στην Αμερική όπου το θέμα διαχωρισμού εκκλησίας-κράτους ήταν πολύ μπροστά - έστω μέχρι και πριν λίγα χρόνια γιατί τελευταία έχουν και αυτοί τα χάλια τους - και ακόμα θεωρείται αδύνατο να πάρει κάποιος σημαντική θέση αν δεν είναι Χριστιανός - δεν έχει καν σημασία σε ποια χριστιανική ομολογία ανήκει, αρκεί να πιστεύει κάπου.Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα μας.Ότι και να υπάρχουν άνθρωποι με νέες ιδέες και την επιθυμία να διαχωρίσουν κράτος και εκκλησία (και τώρα ΣΑΦΩΣ δε μιλάω για τον Τσίπρα) δεν πρόκειται να τους εκλέξουμε γιατί ο μέσος Έλληνας θέλει εν έτει 2014 να ακούσει ότι ο υποψήφιός του πιστεύει σε έναν αόρατο Θεός κάπου ψηλά με τον οποίο μιλάει και του λέει τι να κάνει (βλ. Σαμαράς) παρά με κάποιον άθεο.Βάλτα με τον μέσο, ημιμαθή Έλληνα λοιπόν που θέλει τη συνταγή του όπως την ήξερε τόσα χρόνια και φοβάται οποιαδήποτε αλλαγή. Οι πολιτικοί παίζουν το παιχνίδι που εμείς θέλουμε να παίξουν, για να μας πείσουν να τους ψηφίσουμε.
Exist δεν είναι λογική αυτή. Στο Ελλαδιστάν ήταν πολύ δύσκολο να σε ψηφίσουν ως πρωθυπουργό αν δεν διόριζες μερικές χιλιάδες ψηφοφόρων στο δημόσιο. Αθωώνει αυτό τους ρουσφετολόγους πολιτικούς; Δεν θα το έλεγα. Η τελευταία σου παράγραφος ( Βάλτα με τον μέσο, ημιμαθή Έλληνα ... κτλ.) θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για τον ρουσφετολόγο. Να τα βάλουμε με τον μέσο ημιμαθή Έλληνα, περισσότερο όμως να τα βάλουμε και με τον πολιτικό που λαϊκίζει για να γίνει αρεστός στον μέσο ημιμαθή Έλληνα
Αταξινόμητε, το πρόβλημα της διαφθοράς είναι σαν το πρόβλημα με την κότα και το αυγό.Ποιός φταίει περισσότερο για την κατάντια μας;Ο πολιτικός που έταζε/χρηματιζόταν/διόρίζε ή οι πολίτες που ξεπούλαγαν την ψήφο τους για μια σίγουρη θεσούλα;Οι πολιτικοί έχουν την ελευθερία που τους δίνουμε εμείς.Όταν ψηφίζεις έναν άνθρωπο γιατί σου υπόσχεται κάτι, είναι ηλίθιο να πιστεύεις πως ΜΟΝΟ σε εσένα θα κάνει το ρουσφέτι και κατά τα άλλα θα είναι ένας άριστος, ηθικός πολιτικός. Οπότε, όποιος έχει λίγο μυαλό και λίγη αυτογνωσία, θα καταλαβαίνει πως συνέβαλε και εκείνος στο να έχουμε τα χάλια μας σήμερα.Το να το διορθώσουμε αυτό δε γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Πήρε δεκαετίες για να φτάσουμε στα χάλια που έχουμε σήμερα (και οικονομικά και ηθικά) και θα πάρει άλλες τόσες για να βγάλουμε τη διαφθορά από το πετσί μας.Μην ξεχνάς πως μια (ίσως και δύο) ολόκληρες γενιές μεγάλωσαν με την ευχή να βρούνε μια θεσούλα στο δημόσιο να κάθονται.Το 2009 στις εκλογές η Έφη Σαρρή πήρε 2085 ψήφους.Αυτό που οφείλεται;Στο ότι λαϊκιζε ή στο ότι 2084 (+1 η ίδια) άνθρωποι ήταν τόσο αδιάφοροι για το ποιός θα τους αντιπροσωπεύσει που απλά ψήφισαν Σαρρή;Και έλα και πες μου πόσο "δε φταίει πιο πολύ" ο μέσος, ημιμαθής, αδιάφορος Νεοέλληνας τώρα....
Κανείς δεν αρνείται ότι φταίει ο Νεοέλληνας. Πράγματι , θέλει έναν πολιτικό-μεσσία με την εικόνα της Παναγίτσας στην τσέπη του.Αλλά αυτό δεν επιτρέπει σε κανέναν πολιτικό να προβάλλει μια εικόνα αντιδιαμετρική των πεποιθήσεών του. Εξωμότης των ιδεών του ο κ.Τσίπρας .Εξωμότες , σαφώς και οι λαικιστές άλλων χρωμάτων ( μπλέ, πράσινου κλπ ) οι οποίοι δείχνουν την εικόνα του παιδιού από το Κατηχητικό, αλλά κάνουν ΤΑ αίσχη εναντίον της Ελλάδας... Πιστεύω όλοι θα συφωνήσουμε ότι η σχέση Εκκλησίας- κράτους είναι αρρωστημένη....
Θα ήμουν ο τελευταίος που θα ισχυρίζονταν πως δεν έχει ευθύνες ο Νεοέλληνας. Ο νεοέλληνας μπορεί να επιλέγει να βλέπει Τατιάνες, Πετρούλες και να τα σπάει στον Σφακιανάκη και την Πάολα. Ισχυρίζεσαι πως οι Τατιάνες, οι Πετρούλες, ο Σφακιανάκης και η Πάολα είναι άγιοι και δεν έχουν ευθύνες για την υποκουλτούρα που προβάλλουν αφού προσπαθούν να ικανοποιήσουν τον νεοέλληνα;
Όχι.Ισχυρίζομαι πως οι Τατιάνες και οι Σφακιανάκηδες είναι παράγωγα του Νεοέλληνα. Βλαβερά και ανούσια παράγωγα, αλλά παράγωγα nonetheless.Δε γέννησαν η Τατιάνα και ο Σφακιανάκης την υποκουλτούρα. Τη συντήρησαν, τη γιγαντίωσαν αλλά δεν τη γέννησαν.Εμείς τη γεννήσαμε.Ή την είχαμε πάντα και απλά την αφήσαμε "ελεύθερη".Αυτοί φρόντισαν να την κρατήσουν ζωντανή γιατί είχαν συμφέρον να το κάνουν (βλ. λεφτά, πολλά λεφτά) και για αυτό είναι όντως ένοχοι, όπως και όλα τα Nitro, Status κτλ που την προωθούσαν όσο δεν πήγαινε, αλλά εμείς τους ζητήσαμε να το κάνουν. Τους δείξαμε πως ο κόσμος θέλει φτηνοκουτσομπολίστικες εκπομπές και καψουροτραγουδιάρηδες. Και αυτοί το έκαναν. Δεν τους "αθωώνει" αυτό αλλά ούτε και τους καταδικάζει. Απλά επέλεξαν τα εύκολα λεφτά, αντί για την ποιότητα. Επιλογή τους. Εμείς γιατί συνεχίζουμε να τους στηρίζουμε, όμως, είναι η πραγματική ερώτηση.Και θα σου φέρω το παράδειγμα που είχα φέρει και στο σχόλιό μου σε ένα άλλο άρθρο εδώ:Πόσα χρόνια έχεις να δεις Big Brother (ή αντίστοιχο ριάλιτι);Γιατί;Γιατί ο κόσμος το βαρέθηκε, που σημαίνει ότι τα κανάλια δεν έβγαζαν πλέον όσα ήθελαν από αυτά, που με τη σειρά του σημαίνει πως μας άφησαν χρόνους.Εμείς ελέγχουμε τι θέλουμε να βλέπουμε, να ακούμε και να ψηφίζουμε. Απλά, πολλές φορές, γουστάρουμε τα σκουπίδια και μετά χύνουμε κροκοδείλια δάκρυα για την "κατάντια της ελληνικής κοινωνίας" ενώ εκ παραλλήλου βλέπουμε Έχεις Πακέτο και Αννίτα SOS.ΥΓ: Δε μιλάω σε καμία περίπτωση προσωπικά. Το ότι εγώ ή εσύ μπορεί να μη βλέπουμε Αννίτα Πάνια και Τατιάνα Στεφανίδου, δεν αλλάζει το γεγονός πως πολλοί άλλοι βλέπουν. Και στην τηλεόραση - όπως και στη δημοκρατία - η γνώμη των πολλών έχει σημασία, ασχέτως του ότι τις συνέπειες τις νιώθουμε όλοι.
Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι με μερικες δηλωσεις του ο Τσιπρας δειχνει οτι δεν εχει τον θεο του. Το οτι ειναι αθεος ειναι αδιαφορο.
εχει γινει μοδα πλεον να πιανομαστε απο καποια μαλακια που ειπε ο ενας και ο αλλος του συριζα ενω παραλληλα η νδ ξεπουλαει ανενοχλητη.μηπως ηρθε η ωρα,αν και καθυστερημενα, να ανοιξουμε τα στραβα μας για να δουμε την ουσια?
Συμφωνώ. Τώρα ηλίθιοι οι λαϊκοί δεξιοί από την μία υποκριτής ο Τσίπρας από την άλλη που ενώ είναι άθεος σταυροκοπιέται, τρέχει σε αγιασμούς και φιλάει σταυρούς μόνο και μόνο για να μαζέψει τα ψηφαλάκια!