Το Πρόσωπο της Ημέρας: Ο Αλέξης Τσίπρας είναι και επισήμως άθεος

Το Πρόσωπο της Ημέρας: Ο Αλέξης Τσίπρας είναι και επισήμως άθεος Facebook Twitter
54

Η έκπληξη για έναν πραγματικό αριστερό θα ήταν να ΜΗΝ είναι άθεος, αλλά για κάποιο λόγο το ότι υπεύθυνος Θρησκευμάτων ΣΥΡΙΖΑ κ. Ι.Αμανατίδης είπε χτες το πρωί στην τηλεόραση -ειρήσθω εν παρόδω- ότι ο Τσίπρας είναι άθεος, προκάλεσε τεράστιο σοκ στη Νέα Δημοκρατία. 

Το κόμμα τρίβοντας τα χέρια του από χαρά, έβγαλε μια ανακοίνωση αρκετά χαζή, στην οποία λέει πάνω κάτω ότι είναι δικαίωμα του Τσίπρα αλλά αν δεν πιστεύει στον Θεό πού στο καλό πιστεύει - και λέει και κάτι ακόμα πιο τέλειο που θα σχολιάσω αφού παραθέσω την ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ο υπεύθυνος Θρησκευμάτων ΣΥΡΙΖΑ κ. Ι.Αμανατίδης αποκάλυψε σήμερα το πρωί (ΣΚΑΪ TV) ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας είναι άθεος. Δικαίωμα του.

Όμως, ο Ελληνικός λαός, πρέπει να γνωρίζει σε τι πιστεύει ο κ. Τσίπρας, γι' αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει άμεσα να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το βουλευτή του.

Υπενθυμίζουμε ότι το επίσημο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει τη φορολόγηση όσων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, όπως πρόσφατα το παρουσίασε στον ελληνικό λαό ο κ. Τ.Κουράκης.

Ευχόμαστε η αντιπαλότητα του ΣΥΡΙΖΑ με τους Χριστιανούς Ορθοδόξους να μην οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας είναι άθεος.

 

 

1) Λέει για το ότι ο Τσίπρας είναι άθεος: "Δικαίωμά του". Εκεί θα έπρεπε να τελειώσει η ανακοίνωση. Τελεία και παύλα. Αν πιστεύεις όντως ότι είναι δικαίωμά του, σταματάς εκεί, πριν προσθέσεις "αλλά" ή "όμως". Αν το λες υποκριτικά, φυσικά και συνεχίζεις και προσθέτεις το "όμως...". 

2) "Όμως, ο Ελληνικός λαός, πρέπει να γνωρίζει σε τι πιστεύει ο κ. Τσίπρας". Πρέπει; Αλήθεια; Ποιος το λέει αυτό; Και γιατί;

3) "Υπενθυμίζουμε ότι το επίσημο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει τη φορολόγηση όσων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι". Αυτό με μπέρδεψε. Θα ήθελα την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Θέλει όμως να μας πει η ΝΔ -με την ασαφή διατύπωση που κάνει- ότι η ίδια δεν θα φορολογήσει το 95% του Ελληνικού λαού; Γιατί άλλη αίσθηση έχω απ' το φορολογικό σύστημα που ακολουθεί. 

Στην πραγματικότητα αυτό που είπε ο Κουράκης -ήταν προσωπική του πρόταση προς συζήτηση και όχι στο Πρόγραμμα του Σύριζα- είναι πως πρέπει να υπάρξει Διαχωρισμός Κράτους - Εκκλησίας, και πως όταν γίνει αυτό, οι ιερείς δεν θα πληρώνονται απ' το κράτος (φυσικά).

Πρότεινε, εφ' όσον το θέλουν οι πιστοί -όσοι δηλώνουν προαιρετικά Χ.Ο.- να πληρώνουν οι ίδιοι. [Εγώ θα πρότεινα, για αλλαγή, να πληρώνει τους μισθούς των ιερέων η ίδια η Εκκλησία, αλλά και οι πιστοί της είναι μια καλή εναλλακτική.]

4) "Ευχόμαστε η αντιπαλότητα του ΣΥΡΙΖΑ με τους Χριστιανούς Ορθοδόξους να μην οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας είναι άθεος."

Κι εγώ εύχομαι το γεγονός πως διαχρονικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ ευνοούσαν την πάμπλουτη Εκκλησία, έστηναν σκανδαλώδεις ανταλλαγές δημόσιας γης, δεν φορολογούσαν τις Ιερές Μπίζνες και υποστήριζαν αντιχριστιανούς ιερείς που κήρυτταν το μίσος, ότι συντάσσονταν με Απατεώνες του Κλήρου, κλπ, να μην οφείλεται στα θρησκευτικά πιστεύω της ΝΔ ή σε έμφυτη δουλοπρέπεια ή απατεωνιά, αλλά σε καθαρή βλακεία

===

Το Πρόσωπο της Ημέρας: Ο Αλέξης Τσίπρας είναι και επισήμως άθεος Facebook Twitter
54

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Όχι ότι καίγομαι να μάθω, αλά ίσως να πρέπει να το διευκρινίσουμε...Είναι άθεος στην Ελλάδα ή στο Texas?Γιατί, άμα είναι στην Ελλάδα άθεος, στο Texas θα λέει ότι είναι παπαδοπαίδι!
Δεν συμπαθώ καθόλου τον Τσιπραλέξη, αλλά τέτοιες δηλώσεις από την Ν.Δ του δίνουν πόντους παρά του αφαιρούν. Αναρωτιέμαι αν το έκαναν επίτηδες για να βγει κυβέρνηση ο Σύριζα και να γλυτώσουν...
Παρόλο που δε θα ψήφιζα ποτέ ΣΥΡΙΖΑ η ανακοίνωση της Ν.Δ με άφησε παντελώς έκπληκτο!! "Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει τι πιστεύει ο κ. Τσίπρας"! Προς στιγμή μπερδεύτηκα και νόμιζα ότι την ανακοίνωση την έβγαλε η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν για κανέναν συνονόματο του εγχώριου Τσίπρα, λέω δε μπορεί κάτι δε διαβάζω σωστά!Νομίζω ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση της ΝΔ θα πρέπει να καταχωρηθεί στις μνημειώδεις λαϊκίστικες και ανόητες ανακοινώσεις του τελευταίου τουλάχιστον χρόνου...εκτός αν νομίζουν ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού αποτελείται από οπαδούς του παναγ(ρ)ιότατου κ. Σεραφείμ και του "πατριώτη" κ. Άνθιμου!!!
χειροτεροι για μενα ειναι αυτοι που τη μια μερα φιλανε το ευαγγελιο και την επομενη παραβαινουν καθε εντολη με πρωτη και καλυτερη το "ου κλεψεις" λες και αμα ξερω οτι ο παγκαλος νηστευει μεγαλη εβδομαδα θα πληρωσω το χαρατσι με ευλαβεια... βρηκαν τωρα θεμα να σχολουνται... επειδη δεν βλεπω ειδησεις ποιο κομπινα προσπαθουμε να κουκουλωσουμε παλι????
Απο τις ελάχιστες περιπτώσεις που είμαι 100% με τον Τσίπ.Το λαϊκοδεξιό μυαλό του Σαμαρά δεν μπορεί να συλλάβει την κατάσταση του να μήν πιστεύεις στο γέρο με τα μούσια. Θέλει οπωσδήποτε να μάθει που πιστεύει ο Τσίπρας.Ο Άη-Βασίλης σου κάνει, Αντώνη;
Φαντάζεστε αδελφό κόμμα της Ν.Δ. στην Ε.Ε. (την "παλιά" τουλάχιστον) να ζητάει από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει απέναντι στο λαό τι γίνεται με τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις; Δε νομίζω. Βρίσκουν και τα κάνουν. Τουτέστιν τέτοιου είδους σπέκουλα περνάει μόνο σε μία κοινωνία που το διαφωτιστικό πρόταγμα περί διαχωρισμού πολιτείας και εκκλησίας είναι ακόμη ζητούμενο και η θρησκεία (όχι τόσο ως δόγμα αλλά ως κομμάτι της εθνικής ταυτότητας) αποτελεί πρόσφορο έδαφος πολιτικής εκμετάλλευσης. Το ζουμί βρίσκεται εδώ νομίζω: "Ευχόμαστε η αντιπαλότητα του ΣΥΡΙΖΑ με τους Χριστιανούς Ορθοδόξους να μην οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας είναι άθεος". Αυτό δεν είναι απλός λαϊκισμός, είναι τελείως αισχρό πολιτικά, υπονοώντας ότι όποιος έχει στην πολιτική του ατζέντα τη φορολόγηση της εκκλησίας και τον διαχωρισμό της από το κράτος το κάνει από αντιχριστιανικό μένος και λόγω προσωπικών πεποιθήσεων, αλλιώς ποιος ο λόγος να τα βάλει με τα "ιερά του έθνους"; Σκοταδισμός. Οι κλασικοί (ακρο)δεξιοί χριστιανόψυχοι - οι οποίοι στην καλύτερη περίπτωση στηρίζουν την ακροδεξιά συνιστώσα/παρωδία του Σαμαρά, Φαήλου κ.λπ., στη χειρότερη την χ.α. (τον Καιάδα τον κάνουν γαργάρα) - αλλά και λοιποί συντηρητικοί παλιάς κοπής (οι άθεοι κομμουνιστές μπλα μπλα) σίγουρα τσιμπάνε με κάτι τέτοια. Όμως ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας έχει σταματήσει προ πολλού να τρώει κουτόχορτο. Αν στην ενσυνείδητη θέση υπέρ του διαχωρισμού (που δεν σχετίζεται απαραίτητα με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός αλλά κυρίως με τις πολιτικές) προσθέσουμε το κυρίαρχο αντικληρικό αίσθημα αλλά και το γεγονός ότι το περίφημο 98% είναι επί το πλείστον το πιο fake ποίμνιο ever που ενδιαφέρεται μόνο για το θρησκευτικό τζέρτζελο παρά για την θρησκευτική πνευματικότητα ή τις πολιτικές προεκτάσεις της εκκλησίας (έχει και η υποκρισία τα θετικά της αλλιώς θα ήμασταν κανονικό Ιράν), τότε μπορούμε να πούμε ότι η Ν.Δ. απλά γελοιοποιείται εν τέλει με κάτι τέτοια και δεν κερδίζει κάτι πέρα από εντυπώσεις λόγω της εμπεδωμένης πολιτικής συνήθειας να μπλέκουμε τους πολίτες με τα ποίμνια. Αν δεν ήταν για κλάματα θα ήταν για γέλια.
το θέμα είναι οτι όλοι αυτοί (Σεραφείμ, Άνθιμος, Ιερόνυμος κτλ) μας βλέπουν (τους άθεους, άθρησκους και αγνωστικιστές) σαν ένα συνδυασμό παιδόφιλου και δολοφόνου. Μια ματιά στις κατα καιρούς δηλώσεις του Σεραφεί αρκεί..
Η πίστη στο Θεό προσσδίδει πολιτικές και διοικητικές ικανότητες στον άνθρωπο σύμφωνα με τη ΝΔ άρα ο άθεος δε θα κυβερνήσει καλά μάλλον. Αρα, σύμφωνα με τα λεγόμενα της ΝΔ, έως τώρα μας κυβερνούσε ο 666.Με τις βλακείες που λένε, ας μην απορούν αν όλος ο κόσμος το ρίξει στο Συριζα δαγκωτό και βγεί με 15% διαφορά τουλάχιστον. Κρίμα, θα τρίζουν τα κόκκαλα του Καραμανλή που νόμιζε ότι έφτιαξε ευρωπαικό κόμμα...
Το θλιβερό ειναι οτι υπαρχει και το αναλογο ακροατήριο γι αυτη την ανακοινωσηΗ ΝΔ πάντως μας υπενθυμίζει οτι η τερμα δεξια πτέρυγα της κανει κουμάντο στο μαγαζί της.
E, δεν είμαστε καλά! Μ' αυτές τις ανόητες δηλώσεις της ΝΔ, κοντεύω να αγαπήσω τον Τσίπρα. Αν είναι άθεος ο Τσίπρας με γεια του και χαρά του. Κι εγώ μαζί του (σ' αυτό).
Υπαρχουν ανθρωποι που μπορει να πιστευουν στο Θεο αλλα να μην πιστευουν οτι τον εκπροσωπουν ιερεις σαν τον Ανθιμο ή το Σεραφειμ και δεν θελουν να τους στηριζουν με τους φορους τους . Επιπλεον υπαρχουν ανθρωποι μπορει να θελουν αλλα να μην μπορουν αυτη την εποχη να στηριξουν οικονομικα την εκκλησια , και που θα μπορουσαν να καλυψουν λιγες περισσοτερες απο τις βασικες τους αναγκες αν απαλυνονταν απο καποιους φορους , πχ αυτους που πηγαινουν στη μισθοδοσια των παπαδων . Τελος υπαρχουν και ανθρωποι αλλων θρησκευματων ή και αθεοι που δεν θελουν να συνεισφερουν και θα επρεπε να μπορουν να διαλεξουν . Απλα τα πραγματα
Εντάξει από το 2008 όμως και μετά έχει πάει σε αρκετούς αγιασμούς και έχει φιλήσει πολλούς σταυρούς. Η ΝΔ προφανώς θέλει να κρατήσει τα πρόβατα στο μαντρί που θέλει να της πάρει ο Τσίπρας. Ψηφοθήρες και οι μεν και οι δε.