ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Το Πρόσωπο της Ημέρας: Ο Αλέξης Τσίπρας είναι και επισήμως άθεος

Το Πρόσωπο της Ημέρας: Ο Αλέξης Τσίπρας είναι και επισήμως άθεος Facebook Twitter
54

Η έκπληξη για έναν πραγματικό αριστερό θα ήταν να ΜΗΝ είναι άθεος, αλλά για κάποιο λόγο το ότι υπεύθυνος Θρησκευμάτων ΣΥΡΙΖΑ κ. Ι.Αμανατίδης είπε χτες το πρωί στην τηλεόραση -ειρήσθω εν παρόδω- ότι ο Τσίπρας είναι άθεος, προκάλεσε τεράστιο σοκ στη Νέα Δημοκρατία. 

Το κόμμα τρίβοντας τα χέρια του από χαρά, έβγαλε μια ανακοίνωση αρκετά χαζή, στην οποία λέει πάνω κάτω ότι είναι δικαίωμα του Τσίπρα αλλά αν δεν πιστεύει στον Θεό πού στο καλό πιστεύει - και λέει και κάτι ακόμα πιο τέλειο που θα σχολιάσω αφού παραθέσω την ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ο υπεύθυνος Θρησκευμάτων ΣΥΡΙΖΑ κ. Ι.Αμανατίδης αποκάλυψε σήμερα το πρωί (ΣΚΑΪ TV) ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας είναι άθεος. Δικαίωμα του.

Όμως, ο Ελληνικός λαός, πρέπει να γνωρίζει σε τι πιστεύει ο κ. Τσίπρας, γι' αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει άμεσα να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το βουλευτή του.

Υπενθυμίζουμε ότι το επίσημο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει τη φορολόγηση όσων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, όπως πρόσφατα το παρουσίασε στον ελληνικό λαό ο κ. Τ.Κουράκης.

Ευχόμαστε η αντιπαλότητα του ΣΥΡΙΖΑ με τους Χριστιανούς Ορθοδόξους να μην οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας είναι άθεος.

 

 

1) Λέει για το ότι ο Τσίπρας είναι άθεος: "Δικαίωμά του". Εκεί θα έπρεπε να τελειώσει η ανακοίνωση. Τελεία και παύλα. Αν πιστεύεις όντως ότι είναι δικαίωμά του, σταματάς εκεί, πριν προσθέσεις "αλλά" ή "όμως". Αν το λες υποκριτικά, φυσικά και συνεχίζεις και προσθέτεις το "όμως...". 

2) "Όμως, ο Ελληνικός λαός, πρέπει να γνωρίζει σε τι πιστεύει ο κ. Τσίπρας". Πρέπει; Αλήθεια; Ποιος το λέει αυτό; Και γιατί;

3) "Υπενθυμίζουμε ότι το επίσημο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει τη φορολόγηση όσων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι". Αυτό με μπέρδεψε. Θα ήθελα την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Θέλει όμως να μας πει η ΝΔ -με την ασαφή διατύπωση που κάνει- ότι η ίδια δεν θα φορολογήσει το 95% του Ελληνικού λαού; Γιατί άλλη αίσθηση έχω απ' το φορολογικό σύστημα που ακολουθεί. 

Στην πραγματικότητα αυτό που είπε ο Κουράκης -ήταν προσωπική του πρόταση προς συζήτηση και όχι στο Πρόγραμμα του Σύριζα- είναι πως πρέπει να υπάρξει Διαχωρισμός Κράτους - Εκκλησίας, και πως όταν γίνει αυτό, οι ιερείς δεν θα πληρώνονται απ' το κράτος (φυσικά).

Πρότεινε, εφ' όσον το θέλουν οι πιστοί -όσοι δηλώνουν προαιρετικά Χ.Ο.- να πληρώνουν οι ίδιοι. [Εγώ θα πρότεινα, για αλλαγή, να πληρώνει τους μισθούς των ιερέων η ίδια η Εκκλησία, αλλά και οι πιστοί της είναι μια καλή εναλλακτική.]

4) "Ευχόμαστε η αντιπαλότητα του ΣΥΡΙΖΑ με τους Χριστιανούς Ορθοδόξους να μην οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας είναι άθεος."

Κι εγώ εύχομαι το γεγονός πως διαχρονικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ ευνοούσαν την πάμπλουτη Εκκλησία, έστηναν σκανδαλώδεις ανταλλαγές δημόσιας γης, δεν φορολογούσαν τις Ιερές Μπίζνες και υποστήριζαν αντιχριστιανούς ιερείς που κήρυτταν το μίσος, ότι συντάσσονταν με Απατεώνες του Κλήρου, κλπ, να μην οφείλεται στα θρησκευτικά πιστεύω της ΝΔ ή σε έμφυτη δουλοπρέπεια ή απατεωνιά, αλλά σε καθαρή βλακεία

===

Το Πρόσωπο της Ημέρας: Ο Αλέξης Τσίπρας είναι και επισήμως άθεος Facebook Twitter
54

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ