H NSA υπέκλεπτε στοιχεία ακόμα και από offline υπολογιστές

H NSA υπέκλεπτε στοιχεία ακόμα και από offline υπολογιστές Facebook Twitter
1

Φαίνεται ότι το κύμα αποκαλύψεων που προκάλεσε το καλοκαίρι ο πρώην υπάλληλος της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν, δεν έχει σταματημό.

Έτσι, 5 μήνες σχεδόν μετά τις πρώτες αποκαλύψεις, οι New York Times φέρνουν στην επιφάνεια νέα στοιχεία σχετικά με τις μεθόδους παρακολούθησης των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, οι οποίες έκαναν χρήση ενός προηγμένου συστήματος υποκλοπής στοιχείων ακόμα και σε υπολογιστές που ήταν αποσυνδεδεμένοι από το internet, μέσω ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων.

Βάσει του δημοσιεύματος των New York Times που επικαλείται έγγραφα που διέρρευσε ο Σνόουντεν, 100.000 υπολογιστές σε όλο τον κόσμο βρίσκονταν υπό παρακολούθηση με τη μέθοδο αυτή, οι οποίοι ανήκαν κυρίως στον Κινεζικό και το Ρωσικό στρατό καθώς και σε υψηλά ιστάμενα μέλη συμμοριών λαθρεμπορίου ναρκωτικών.

Στους εν λόγω υπολογιστές είχαν εγκατασταθεί, εσωτερικά, ειδικά κυκλώματα που μετέδιδαν μέσω ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων τα περιεχόμενά τους, χωρίς να είναι απαραίτητη η σύνδεσή τους στο διαδίκτυο.

Την Παρασκευή ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να εκφράσει δημόσια τις ανησυχίες του σχετικά με την κατασκοπευτική δράση, τις μεθόδους και τους στόχους που βρέθηκαν υπό παρακολούθηση από την NSA, τα τελευταία χρόνια.

[via]

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σεξιστικός» ο αλγόριθμος του Facebook που προβάλλει θέσεις εργασίας, σύμφωνα με πόρισμα της γαλλικής Αρχής Ισότητας

Τech & Science / «Σεξιστικός» ο αλγόριθμος του Facebook που προβάλλει θέσεις εργασίας, σύμφωνα με πόρισμα της γαλλικής Αρχής Ισότητας

Σε δοκιμές, εννέα στους δέκα χρήστες που είδαν αγγελίες για θέσεις μηχανικών ήταν άνδρες, ενώ το ίδιο ποσοστό των χρηστών που είδαν αγγελίες για νηπιαγωγούς ήταν γυναίκες
LIFO NEWSROOM
Βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ σ’ ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα;

Τech & Science / Πόσο κοντά βρισκόμαστε σ’ ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα;

Σύμφωνα με το βιβλίο «Nuclear Age», ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος από ποτέ, με την παρουσία τουλάχιστον εννέα πυρηνικών δυνάμεων και την έλλειψη αποτελεσματικού διεθνούς πλαισίου για τον περιορισμό της απειλής.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια