H NSA υπέκλεπτε στοιχεία ακόμα και από offline υπολογιστές

H NSA υπέκλεπτε στοιχεία ακόμα και από offline υπολογιστές Facebook Twitter
1

Φαίνεται ότι το κύμα αποκαλύψεων που προκάλεσε το καλοκαίρι ο πρώην υπάλληλος της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν, δεν έχει σταματημό.

Έτσι, 5 μήνες σχεδόν μετά τις πρώτες αποκαλύψεις, οι New York Times φέρνουν στην επιφάνεια νέα στοιχεία σχετικά με τις μεθόδους παρακολούθησης των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, οι οποίες έκαναν χρήση ενός προηγμένου συστήματος υποκλοπής στοιχείων ακόμα και σε υπολογιστές που ήταν αποσυνδεδεμένοι από το internet, μέσω ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων.

Βάσει του δημοσιεύματος των New York Times που επικαλείται έγγραφα που διέρρευσε ο Σνόουντεν, 100.000 υπολογιστές σε όλο τον κόσμο βρίσκονταν υπό παρακολούθηση με τη μέθοδο αυτή, οι οποίοι ανήκαν κυρίως στον Κινεζικό και το Ρωσικό στρατό καθώς και σε υψηλά ιστάμενα μέλη συμμοριών λαθρεμπορίου ναρκωτικών.

Στους εν λόγω υπολογιστές είχαν εγκατασταθεί, εσωτερικά, ειδικά κυκλώματα που μετέδιδαν μέσω ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων τα περιεχόμενά τους, χωρίς να είναι απαραίτητη η σύνδεσή τους στο διαδίκτυο.

Την Παρασκευή ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να εκφράσει δημόσια τις ανησυχίες του σχετικά με την κατασκοπευτική δράση, τις μεθόδους και τους στόχους που βρέθηκαν υπό παρακολούθηση από την NSA, τα τελευταία χρόνια.

[via]

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια