Και 5η αυτοκτονία στις Φυλακές Λευκωσίας

Και 5η αυτοκτονία στις Φυλακές Λευκωσίας Facebook Twitter
4

Και 5η αυτοκτονία σημειώθηκε στις Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας, παρά την ανακοίνωση χθες μέτρων για τη βελτίωση της κατάστασης στα σωφρονιστικά ιδρύματα της Κύπρου, από το πρόεδρο Αναστασιάδη.

Ο αυτόχειρας που εξέτιε ποινή φυλάκισης 12 ετών βρέθηκε το πρωί κρεμασμένος στο κελί του.

Εκτός των αυτοκτονιών, στις Κεντρικές Φυλακές της Κύπρου, αποκαλύφθηκαν με αφορμή βιασμό 22χρονου από 4 συγκρατούμενους του, οργανωμένοι βιασμοί ανηλίκων.

Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν την οργή του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη o οποίος σε συνεργασία με τους αρμόδιους υπουργούς, ανακοίνωσε σειρά μέτρων.

Στο πλαίσιο των μέτρων, που αποφασίστηκαν, η Μηχανοκίνητη Μονάδα Άμεσης Δράσης(ΜΜΑΔ) της Αστυνομίας ανέλαβε τον έλεγχο του σωφρονιστικού ιδρύματος ενώ συνεχίζεται ο διαχωρισμός των κρατουμένων, με βάση το ύψος της ποινής και τον βαθμό επικινδυνότητας του.

Άτομα, που τελούν υπό κράτηση για οικονομικές οφειλές, θα μετακινηθούν στην ανοικτή φυλακή.

Θα δημιουργηθεί ψυχιατρική πτέρυγα για στήριξη και φροντίδα όσων ατόμων την χρειάζονται και ομάδα ψυχιάτρων θα αξιολογήσει άμεσα τη ψυχοσωματική κατάσταση φυλακισμένων, που έχουν ήδη προβεί σε πράξεις αυτοτραυματισμού.

Ανακοινώθηκε, επίσης, ότι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ένας αξιωματικός και επτά δεσμοφύλακες και ότι δρομολογήθηκε η διαδικασία για να τεθούν σε διαθεσιμότητα άλλοι δύο δεσμοφύλακες.

Στα μέτρα περιλαμβάνονται και τα εξής:


-Η άμεση επιστροφή του αναπληρωτή διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών, Γιώργου Τρυφωνίδη, στα αστυνομικά του καθήκοντα.

-Η εφαρμογή αυστηρότερων πρωτοκόλλων τήρησης αρχείου με την αποκλειστική ευθύνη χειρισμού του συστήματος να ανατίθεται στη ΜΜΑΔ.

- Η άμεση εφαρμογή μέτρων πρόληψης και πάταξης της διαφθοράς, όπως η υποβολή δήλωσης περιουσιακών στοιχείων από μέλη του προσωπικού των φυλακών και συγγενών τους.

- Ο καταρτισμός προγράμματος εκπαίδευσης του προσωπικού των φυλακών από την Αστυνομική Ακαδημία, τη ΜΜΑΔ, το Υπουργείο Υγείας και την Επίτροπο Διοικήσεως.

-Η άμεση συμμόρφωση με τις εκθέσεις της Επιτροπής Πρόληψης Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Επιτρόπου Διοικήσεως.

-Η ενδυνάμωση των μηχανισμών εξωτερικής επιθεώρησης των φυλακών με την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της Επιτρόπου Διοικήσεως, ώστε να μπορεί να διενεργεί αιφνιδιαστικούς ελέγχους, και επανεξέταση της λειτουργίας του Συμβουλίου Φυλακών.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΚΟΓΚΡΕΣΟ

Διεθνή / Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Οι πολιτείες-κλειδιά στη μάχη για το Κογκρέσο

Γιατί η Γερουσία είναι δυσκολότερος στόχος από τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τους Δημοκρατικούς - Οι ευκαιρίες στο Μέιν και στη Βόρεια Καρολίνα, το στοίχημα του Οχάιο και η αναγκαία άμυνα στο Μίσιγκαν
ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
HALLOWEEN ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΗ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ

Διεθνή / Halloween: Τα ξενοδοχεία της Ευρώπης που προσφέρουν μια «στοιχειωμένη» διανυκτέρευση

Από μια παμπ στη μεσαιωνική πόλη του Γιορκ μέχρι ιστορικά ξενοδοχεία στην Ιρλανδία, οι συγκεκριμένοι προορισμοί προσελκύουν επισκέπτες που αναζητούν κάτι διαφορετικό από μια συνηθισμένη διανυκτέρευση
THE LIFO TEAM
ΚΑΝΑΔΑΣ ΕΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ ΜΑΡΚ ΚΑΡΝΕΙ

Διεθνή / Καναδάς και ΕΕ στοχεύουν σε συμφωνία για το καθεστώς «συνδεδεμένου μέλους» έως τον Ιούνιο 2027

Η Φον ντερ Λάιεν στάθηκε σε ορισμένα άμεσα οφέλη, όπως η πλήρης ενσωμάτωση του Καναδά στα προγράμματα Horizon και Erasmus, καθώς και το δάνειο στήριξης ύψους 90 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
20 απόπειρες αυτοκτονίας στις Κεντρικές Φυλακές το 2011, 35 απόπειρες το 2012, 50 απόπειρες το 2013, κατ' ομολογίαν του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης. Ες γην εναλίαν Κύπρον.
Μεχρι την τεταρτη αυτοκτονια τα πραγματα ηταν υπο ελεγχο..στην πεμπτη ομως, ταρακουνηθηκαν...φρικη, τπτ αλλο...να αναπαυθουν οι ψυχες τους.