Αναζητούνται: Ο Έλληνας και η Ελληνίδα της χρονιάς

Αναζητούνται: Ο Έλληνας και η Ελληνίδα της χρονιάς Facebook Twitter
15

Στην ειδική φόρμα δημοψηφίσματος παρακάτω θέλουμε να μας γράψετε ονόματα αντρών και γυναικών που θεωρείτε πως προσέφεραν κάτι σημαντικό το 2013. 

 

[Λέμε "Έλληνας" και "Ελληνίδα" κάπως καταχρηστικά: Στην πραγματικότητα μπορούν να προταθούν κάτοικοι της Ελλάδας ασχέτως εθνικότητας, αλλά και Έλληνες που δεν ζουν στην Ελλάδα.]

 

Όταν μαζέψουμε τις προτάσεις και αφού τις μετρήσουμε θα βρούμε τους 5 επικρατέστερους άντρες και τις 5 επικρατέστερες γυναίκες - που κατόπιν θα μπορούν να ψηφιστούν στην κανονική δημοσκόπηση. 

Γράψτε τα ονόματα των ατόμων που προτείνετε στην παρακάτω φόρμα, στο πεδίο OTHER

 

(και τη σύντομα θα δείτε τις τελικές υποψηφιότητες, στο LIFO.gr)

 

Προτείνετε όσους θέλετε. 

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

11 σχόλια
Γειά σας! Πρότεινα ορισμένα ονόματα μέσω του πεδίου "other" αλλά, μιας και δεν είμαι βέβαιος για το εάν αποθηκεύθηκαν επιτυχώς στην βάση δεδομένων, τα γράφω και εδώ:Σοφία Λαμπροπούλου (Φίλοι της Μυρτώς)Χάρης Ιωάννου (Εξωσκελετικό γάντι)Κων/νος Πολυχρονόπουλος (Ο άλλος άνθρωπος)Χριστόφορος Κάσδαγλης (Το ημερολόγιο ενός ανέργου)Γρηγόρης Βαλλιανάτος (Ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων)Πέτρος Νομικός (Ελλάδα χωρίς χρέος)
@Charmides 26.12.2013 | 20:14> Αντέλ ΕξαρχόπουλοςΜόνο ο προπάππους της ήταν Έλληνας.[Συνέντευξη της Αντέλ Εξαρχόπουλος στο Δ. Δανίκα: Ο Έλληνας παππούς μου και ο λεσβιακός έρωτας (ΒΙΝΤΕΟ)](http://bit.ly/1fVwAd2):> Η ιστορία που αφηγήθηκες στη συνέντευξη Τύπου με τον προπάππου σου και το κοτόπουλο είναι αληθινή; «Φυσικά! Ο προπάππους μου είπε ότι θα πάει να αγοράσει κοτόπουλο και στη συνέχεια εξαφανίστηκε!».> Το στόρι με το κοτόπουλο και τον προπάππου της πάει κάπως έτσι, σαν ανέκδοτο: Ο τύπος (πυγμάχος αν δεν με απατά η μνήμη μου), με το όνομα Εξαρχόπουλος, είπε στη γυναίκα του ότι θα πεταχτεί μέχρι το χασάπικο να αγοράσει κάνα κοτόπουλο και στη συνέχεια έγινε καπνός. Ετσι, κατέληξε στη Γαλλία (κάπου στη Μασσαλία), όπου παντρεύτηκε Γαλλίδα, και από τον γάμο αυτό προέκυψε ο παππούς της Αντέλ.> Από ποιο μέρος; «Τώρα θα σε γελάσω…».> Από την Πελοπόννησο; (Λόγω του «όπουλος»…) «Ναι, από κει».> Συγκεκριμένα; «Α, δεν θυμάμαι». (Το κορίτσι, εντελώς Γαλλίδα.)> Θυμάσαι όταν στις Κάννες μού είπες ότι το μόνο που ξέρεις από Ελλάδα και ελληνική γλώσσα είναι το «τυρί φέτα»; «Η αλήθεια είναι ότι ο πατέρας μου δεν μου μετέδωσε πολλά πράγματα από την Ελλάδα. Εχω διαβάσει για την Ελληνική Μυθολογία, αλλά γνωρίζω ελάχιστα ελληνικά».
[Η Αντέλ Εξαρχοπουλός νέο σύμβολο του σεξ με φωτογράφιση στο αμερικανικό GQ](http://bit.ly/1bx8T6w):> Οσο για τις ελληνικές της ρίζες, η Αντέλ Εξαρχοπουλός στη συνέντευξή της στα «ΝΕΑ» στα τέλη του Σεπτεμβρίου είχε πει: «Ο προπάππους μου ήταν πυγμάχος και ήρθε στη Γαλλία για έναν αγώνα. Γνώρισε τη προγιαγιά μου και έμεινε. Μέχρι που μια μέρα είπε ότι πάει να αγοράσει ένα ψητό κοτόπουλο και κανείς δεν τον ξαναείδε».
@ einsteppenwolfΔεν ψάχνουν μόνο "βέρους" έλληνες. Να σου θυμίσω:http://www.lifo.gr/team/takalytera/35628Μια που είναι τόσο "ευρύ" το πνεύμα της ψηφοφορίας, σίγουρα μπορούμε να προτείνουμε και την κυρία Εξαρχόπουλος :)
Θα έλεγα τον Παύλο Φύσσα, γιατί θεωρώ τη δολοφονία του σαν το μόνο γεγονός που φάνηκε να έχει δυναμική να δώσει μια κατεύθυνση ως προς το που πρέπει να κοιτάειι η νέα τάξη πραγμάτων που δημιουργείται... Σαν να είχαμε χάσει την μπάλα και κάπως να την ξαναβρήκαμε.