«Φτάνει! Έλεος πια κυρία μου…»

«Φτάνει! Έλεος πια κυρία μου…» Facebook Twitter
21

Είναι μια δύσκολη ημέρα η σημερινή για τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής, όπου καταθέτει για την λίστα Λαγκάρντ. Στην αρχή της κατάθεσης του αποκάλυψε μπροστά στα εμβρόντητα μέλη της επιτροπής, ότι το πρωτότυπο cd το οποίο περιείχε η λίστα έχει χαθεί, αργότερα τον ανέλαβε η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία με τις συνεχείς ερωτήσεις και παρεμβάσεις, τον ανάγκασε να αναφωνήσει: «Φτάνει! Έλεος πια κυρία μου…»

Ιδού μερικοί από τους διαλόγους με την Κωνσταντοπούλου- η οποία επί μία ώρα υπέβαλλε περισσότερα από 100 ερωτήματα-όπως τους καταγράφει το Πρώτο Θέμα:

 
-Παπακωνσταντίνου:  Με εγκαλέσατε ότι επιχείρησα να καλύψω κόσμο. Κανείς δεν μου έχει κάνει αυτή την καταγγελία. Σήμερα βρίσκομαι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από ότι όταν μπήκα στην πολιτική . Δεν έχω οφ σορ δεν έχω βγάλει χρήματα στο εξωτερικό, δεν έχω λογαριασμού σε τράπεζα του εξωτερικού  δεν αποδέχομαι από κανένα  
-Κωνσταντοπούλου: Πείτε που έχετε βάλει το Cd και αφήστε τα αυτά
-Παπακωνσταντίνου : Δεν υπάρχει πρωτόκολλο παραλαβής γιατί έτσι το στάθμισα λόγω του απορρήτου
-Κωνσταντοπούλου : Μόνος σας το σταθμίσατε
-Παπακωνσταντίνου : Ήμουν υπουργός επι 2 χρόνια και πήρα εξαιρετικά δύσκολες αποφάσεις που δεν εύχομαι να τις πάρει κανείς
-Κωνσταντοπούλου: Μπήκε μια ολόκληρη χώρα στο άρμα του μνημονίου και μας λέει τώρα ότι πήρε δύσκολες αποφάσεις. 

Κάποια στιγμή, κατά το iefimerida  ο πρώην υπουργός μην αντέχοντας άλλο τις διακοπές της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ είπε:  «Είναι χαριτωμένο που με διακόπτετε. Όμως να σας πω ότι ούτε ο Χριστόφιας είναι προδότης, ούτε ο πορτογάλος πρωθυπουργός είναι προδότης ούτε ο Ισπανός που ετοιμάζεται για μνημόνιο είναι προδότης» με αποτέλεσμα να τον ξαναδιακόψει η νεαρή βουλευτής λέγοντας «ακολουθούν απλά τον δρόμο που ανοίξατε».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου καταλόγισε στην κ. Κωνσταντοπούλου ότι θέλει να τον δικάσει λέγοντας: «Θέλετε να μετατρέψετε την συζήτηση σε κατηγορητήριο εναντίον μου, θεωρείτε ότι βρίσκεστε σε αίθουσα δικαστηρίου και σε προανακριτική διαδικασία».

Εκεί επιχείρησε να παρέμβει ο πρόεδρος της επιτροπής Αναστάσιος Νεράτζης ρωτώντας την βουλευτή αν διακόπτει, επειδή θέλει να την βλέπουν συνεχώς.  «Κυρία Κωνσταντοπούλου επιτέλους θέλετε να σας βλέπουν συνεχώς όταν μεταδίδεται η συνεδρίαση γι' αυτό μιλάτε και διακόπτετε;».

 «Μην υποβιβάζετε τη συζήτηση κ.Νεράτζη. Έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο και στο άρμα της Τρόικα και θα του δείξουμε και κατανόηση;», ήταν η απάντηση της κ. Κωνσταντοπούλου. Αυτή η απάντηση προκάλεσε την εκ νέου αντίδραση του προέδρου που είπε: «Περισσότερο από σας δεν μπορεί να την υποβιβάσει κανείς τη συζήτηση».

Τη νέα παρέμβαση δεν άφησε βέβαια αναπάντητη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που σχολίασε: «Θέλετε να στηρίξετε τον κ. Παπακωνσταντίνου όπως κάνετε και με τον κ. Βενιζέλο. Με τη στάση σας βοηθάτε τη συσκότιση της υπόθεσης».

Οι ερωτήσεις και παρεμβάσεις συνεχίστηκαν και κάπου εκεί ο κ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε έλεος, αλλά φευ...

 «Δεν έχετε δικαίωμα εσείς να λέτε έλεος μόνο ο Ελληνικός λαός μπορεί να φωνάζει έλεος», τον «μαστίγωσε» για άλλη μια φορά, αποτελειώνοντας τον η Ζωή Κωνσταντοπούλου. .

21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM