Στουρνάρας: “Έτσι θα βγούμε το 2014 στις αγορές”

Στουρνάρας: “Έτσι θα βγούμε το 2014 στις αγορές” Facebook Twitter
2

 

Έκδοση πενταετών ομολόγων και έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2014, σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σύμφωνα με όσα δήλωσε νωρίτερα ο Γιάννης Στουρνάρας.


Μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους ο υππουργός έκανε λόγο για «περιορισμένη πρόσβαση της χώρας στις διεθνείς αγορές στο δεύτερο εξάμηνο του 2014».


Όπως είπε, η χώρα θα επιχειρήσει να δανειστεί από τις αγορές πιθανότατα με την έκδοση νέου πενταετούς ομολόγου. Παράλληλασημείωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να πει αν η χώρα θα χρειαστεί ένα νέο δάνειο και διευκρίνισε ότι θα ήταν ιδανικό για τη χώρα να μην το χρειαστεί.


Οι εταίροι πάντως εμφανίζονται να αμφισβητούν εμμέσως ή άμεσα την ικανότητα της χώρας για έξοδο στις αγορές εντός του 2014. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του αρμόδιου για τα δημοσιονομικά των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών που όταν ρωτήθηκε σχετικά είπε “εγώ δεν θα αγόραζα ελληνικά ομόλογα, είναι μεγάλο το χρέος”.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
ο υπουργός έκανε λόγο για «περιορισμένη πρόσβαση της χώρας στις διεθνείς αγορές στο δεύτερο εξάμηνο του 2014»Ακολουθεί μετάφραση της λέξης "περιορισμένα":Θα πουλήσουμε ομόλογα αξίας λίγων χιλιάδων, κάποιος που διαχειρίζεται δισ. θα πει "ε πάρτε ένα χαρτζιλίκι να αγοράσετε καραμέλες" με επιτόκιο >10%, και θα μας ζαλίσουν επικοινωνιακά "ορίστε βγήκαμε στις αγορές".Αν έπεσα μέσα ας επικοινωνήσουν από το υπουργείο να συζητήσουμε τους όρους για την πρόσληψή μου.