Η γυναίκα που δεν ευχαρίστησε το Θεό όταν επέζησε από τυφώνα, μόλις κέρδισε 125,760 δολάρια

Η γυναίκα που δεν ευχαρίστησε το Θεό όταν επέζησε από τυφώνα, μόλις κέρδισε 125,760 δολάρια Facebook Twitter
27

Η Rebecca Vitsmun είχε βρεθεί να δίνει συνέντευξη μπροστά από τα χαλάσματα της Οκλαχόμα μετά το πέρασμα του φονικού τυφώνα. 

Ο δημοσιογράφος του CNN, Wolf Blitzer την ρωτάει αν ευχαριστεί τον Κύριο που είναι ζωντανή και τότε η Rebecca κρατώντας τον 19μηνών γιο της αγκαλιά, του απαντάει χαμογελώντας και με μπόλικο αυθορμητισμό πως είναι άθεη.

Aμέσως μετά η αμήχανη αυτή στιγμή αλλά και η ειλικρίνεια της μητέρας έκαναν τον γύρο των media με τα σχόλια να ποικίλλουν...

Αν και αρκετοί την κατακεραύνωσαν για τη στάση της υπήρξε απροσδόκητη στήριξη από μερίδα άθεων οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο διαδικτυακό κάλεσμα του κωμικού ηθοποιού και συγγραφέα Doug Stanhope, ο οποίος καλούσε όλους όσους βρήκαν γενναία την κίνηση αυτή να στηρίζουν χρηματικά την Rebbeca. H καμπάνια ξεκίνησε αρχές καλοκαιριού και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα Χριστούγεννα καταφέρνοντας να συγκεντρώσει το ποσό των 125.760 δολαρίων.

Λίγα 24ωρα πριν ο εμπνευστής της ανέβασε και ένα video μέσω του οποίου εξηγεί όλους τους λόγους που η γυναίκα αυτή αξίζει τα χρήματα.

27

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

13 σχόλια
Ειμαι αθεος.Αμα με ρωτησει καποιος σχετικα αυτο απαντω.Με εξαιρεση μια κ μοναδικη φορα που μια γνωστη μου μου επιτεθηκε φραστικα λογω του οτι δεν πιστευω στην υπαρξη θεου κτλ,οι πλειστοι απλα αδιαφορουν.Ουτε με καταραστηκαν,ουτε μου υποσχεθηκαν οτι θα καω στη πυρα,ουτε τπτ.Απο εκει και κατω δεν γυριζω δεξια και αριστερα να διατυμπανιζω την αθεια μου και να χτυπιεμαι βριζωντας οσους πιστευουν.Με αφηνει εντελως αδιαφορο το θεμα.Οι δε κολλημενοι αθεοι καταντανε το ιδιο κουραστικοι με τους θρησκευομενους,και δυστυχως σε πολλες περιπτωσεις εξισου φανατικοι.
Είσαι βλέπω πολύ κουλ με το να πληρώνεις τους μισθούς των ιερέων που σε βρίζουν. Και με το να μη συμμετέχουν οι ίδιοι στη φορολόγηση. Δεν είναι όλοι όμως τόσο κουλ όσο εσύ, τι να κάνουμε...
Πολύ μεγάλος ντόρος για το τίποτα! Λες και είναι η μοναδική άθεη στον πλανήτη που της συνέβη κάτι τρομερό και δεν έπεσε στα γόνατα να ευχαριστήσει τον Μεγάλο! Νομίζω πως δίνουμε μεγάλη σημασία σε ασήμαντα πράγματα...
Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί γίνεται τόσο μεγάλος ντόρος με τον αθεϊσμό. Το να είσαι άθεος δεν είναι μία ίση επιλογή με το να πιστεύεις στον θεό, σε έναν οποιονδήποτε θεό; Είναι ευχάριστο να βλέπεις μία γυναίκα να δηλώνει πως είναι άθεη τόσο απλά γιατί προφανώς έχει εμπεδώσει τι σημαίνει αυτό.
καλύτερα να μην πιστεύεις παρά να πιστεύεις μόνο όταν έρχεται μια καταστροφή πάνω στο κεφάλη σου. γιατί μη μου πειτε, οι περισσότεροι τότε τον θυμούνται - τον όποιο Θεό τους.
Τον Θεό πρέπει να τον ευχαριστούμε γιατί σε μια καταστροφή επέλεξε εμάς να μην μας πειράξει. Για τους άλλους χεστήκαμε... Μπορεί να είναι όλοι άθεοι!!!!
Μα επρεπε κιολας να τον ευχαριστησει που της κατεστρεψε το σπιτι, ολα της τα υπαρχοντα, που ισοπεδωσε μια πολη ολοκληρη, που θα σκοτωνε το 19 μηνων κοριτσακι της; Thank you God you are the best. Εξαλλου οσο πιο δυσκολη η δοκιμασια τοσο μεγαλυτερο VIP κλεινεις στον παραδεισο.
Τεράστιος stand-up comedian ο Doug Stanhope btw. Kαι μπράβο φυσικά στην κοπέλα που δήλωσε ανοιχτά ότι είναι άθεη ενώ την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι επιζώντες ευχαριστούσαν τον Θεό που σκότωσε τους γείτονες τους και όχι αυτούς. Doesn't seem a fair God to me...
Αγαπητέ #Αστικέ Μύθε.το ομολογείς εδώ με ψευδώνυμο και εικόνα ένα γατί που τρέχει. Θα το ομολογούσες στο "Mega tv" με την πραγματική σου εικόνα και με ένα τσούρμο υποκριτές (ναι είναι και αρκετοί Έλληνες υποκριτές) να σε παρακολουθούν;; Αν ναι, τότε, έχεις κι εσύ κότσια. Μπράβο!!
Είμαι άθεη σχεδόν από το δημοτικό απλά τότε νόμιζα πως κάτι δεν πάει καλά με εμένα... Από τα τέλη των '90ς δηλώνω πάντα και παντού πως είμαι άθεη.Δεν θέλει κότσια απλά να έχεις μπόλικο κουράγιο ώστε να αντέξεις τις κλασικές χαζές και χωρίς βάση ερωτήσεις και δηλώσεις που σου κάνουν αυτοί που πιστεύουν...
Αγαπητή Astrea,Στην έξω ζωή, όχι στην ιντερνετική, δεν μοιάζω με γατί που τρέχει στο λιβάδι, και έχω συγκεκριμένο όνομα και πρόσωπο. Και εάν με ρωτήσει κάποιος του λέω τι πιστεύω ευγενικά και του εξηγώ εάν έχει περισσότερες απορίες.Η ερώτησή μου "ποιόν φοβάσαι;" δεν στόχευε εσένα αλλά την έκανα (άστοχα) για να συζητήσουμε περισσότερο τις αιτίες του φόβου όσων δε μιλούν. Μήπως οι "άθεοι" φοβούνται την οργή του θεού (επειδή κατά βάθος πιστεύουν λίγο σε αυτόν); Ή έχει να κάνει με το φόβο που έχουμε να αμβισβητήσουμε την παράδοση (που πάει σετ με την οικογένεια); Όσο για τη συγκεκριμένη κυρία του βίντεο, δε μπορώ να ξέρω πόσο κότσια θέλει, γιατί δε ζω στην Οκλαχόμα να ξέρω πως είναι η κατάσταση εκεί. Εάν κινδυνεύει π.χ. να χάσει τη δουλειά της με αυτό που είπε, τότε, ναι θέλει κότσια και έχεις δίκαιο. Αλλά, στην Ελλάδα και την Ευρώπη, δεν έχω νοιώσει ποτέ απειλή. Μπορεί και να έχω άγνοια κινδύνου όμως.