Νεοτρομοκρατία με «πόλεμο» στην Coca-Cola

Νεοτρομοκρατία με «πόλεμο» στην Coca-Cola Facebook Twitter
90

Μια νέα μορφή εγχώριας τρομοκρατίας μελετά η αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετά τις απειλές οργάνωσης με την ονομασία FAI/IRF (Άτυπη αναρχική ομοσπονδία-Διεθνές επαναστατικό μέτωπο Nicola και Alfredo) για οικονομικό μποϊκοτάζ σε πολυεθνικές εταιρίες, όπως η Coca-Cola.

Η οργάνωση έστειλε δυο «μολυσμένες» φιάλες με αναψυκτικά Coca Cola και Nestea στο σάιτ «zougla” και στην εφημερίδα «Espresso” μαζί με προκήρυξη η οποία ανέφερε: «Θα μολύνουμε με υδροχλωρικό οξύ τα προϊόντα αυτών των εταιριών και θα τα επανατοποθετήσουμε σαν καινούργια στα ράφια των σούπερ μάρκετ». Η προκήρυξη ήταν εξασέλιδη και συνοδευόταν από video 2,5 λεπτών.

Οι συντάκτες της προειδοποιούν ότι σε 4 ημέρες από την αποστολή της προκήρυξης θα ξεκινήσουν την επανατοποθέτηση των μολυσμένων αναψυκτικών και η ενέργεια αυτή που θα γίνει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα διαρκέσει 10 ημέρες. Η οργάνωση προειδοποιεί δε τους καταναλωτές να αποφύγουν τελείως αυτά τα προϊόντα καθώς «στόχος είναι το μποϊκοτάζ και όχι η δηλητηρίαση οποιουδήποτε ατόμου».

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία στις φιάλες αυτές των αναψυκτικών ανιχνεύτηκε όντως ποσότητα υδροχλωρικού οξέος. Αμέσως σήμανε συναγερμός και ενημερώθηκαν οι εταιρίες αλλά και ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρία της Coca-Cola γνωστοποιώντας ότι προχωρά στην απομάκρυνση όλων των μεμονωμένων πλαστικών συσκευασιών PET 500 ml των Coca Cola Light και Nestea.

 

Η ανακοίνωση της 3E:

«Η Coca-Cola, σε συνέχεια ανακοίνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας αναφορικά με χθεσινή αποστολή σε ενημερωτικό site και σε εφημερίδα, στην οποία εκφραζόταν πιθανότητα δολιοφθοράς σε μικρή ποσότητα μεμονωμένων πλαστικών μπουκαλιών 500 ml Coca-Cola light (63 τεμάχια) και Nestea (42 τεμάχια) στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενημερώνει τους καταναλωτές για τα ακόλουθα:

- Η εταιρεία από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

- Με αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα την προστασία των καταναλωτών μας, προχωρούμε σε προληπτική απομάκρυνση όλων των μεμονωμένων πλαστικών συσκευασιών PET 500ml των Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων) στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την εταιρεία στο τηλεφωνικό της κέντρο στο νούμερο 80011-55800, χωρίς χρέωση.

Η Coca-Cola, έχοντας ως πρώτιστο μέλημα την ασφάλεια των καταναλωτών, διαβεβαιώνει ότι σε συνεργασία με τις αρχές θα προχωρήσει σε όποια αναγκαία περαιτέρω ενέργεια, ενημερώνοντας άμεσα το καταναλωτικό κοινό με νεότερη ανακοίνωση, εφόσον απαιτηθεί».

90

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάσχα 2024: Πώς θα προστατεύσουμε τα κατοικίδιά μας από τα βεγγαλικά και τις κροτίδες

Ελλάδα / Πάσχα 2024: Πώς θα προστατεύσουμε τα κατοικίδιά μας από τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα

Τα βεγγαλικά και οι κροτίδες την Ανάσταση αποτελούν για τα ζώα έντονα αρνητικές εμπειρίες που μπορεί να τους προκαλέσουν φοβία και άγχος σε κάθε παρόμοιο ερέθισμα στο μέλλον
NEWSROOM