Νεοτρομοκρατία με «πόλεμο» στην Coca-Cola

Νεοτρομοκρατία με «πόλεμο» στην Coca-Cola Facebook Twitter
90

Μια νέα μορφή εγχώριας τρομοκρατίας μελετά η αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετά τις απειλές οργάνωσης με την ονομασία FAI/IRF (Άτυπη αναρχική ομοσπονδία-Διεθνές επαναστατικό μέτωπο Nicola και Alfredo) για οικονομικό μποϊκοτάζ σε πολυεθνικές εταιρίες, όπως η Coca-Cola.

Η οργάνωση έστειλε δυο «μολυσμένες» φιάλες με αναψυκτικά Coca Cola και Nestea στο σάιτ «zougla” και στην εφημερίδα «Espresso” μαζί με προκήρυξη η οποία ανέφερε: «Θα μολύνουμε με υδροχλωρικό οξύ τα προϊόντα αυτών των εταιριών και θα τα επανατοποθετήσουμε σαν καινούργια στα ράφια των σούπερ μάρκετ». Η προκήρυξη ήταν εξασέλιδη και συνοδευόταν από video 2,5 λεπτών.

Οι συντάκτες της προειδοποιούν ότι σε 4 ημέρες από την αποστολή της προκήρυξης θα ξεκινήσουν την επανατοποθέτηση των μολυσμένων αναψυκτικών και η ενέργεια αυτή που θα γίνει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα διαρκέσει 10 ημέρες. Η οργάνωση προειδοποιεί δε τους καταναλωτές να αποφύγουν τελείως αυτά τα προϊόντα καθώς «στόχος είναι το μποϊκοτάζ και όχι η δηλητηρίαση οποιουδήποτε ατόμου».

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία στις φιάλες αυτές των αναψυκτικών ανιχνεύτηκε όντως ποσότητα υδροχλωρικού οξέος. Αμέσως σήμανε συναγερμός και ενημερώθηκαν οι εταιρίες αλλά και ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρία της Coca-Cola γνωστοποιώντας ότι προχωρά στην απομάκρυνση όλων των μεμονωμένων πλαστικών συσκευασιών PET 500 ml των Coca Cola Light και Nestea.

 

Η ανακοίνωση της 3E:

«Η Coca-Cola, σε συνέχεια ανακοίνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας αναφορικά με χθεσινή αποστολή σε ενημερωτικό site και σε εφημερίδα, στην οποία εκφραζόταν πιθανότητα δολιοφθοράς σε μικρή ποσότητα μεμονωμένων πλαστικών μπουκαλιών 500 ml Coca-Cola light (63 τεμάχια) και Nestea (42 τεμάχια) στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενημερώνει τους καταναλωτές για τα ακόλουθα:

- Η εταιρεία από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

- Με αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα την προστασία των καταναλωτών μας, προχωρούμε σε προληπτική απομάκρυνση όλων των μεμονωμένων πλαστικών συσκευασιών PET 500ml των Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων) στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την εταιρεία στο τηλεφωνικό της κέντρο στο νούμερο 80011-55800, χωρίς χρέωση.

Η Coca-Cola, έχοντας ως πρώτιστο μέλημα την ασφάλεια των καταναλωτών, διαβεβαιώνει ότι σε συνεργασία με τις αρχές θα προχωρήσει σε όποια αναγκαία περαιτέρω ενέργεια, ενημερώνοντας άμεσα το καταναλωτικό κοινό με νεότερη ανακοίνωση, εφόσον απαιτηθεί».

90

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

10 σχόλια
Προσωπικα δε με αφορα αφου δεν καταναλωνω το προιον αλλα πραγματικα μου προκαλει εντυπωση το επιπεδο των δραστων που προσβαλλει τον αναρχικο χωρο. Αν πεθανουν οι πληβειοι θα πονεσει η κοκα κολα η οι εργαζομενοι σε μια απο τις λιγες βιομηχανιες που απεμειναν σε αυτο το χωρο πανηλιθιοι.Συγχαρητηρια στην 3Ε που δειχνει με τη συμπεριφορα της οτι ειναι σοβαρη εταιρεια που σεβεται τους καταναλωτες. Οσο για τους δηθεν αναρχικους ελπιζω να τους μιλησουν οι πραγματικοι αναρχικοι ωστε να βρουν αλλο τροπο να μας εκθεσουν τις αποψεις τους.
Αν ψάξεις για την αντιπολιτισμική αντιεξουσιαστή οικοαναρχία, θα δεις ότι πρόκειται για μια ακραία περίπτωση αντιεξουσιαστών. Θα χρειαστείς κουβάδες για τα λίτρα εμετού. Και δεν είναι καθόλου δήθεν. Δεν αστειεύονται. Μιλάμε για παγκόσμιες τρομοκρατικές οργανώσεις.http://erevos.squat.gr/tag/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B7/
Και όμως είναι αλήθεια, όχι σχήμα λόγου. Πραγματικά καθαρίζει μάρμαρα και είδη υγιεινής!Σ.Σ.: Μάλιστα, η Λαίδη Άτζελα Δημητρίου εκτός ότι πίνει coca cola light, τρέφεται και με είδη υγιεινής...! Γι' αυτό είναι νους και σώμα... υγιής...http://www.youtube.com/watch?v=Tt3QeEXyPv4
Όλοι εσείς που μιλάτε για δολοφονίες αθώων πολιτών,και άλλες γενικεύσεις ,δείτε πιο προσεκτικά την πράξη.Η πράξη είναι τέλεια,και πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα τρομοκρατικών οργανώσεων.Άμα ήθελαν,πραγματικά να πεθάνει αθώος κόσμος,τότε δεν θα προειδοποιούσαν για την ύπαρξη του υδροχλωρικού οξ.Ουσιαστικά,η πράξη είναι ακίνδυνη,αφού απευθύνεται σε λογικά σκεπτόμενα όντα.Κάθε άνθρωπος που διαμένει αθήνα-υεσσαλονίκη έχει χ πιθανότητες να καταναλώσει κόκα κόλα με οξύ.Από εκεί και πέρα,πρόβλημα του καθένα άμα αγοράσει,αγνοώντας τον υπαρκτό κίνδυνο.
Μωρέ πάτε καλά; Τι με νοιάζει εμένα αν το 'θελαν ή δεν το 'θελαν κατά βάθος να δηλητηριάσουν κάποιον; Η ουσία είναι πως αν επί της ουσίας δε θες να βάλεις σε κίνδυνο συνανθρώπους σου, ΔΕΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΙΣ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ. Σιγά μην πρέπει δηλαδή να αγοράζουμε όλοι μας espresso και να μπαίνουμε στο zougla.gr για να βλέπουμε ποια αναψυκτικά είναι ασφαλές να αγοράζουμε.
Και η πράξη φυσικά και είναι επικίνδυνη. Ποιος μπορεί να σου εξασφαλίσει ότι έχουν όντως όλοι ενημερωθεί; Εγώ πχ τυχαία είδα τώρα το άρθρο στη lifo, θα μπορούσα κάλλιστα να είχα πιει μια ωραιότατη κοκακόλα πριν κανα μισάωρο.
Δηλαδη είσαι σίγουρος ότι το έχει μάθει όλος ο κόσμος και άρα ειναι υποχρέωση τους να μην πιουν κόκα κόλα; Σοβαρά μιλάς; Κι αν έστω ένας, προφανώς, κατά τη γνώμη σου, ανάξιος να ζει αφου δεν ενημερώνεται για τέτοιες ενέργειες, δεν το ξέρει και πιει; Δεν το πιστεύω οτι γράφω τα αυτονόητα (πέρα από την ηλιθιότητα της όλης πράξης).
Σωστός ο Ιαπετός! μάλλον όχι, είναι πράκτορες των συσκευασιών αλουμινίου. Ακόμη καλύτερα, είναι πράκτορες της ίδιας της Coca Cola η οποία θέλει να βάλει όλο τον κόσμο να αγοράζει πλαστικά μπουκάλια του 1,5 λίτρου.Επίσης (δεν αναφέρομαι στον Ιαπετό) αναρωτιόμουν αν υπάρχει χειρότερο είδος από τον παρανοϊκό οικοτρομοκράτη, μου ήρθε η απάντηση - είναι ο παρανοϊκός που υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει ποτέ, πουθενά και από κανέναν ΚΑΜΜΙΑ συνομωσία. Και τώρα γειά σας, πάω να φάω τα μεταλλαγμένα που μάς βάζουν με το ζόρι να τρώμε οι πραγματικοί βιοτρομοκράτες...
Η Νέα Αναρχία τα σπάει... στην κυριολεξία. Αυτό τώρα, είναι το υστερικό παιδί των νεοαναρχομηδενιστών της FAI και των αντιπολιτισμικών ελευθερωτών των ζώων και της γης (ALF, ELF) που η ουσία τους συμπυκνώνεται στο εξής σύνθημα (δεν είναι στην προκήρυξη, αλλά είναι του χώρου): "Καμία ανοχή στην καταπίεση, ζώων ή ανθρώπων".
Προσωπικά υποψιάζομαι τρελό hoax, ειδικά αν σκεφτεί κανείς τα μέσα που επέλεξαν να στείλουν τη προκήρυξη. Ποιος τρομοκράτης που σέβεται τον εαυτό του θα έστελνε προκήρυξη στον Μάκη και την Espresso! Εκτός αυτού, κάτι τέτοιο έχει ξαναγίνει και στην Ιαπωνία. Το έκανε, μεταξύ άλλων, μία οργάνωση με το όνομα "Το τέρας με τα 21 πρόσωπα" (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Monster_with_21_Faces) και παραμένουν ακόμη ασύλληπτοι.
Το σκέφτηκα κι εγώ αυτό το θέμα με τα συγκεκριμένα ΜΜΕ, αλλά διάβασα την προκύρηξη και μου λύθηκε και αυτή η απορία. Σοβαρα... διαβάστε την προκύρηξη!!
Aργησατε πολυ να αναρτησετε αυτη την ειδηση και αναρωτιεμαι γιατι...Αυτη η ενεργεια ειναι η καλυτερη που εχω δει τον τελευταιο καιρο, και δεν πιστευω βεβαια οτι οντως θα πραγματοποιησουν την απειλη τους ,απλα θα μας αναγκασουν για καποιο διαστημα να παιρνουμε βιταμινες απο αλλα προιοντα.
"Αυτη η ενεργεια ειναι η καλυτερη που εχω δει τον τελευταιο καιρο";;;;; Καλύτερη από ποια άποψη; Και απλό μπλα μπλα να είναι από πού κι ως πού θα με υποχρεώσει εμένα ως τελικό καταναλωτή ο κάθε ψυχάκιας τι θα πίνω και τι θα τρώω; Δεν το κατάλαβα δηλαδή. Αστυφύλακα στο στομάχι μου τον έβαλα τον καθένα; Και τι θα πετύχουν στρεφόμενοι κατά της Κόκα Κόλα δήλαδή; Μήπως ό,τι πέτυχαν και οι πολέμιοι των τραπεζών με το χτύπημα της Μαρφίν; Μα πόσο γκάου είναι ορισμένοι αναρωτιέμαι. Λες και πέτυχε κανείς τίποτα με τέτοια μέσα.
Επειδή τυγχάνει να κάνω γιορτές εκτός Αθηνών, σου υπόσχομαι κυρα-Κούλα οτι θα αγοράσω 10πλασιες ποσότητες Coca Cola επίτηδες κι ας μην τις πιω. Όχι επειδή έχω καμια ανάγκη να υποστηρίξω την Coca Cola σαν εταιρεία παρ όλο που μ αρέσει η Coca Cola και την πίνω περιστασιακά αλλά γιατί δεν είναι δυνατόν να απειλούνται καταναλωτές με δηλητηρίαση επειδή κάποιοι ειναι αρρωστημένοι. Κατάλαβες, κυρα Κούλα;
Στην προκύρηξη αναφέρεται ξεκάθαρα και αρκετές φορές ότι στόχος ΔΕΝ ήταν η δηλητηρίαση κανενός ατόμου και ότι έγιναν όλες οι ενέργειες που το αποτρέπουν αυτό. Για όσους ψάχνουν απαντήσεις σχετικά με το άν είναι καλές ή όχι εταιρίες όπως η coca cola και η nestle υπάρχουν διάφορες πληροφορίες στην προκύρηξη. Καλό είναι να μην γράφουμε ανακρίβειες ειδικά αν δεν έχουμε όλα τα στοιχεία για ένα θέμα.
@Natasam Με συγχωρείς, επειδή δεν είναι "στόχος" η δηλητηρίαση του κόσμου, σημαίνει αυτομάτως ότι δεν θα δηλητηριαστεί τελικώς κανείς; Και στις διάφορες βομβιστικές επιθέσεις και καλά δεν είναι στόχος οι πολίτες αλλά έλα που τους παίρνει η μπάλα συχνά; Παράπλευρες απώλειες σου λέει. Σόρι λάθος. Και επειδή έβγαλαν ένα κείμενο με το οποίο προσπαθούν να δικαιολογήσουν μία αντικειμενικά τρομοκρατική ενέργεια θα πρέπει εγώ και ο καθένας να καθίσω να το διαβάσω; Γιατί; Υπάρχει περίπτωση να αρθεί ο τραμπουκισμός τους, έμμεσος ή άμεσος;
Δηλαδή αγαπητή koula αν κάποιος δεν έχει ενημερωθεί για αυτή την πράξη και πιει μία Coca Cola δηλητηριασμένη (αν υποθέσουμε ότι πραγματοποιούν την απειλή τους) εσένα δε θα σε ενοχλήσει γιατί η πράξη αυτή είναι η καλύτερη που έχεις δει τον τελευταίο καιρό. Μου αρέσει η λογική σου πάρα πολύ!
Το επίπεδο της παλαβομάρας της άκρας αριστεράς έχει ξεπεράσει πια κάθε όριο!! Για να "ματώσουν τον καταραμένο καπιταλιστή και κεφαλαιοκρατη" απειλούν με δολοφονία τους καταναλωτές των προϊόντων τους. Να μάθουν με το ζόρι να κάνουν μποϋκοτάζ οι "παλιό-αδιάφοροι καταναλωτές"!! Αλλά ξέχασα καθότι είναι "ιδεολόγοι αγωνιστές που αγωνίζονται για μια καλύτερη αυτοδιαχειριζόμενη, ελευθεριακή, αμεσοδημοκρατική κοινωνία. (Ζήτω η τρέλα!!)
Αυτοί είχαν κάνει τρομοκρατικές επιθέσεις ομού μετά της Συνωμοσίας πυρήνων της φωτιάς. Αυτό που λένε δηλ. να πλήξουν την Κοκα-κόλα δηλητητριάζοντας τον ...κόσμο είναι να πει η κυβέρνηση θα πατάξω την τρομοκρατία στραγγαλίζοντας κάθε μέρα και από ένα μέλος των ΣΠτΦ μέχρι να σταματήσουν. Αλλά ΡΑΦ δηλ. Εκεί έπιασε.