Στο Δρομοκαϊτειο η Βίκη Σταμάτη

Στο Δρομοκαϊτειο η Βίκη Σταμάτη Facebook Twitter
38

Στο Δρομοκαίτειο μεταφέρθηκε εσπευσμένα η Βίκη Σταμάτη μετά από εξέταση και γνωμάτευση ψυχιάτρων.

Οι δικηγόροι της απηύθυναν αίτημα και παράκληση να μεταφερθεί άμεσα εκεί καθώς έχει νοσηλευθεί για αρκετό διάστημα και είναι γνωστό το ιστορικό της. Ζητούν επίσης να της δοθεί η δυνατότητα επικοινωνίας με το παιδί της. «Καλύτερο πιστεύουμε φάρμακο για την ίαση της και διατήρησή της στη ζωή», τονίζουν οι συνήγοροί της.

Ελλάδα
38

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM

σχόλια

18 σχόλια
Η διαδικασία απλή:Επιστρέφει η μανδάμ και το σκέρβελο ο σύζυγος της ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ των κλεμμένων,και αφήνονται την επόμενη στιγμή να συνεχίσουν τη ζωή τους άστεγοι,ρακένδυτοι,πεινασμένοι κλπ όπως δηλαδή πσρσ πολλοί συμπολίτες μας.Αν δεν γίνει αυτό δεν με ενδιαφέρει τπτ ούτε γι' αυτον ουτε γι αυτήν,ούτε αν ψοφάνε,τρελλαίνονται κλπ. Επιστροφή το παραδάκι,σπιτια,μπριγιάν,χρυσάφια,λούσα και στολίδια και ασ' τους να βρούν τη δικαιοσύνη που τους αξίζει....φυσικά. Να μην πληρώνουμε και τις βαλεριάνες της Αντουανέττας.
Τη στιγμή που άνθρωποι αυτοκτονούν λόγω χρεών και καίγονται προσπαθώντας να ζεσταθούν, όχι, δεν μπορώ να πω οτι με ενδιαφέρει αν η Σταμάτη έχει ψυχολογικά προβλήματα. Εξαιτίας εν μέρει και αυτών των καταχρήσεων έχουμε βρεθεί σε αυτή την κατάσταση. Οπότε ας λουφάξει στο κελάκι της και ας αναλογιστεί γιατί βρίσκεται εκεί. Και κανονικά αν είχαμε σοβαρά ΜΜΕ, κανείς δεν θα έπρεπε να ασχολείται μαζί της πια.
σας βαρεσε το χριστουγεννιατικο συναισθημα υποθετω,οταν αυτοι σας ετρωγαν τα λεφτα και το μουλικο παιδι τους φορουσε καλτσες 300ευρω(τα μμε το ειχαν ανεφερει αυτο)εσεις εκεινη την στιγμη πιθανον παρηγορουσατε καποιον φιλο,συγγενη επειδη εχασε την δουλεια του,ξαφνικα οι απατεωνες εχουν την συμπαθεια σας.με τετοια μυαλα καλα παμε! Υ.Γ μην τολμησει κανενας να αναρωτηθει γτ λεω μουλικο το μουλικο,τι μου φταιει κτλ...γτ ειναι μουλικο και αυτο καιη μανα του..και ο μπασταρδος ο Τσοχατζοπουλος
Βρε παιδιά δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε...Η Σταμάτη με τη μπατσίνα δεν μοιάζουν λιγάκι; (Κατανομή προσώπου, -αν το λέω σωστά-, αυτάκια, μύτη, στόμα...). Αν παίζανε στις «Οικογενειακές Ιστορίες» άνετα θα μπορούσαν να υποδυθούν την μάνα-κρατούμενη με την κόρη-δεσμοφύλακα. Ίσως με τίτλο επεισοδίου «Δεσμοφύλακας-Άγγελος» ή «Αμάρτησα για το Χειροπαίδι μου» (τηλεταινία) ή «Χειροπέδιο Σύμπλεγμα» (σε συνέχεια τριών επεισοδίων)...Υ.Γ.: Πόσο τραγικό είναι αυτοί οι άνθρωποι να μη μπορούν να αντιληφθούν και να δεχτούν την πραγματικότητα τους, πιστεύοντας μάλιστα πως έχουν αδικηθεί...!
Ολες οι μπατσινες που συνοδευουν την Σταματη ειναι ομορφες ,μην σας ξεγελαει αυτο ομως γιατι αν κρινω απο την ελλειψη εκφρασεων ,τις σπασμωδικες ρομποτικες κινησεις και οτι δεν μιλανε ποτε ειναι ξεκαθαρο πως προκειται για αμερικανικης κατασκευης cyborgs με εμφανιση βασισμενη σε pornostars.
η αστυνομικός μοντέλο CSI athens... Σοβαρά τώρα, η Σταμάτη προφανώς και έχει προβλήματα υγιειας αλλά πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά και τελικά το να έχει συνήγορο το Κουγια αποδυναμώνει την υποθεσή της γιατι ο Κουγιας ειναι λαμόγιο περασμενο στο μυαλο του κοινου....
Τα πάντα όλα για να βγει έξω. Άξιος ο μισθός του Κούγια. Δεν λέω ότι η γυναίκα δεν έχει πάθει μέγα σοκ και ντουρβατζά. Αλλά νομίζω, αυτός είναι ο ορισμός της φυλακής. Ένα μέρος που σου στερεί την ελευθερία και σου καταπιέζει την ψυχή, ως τιμωρία και αποτροπή, ώστε με τον φόβο της, να μην προβείς σε αξιόποινες πράξεις, όσο καιρό έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις. Δηλαδή όλες οι άλλες κρατούμενες διασκεδάζουν και έχουν ηθικό ακμαίον μέσα στα κελιά; Η μόνη διαφορά της μανδάμ, είναι ότι ακόμη έχει τα λεφτά να πληρώνει μεγαλοδικηγόρο, ενώ για την μέση κρατούμενο, τηλεκάρτες, χαρτί υγείας, σερβιέτες, πάνες για τα μωρά κτλ είναι αντικείμενα πολυτελείας λόγω φτώχειας. Αυτά....
απορώ που σε κάποιους δεν άρεσε το σχόλιο σου xouftalo, το διάβασαν ή έτσι απλά θέλουν να κάνουν εντύπωση…προφανώς και η μανδάμ πρέπει να πει το δεσπότη Παναγιώτη μετά από όλα τα λεφτά που έκλεψε αυτή και ο σύζυγος… και μην πει κανείς ότι η καημένη δεν ήξερε, εδώ γελάμε…
Μία παρατήρηση μόνο. Η φυλακή (θα έπρεπε να) είναι σωφρονιστικό κέντρο. Ο σκοπός της δεν (πρέπει να) είναι η καταπίεση της ψυχής αλλά το να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, πιο ηθικό και χρήσιμο για την κοινωνία. Φυσικά δεν διαφωνώ στα σχόλια περί Σταμάτη αλλά αν θεωρούμε πως εξ ορισμού η φυλακή υπάρχει *μόνο* για την τιμωρία της ψυχής μας (θα) έχουμε προβλήματά ως κοινωνία.
διαφωνώ κάθετα με παρόμοια σχόλια. Πριν την ρίξουμε στον καιάδα, να επισημάνω ότι δολοφόνοι και βιαστές παίρνουν άδεια από τη φυλακή για να δουν τις οικογένειές τους. Δεν θα κρίνω αν αυτό είναι σωστό ή λάθος. Απλά γίνεται. Και βλέπουμε μια γυναίκα, που έχει υποστεί μαστεκτομή, έχει ψυχολογικά προβλήματα και δεν σκότωσε, δεν βίασε, έκανε οικονομικό έγκλημα, να παραμένει στη φυλακή. Να σας θυμίσω τον Ψωμιάδη με το πούρο, την μία μέρα να καταδικάζεται και την επόμενη να είναι έξω για λόγους υγείας με την πουράκλα στο στόμα; Γιατί τόσο μένος εναντίον αυτής της γυναίκας; Γιατί δεν δείχνετε το ίδιο μένος για τον Άκη, που στο κάτω κάτω αυτός ήταν ο εγκέφαλος; Αυτή είναι ένοχη για απληστία και κακογουστιά, αυτός για σοβαρότερα εγκλήματα. ..Μήπως τελικά μέσω της Σταμάτη αναβιώνει το σεξιστικό στερεότυπο ότι πίσω από όλα κρύβεται μια γυναίκα;
Επειδη ο Ψμιαδης βγηκε μεσα σε μια μερα οπως λες τοτε να τους βγαζουμε ολους. Ειναι λογικη αυτο;Κανεις δεν λεει κατι για τον Ακη γιατι δεν μυξοκλαιει με "προβληματα υγειας".Το σχολιο περι σεξισμου ειναι αθλιο, τι σκεφτεσαι για να την αθωωσεις;
Οσο σοκ και να εχει παθει, ειμαι απολυτα σιγουρος οτι ειναι μεγαλυτερο σοκ οσων αποφασισαν να βαλουν τερμα στην ζωη τους γιατι καποιες "κυριες" ετρωγαν με χρυσα κουταλια κλεβοντας απο τις ζωες ολων μας. Μεγαλυτερο σοκ επαθαν οι συγγενεις των ανθρωπων που εφυγαν. Δεν με νοιαζει καθολου γιαυτη, δεν αισθανομαι λυπη.
Τελικά η κοινωνίας μας διψά πολύ για αίμα και εκδίκηση, ακόμα και αν χάνεται η ισότητα ή παραβλέπεται η νομοθεσία λες και έχει γίνει ο καθένας μας αυτόκλητος δικαστής. Όταν όμως στερούμε σε κάποιον τα δικαιώματα του πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτό είναι επικίνδυνο γιατί ο νομός πλέον γίνεται ατομική άποψη και όσοι έχουν νόηση ας το σκάφτουνε αυτό..Η κοινωνίες πήγαν μπροστά με ισότητα, δικαιοσύνη, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και οι με πρακτικές του μεσαίωνα.
"Αλλά νομίζω, αυτός είναι ο ορισμός της φυλακής. Ένα μέρος που σου στερεί την ελευθερία και σου καταπιέζει την ψυχή, ως τιμωρία και αποτροπή, ώστε με τον φόβο της, να μην προβείς σε αξιόποινες πράξεις"280 "ναι"??? Στα σκουπίδια ο δικαιικός πολιτισμός. Επιστροφή στο Μεσαίωνα στις κρεμάλες και στον όχλο με τις τσουγκράνες. Να φανταστώ πως οι Νορβηγοί που παρέχουν όλα τα δικαιώματα ακόμα και στον μακελάρη Μπρέηβικ, είναι ηλίθιοι; Τιμωρία είναι ήδη η στέρηση της ελευθερίας. Από εκεί και πέρα είναι αυθαίρετη εκδίκηση η όποια στέρηση των δικαιωμάτων ενός κρατούμενου, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για θέματα υγείας, απλά και μόνο για να του προκαλέσουν πόνο. Δεν είναι αυτός ο ρόλος της φυλακής, τουλάχιστον στα χαρτιά... Ένας στο σάιτ του Θέματος για μια περίπτωση παιδεραστίας, είχε χαρακτηρίσει κουλτουριάρικη (sic) τη δικαιοσύνη λόγω των δικαιωμάτων που παρέχει.
Ο σωφρονισμός και η επανένταξη είναι ζητούμενα όταν φυλακίζεται κάποιος. Ο βασικός λόγος όμως της φυλάκισης είναι: 1ον με την φυλάκιση να προστατέψουν την κοινωνία από έναν παραβατικό πολίτη (έναν κατα συρροή διαρρήκτη, έναν βιαστή έναν επαγγελματία δολοφόνο πχ)και 2ον να δράσει αποτρεπτικά σε ανθρώπους που σκέφτονται να παρανομήσουν, ακριβώς επειδή είναι ένα μέρος που σου στερεί την ελευθερία και σου καταπιέζει την ψυχή. Τα δικαιώματα των κρατούμενων είναι ιερά, πηγάζουν από τον νόμο και με την τήρησή τους, αποδεικνύουν ότι μία κοινωνία στέκεται πιο ψηλά από αυτούς που της βάζουν τρικλοποδιές παραβιάζοντας τους νόμους. Δε νομίζω ότι με το να γράψω τον ορισμό της φυλακής γίνομαι Μεσαίωνας και όχλος....Τώρα που κοίταξα την Wikipedia, βλέπω ότι συμφωνεί μαζί μου στο ότι ο κύριος σκοπός της φυλακής είναι η τιμωρία και όχι η επανένταξη: Prison is a facility in which individuals are forcibly confined and denied a variety of freedoms under the authority of the state as a form of punishment.
"Δεν λέω ότι η γυναίκα δεν έχει πάθει μέγα σοκ και ντουρβατζά. Αλλά νομίζω, αυτός είναι ο ορισμός της φυλακής. Ένα μέρος που σου στερεί την ελευθερία και σου καταπιέζει την ψυχή, ως τιμωρία..."Είναι σαν να λες "ναι, έχει προβλήματα και χρήζει νοσηλείας, αλλά να κάτσει στο κελί να τιμωρηθεί, γιατί αυτός είναι ο σκοπός της φυλακής". Αν η κατάστασή της θέλει γιατρό, το δικαιούται. Η στέρηση των δικαιωμάτων της για τιμωρία, είναι αυθαιρεσία και υπονομεύει (κι άλλο) τον πολιτισμό μας.
"Δεν λέω ότι η γυναίκα δεν έχει πάθει μέγα σοκ και ντουρβατζά. Αλλά νομίζω, αυτός είναι ο ορισμός της φυλακής. Ένα μέρος που σου στερεί την ελευθερία και σου καταπιέζει την ψυχή, ως τιμωρία..."Είναι σαν να λες "ναι, έχει προβλήματα και χρήζει νοσηλείας, αλλά να κάτσει στο κελί να τιμωρηθεί, γιατί αυτός είναι ο σκοπός της φυλακής". Αν η κατάστασή της θέλει γιατρό, το δικαιούται. Η στέρηση των δικαιωμάτων της για τιμωρία, είναι αυθαιρεσία και υπονομεύει (κι άλλο) τον πολιτισμό μας.
Και πάλι, δε δικαιολογείται η αυθαίρετη εκδικητικότητα. Κι απορώ τη στάση όλων σας σχεδόν εδώ. Άλλο το θυμικό κι άλλο οι νόμοι. Η παραβίαση των νόμων ή η αλά καρτ εφαρμογή τους, είναι πρόβλημα που μας αφορά όλους. Δεν είναι απλός συναισθηματισμός.
Panagiotis Sidiropoulos Όχι ότι είχα άλλη εικόνα για τις φυλακές μας. Όμως, επειδή η αδικία είναι κανόνας, ένας που έχει τα μέσα για δυνατούς δικηγόρους και διεκδικεί τα δικαιώματά του, να πάει να ψοφήσει; Να κάτσει στ' αυγά του και να σκάσει; Μάλλον, αν είχαν τσίπα, λίγο συνείδηση οι δημοσιογράφοι, έπρεπε να κάνουν θέμα την κατάσταση των φυλακών. Τέτοιες περιπτώσεις, να είναι η αφορμή για την γενική κατάσταση. Με το σκεπτικό σας, και ο Ξηρός, επειδή έχει μέσα που ασκούν πίεση (τους "φαν" του στη Βουλή), έπρεπε να σκάσει και να ζήσει μες την αδικία όπως και οι υπόλοιποι κρατούμενοι, κι ας κοντεύει να τυφλωθεί.