Μπλόγκερ και πατέρας τριών παιδιών κινδυνεύει με θάνατο για προσβολή του Ισλάμ

Μπλόγκερ και πατέρας τριών παιδιών κινδυνεύει με θάνατο για προσβολή του Ισλάμ Facebook Twitter
8
Μπλόγκερ και πατέρας τριών παιδιών κινδυνεύει με θάνατο για προσβολή του Ισλάμ Facebook Twitter

O Raif Badawi, blogger στη Σαουδική Αραβία, που είχε αρχικά τον Ιούλιο καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης επτά ετών και 600 χτυπήματα με μαστίγιο, καταδικάστηκε σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το CNN σε θάνατο.

Ο Badawi κρίθηκε ένοχος για προσβολή του Ισλάμ μέσω της ιστοσελίδας του και των σχολίων που έκανε σε εμφάνισή του στην τηλεόραση. Τον μεγαλύτερο σάλο είχαν προκαλέσει τα σχόλια του και τα κείμενα του που έκαναν αναφορά στην γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου προτρέποντας στον εορτασμό της αλλά και τα σχόλια του για την αυστηρότητα της θρησκευτικής αστυνομίας.

Το ανώτερο δικαστήριο τον έκρινε πρόσφατα ένοχο για αποστασία (εγκατάλειψη της θρησκευτικής πίστης του) και τον δικάζει με αυτή τη κατηγορία κατόπιν επιμονής του ανώτερου εισαγγελέα. Η αποστασία τιμωρείται με θάνατο και θεωρείται ως η μεγαλύτερη βλασφημία στο Ισλάμ ενώ παραδοσιακά απαιτεί φυλάκιση του κατηγορούμενου που αλλαξοπίστησε έως ότου επανέλθει ή αλλιώς θάνατο.

Η σύζυγός του Raif δήλωσε στο CNN για τη νέα τροπή:

«Είναι ένα συναίσθημα που δεν μπορώ να περιγράψω. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί. Περίμενα ότι ίσως θα μπορούσαν να μειώσουν την ποινή, αλλά αυτό είναι αδιανόητο να συμβαίνει για έναν ιστοχώρο."

Ο Raif ο οποίος είναι και πατέρας τριών παιδιών, βρίσκεται στη φυλακή από τις 17 Ιουνίου του 2012 και σύμφωνα με την ομάδα υποστήριξης της Διεθνούς Αμνηστίας, η οποία υποστηρίζει την απελευθέρωσή του, θεωρείται κρατούμενος συνείδησης και γίνεται έκκληση από το ευρύ κοινό να απαιτήσει την απελευθέρωση του. Χαρακτηριστικά αναφέρουν πως πρόκειται για μια πρωτοφανούς σκληρότητας ποινή και αντιμετώπιση, που σκοπό έχει τον εκφοβισμό των φιλελεύθερων και των ακτιβιστών που θέτουν σε δημόσιο διάλογο τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Σαουδάραβες στην καθημερινή τους ζωή και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
Αυτό είναι το Ισλάμ, είμαστε όλοι ''άπιστοι'' για το Ισλαμ. Με φοβίζει η ολοκληρωτική επικράτηση που επιδιώκουν στη Μέση Ανατολή και φοβάμαι ότι δε θα σταματήσουν εκεί... Θέλουν την Ευρώπη... Φοβάμαι το σκοταδισμό τους...http://www.lifo.gr/now/world/39699www.youtube.com/watch?v=xln8X2u93mE
πραγματικα, πρωτοτυπος τροπος εκτιμησης της τραγικοτητας μιας ειδησης.. μαλιστα, θα μπορουσαμε να εμβαθυνουμε κι αλλο, π.χ. μηπως ζουν οι γονεις του? και ακομα χειροτερα (ή μαλλον καλυτερα, απο πλευρας τραγικοτητας) μηπως ειναι και ανημποροι και εξαρτωνται απολυτως απο αυτον? +2 ατομα που τιμωρουνται.. αν ηταν και εγκυος η γυναικα του, χτυπησαμε τζακ ποτ! +2 ατομα που τιμωρουνται (το εμβρυο θεωρειται ατομο? - υπαρχει διχογνωμια).. και συνεχιζουμε : μηπως ειχε και ερωμενη? πολλους φιλους? κλπ κλπ.. πραγματικα, δεν εχει τελος αυτος ο μεγαλειωδης τροπος σκεψης..
Dr faust όταν με το καλό αποκτήσεις τα δικά σου παιδάκια (γιατί τολμώ να μαντέψω ότι δεν είχες την τύχη ακόμα) θα συνειδητοποιησεις την τεράστια εξάρτηση και τον αντίκτυπο που έχει στην ψυχούλα και στην ζωή τους κάτι τέτοιο. Τότε θα καταλάβεις γιατί συνοπολογιζεται και η επιπτωση σε αυτά. Πάντως εννοείται ότι κάνεις δεν ισχυρίστηκε οτι σε έναν ατεκνο είναι λογικό να είσαι πιο αυστηρός.