Ευτυχώς υπάρχει και το facebook

Ευτυχώς υπάρχει και το facebook Facebook Twitter
6

Μ’ αρέσει το facebook. Μ’ αρέσει πολύ!Άνθρωποι λένε καλημέρα,καληνύχτα, μας μιλούν για τους έρωτες τους,για σκέψεις που είχαν, για πράματα που τους συνέβησαν. Μας λένε που βρίσκονται ανα πάσα στιγμή, αν το φαγητό τους είναι κρύο ή ζεστό, αν το σκυλί τους είναι άτακτο, αν ήταν δύσκολα τα θέματα των εξετάσεων. Μας το λένε για να το ακούσουμε όλοι. Σαν να βγαίνουν στην πλατεία και να παίρνουν με την σειρά την ντουντούκα. Κάντε το λιγάκι εικόνα! Τι όμορφο που θα ‘ταν. Ακουμπισμένη σε μία εξέδρα μία ντουντούκα, και άνθρωποι να περνούν να πηγαίνουν στις δουλειές τους, για καφέ, για ψώνια και στο ενδιάμεσο να ανεβαίνουν και να λένε «Καλημέρα κόσμε! Σήμερα θα πάω με τον τάδε στο μαγαζί!». Και τότε δεν θα λέγαμε «στα @@ μας»!Τότε μπορεί να φωνάζαμε από κάτω-αν τυχαία περνούσαμε από το σημείο- «Μην πας εκεί!Δεν έχει ωραίο πορτοκαλόπιτα!». Θαύμα!

Μ’ αρέσει το facebook. Μ’ αρέσει πολύ. Γιατί βλέπω τι έκανες πέρσι το καλοκαίρι. Με τις φίλες σου στην Σκιάθο, πάνω σε ένα στρώμα θαλάσσης, με μία μπύρα στο χέρι. Μου δείχνεις ποιος γκόμενος σου άρεσε, μπορώ να δω τι φόρεμα φορούσες τότε, να σε δω με μαγιό και αν μου αρέσεις να κλειστό στο δωμάτιο μου και να την παίξω μαζί σου. Άφοβα πράματα. Και ας μην σε ‘χω γνωρίσει από κοντά. Παρόλα αυτά ξέρω ποια είσαι. Ξέρω ποια μουσική σου αρέσει, τι ποτό πίνεις, αν χορεύεις. Βλέπω αν είσαι ζουζούνα ή πουτάνα, αν φοράς ψιλοτάκουνα, αν το μαγιό σου είναι «μπραζίλ» αν οι φίλες σου είναι ωραίες. Ευτυχώς, όλα αυτά είναι προσβάσιμα από το facebook. Που χρόνος να τα ζήσω όλα αυτά μαζί σου; Με ένα κλικ, βλέπω τα 3 τελευταία χρόνια της ζωής σου. Και σε ξέρω ρε! Εντάξει, μπορεί να πέσω έξω σε πολλά πράματα, αλλά σάμπως θα σε γνωρίσω ποτέ μου;

Μ’ αρέσει το facebook. Μ’ αρέσει γιατί μπορώ να σου μιλήσω. Να σε προσεγγίσω από το πληκτρολόγιο. Να πατήσω delete αν δεν μου αρέσει κάτι που πάω να πω. Ίσως να μου άρεσε να μπορούσα να στα πω και από κοντά όλα αυτά που έχω στο μυαλό μου,αλλά… «Γεια σου, είμαι ο Αυτός. Ξέρεις,σε βλέπω κάθε μέρα και…μου αρέσεις!» Τι όμορφο!! Μου αρέσεις ρε!!!Θέλω να βγω μαζί σου, να σε φιλήσω, να σ’ αγκαλιάσω,να μπω μέσα σου! Αλλά που να τα κάνω όλα αυτά; Δύσκολοι καιροί. Όλη μέρα σε βλέπω και σου μιλάω το βράδυ από το facebook. Thank god! Από κοντά ιδρώνουν τα χέρια μου. Με πιάνει ταχυπαλμία. Μπορεί να μπερδέψω τα λόγια μου, να καταπιώ την γλώσσα μου, να πω καμιά μαλακία. Μακάρι να μπορούσα να κάνω σεξ μαζί σου από το facebook. Ελπίζω κάποια στιγμή η τεχνολογία να φτάσει στο επίπεδο αυτό.

Μ’ αρέσει το facebook. Έχω φίλους ρε!Κάνω like! Μου λένε τα νέα τους!Σε μένα και άλλους χίλιους! Πόσο θα θελα να χα φίλους να μου λένε κάθε μέρα τα νέα τους από κοντά. Να τους δίνω συμβουλές. Να τους λέω «μου αρέσει αυτό που λές». Ή «μου αρέσει αυτή η φωτογραφία που μου δείχνεις»..Αλλά δεν έχω χρόνο. Εντάξει, δεν έχω θάρρος, το παραδέχομαι. Αλλά τι να τους κάνεις του φίλους από κοντά; Έχεις το facebook! Εσύ πόσους φίλους έχεις; Εγώ έχω 189! Το πιστεύεις;;; 189 φίλους!!Στο δημοτικό είχα 2, στο γυμνάσιο 4, στο λύκειο έγιναν 3 και τώρα έχω έναν. Και αυτός δουλεύει δέκα ώρες την ημέρα..Αλλά ευτυχώς, υπάρχει το facebook. Με τι λαχτάρα μπαίνω μέσα να δω τι κάνουν οι φίλοι μου!Να, χθες έμαθα ότι ο Giorgos DenSl χώρισε..Πολύ στεναχωρήθηκα. Έδειχναν ότι τα πήγαιναν καλά με την Lena K.. Εγώ πάντως του έκανα like. Να νιώθει ότι δεν είναι μόνος, ότι έχει έναν φίλο να βασιστεί.

Μ’ αρέσει το facebook. Τόσο που όταν βγαίνω με τον μοναδικό μου «κανονικό» φίλο και πηγαίνουμε για έναν καφέ, μπαίνω στο προφίλ μου να δω τι παίζει!Ποιος ο λόγος να μένεις μόνος όταν έχεις άλλους 189 φίλους διαθέσιμους ανα πάσα στιγμή; Και ο φίλος μου πάντως δεν είναι μόνος! Αυτός έχει 150 φίλους. Πάντα ήμουν πιο δημοφιλής απ’ αυτόν! Μου δείχνει κάτι γκόμενες που τον δέχτηκαν για φίλο!Απίθανες τύπισσες! Βέβαια,καμία δεν φτάνει την Monika G. Τι μωρό!!!Δείχνω στον φίλο μου το like που μου κανε προχθές σε ένα τραγούδι που ανέβασα!Δεν μπορούσα να το πιστέψω!Άντε να μιλήσεις σε τέτοια γυναίκα από κοντά!Αλλά είπαμε, ευτυχώς!

Μ’ αρέσει το facebook! Τόσο που όταν μία μέρα πεθάνω, στο κηδειόχαρτο θέλω να γράφει

“Οι λοιποί φίλοι και συγγενείς

Jenny Agapidou

Ilias Petralona

Maria 2o Lykeio

 

 

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
"Και τότε δεν θα λέγαμε «στα @@ μας»!Τότε μπορεί να φωνάζαμε από κάτω-αν τυχαία περνούσαμε από το σημείο- «Μην πας εκεί!Δεν έχει ωραίο πορτοκαλόπιτα!».Να είσαι σίγουρος κανείς δεν θα λεγε αυτό το πράγμα. Απλά θα του πετούσαν ντομάτες.
Πολύ ειρωνεία και ίσως θα έπρεπε να σκεφτούμε λίγο πόσοι άνθρωποι μόνοι, άνεργοι, που δεν έχουν να κάνουν τίποτα όλη μέρα, δεν έχουν λεφτά να βγούνε έξω και βαριούνται την τηλεόραση, βρίσκουν παρηγοριά στο facebooκ, λέγοντας σαχλαμάρες με φίλους υπαρκτούς και μη. Το λέω εκ πείρας επειδή δύο χρόνια ήμουν άνεργη και άφραγκη.