"Δεν είμαι Μαρξιστής αλλά..."

"Δεν είμαι Μαρξιστής αλλά..." Facebook Twitter
6

Στην πρόσφατη συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, ο Πάπας Francis απάντησε στους ισχυρισμούς ότι είναι μαρξιστής που πρόσφατα προέκυψαν όταν στο παπικό δοκίμιο που συνέταξε επέκρινε τον αχαλίνωτο καπιταλισμό.

Ο Πάπας δήλωσε χαρακτηριστικά: "Δεν είμαι μαρξιστής. H μαρξιστική ιδεολογία είναι λάθος αλλά έχω γνωρίσει πολλούς μαρξιστές στη ζωή μου που είναι καλοί άνθρωποι, οπότε δεν νιώθω προσβεβλημένος ...Ανάμεσα σε όσα έγραψα δεν υπάρχει τίποτα που δεν συναντάται στο κοινωνικό δόγμα της εκκλησίας. "

Τα λόγια του Πάπα προσέλκυσαν σκληρή κριτική από Αμερικανούς συντηρητικούς, οι οποίοι θεώρησαν πως η έκφραση αχαλίνωτος καπιταλισμός, ήταν μια σαφής αναφορά στην Αμερική και χαρακτήρισαν το κείμενο του μια φιλελεύθερη σοσιαλιστική μαρξιστική δήλωση.

Ο Πάπας δεν επέμεινε άλλο στα σχόλια στη συνέντευξη που έδωσε και στη συνέχεια δήλωσε πως τα φετινά Χριστούγεννα είναι ιδιαίτερα για αυτόν μιας και είναι τα πρώτα του ως Πάπας ενώ κάλεσε τον κόσμο να τα βιώσει σαν τη συνάντηση του ανθρώπου με τον Θεό και να νιώσει το παρήγορο μήνυμα τους.

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Κέιτ είναι καλά», δήλωσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ από την Κορνουάλη

Διεθνή / «Η Κέιτ είναι καλά», δήλωσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για την ασθένεια της πριγκίπισσας με καρκίνο

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής νοσοκομείο στα νησιά Σίλι και απάντησε σε εργαζόμενη που τον ρώτησε για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

5 σχόλια
Γιατί ο Πάπας ή οι κομμουνιστές πρέπει να πουν ότι ο καπιταλισμός και η πλουτοκρατία ή τα μονοπώλεια είναι ο καρκίνος; Νομίζω όλοι μας το καταλαβαίνουμε, εκτός από τους πατριδολάγνεις δεξιούς (που ίσως να μη θέλουν κιόλας γιατί τους συμφέρει).
"Φιλελεύθερη σοσιαλιστική μαρξιστική δήλωση" κατα λέξη χαρακτήρισαν το κείμενο οι Αμερικάνοι συντηρητικοί. Ολα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω. Η ημιμάθεια και η ασχετοσύνη σε όλο της το μεγαλείο. Το πολύ τσάϊ που καταναλώνουν στο ομώνυμο think tank-λέσχη τους εκεί τούς έχει χτυπήσει στο κεφάλι...
Σωστός ο Πάπας και καλό θα ήταν το παράδειγμά του να το ακολουθήσουν και οι δικοί μας ιεράρχες, που τα βρίσκουν όλα σωστά στον κόσμο μας και το μόνο που τους χαλάει είναι το αν θα παντρεύονται οι ομοφυλόφιλοι...