Στριπτίζ-διαμαρτυρία Μεξικανού βουλευτή σε ομιλία του στη Βουλή

Στριπτίζ-διαμαρτυρία Μεξικανού βουλευτή σε ομιλία του στη Βουλή Facebook Twitter
Φωτογραφία από το Ρόιτερς
1

Μεξικανός βουλευτής προέβη σε μια πρωτότυπη κίνηση για να διαμαρτυρηθεί σε συζήτηση στο Κογκρέσο για τις επικείμενες αλλαγές στον ενεργειακό τομέα. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Αντόνιο Γκαρσία Κονέχο του αντιπολιτευόμενου κόμματος Δημοκρατική Επανάσταση, άρχισε να βγάζει τα ρούχα του μένοντας τελικά μόνο με ένα μαύρο σλιπάκι.

«Μόνο αυτό μου απέμεινε και δεν θα καταφέρετε να το πάρετε», είπε στο τέλος. «Είναι ντροπή! Δεν ντρέπομαι που γδύνομαι, αλλά για αυτό που κάνετε, που είναι ατιμία. Το Μεξικό πληρώνει τις υψηλότερες τιμές στον κόσμο για την ενέργεια. Πρακτικά, χαρίζετε ό,τι έχουμε. Αυτό είναι ντροπή!».

Ο Μεξικανός πρόεδρος Ενρίκε Πένια Νιέτο εισήγαγε νομοσχέδιο κατά το οποίο "ανοίγει" η αγορά ενέργειας της χώρας και ιδιωτικές εταιρείες του κλάδου μπορούν να επενδύσουν στη χώρα. Αυτό φέρνει σε δύσκολη θέση την μεξικανική Petroleos de Mexico, η οποία παρόλο προβληματική, αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή ξένου συναλλάγματος και σύμβολο της εθνικής ανεξαρτησίας και της δύναμης της χώρας.

Εκτός από το στριπτίζ του βουλευτή, υπήρξε και ένα ακόμη επεισόδιο με αψιμαχίες μεταξύ δύο βουλευτίνων. Η Κάρεν Κιρόγκα κατηγόρησε συνάδελφο της συμπολίτευσης ότι τη χτύπησε. «Με χτύπησε με γροθιές, με χαστούκισε και με γρατζούνισε με τα νύχια της. Τραυματίστηκα στον κερατοειδή και θα χρειαστούν 15 ημέρες για να θεραπευτώ», είπε.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε τελικά με ψήφους 353 υπέρ έναντι 134 κατά, μετά από 20ωρη συζήτηση πίσω από τις κλειδαμπαρωμένες πόρτες του Κογκρέσου, οι οποίες ήταν επίσης φραγμένες με καρέκλες ώστε να εμποδιστούν οι διαδηλωτές να μπουν στο κτίριο.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια