Σκορδάς: “Είμαστε η μόνη χώρα, όπου οι τιμές μειώνονται”

Σκορδάς: “Είμαστε η μόνη χώρα, όπου οι τιμές μειώνονται” Facebook Twitter
6

Τη θέση ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην οποία παρουσιάζεται μείωση τιμών ακόμη και στα βασικά είδη διατροφής, εξέφρασε ο υφ. Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, λέγοντας μάλιστα ότι οι τιμές μειώθηκαν το Νοέμβριο για 9ο συνεχή μήνα στους 11 από τους 12 δείκτες καταναλωτή. Αυξήσεις παραδέχτηκε μόνο στα αλκοολούχα ποτά, λόγω φόρου όπως είπε, ενώ υποστήριξε ακόμη ότι οι μειώσεις τιμών αντιστοιχούν σε ποσοστό 90% των δαπανών ενός νοικοκυριού. «Στη χώρα μας σημειώνονται οι μεγαλύτερες μειώσεις τιμών ακόμη και στα είδη διατροφής. Είμαστε η μονή χώρα που παρουσιάζει μείωση τιμών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκορδάς, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η Ασημίνα Ξηροτύρη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της κ. Ξηροτύρη, η οποία κάλεσε τον κ. Σκορδά να μην μπερδεύει τις τιμές στον τομέα της ένδυσης και υπόδησης όπου εκεί πράγματι υπάρχει μείωση στις τιμές, αλλά «το καλάθι της νοικοκυράς» που έχει ακριβύνει.

«Εγώ έχω άλλα στοιχεία και από την ΕΛΣΤΑΤ, ότι τιμές ή παραμένουν σταθερές ή αυξάνονται ενώ σε άλλες χώρες οι τιμές μειώνονται», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.





6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτική / Παραιτήθηκε η Ιωάννα Γκελεστάθη από τη Νέα Δημοκρατία: Ανέφερε «πολιτικό, αξιακό και ψυχικό ρήγμα με την ηγεσία»

Η Ιωάννα Γκελεστάθη υπέβαλε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή της «από κάθε κομματική ιδιότητα συμπεριλαμβανομένης και αυτής του απλού μέλους» - Η ανάρτησή της
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό να ιδρώσουμε όλοι μαζί τη φανέλα»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι ώρες - Στο κλείσιμό του, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και συνέχειας του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και προετοιμασίας για τις επόμενες πολιτικές μάχες
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Βουλή: Η οικονομική δραστηριότητα που δεν σέβεται το περιβάλλον, είναι «οικο-ανομία»

Έδωσε ομιλία ύστερα από 27 χρόνια - Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΣΤΟ

Πολιτική / Τσακαλώτος: «Λάθος που δεν ψηφίσαμε ΠτΔ και έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου»

Το νέο ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό» του ΣΚΑΪ αποκάλυψε άγνωστα παρασκήνια και τις κρίσιμες αποφάσεις που σημάδεψαν την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αναδεικνύοντας τα λάθη, τις παραλείψεις και τις καθοριστικές επιλογές μέσα από τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
THE LIFO TEAM

σχόλια

6 σχόλια
Πριν βγουν να λένε αρλούμπες όπως πάντα ας κάνουν μια σύγκριση τιμών με άλλες ευρωπαϊκες χώρες. Παραθέτω για όποιον ενδιαφέρεται μια σύγκριση τιμών με Αγγλία.Γάλα Νωπό Αγγλία μια Λίρα το δίλιτροΓάλα Φρέσκο Ελλάδα 2,23 ευρουδάκια (σχεδόν διπλή τιμή)Όποιος ενδιαφέρεται ας κάνει την σύγκριση σε βασικά είδη διατροφής από μόνος του ...http://www.mysupermarket.co.uk/Shopping/FindProducts.aspx?Query=fresh%20milk%20http://supermarkets.xo.gr/trofima-psygeiou-typopoiimena/gala-giaourti-kremes/gala-nopo-pasteriomeno-pliresΜου είπαν ότι στην Κέρκυρα κάνουν εισαγωγή είδη πρώτης ανάγκης από Αγγλία και δεν μπορούσα να το πιστέψω πως είναι δυνατόν σε νησί να έρχονται προϊόντα από το εξωτερικό και να στοιχίζουν λιγότερο. Πώς γίνεται? Υπήρχε πρόσφατα και εκμπομπή στο ΒΒC για την Ελλάδα και συγκεκριμένα για την Κέρκυρα που ζουν Εγγλέζοι.