ΣΗΜΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

Η κυβέρνηση της Βαυαρίας δεν θα ανατυπώσει τον "Αγών μου" του Χίτλερ

Η κυβέρνηση της Βαυαρίας δεν θα ανατυπώσει τον "Αγών μου" του Χίτλερ Facebook Twitter
3

Η κυβέρνηση του κρατιδίου της Βαυαρίας δεν θα προχωρήσει τελικά στην ανατύπωση μιας νέας έκδοσης του περιβόητου βιβλίου "Ο Αγών μου" του Αδόλφου Χίτλερ, που θεωρείται ως η βίβλος του Ναζισμού. Η Βαυαρία κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα του έργου και έχει απαγορεύσει οποιαδήποτε επανέκδοση, αλλά σχεδίαζε η ίδια με αφορμή τη λήξη των πνευματικών δικαιωμάτων το 2015 να προβεί σε μια νέα έκδοση του κειμένου, που θα εμπεριείχε κριτικό σχολιασμό από το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ιστορίας που εδρεύει στο Μόναχο.

Ο υπουργός Επιστημών του κρατιδίου δήλωσε για την υπαναχώρηση της ιδέας για την οποία ήδη είχαν επενδυθεί 500.000 ευρώ: "Οι πολυάριθμες συζητήσεις που είχαμε με θύματα του Ολοκαυτώματος και τις οικογένειές τους μας έδειξαν ότι οποιαδήποτε απόπειρα ανατύπωσης των αισχρών αυτών κειμένων θα προκαλούσε τεράστιο πόνο". Ο υπουργός σημείωσε ότι η Βαυαρία θα συνεχίσει να λαμβάνει νομικά μέτρα ενάντια σε οποιονδήποτε επιχειρήσει να δημοσιεύσει ακόμη και αποσπάσματα από το βιβλίο, προσθέτοντας επίσης ότι το κρατίδιο θα ζητήσει από τη νέα ομοσπονδιακή κυβέρνηση να βρει τη λύση στην επερχόμενη εκπνοή των πνευματικών δικαιωμάτων.

Οι επικριτές της απόφασης απαγόρευσης υποστηρίζουν ότι αυτά τα μέτρα είναι αναχρονιστικά, σε μια εποχή που το περιεχόμενο του βιβλίου είναι διαθέσιμο στο Διαδίκτυο και ευρέως διαδεδομένο σε άλλες χώρες.ο

3

ΣΗΜΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ ΧΕΛΩΝΑ

Διεθνή / Ρεκόρ Γκίνες: Η 194χρονη χελώνα Τζόναθαν είναι το γηραιότερο χερσαίο ζώο στον κόσμο

Η ιστορία του Τζόναθαν που περιπλανιόταν στη Γη πριν καν τραβηχτεί η πρώτη φωτογραφία το 1838, πριν πραγματοποιηθεί η πρώτη τηλεφωνική κλήση το 1876 - ακόμη και πριν ολοκληρωθεί η κατασκευή του Πύργου του Άιφελ το 1889.
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΙΡ ΣΤΑΡΜΕΡ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΤΙ ΜΠΕΡΝΑΜ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Σε εξέλιξη επαναληπτικές εκλογές που θα μπορούσαν να καθορίσουν τον επόμενο πρωθυπουργό

Πολλοί βουλευτές των Εργατικών θεωρούν ότι ο Άντι Μπέρναμ αποτελεί την καλύτερη ελπίδα του κόμματος για ανάκαμψη μετά τις καταστροφικές τοπικές εκλογές του Μαΐου
THE LIFO TEAM
ΙΑΠΩΝΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΔΕΙΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ

Διεθνή / Ιαπωνία: Δήμαρχος πήρε άδεια μητρότητας και έγινε πρωτοσέλιδο - «Δεν περίμενα τόση αντιπαράθεση»

Όπως τόνισε η δήμαρχος, Σόκο Καβάτα, «η Ιαπωνία πρέπει να δημιουργήσει ένα περιβάλλον στο οποίο οι άνθρωποι θα μπορούν να λαμβάνουν αυτή την άδεια ως κάτι φυσιολογικό»
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / NYT: Ο Τραμπ απαιτούσε την «άνευ όρων παράδοση» του Ιράν. Αντ’ αυτού, βρέθηκε αντιμέτωπος με μια έκπληξη

Παρότι οι Ιρανοί υπέστησαν σημαντικές απώλειες στον πόλεμο, βγήκαν από την αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ έχοντας αποδείξει ότι μπορούν να χρησιμοποιούν το οικονομικό χάος ως όπλο
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Αυτη η πολιτικη ορθοτητα διαστρεβλωνει τα παντα και κρυβει τα αληθινα προβληματα και δυστυχως και τις λυσεις τους. Στη δικια τους θεση θα ανατυπωνα το συγκεκριμενο βιβλιο οπως ολα τα αλλα, καθαρος ουρανος αστραπες δεβ φοβαται τελεια και παυλα. Οποιος εχει τασεις ναζισμου κα φασισμου με τον εναν τροπο η τον αλλο, διαβασει δεν διαβασει το βιβλιο θα γινει φασιστας για καποια περιοδο της ζωης του η για παντα. Αν απαγορευσουν και τη βιβλο του ναζισμου θα τον κανουν και μαρτυρα αφου θα μπορει να επικαλεστει την αντιδημοκρατικοτητα αυτης της απαγορευσης. Ουσιαστικα αυτη η αποφαση ενισχυει τον φασισμο δεν τον χτυπαει...Λαθος δρομος εντελως.
Όσο και αν διαφωνώ με τις ιδέες που προπαγανδίζει στις σελίδες της η "βίβλος του ναζισμού", θεωρώ μέγα σφάλμα την απόφαση μη ανατύπωσης. Αν ζούσε ο Χίτλερ θα γελούσε, καθώς εκείνος ήταν που κάποτε πρωτοέκαψε βιβλία... Έχω και εγώ διαβάσει μεγάλα αποσπάσματα από το "ο αγών μου", πολλά από τα οποία κρίνω ιδιαίτερα διδακτικά ως προς το πως σκεφτονται οι ναζί, ακόμη και στις μέρες μας. Δεν έγινα ναζιστής όμως, όπως ναζιστές δεν έγιναν και τα μικρά παιδιά που διδάσκονται το βιβλίο στην Γερμανία, ως μέρος της ιστορίας της χώρας τους και των λαθών της...