Η θλιβερή συμμαχία στη Βουλή, υπέρ Καμμένου

Η θλιβερή συμμαχία στη Βουλή, υπέρ Καμμένου Facebook Twitter
Ο Γ.Κ. φωτογράφισε αυτόν τον άντρα που συναντήσαμε στο Sonar της Βαρκελώνης, τον Ιούνιο. Δεν ήταν Έλληνας.
15

Η χτεσινή είδηση:

101 βουλευτές επιβράβευσαν με το «όχι» που είπαν στην άρση της ασυλίας του Πάνου Καμμένου την προτροπή του προς τους κατοίκους της Χαλκιδικής, που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού, να λιντσάρουν τον δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα, προκαλώντας αρνητικούς συνειρμούς για πως αντιλαμβάνονται την πολιτική αντιπαράθεση.


Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, εκτός από τους 16 βουλευτές του κόμματός του (ο Π. Καμμένος δεν μπορεί να ψηφίσει, ενώ απουσίαζε η Μ. Ιατρίδη ), 61 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιδοκίμασαν τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του Πάνου Καμμένου, όπως επίσης, και 4 βουλευτές από τη ΝΔ, οι Γ. Ιωαννίδης, Π. Βογιατζής, Χρ. Κέλλας και Μ. Ταμήλος και 4 της ΔΗΜΑΡ οι Β. Οικονόμου, Ασ. Ξηροτύρη, Γ. Πανούσης και Θ. Ψύρρας. Κατά της άρσης της ασυλίας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων τάχθηκαν 7 βουλευτές του ΚΚΕ και 9 ανεξάρτητοι. 

«Λευκή» ήταν η ψήφος του Α. Λοβέρδου, «παρών» δήλωσαν ο Απ. Κακλαμάνης από το ΠΑΣΟΚ και οι Σπ. Λυκούδης και Δ. Αναγνωστάκης από τη ΔΗΜΑΡ, «παρούσα» η Ζ. Κωνσταντοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ [*]

==

Η θλιβερή συμμαχία στη Βουλή, υπέρ Καμμένου Facebook Twitter

Δεν είμαι σίγουρος για ποιον λόγο αθώωσαν την προτροπή σε βία του Καμμένου οι 4 βουλευτές της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ. Αν πρέπει να μαντέψω, θα πω ότι είναι ανόητος, μπορεί όμως και να έχουν κάποιο ενδιαφέρον σκεπτικό, που θα χαρώ να το μάθω. 

Ξέρω όμως πολύ καλά γιατί σχεδόν σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε τον Καμμένο. Γιατί ελπίζει/θέλει/ξέρει-ότι-θα-πρέπει-να συνεργαστεί μαζί του, σε κάποια στιγμή. Και όταν φλερτάρεις ένα εθνικιστικό, συνωμοσιολογικό, ψιλοακροδεξιό κόμμα όπως είναι αυτό του Καμμένου, δεν μπορείς να στέλνεις τον αρχηγό του στη Δικαιοσύνη, ακόμα κι όταν ξέρεις ότι του αξίζει.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας πολιτικός λέει μπροστά σε κάμερες, συνομιλώντας στο δρόμο με πολίτες να βιαιοπραγήσουν εναντίον ανθρώπου, και όλα -κατά τους βουλευτές που τον "αθώωσαν"- είναι ΟΚ. Ήταν, κατά τη γνώμη μου, μια απογοητευτική, πολιτικάντικη κίνηση γλειψίματος των ΑΝΕΛ από τον ΣΥΡΙΖΑ, που θυμίζει παλιότερες κακές εποχές ανίερων συμμαχιών.

Η πλάκα είναι ότι λίγες μέρες μετά την προτροπή του Καμμένου στους πολίτες να λιντσάρουν (κυριολεκτικά, λιντσάρουν) τον -απαράδεκτο αλλά εκλεγμένο και δημοφιλή- Δήμαρχό τους, κάποιοι χτύπησαν τον ίδιο τον Καμμένο, στο Κερατσίνι, μετά τη δολοφονία του Φύσσα.

Τότε, έβγαινε στα κανάλια με τα αίματα και περιέγραφε με φρίκη την επίθεση εναντίον του, ξεχνώντας ότι είχε προτρέψει κόσμο να κάνει το ίδιο. Λούστηκε αυτά που υποστήριζε - και δεν του άρεσε καθόλου. 

Όπως δεν θα αρέσει και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όταν βγούνε Κυβέρνηση, αν αρχίσει ο κόσμος να τους λιντσάρει μετά από προτροπή, πχ. του Μιχαλολιάκου, ή του Σαμαρά, ή ποιος ξέρει, του ίδιου του Καμμένου! (Karma is a bitch, που λένε). 

Αντί να περιθωριοποιείται ο συγκεκριμένος πολιτικός που εκτροχιάστηκε και κάλεσε τους πολίτες να βιαιοπραγήσουν, γίνεται τελικά και ήρωας.

 

Με πολυκομματική δυστυχώς αναγνώριση, και απ' τα δεξιά και κυρίως απ' τα αριστερά (;). 

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

10 σχόλια
ωραία τα λέτε όλοι.Καταρχήν η χώρα βρίσκεται σε έκτατη ανάγκη,πατρε το χαμπάριΑν ήθελε το ΚΚΕ να είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε κυβέρνηση τώρα.το ΚΚΕ μια ζωή τρώει μόνο για να κράζει ,ταχα μου τα διακαιώματα του λαού.ευτηχςώσ η δυστηχώς αυτα τα κόμματα έχουμε καο ο συριζα μόνο μια επιλο΄γη του χει μείνεςι για να έχει ελπίδες να προλάβει ίσως την ολική καταστροφή,τον καμμένο. αν βρείτε άλλο κόμμα που έχει δυναμη στην βουλή φέρτε το για το μέλλον,τωρα η χώρα βρισκεται σε τεράστιο κυνδινο.έχει μείνει μία στο εκατομύρριο να σωσουμε εστω τα ελαχιστα
Για εμένα δύο είναι τα βασικά ζητήματα.Καταρχήν και οι δύο κατά μια έννοια αποδέχονται την βία και την δικαιολογούν με την λογική "αφού έχει κάνει αυτά που έκανε ο Πάχτας",άρα η βία η δική μας είναι καλή,των υπολοίπων κακή.Και τέλος κάνουν τόσο μεγάλη προσπάθεια να αποδείξουν ότι είναι αντισυστημικά και το αποτέλεσμα μάλλον είναι το αντίθετο.Νομίζω ότι αποδεικνύουν συνεχώς ότι όλοι είναι ίδιοι.
Άρη, γράφεις"..Θέλω να δω την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στα τυχόν δικά τους λιντσαρίσματα...".Αλλ' όμως δεν υπάρχει κανένας λόγος για λυντσάρισμα συριζαίων!Αντίθετα ο Πάχτας έχει τουλάχιστον δυό....
Χρησιμοποίησα τη λέξη *τυχόν*. Και επίσης μιλάω για όταν πάρουν την εξουσία ("Όπως δεν θα αρέσει και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όταν βγούνε Κυβέρνηση, αν αρχίσει ο κόσμος να τους λιντσάρει μετά από προτροπή, πχ. του Μιχαλολιάκου, ή του Σαμαρά, ή ποιος ξέρει, του ίδιου του Καμμένου! ")Δεν έχουν πάρει ακόμα την εξουσία οι Συριζαίοι - και η εξουσία διαφθείρει όπως ξέρουμε. Όταν κυβερνήσουν ενδέχεται κάποιος τους να κάνει κάτι στραβό ή κάτι που ο κάθε Καμμένος μπορεί να θεωρήσει στραβό - και να ζητήσει το δημόσιο λιθοβολισμό τους. Θέλω να τους δω τότε, αυτό λέω.
Δεν πέφτω απο τα σύννεφα. Απο όταν βγήκε η βρώμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει στις δημοτικές μαζί με τους ΑΝΕΛ το περίμενα αυτο. Αυτο που συνεχίζει να με σοκάρει ειναι η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει ενα τέτοιο κόμμα ταχα μου γιατί ειναι και αυτοί αντιμνημονιακοι.
οταν αποδεχθεις την βια εστω και μια φορα,επειτα πρεπει να την αποδεχθεις καθολικα.Οσο για τον Συριζα,πρεπει να παψει να μας πλασσαρεται ως αντισυστημικο κομμα.Ποθει την εξουσια οσο και τα υπολοιπα κομματα και κανει τα παντα για να το καταφερει.
Καταρχην να πουμε οτι κακως πεφτουμε απο τα συνεφα. Ακομα και σε επιπεδο εξαγγελιων τα δυο κομματ(ΑνΕλ-ΣΥΡΙΖΑ) συμφωνουν σε παρα πολλα και διαφωνουν σε ελαχιστα.Ως προς την ουσια του θεματος υπαρχει ενα ακομα σκεπτικο: Αν πω εγω στον Δημοκιδη "πηγαινε να λιντσαρεις πχ τον Καμμενο" και εκεινος το κανει, την ευθυνη την εχει ολοκηρη ο Δημοκιδης και Οχι εγω. Ακομα και να εχω εγω καποια ευθυνη(εξαρταται απο τον τροπο που θα διαβασει καποιος τον νομο), αυτη ειναι πολυ περιορισμενη. Η προτροπη σε βια κακως θεωρειται αδικημα-αδικημα ειναι η Ιδια η βια απο οποιον (και για οποιος λογους) και να ασκειται.Δεν εχω-εννοειται-καμια προθεση να υπερασπιστω τον Καμμενο. Ολα αυτα τα γελοια(αλλα οχι κατ αναγκην παρανομα) πραγματα που κανει θα επρεπε να κρινονται απο τους οπαδους του και τους ψηφοφορους του. Αν τα βλεπουν και συνεχιζουν να τον στηριζουν φταινε οι ιδιοι...
Σου διαφεύγει κατι. Ο Καμένος δεν ειναι ένας απλός πολίτης που πάνω σε μια κακιά στιγμή προέτρεψε κάποιους να πανε να λιντσαρουν κάποιον. Ο Καμένος ειναι αρχηγός εκλεγμένου κόμματος στην βουλή, δεν επιτρέπεται λοιπόν αυτός ο άνθρωπος να λέει τέτοια πράγματα... Ας βγει μεθαύριο και ο Κουβελης, ο Σαμαρας κλπ και ας προτρέπουν τον κόσμο να σπάει μαγαζιά, να κλέβει, να ασκεί βία, στο τέλος την ευθύνη δεν θα την έχουν αυτοί αλλά ο κόσμος. Κατι δεν κολλάει στην λογική σου ή μου φαίνεται;
Η προτροπή ενός πολιτικού ή θρησκευτικού ηγέτη, δεν είναι απλή υπόθεση ηθικής αυτουργίας. Ο λόγος τους είναι βαρύνουσας σημασίας. Σε μερικές κουλτούρες αλλά και σε μερικές ομάδες πληθυσμών (κυρίως συντηρητικών απόψεων) η προτροπή του ηγέτη (πολιτικού ή θρησκευτικού) σχεδόν ισοδυναμεί με διαταγή. Αλλά από εκεί και πέρα το ποσοστό ευθύνης, είναι θέμα κρίσης δικαστηρίου. Από την άλλη η βουλευτική ασυλία δίνεται στους βουλευτές για να μην έχουν εμπόδια κατά την άσκηση του κοινοβουλευτικού τους έργου και για να μην τρέχουν στα δικαστήρια κάθε τρεις και λίγο για τις πολιτικές απόψεις που πιθανόν να ενοχλούν κάποιους. Για όλες τις άλλες περιπτώσεις ο βουλευτής πρέπει να αφήνετε ελεύθερος από ασυλία ώστε να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη. Μια τέτοια περίπτωση είναι κι αυτή του Καμμένου. Σύσσωμη η βουλή θα έπρεπε να τον απαλλάξει από τη βουλευτική ασυλία γιατί η προτροπή σε λιντσάρισμα δεν αποτελεί κοινοβουλευτικό έργο.