Το Πρόσωπο της Ημέρας: Η Ιωάννα Γαϊτάνη του ΣΥΡΙΖΑ ενόχλησε με την εξωτερική της εμφάνιση

Το Πρόσωπο της Ημέρας: Η Ιωάννα Γαϊτάνη του ΣΥΡΙΖΑ ενόχλησε με την εξωτερική της εμφάνιση Facebook Twitter
90

 

Το Πρόσωπο της Ημέρας: Η Ιωάννα Γαϊτάνη του ΣΥΡΙΖΑ ενόχλησε με την εξωτερική της εμφάνιση Facebook Twitter

Α' Θεσσαλονίκης
Ιωάννα Γαϊτάνη

Είναι έμπορος στο επάγγελμα. Γεννήθηκε το 1959 στη Βέροια, υπήρξε ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος (1977-1981) στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας και το 1987 εντάχθηκε στην τροτσκιστική οργάνωση ΟΣΕ (Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση).

Από το 2001 είναι στέλεχος της ΔΕΑ, είναι από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ενεργοποιείται στο γυναικείο κίνημα της πόλης και από το 2011 συμμετέχει στην Πρωτοβουλία Γυναικών Ενάντια στο Χρέος και τα Μέτρα Λιτότητας.

 

===

 

H Iωάννα Γαϊτάνη συζητιέται συχνά και γι' αυτά που λέει και κάνει, και για την εξωτερική της εμφάνιση.

 

Το Πρόσωπο της Ημέρας: Η Ιωάννα Γαϊτάνη του ΣΥΡΙΖΑ ενόχλησε με την εξωτερική της εμφάνιση Facebook Twitter

 

Στις εκλογές του '12 που εξελέγη στη Βουλή έγινε η πρώτη Τροτσκίστρια βουλευτής στην ιστορία της χώρας - ήταν η υποψηφια του ΣΥΡΙΖΑ απ' την συνιστώσα της ΔΕΑ (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά). Η ΔΕΑ προέρχεται από τον τροτσκιστικό χώρο, έχει ιδεολογικές αναφορές στο έργο και τη δράση της Ρόζας Λούξεμπουργκ, του Αντόνιο Γκράμσι καθώς και του Παντελή Πουλιόπουλου, πρώτου Γενικού Γραμματέα του ΣΕΚΕ/ΚΚΕ θεωρητικού και υποστηρικτή του Λέοντα Τρότσκι. [*]

 

Πέρσι τέτοια εποχή, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Nova Makedonia είχε υποστηρίξει τη θέση ότι το κράτος βορείως της Ελλάδας που είναι αναγνωρισμένο από μια πλειάδα άλλων χωρών ως Δημοκρατία της Μακεδονίας θα πρέπει να αποκαλείται και από την Ελλάδα με το ίδιο όνομα. [*]

 

Συχνά δημοσιεύονται σκωπτικά σχόλια για την εξωτερική της εμφάνιση.

 

Το Πρόσωπο της Ημέρας: Η Ιωάννα Γαϊτάνη του ΣΥΡΙΖΑ ενόχλησε με την εξωτερική της εμφάνιση Facebook Twitter

 

Πρόσφατα, στη συζήτηση του προϋπολογισμού προκάλεσε (απολύτως κανέναν) ντυμένη αντισυμβατικά. 

 

Αυτό έκανε έξαλλους πολλούς σεμνότυφους, αλλά χάρισε και γέλιο, σε όσους (ευτυχώς) δεν πήραν και τόσο σοβαρά το θέμα όπως μερικοί υπερπατριώτες. 

 

Προσωπική μου άποψη: Δε με νοιάζει πώς ντύνονται οι βουλευτές, αρκεί να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. 

 

Όλοι αυτοί που *δεν* έκαναν σωστά τη δουλειά τους ήταν πάντα ντυμένοι στην τρίχα και καλοχτενισμένοι. Ο περίφημος "Ατσαλάκωτος" Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης αποδείχτηκε απατεώνας. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής φορούν καλοσιδερωμένα κοστούμια και γραβάτες. 

 

Καταλαβαίνω και αποδέχομαι το χιούμορ που θα μπορούσε να γίνει πχ. αυτό

 

Το Πρόσωπο της Ημέρας: Η Ιωάννα Γαϊτάνη του ΣΥΡΙΖΑ ενόχλησε με την εξωτερική της εμφάνιση Facebook Twitter

 

ή μια αιχμηρή γελοιογραφία. 

 

Δεν το βρίσκω σεξιστικό από τη στιγμή που με χιούμορ σχολιάζεται η εμφάνιση και ανδρών σε δημόσιες ομιλίες. 

 

Το Πρόσωπο της Ημέρας: Η Ιωάννα Γαϊτάνη του ΣΥΡΙΖΑ ενόχλησε με την εξωτερική της εμφάνιση Facebook Twitter

 

Το ότι πάρθηκε τις τελευταίες μέρες όμως τόσο βαριά η εμφάνισή της ("προσβολή στο ναό της Δημοκρατίας" κλπ) είναι απλά γελοίο. 

 

Όπως και ένα εξωφρενικά προσβλητικό κείμενο του Αποδυτηριάκια. 

 

Το Πρόσωπο της Ημέρας: Η Ιωάννα Γαϊτάνη του ΣΥΡΙΖΑ ενόχλησε με την εξωτερική της εμφάνιση Facebook Twitter

 

το απαίσιο και δύσμορφο πρόσωπο της κυρίας Ιωάννας Γαϊτάνη / την κακάσχημη κυρία Γαϊτάνη / αυτό το αίσχος της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

- Οι βλακείες που έγραψε o Αποδυτηριάκιας είχαν ως αποτέλεσμα το google adwords να μου βγάλει ως διαφήμιση στο άρθρο αυτό:

 

Το Πρόσωπο της Ημέρας: Η Ιωάννα Γαϊτάνη του ΣΥΡΙΖΑ ενόχλησε με την εξωτερική της εμφάνιση Facebook Twitter

 

 

Ακόμα κι αν ο Αποδυτηριάκιας είχε εμφάνιση μοντέλου ή χολιγουντιανή γόη, δεν θα δικαιολογούνταν με τίποτα. Πόσο μάλιστα που ξέρουμε ότι *δεν* έχει. 

 

Υποστηρίζω το δικαίωμα των βουλευτών να ανεβαίνουν όπως θέλουν στο βήμα της Βουλής, αρκεί να μη λένε βλακείες ή ψέματα.

 

Όσο για τον Αποδυτηριάκια, μου θύμισε ένα τουίτ του Boy George, όταν μια γυναίκα του έκανε ιντερνετικό bullying.

 

Το πιο ελαφρύ απ' όσα τον αποκαλούσε ήταν "άσχημο". Τότε αυτός μπήκε στο προφίλ της, είδε τη φωτογραφία της, και την πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα...

 

 

 

 

 

90

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

6 σχόλια
Σωστά. Αν πάω σε καφετέρια της επαρχιακής πόλης στην οποία μεγάλωσα πίσω στην Ελλάδα ή στην παραλία φορώντας κουστούμι Armani ή ακόμα χειρότερα Tuxedo λογικό είναι οι ντόπιοι να σχολιάσουν την εμφάνιση μου! Διαθέτοντας συνείδηση του χώρου στον οποίο βρίσκομαι η επιτηδευμένη μου εμφάνιση θα έχει προφανώς επιλεγεί για συγκεκριμένο λόγο - για να κάνω ένα statement. Το να παραπονιέμαι που οι ντόπιοι προσπάθησαν να συσχετίσουν την εμφάνιση μου με άλλες πιθανές πτυχές την προσωπικότητας μου (που με οδήγησαν στην συγκεκριμένη επιλογή) είναι τουλάχιστον γελοίο.
Συμφωνώ. Αδιαφορώ για την εμφάνισή της.Με ενοχλεί 100 φορές περισσότερο που ως ανιστόριτη και επικίνδυνη στηρίζει τον εθνικισμό της ΠΓΔΜ.Και αυτή η κυρία με αυτή την άποψη σύντομα μπορεί να είναι κυβερνητική βουλευτής, αν όχι υφυπουργός.Συγχαρητήρια στους ψηφοφόρους.
Σίγουρα έχουν το δικαίωμα οι βουλευτές να ντύνονται όπως θέλουν. Οποιοσδήποτε έχει το δικαίωμα να τους κρίνει και βάσει του πως ντύνονται. Κι ενώ δεν έχω τρομερές απαιτήσεις από το ντύσιμο ενός βουλευτή, περιμένω μια διακριτικότητα που να λέει "εδώ μέσα βρίσκομαι για να κάνω δουλειά". Ετούτης εδώ το ντύσιμο μου βγάζει κλιμακτηριακό παλιμπαιδισμό μαζί με ψευτοεπανάσταση που εξαντλείται στο 'ταράζω τα νερά' (διατηρώντας κάθε επιφύλαξη όσον αφορά τη σεξιστικότητα του σχολίου -το να μιλάω για κλιμακτήριο δεν αρμόζει σε πολιτική και κοινωνική κριτική- και προς υπεράσπισή μου δηλώνω πως το σχόλιο που θα έκανα και για κάποιον άντρα θα βρισκόταν στο πλαίσιο της αντιστοιχίας).Σημειώνω πως επίσης το "δεν έχει σημασία πως ντύνεσαι αρκεί να κάνεις δουλειά" που προαναφέρει η ίδια, στα μάτια μου αυτοαναιρείται. Όταν έχεις δουλειά ν' αφοσιωθείς δεν έχεις ανάγκη να επιτηδεύσεις το ντύσιμο.Το πιό γελοίο απ' όλα μου φαίνεται το βιογραφικό της. Κι οι αριστερές -και οποιεσδήποτε- απόψεις θα είχαν ένα βάρος όταν εκφράζονταν από έναν άνθρωπο που έχει κάνει έναν κύκλο σπουδών δουλειάς και παραγωγής, αυτή εδώ είναι βγαλμένη κατευθείαν απ' το ιδεολογικό κατηχητικό, όπως κάτι φοιτητοπατέρες (που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε να μισούμε). Να σημειώσω τέλος το σεξιστικό του "Πρωτοβουλία Γυναικών Ενάντια στο Χρέος και τα Μέτρα Λιτότητας". Δε βλέπω πως οι γυναίκες αποκλείονται από οποιαδήποτε πρωτοβουλία ή πως διαφέρουν στις πιθανές δράσεις του σε σχέση με τους άντρες για να "παίζουν" σε άλλη κατηγορία.
Αγαπητέ Doom ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα; Είναι πως προσπαθούν να δείξουν πως διαθέτουν επαναστατικότητα ιδεών επιλέγοντας μαι συνειδητά επιτηδευμένη εμφάνιση. Και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην ασχολούνται με τις ιδέες καθαυτές αλλά με τρίχες και υφάσματα
το να λες ότι δεν έχει σημασία η εμφάνιση ενός επαγγελματία, αρκεί να κάνει σωστά τη δουλειά του είναι αφελές. ο τρόπος που καθένας επιλέγει να παρουσιάζει τον εαυτό του είναι ενδεικτικό μιας σχετικής αντίληψης του περιβάλλοντος κ των εκάστοτε συνθηκών. προφανώς κ δεν κρίνεται η ποιότητα κανενός από την εμφάνιση αλλά αυτά τα επιχειρήματα δυστυχώς ισχύουν μόνο στην Ελλάδα που θεωρούμε το πουκάμισο "καλό" ρούχο. το κοστούμι είναι στολή εργασίας. κ ως στολή αποκλείει τέτοιου είδους κρίσεις κ βοηθά όντως να επικεντρωθείς στην εργασία κ την κρίση αυτής κ όχι σε υποκειμενικές αντιλήψεις.
Μόνο που ο βουλευτής κανονικά δεν θα έπρεπε να θεωρείται "επάγγελμα". Δεν είναι εταιρεία η Βουλή. Οι δίκαιοι νόμοι μας ενδιαφέρουν και τίποτα άλλο. Δηλαδή αν είχαμε (λέμε τώρα) άμεση δημοκρατία, ο κόσμος με κουστούμι θα πήγαινε να νομοθετήσει; Αλλά επάγγελμα κατάντησε, και ο χώρος της διαβούλευσης για τους νόμους της κοινωνίας, έγινε "μαγαζί". Το τυπικό μας έφαγε και χάθηκε η ουσία.
επαγγελματίας θεωρώ ότι είναι οποισδήποτε επιτελεί μια εργασία...αν θέλεις να δίνεις πολιτικές προεκτάσεις σε λέξεις όπως "εταιρεία" είναι δική σου προσλαμβάνουσα. κανείς δε διαφωνεί με την ουσία αλλά το τυπικό έχει επίσης σημασία. εάν πχ ένας χειρουργός εμφανιστεί με βερμούδα κ σαγιονάρα, μπορεί να μη μείνεις για να διαπιστώσεις την ουσία...
Αν ήμασταν μια πραγματική δημοκρατία (πιστεύω καταλαβαίνεις τι είναι δημοκρατία και τι η αντιπροσωπευτική αστική εκδοχή της), τέτοιο θέμα με τα ρούχα θα ήταν αστείο. Η Βουλή δεν είναι χειρουργείο! Στην Αθήνα κατέβαινε στην πόλη απ' την ύπαιθρο ο φτωχός αγρότης για να συμμετάσχει στην Εκκλησία του Δήμου. Τα σοβιέτ (προτού την παγίωση της εξουσίας των μπολσεβίκων, στην δημοκρατικότερη περίοδό τους), αποτελούνταν από απλούς μεροκαματιάρηδες. Τώρα, αποκομμένη από την κοινωνική ζωή η εξουσία, με αντιπροσώπους που έχουν σπουδάσει μέχρι και στο Χάρβαρντ, γιατρούς, δικηγόρους κτλ, θέλει κοστούμια και αριστοκρατιλίκια.
Όπως και σε άλλες χώρες, έτσι και στην Ελλάδα κάποιος βουλευτής θα πήγαινε με τέτοια ή ανάλογη ή τέλος πάντων με "αποκλίνουσα" εμφάνιση στο κοινοβούλιο. Τώρα, αν και στις άλλες χώρες αυτό γινόταν είδηση και αντικείμενο επικριτικών σχολίων, σε ένα συμπέρασμα μόνο θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΕΣ!!!
Τα ρούχα που επιλέγουμε να φοράμε στις ιδιωτικές μας στιγμές αποτελούν προέκταση του εαυτού μας, όμως τα ρούχα που επιλέγουμε να φοράμε σε επαγγελματικό περιβάλλον αποτελούν ένδειξη ότι γνωρίζουμε που βρισκόμαστε και ντυνόμαστε κατάλληλα.Η κυρία Γαϊτάνη κάνει το λάθος και εκπέμπει τόσο πολλά για το ποιον της από το χρώμα, το κούρεμα των μαλλιών της, τα ρούχα της και το στυλ που έχει επιλέξει, που πολύ φοβάμαι οι όποιες ενδιαφέροντες ή μη απόψεις της περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Ο λόγος ενός ανθρώπου πρέπει να συμβαδίζει με την εμφάνιση του και δεν είναι θέμα πόσο φιλελεύθερος ή εναλλακτικός είναι κάποιος. Τις προάλλες ο νομπελίστας καθηγητής Peter Higgs έκανε μια διάλεξη για την ύπαρξη του μποζονίου. Θα ήταν το ίδιο πειστικός σαν επιστήμονας εάν κατά την διάρκεια της διάλεξης του φορούσε μια κόκκινη μύτη κλόουν στο πρόσωπο του; Εγώ λέω πως όχι.Το κατάλληλο ντύσιμο στο κατάλληλο περιβάλλον είναι μια διαδικασία που θέλει σκέψη, γούστο και αντίληψη. Και έχει σημασία τι φοράει κάποιος και που και εάν κάποιος διαφωνεί ας δοκιμάσει να πάει σε συνέντευξη για δουλειά με φόρμα και αθλητικά ή ας πάει η συμπαθής κατά τα άλλα κυρία Γαϊτάνη να μπει σε ένα μεγάλο καζίνο της Ευρώπης με αυτά τα ρούχα. Εκτός βέβαια και εάν θέλει έμμεσα με την εμφάνιση της να υποστηρίξει ότι η βουλή είναι κάτι άλλο από ότι φαίνεται.
Ένσταση, ενδιαφερουσα η αποψη σου αλλα νομιζω οτι αυτο που λες οτι τα ρουχα που φοραμε σε επαγγελματικο περιβαλλον αποτελουν ενδειξη οτι ξερουμε που βρισκομαστε, ειναι απλα επειδη ετσι εχουμε συνηθισει να κανουμε καθως παλια ο "καθωσπρεπισμος" ηταν πιο πιεστικος και η κοινωνια αυστηροτερη. Με απλα λογια, ειναι απλα μια αποψη που καποτε ειχε επικρατησει. Σημερα που ευτυχως ξεκολλαμε απο τετοιες παλιες καταπιεσεις , μπορει να παει οπως θελει κανεις ντυμενος και να μην δωσει κανεις σημασια γιατι ειναι απλα ενα ρουχο. Κλωστες και υφασματα. Χανουμε την ουσια. Ζω για τη μερα που καθηγητριες με ξυρισμενα κεφαλια θα κανουν μαθημα σε παιδια δημοτικου, οπως εχει γινει στο εξωτερικο
"αυτά τα επιχειρήματα δυστυχώς ισχύουν μόνο στην Ελλάδα που θεωρούμε το πουκάμισο "καλό" ρούχο. το κοστούμι είναι στολή εργασίας"Εσυ πρέπει να εχεις φάει τα χρονια σου σε συνεντεύξεις στο εξωτερικό.... ΝΟΤ!!!
Να σημειώσω κάπου εδω οτι ειναι προφανώς χαζός άνθρωπος!! Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο σου· οταν το διάβασα την πρώτη φορά νόμισα πως υποστηριζες το ακριβώς αντίθετο απο αυτο που στην ουσία λες!!Χίλια σορυ για το σχόλιο μου και μια αρνητική ψήφο κ απο μένα σε μένα!!!(Για του λόγου το αληθές παρακάτω εχω ενα σχόλιο,αν δημοσιευθεί, που το αποδεικνύει)Συγγνωμη κ παλι!
Αλλο ενα σαπιο φρουτο της εμετικης σχολης της Αυριανης και του αθλητικου της φυλλου, του Φιλαθλου... "δημοσιογραφια" για νεοελληνες επιπεδου σπηλαιων...
Προφανώς δεν διάβασες ποτέ ούτε μια φορά το Φίλαθλο γιατί είχε λιγότερο φανταχτερά χρώματα από τις σοβαροφανείς εφημερίδες και ήταν τυπωμένος δε χαρτί κακής ποιότητας, αλλά όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.