Το Πρόσωπο της Ημέρας: Η Ιωάννα Γαϊτάνη του ΣΥΡΙΖΑ ενόχλησε με την εξωτερική της εμφάνιση

Το Πρόσωπο της Ημέρας: Η Ιωάννα Γαϊτάνη του ΣΥΡΙΖΑ ενόχλησε με την εξωτερική της εμφάνιση Facebook Twitter
90

 

Το Πρόσωπο της Ημέρας: Η Ιωάννα Γαϊτάνη του ΣΥΡΙΖΑ ενόχλησε με την εξωτερική της εμφάνιση Facebook Twitter

Α' Θεσσαλονίκης
Ιωάννα Γαϊτάνη

Είναι έμπορος στο επάγγελμα. Γεννήθηκε το 1959 στη Βέροια, υπήρξε ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος (1977-1981) στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας και το 1987 εντάχθηκε στην τροτσκιστική οργάνωση ΟΣΕ (Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση).

Από το 2001 είναι στέλεχος της ΔΕΑ, είναι από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ενεργοποιείται στο γυναικείο κίνημα της πόλης και από το 2011 συμμετέχει στην Πρωτοβουλία Γυναικών Ενάντια στο Χρέος και τα Μέτρα Λιτότητας.

 

===

 

H Iωάννα Γαϊτάνη συζητιέται συχνά και γι' αυτά που λέει και κάνει, και για την εξωτερική της εμφάνιση.

 

Το Πρόσωπο της Ημέρας: Η Ιωάννα Γαϊτάνη του ΣΥΡΙΖΑ ενόχλησε με την εξωτερική της εμφάνιση Facebook Twitter

 

Στις εκλογές του '12 που εξελέγη στη Βουλή έγινε η πρώτη Τροτσκίστρια βουλευτής στην ιστορία της χώρας - ήταν η υποψηφια του ΣΥΡΙΖΑ απ' την συνιστώσα της ΔΕΑ (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά). Η ΔΕΑ προέρχεται από τον τροτσκιστικό χώρο, έχει ιδεολογικές αναφορές στο έργο και τη δράση της Ρόζας Λούξεμπουργκ, του Αντόνιο Γκράμσι καθώς και του Παντελή Πουλιόπουλου, πρώτου Γενικού Γραμματέα του ΣΕΚΕ/ΚΚΕ θεωρητικού και υποστηρικτή του Λέοντα Τρότσκι. [*]

 

Πέρσι τέτοια εποχή, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Nova Makedonia είχε υποστηρίξει τη θέση ότι το κράτος βορείως της Ελλάδας που είναι αναγνωρισμένο από μια πλειάδα άλλων χωρών ως Δημοκρατία της Μακεδονίας θα πρέπει να αποκαλείται και από την Ελλάδα με το ίδιο όνομα. [*]

 

Συχνά δημοσιεύονται σκωπτικά σχόλια για την εξωτερική της εμφάνιση.

 

Το Πρόσωπο της Ημέρας: Η Ιωάννα Γαϊτάνη του ΣΥΡΙΖΑ ενόχλησε με την εξωτερική της εμφάνιση Facebook Twitter

 

Πρόσφατα, στη συζήτηση του προϋπολογισμού προκάλεσε (απολύτως κανέναν) ντυμένη αντισυμβατικά. 

 

Αυτό έκανε έξαλλους πολλούς σεμνότυφους, αλλά χάρισε και γέλιο, σε όσους (ευτυχώς) δεν πήραν και τόσο σοβαρά το θέμα όπως μερικοί υπερπατριώτες. 

 

Προσωπική μου άποψη: Δε με νοιάζει πώς ντύνονται οι βουλευτές, αρκεί να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. 

 

Όλοι αυτοί που *δεν* έκαναν σωστά τη δουλειά τους ήταν πάντα ντυμένοι στην τρίχα και καλοχτενισμένοι. Ο περίφημος "Ατσαλάκωτος" Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης αποδείχτηκε απατεώνας. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής φορούν καλοσιδερωμένα κοστούμια και γραβάτες. 

 

Καταλαβαίνω και αποδέχομαι το χιούμορ που θα μπορούσε να γίνει πχ. αυτό

 

Το Πρόσωπο της Ημέρας: Η Ιωάννα Γαϊτάνη του ΣΥΡΙΖΑ ενόχλησε με την εξωτερική της εμφάνιση Facebook Twitter

 

ή μια αιχμηρή γελοιογραφία. 

 

Δεν το βρίσκω σεξιστικό από τη στιγμή που με χιούμορ σχολιάζεται η εμφάνιση και ανδρών σε δημόσιες ομιλίες. 

 

Το Πρόσωπο της Ημέρας: Η Ιωάννα Γαϊτάνη του ΣΥΡΙΖΑ ενόχλησε με την εξωτερική της εμφάνιση Facebook Twitter

 

Το ότι πάρθηκε τις τελευταίες μέρες όμως τόσο βαριά η εμφάνισή της ("προσβολή στο ναό της Δημοκρατίας" κλπ) είναι απλά γελοίο. 

 

Όπως και ένα εξωφρενικά προσβλητικό κείμενο του Αποδυτηριάκια. 

 

Το Πρόσωπο της Ημέρας: Η Ιωάννα Γαϊτάνη του ΣΥΡΙΖΑ ενόχλησε με την εξωτερική της εμφάνιση Facebook Twitter

 

το απαίσιο και δύσμορφο πρόσωπο της κυρίας Ιωάννας Γαϊτάνη / την κακάσχημη κυρία Γαϊτάνη / αυτό το αίσχος της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

- Οι βλακείες που έγραψε o Αποδυτηριάκιας είχαν ως αποτέλεσμα το google adwords να μου βγάλει ως διαφήμιση στο άρθρο αυτό:

 

Το Πρόσωπο της Ημέρας: Η Ιωάννα Γαϊτάνη του ΣΥΡΙΖΑ ενόχλησε με την εξωτερική της εμφάνιση Facebook Twitter

 

 

Ακόμα κι αν ο Αποδυτηριάκιας είχε εμφάνιση μοντέλου ή χολιγουντιανή γόη, δεν θα δικαιολογούνταν με τίποτα. Πόσο μάλιστα που ξέρουμε ότι *δεν* έχει. 

 

Υποστηρίζω το δικαίωμα των βουλευτών να ανεβαίνουν όπως θέλουν στο βήμα της Βουλής, αρκεί να μη λένε βλακείες ή ψέματα.

 

Όσο για τον Αποδυτηριάκια, μου θύμισε ένα τουίτ του Boy George, όταν μια γυναίκα του έκανε ιντερνετικό bullying.

 

Το πιο ελαφρύ απ' όσα τον αποκαλούσε ήταν "άσχημο". Τότε αυτός μπήκε στο προφίλ της, είδε τη φωτογραφία της, και την πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα...

 

 

 

 

 

90

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
H βουλή ειναι καθρέπτης της κοινωνίας... αν η κοινωνία ειναι για τον #$@ τότε θα βλέπεις και Πόκεμον στην βουλή και Ορκ κ.α. πολλά... Δεν ειναι αυτή το πρόβλημα αλλα όσοι ψηφίζουν. Εδώ βάλανε και υποκατάστατα ΝΑΖΙ στην βουλή... το Πόκεμον δεν θα έμπαινε.
Ο δήθεν καθωσπρεπισμός δε με εκφράζει και ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις και τα λεγόμενα του, όχι από τα ρούχα του. Αν και σαφώς αποδέχομαι πλήρως την ελευθερία της να εκφραστεί όπως θέλει μέσω του ντυσίματός της, διαφωνώ κάθετα και ευθέως με τις απόψεις της περί μακεδονικού. Ε, με αυτή τη λογική, τότε μπορώ να βαφτίζω κι εγώ όποια χώρα θέλω, όπως θέλω και στα τέτοια μου η γεωγραφία και η ιστορία, έλα μωρέ τώρα... Από δω και πέρα λεγόμαστε Γαλλία! Τι εννοείς δεν είμαστε Γαλλία ρε μαλάκα? Αφού ρε μαλάκα δε βλέπεις πως το μιλάμε το γαλλικό σε ετούτη τη χώρα?
Εκτός από το γεγονός ότι η παραπάνω βουλευτής είναι ανθελληνίδα με πρόσφατες δηλώσεις σε σχέση με το Μακεδονικό, είναι και αντικειμενικά κακόγουστη. Ξεβραζμένη και γαλουχημένη από κάτι φοιτητικές παρατάξεις να παπαγαλίζει ότι τους μαθαίνει το κόμμα. Πλέον Κουραστική φυσιογνωμία μίας ψεύτικης αριστεράς.
απο τα σχολια που διαβασα μεσα στο αρθρο καταλαβα οτι το βασικο που χρειαζομαι για να πεισω σχεδον τους παντες οτι ειμαι καποια ειναι ενα καλο ταγερ και μαλλι κομωτηριου.αντε βρε παω να αγορασω ενα και μετα θα κατεβω για βολευτης...
Θεωρω οτι σε οποιοδηποτε χωρο και αν βρισκεσαι (τουλαχιστον εκτος σπιτιου), ειναι καταλληλο να διαλεγεις τα ρουχα που θα φορεσεις βασει καποιων κριτηριων, κυριως προς σεβασμο στον εαυτο σου και τις αντιληψεις σου, και υστερα για τη γνωμη των υπολοιπων (η οποια αναποφευκτα θα σχηματιστει). Ωστοσο, μπορεις να αναδειξεις το προσωπικο σου στυλ με κομψοτητα, παντα με τη δικη σου σφραγιδα.Δυστυχως, στην Ελλαδα το φαινεσθαι εχει μεγαλη βαρυτητα. Παντως εγω δεν πειθομαι για τις "καλες προθεσεις" κανενος, ανεξαρτητου ντυσιματος, γι' αυτο και, προσωπικα, δεν στεκομαι στις ενδυματολογικες επιλογες της κυριας.
Ποτέ δεν ένοιωσα να κινδυνεύω από πολύχρωμα, ή ξυρισμένα, ή καραφλά, ή ακούρευτα, ή παράξενα κουρεμένα κεφάλια.Κοιτάζω πάντα να φυλάγομαι από φανατισμένα, διεστραμμένα, διεφθαρμένα, διαπλεκόμενα, τηλεκατευθυνόμενα και κυρίως από άδεια.
μου είναι αδιάφορα το ποιά είναι, το σε ποιό κόμμα ανήκει, τι επιλέγει να φοράει............δεν θα στεκόμουν ποτέ σε τίποτα από όλα αυτά αν μπορούσε να με πείσει για τις απόψεις της.Το μόνο που κρατάω από το άρθρο είναι το κομμάτι "Πέρσι τέτοια εποχή, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Nova Makedonia είχε υποστηρίξει τη θέση ότι το κράτος βορείως της Ελλάδας που είναι αναγνωρισμένο από μια πλειάδα άλλων χωρών ως Δημοκρατία της Μακεδονίας θα πρέπει να αποκαλείται και από την Ελλάδα με το ίδιο όνομα."και τη θεωρώ κατάπτυστη γι' αυτό....αν είχει πει "ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" μπορεί και να μη στράβωνα...... γιατί στην ουσία με εκείνο το βέτο που βάλαμε καταφέραμε ΟΛΟΣ σχεδόν ο πλανήτης να την αποκαλεί Μακεδονία και εμείς να χαιρόμαστε που μπροστά μας την αποκαλούνε FYROM. Αλλά "Δημοκρατία της Μακεδονίας";;; Σε εφημερίδα των Σκοπίων; και είναι ελληνίδα βουλευτής;;;;; για μένα είναι κατάπτυστη..
Ρε παιδιά τι γελοιότητες είναι αυτές; Δε θα σταθώ στο αν τα ράσα κάνουν τον παπά, απλά θα πω ότι το κόκκινο μαλλί, το περίεργο κοκάλινο γυαλί και τα ό,τι να ναι ρούχα (κ καλά σας έχω όλους γραμμένους στα τέτοια μου) κάνουν την Αριστερά και δείχνουν ποιο είναι το ποιόν και το θράσος αυτής της φάρας σε όλα τα ζητήματα. Σταρχιδισμός, αδιαφορία για τους γύρω μου (κ συνεπώς κ για το κοινωνικό σύνολο) και ντεμέκ επαναστατικότητα. Όποιος πιστεύει ότι κάποιος που ντύνεται σαν λέτσος και ζητιάνος, είναι λιγότερο λαμόγιο κ πονηρός από έναν με γραβάτα, μάλλον δεν έχει παρακολουθήσει την ιστορία του ΠΑΣΟΚ κ των ψευτοεπαναστατών αριστερών με τη δεξιά τσέπη.
Τα σχόλια για τα χαρακτηριστικά του προσώπου της είναι όντως χοντράδες. Όμως στο θέμα της ενδυμασίας κρίνεται όπως θα κρινόταν και ο Κασιδιάρης στην περίπτωση που πήγαινε ντυμένος κλαρινογαμπρός. Στην προκειμένη περίπτωση η πρόκληση για την πρόκληση αφαιρεί από τα επιχειρήματά της.παρεμπιπτόντως, pretty bra είναι αυτό που φαίνεται μέσα από το μπλουζάκι;
Απ' το μακρινό 1985 που επισκέφθηκα τη Δυτ. Γερμανία, ήταν συνηθισμένο να βλέπεις ανθρώπους με πανκ ντυσίματα και κουρέματα να δουλέυουν σε δημόσιες υπηρεσίες. Βέβαια εκεί σέβονται το νόμο όλοι - και οι πανκ, εδώ δεν τον σέβονται ούτε οι κουστουμαρισμένοι...
Από το πλήθος των απόψεων που διίστανται ας απορρίψουμε όσες μιλούν για δυσμορφίες, κακή εμφάνιση ή υπερασπίζονται το όποιο dress code κλπ κλπ, από όσες όμως απόψεις υπερασπίζονται τις ενδυματολογικές και παρεπόμενα τις επιλογές του τρόπου ζωής της κ. Γαιτάνη και επιτίθενται σ΄αυτούς που, κακώς πράττοντας, τη λοιδορούν ας κρατήσουμε αυτές τις φωνές των όσων και όποιων διαμαρτυρήθηκαν όταν ελοιδωρείτο η κ. Μέρκελ για την μονοτονία της εμφάνισής της, αυτών που διαμαρτυρήθηκαν όταν ο Βενιζέλος ή ο Πάγκαλος αποκαλούνταν "κωλόχοντροι", και τέλος αυτών που αγανάκτησαν όταν κάποιοι δημοσίως και απο βήματος της Βουλής αποκάλεσαν κουτσό τον Σόιμπλε... υποψιάζομαι ότι η προσπάθεια ταυτοπροσωπίας θα αποβεί άκαρπη