Ερντογάν: Θράκη σημαίνει για εμάς Κομοτηνή, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Σεράγεβο, Σκόπια, κ.ά.

Ερντογάν: Θράκη σημαίνει για εμάς Κομοτηνή, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Σεράγεβο, Σκόπια, κ.ά. Facebook Twitter
9

Ο Τούρκος πρωθυπουργός έκανε τις παραπάνω δηλώσεις μιλώντας χθες στην Κεσσάνη. Εξήγησε ότι για την Τουρκία η περιοχή της Θράκης έχει ιδιαίτερη σημασία, εκπροσωπώντας το ιστορικό της παρελθόν στην Ευρώπη.  "Η Θράκη είναι ταυτοχρόνως η Θεσσαλονίκη, η Κομοτηνή, η Ξάνθη, το Κίρτζαλι στη Βουλγαρία, ο Βαρδάρης, τα Σκόπια, το Πρίζρεν στο Κόσοβο, το Σεράγεβο", συμπλήρωσε. 

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε άμεσα: "Οι ιστορικές και γεωγραφικές αναφορές, ιδίως σε μια περιοχή με έντονη ιστορική φόρτιση, όπως τα Βαλκάνια, πρέπει να γίνονται πάντοτε με ιδιαίτερη προσοχή. Σήμερα πλέον το μόνο κριτήριο είναι η τήρηση του διεθνούς δικαίου και άρα των κανόνων που διέπουν τις σχέσεις καλής γειτονίας, οι οποίες βασίζονται στο σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών της περιοχής. Για την Ελλάδα -που θα μπορούσε, προφανώς, να κάνει πάρα πολλές ιστορικές αναφορές- αυτή είναι μια θεμελιώδης, αυτονόητη και απαράβατη θέση".

 

 

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συρία: Ο σεκταρισμός και η βία επιστρέφουν υπό την ηγεσία του σουνίτη τζιχαντιστή Αχμέτ αλ Σαράα

Διεθνή / Η πτώση Άσαντ δεν έφερε ενότητα – Ο Σαράα δοκιμάζεται από νέο κύμα βίας

Μετά την πτώση Άσαντ, η Συρία βρίσκεται αντιμέτωπη με νέο κύμα σεκταριστικής βίας - Η ηγεσία του Αχμάντ αλ-Σαράα αμφισβητείται, καθώς οι ελπίδες για ενότητα δίνουν τη θέση τους στον θρησκευτικό διχασμ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Και μεις το ίδιο μέρος το υπερασπιζόμαστε με το "η Μακεδονία είναι ελληνική". Δηλαδή, μας βγήκε και άλλο σπυρί τώρα. Θα πρέπει να λέμε η Θράκη;Ότι του φανεί του Λωλοστεφανή.Γιατί δεν τον έριξαν είπαμε;
Ναι ειδικά μετά από την αποστομωτική απάντηση της Μέρκελ για τις διεκδικήσεις του Ερντογάν.(Κι εγώ με την Ευρώπη είμαι, αλλά μη την παρουσιάζεις και σαν Αγία, οι Τούρκοι εξαιτίας τους μπορούν και μιλάνε).