ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

H κηδεία του Μαντέλα ενδέχεται να είναι η μεγαλύτερη της ιστορίας

H κηδεία του Μαντέλα ενδέχεται να είναι η μεγαλύτερη της ιστορίας Facebook Twitter
9
H κηδεία του Μαντέλα ενδέχεται να είναι η μεγαλύτερη της ιστορίας Facebook Twitter

Πυρετώδεις προετοιμασίες και φρενήρεις ρυθμοί κυριαρχούν από σήμερα το πρωί στη Ν,Αφρική για το σχεδιασμό της κηδείας του μεγάλου ηγέτη. Η τελετή αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε δέκα ημέρες και στο ενδιάμεσο θα υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, προς τιμήν του ηγέτη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που διαρρέουν στα διεθνή μέσα, τις επόμενες 4 ημέρες η σορός του Μαντέλα θα βρίσκεται σε στρατιωτική κλινική της Ν.Αφρικής στην οποία θα πραγματοποιηθεί κάποιου είδους ταρίχευση ώστε μετά να εκτεθεί  σε λαϊκό προσκύνημα στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Γιοχάνεσμπουργκ.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια και ήδη οι Αρχές προετοιμάζουν έναν προσεχτικό σχεδιασμό για να υποδεχτούν στη περιοχή εκατοντάδες προσωπικότητες που αναμένονται στη διάρκεια των ημερών αυτών.

Τα πρώτα ονόματα που ακούγονται και που θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα παρευρεθούν στη κηδεία περιλαμβάνουν την οικογένεια Ομπάμα, τον Τζέιμς Κάμερον, τους Κλίντον, δεκάδες ακόμη πρωθυπουργούς και αξιωματούχους, καλλιτέχνες όπως ο Μπόνο, η Μαντόνα, η Όπρα Γουίνφρι και η Ναόμι Κάμπελ αλλά και ο Μπιλ Γκέιτς.

Την επιμνημόσυνη δέηση λέγεται πως θα τελέσει ο Ντέσμοντ Τούτου και θα υπάρξει ζωντανή αναμετάδοση της από παγκόσμια τηλεοπτικά δίκτυα.

Παράλληλα η Ν.Αφρική καλείται να υποδεχτεί και μια αρμάδα τηλεοπτικών συνεργείων και δημοσιογράφων από όλα τα διεθνή δίκτυα καθώς και πληθώρα ξένων τουριστών που θα θελήσουν να παρευρεθούν στη τελετή. Ήδη τα ξενοδοχεία και τα πρακτορεία δέχονται βομβαρδισμό κρατήσεων αν και φημολογείται ότι τα μεγάλα πρακτορεία ειδήσεων είχαν κάνει συμφωνία από πριν ώστε να έχουν προτεραιότητα όταν χρειαστεί.

Όλα αυτά είχαν εδώ και περίπου ένα χρόνο αρχίσει να προβλέπονται και το πρωτόκολλο είχε καθοριστεί στη θεωρία όταν και εμφανίστηκαν τα πρώτα έντονα προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ οι προετοιμασίες και το μέγεθος της τελετής θα θυμίζουν αρκετά αλλά θα ξεπερνάνε σε μεγαλοπρέπεια, την κηδεία του Πάπα Ιωάννη Παύλου β' το 2005 μιας και ήδη χαρακτηρίζεται ως global event της χρονιάς που τελειώνει.

9

ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

BINANCE ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΗ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ

Διεθνή / Binance: Ψεύτικες συνεντεύξεις για δουλειά χρησιμοποιήθηκαν στην κυβερνοεπίθεση των 6,3 δισ. δολαρίων

Η εταιρεία δημοσιοποίησε αρχικά ευρήματα σύμφωνα με τα οποία οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση στα συστήματά της μέσω μιας «σύνθετης εκστρατείας πολλαπλών σταδίων»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΙΖΕΝΚΟΤ

Διεθνή / Αντίδραση Άιζενκοτ για τη διακοπή βοήθειας από ΗΠΑ στο Ισραηλ: «Πρέπει να αντικαταστήσουμε τον Νετανιάχου»

Η αντίδραση του ηγέτη της ισραηλινής αντιπολίτευσης Γκάντι Άιζενκοτ, μετά την ανακοίνωση Τραμπ ότι η Ουάσινγκτον δεν θα παρέχει πλέον στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ μετά το τέλος του έτους
THE LIFO TEAM
ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Διεθνή / Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Ο δημοσκόπος Ντέιβιντ Παλαιολόγος προβλέπει τον νικητή

Ο Ελληνοαμερικανός δημοσκόπος και διευθυντής του Κέντρου Πολιτικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Σάφολκ (SUPRC) εξηγεί τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και οι αγορές πρόβλεψης πριν κλείσουν οι κάλπες
THE LIFO TEAM
ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΚΕΡΔΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Πόλεμος ΗΠΑ στο Ιράν: Σχεδόν τριπλάσια κέρδη για τις αμερικανικές πετρελαϊκές

Πάνω από 130 δισ. δολάρια κέρδισαν 51 μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου το εξάμηνο Απριλίου–Σεπτεμβρίου - Στα 150 δισ. δολάρια η πρόσθετη δαπάνη των Αμερικανών για καύσιμα από την έναρξη του πολέμου
THE LIFO TEAM

σχόλια

6 σχόλια
Δύο πράγματα νομίζω δείχνει αυτή η πιθανότητα. Ότι ο κόσμος αναγνωρίζει την προσφορά του Μαντέλα και ότι έχει ανάγκη ανθρώπους-σύμβολα όπως ο Μαντέλα.
Δεν καταλαβαίνω πού κολλάνε οι αρνητικές ψήφοι. Δεν είπε κανείς ότι η κηδεία αποτελεί lifestyle event. Είπε ότι έτσι την αντιμετωπίζουν - λανθασμένα προφανώς - ορισμένοι. Αμφιβάλλετε γι'αυτό; Δεν πάνε ορισμένοι μόνο και μόνο για να τους δουν, να πουλήσουν και καλά πολιτική συνείδηση ή ακόμη και γιατί "θα είναι όλος ο καλός ο κόσμος"; Δε μιλάμε για τους πολίτες της χώρας του, μιλάμε για το κάθε μοντέλο και σελέμπριτι (χωρίς αυτό να σημαίνει πως κι αυτοί δεν θα έχουν ειλικρινείς προθέσεις σε κάποιες περιπτώσεις).