ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Νιγηριανός επιβίωσε 60 ώρες σε βυθισμένο πλοίο στο βυθό του ωκεανού

Νιγηριανός επιβίωσε 60 ώρες σε βυθισμένο πλοίο στο βυθό του ωκεανού Facebook Twitter
4

Ένας Νιγηριανός άνδρας, ντυμένος μόνο με το μποξεράκι του, κατάφερε να επιβιώσει τρεις ημέρες μέσα σε ένα βυθισμένο πλοίο στον βυθό του ωκεανού.

Ο Harrison Odjegba Okene ήταν ο μάγειρας ενός πλοίου που βυθίστηκε στον Ατλαντικό ωκεανό λίγο έξω από τις ακτές της Νιγηρίας στις 26 Μαΐου. Τα υπόλοιπα 11 μέλη του πληρώματος πέθαναν, αλλά αυτός κατάφερε να ζήσει βρίσκοντας ένα σημείο στο βυθισμένο πλοίο στο οποίο είχε παγιδευτεί αέρας. Φωτογραφίες και βίντεο από τη διάσωση δημοσιεύτηκαν από το Associated Press χθες.

Το πλοίο στεκόταν σε βάθος 30 μέτρων και οι διασώστες είχαν ήδη βγάλει τέσσερα πτώματα όταν είδαν ένα χέρι να ξεπροβάλλει. Όλοι υπέθεσαν ότι ανήκε σε κάποιο πτώμα, αλλά όταν ένας δύτης το ακούμπησε εκείνο άρπαξε το χέρι του δύτη! Οι δύτες έδωσαν οξυγόνο και νερό στον Okene πριν τον βάλουν σε θάλαμο αποσυμπίεσης και τον φέρουν στην επιφάνεια.

 

Ο Okene την στιγμή του ναυαγίου βρισκόταν στην τουαλέτα. To ρυμουλκό πλοίο στο οποίο δούλευε πήρε απότομα κλίση και άρχισε να βυθίζεται, εκείνος όμως κατάφερε να βρει ένα σημείο που δεν έχει πλημμυρίσει πλήρως από νερό και να περιμένει υπομονετικά βοήθεια, ψέλνοντας ψαλμούς από το Ευαγγέλιο. Χρειάστηκε να περάσουν 72 ώρες μέχρι οι δύτες να καταφέρουν να τον εντοπίσουν. Το διασωστικό συνεργείο είχε ειδοποιήσει τους συγγενείς ότι δεν υπάρχουν επιζώντες. Όλες αυτές τις ώρες δεν έφαγε τίποτα και ήπιε μόνο από ένα μπουκάλι κόκα κόλα που κατάφερε να βρει.

4

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΚΡΟΝ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Γαλλία: Ο Μακρόν ζητά την άμεση σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

«Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την εθνική, εδαφική ασφάλεια και για την ασφάλεια των συμπατριωτών μας στη Μέση Ανατολή», τόνισε, μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM
Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Διεθνή / Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση, φοβούμενη ότι η ένταση μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα κράτη της περιοχής, ενώ οι διπλωματικές προσπάθειες για αποκλιμάκωση φαίνεται να παραμένουν εύθραυστες
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια