ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

18.000 δολάρια για να μείνετε ξαπλωμένοι

18.000 δολάρια για να μείνετε ξαπλωμένοι Facebook Twitter
6

Δεκαοκτώ χιλιάδες δολάρια για 18 μέρες είναι καλός μισθός. Ιδίως αν αυτό που σας ζητάνε να κάνετε είναι να παραμείνετε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι!

Ακούγεται απίστευτο και όμως είναι απολύτως πραγματικό: όπως μετέδωσε το forbes , η NASA αναζητά εθελοντές πρόθυμους να παραμείνουν 70 μέρες στο κρεβάτι.

Η "ξάπλα" σε μια άβολη, κεκλιμένη θέση αποτελεί μέρος πειράματος που προσομοιώνει τις συνθήκες έλλειψης βαρύτητας στο Διάστημα.

Οι ενδιαφερόμενοι δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα παραπάνω, παρά να είναι ξαπλωμένοι επί 70 μέρες.

Η NASA, προσφέρει για κάθε εθελοντή και πολύ καλό μεροκάματο: 1.200 δολάρια την εβδομάδα, 18.000 για τις 70 ημέρες!

Οπως αναγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα της οι εθελοντές, που πρέπει να είναι καλά στην υγεία τους και μη καπνίζοντες, θα επιτρέπεται να σηκώνουν το κεφάλι και να στηρίζονται στον ένα αγκώνα, όχι όμως να κάθονται στο κρεβάτι. Θα τρώνε και θα πηγαίνουν στην τουαλέτα σε διαφορετικό χώρο, όπου θα μεταφέρονται με φορεία για να μένουν πάντα ξαπλωμένοι.

Η μελέτη θα διεξαχθεί στο Εργαστήριο Δοκιμών Ανθρώπινων Υποκειμένων που διατηρεί η NASA στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Γκάλβεστον, και όσοι θέλετε να ...δηλώσετε συμμετοχή, κάντε κλικ εδώ

6

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Δεν θα το έκανα. Ούτε και τα 3πλά να μου δίνανε. Μιλάω ως φυσικοθεραπευτής, η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα θα έχει τρομερές επιπτώσεις σε όλο το σώμα (δεν νομίζω να επιτρέπουν να εκτελέσει κανείς ασκήσεις στο κρεββάτι, εδώ δεν τους αφήνουν να πάνε τουαλέτα). Η μυική μάζα θα μειωθεί αρκετά από τον πρώτο κιόλας μήνα, συστήματα όπως καρδιαγγειακό, πεπτικό και ουροποιητικό θα εξασθενίσουν λόγω έλλειψης κατακόρυφης βαρύτητας. Υποψιάζομαι ότι θα δημιουργηθούν και "κατακλίσεις" σε σημεία που το άτομα θα ακουμπά συχνά στο κρεβάτι, όπως ακριβώς κάνουν και οι ασθενείς στην μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ). Ειλικρινά πιστεύω ότι ο σκοπός αυτής της έρευνας είναι να δουν πότε θα αρχίσουν να συμβαίνουν αυτά που προανέφερα.