Σεισμός

50 περιστατικά κάθε χρόνο με αναθυμιάσεις από μαγκάλι

50 περιστατικά κάθε χρόνο με αναθυμιάσεις από μαγκάλι Facebook Twitter
5

«Ύπουλο δολοφόνο» αποκαλεί το μονοξείδιο του άνθρακα ο καθηγητής Χημείας του ΑΠΘ, Κ. Φυτιάνος, μιλώντας στο «Έθνος», με αφορμή το τραγικό περιστατικό με τη 13χρονη στη Θεσσαλονίκη. «Σου μεταδίδει μια γλυκιά υπνηλία και σε σκοτώνει στον ύπνο σου, χωρίς να μπορείς να αντιδράσεις», δηλώνει και επισημαίνει ότι  «ο κόσμος δεν είναι καλά ενημερωμένος και η πολιτεία οφείλει να κάνει μια μεγάλη καμπάνια από τα μέσα ενημέρωσης, γιατί έχουμε πολλά ατυχήματα».

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κ. Μυλωνάκη, κάθε χειμώνα συμβαίνουν τουλάχιστον 50 περιστατικά δηλητηρίασης από μαγκάλι.

Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή και στη χρήση τζακιού και ξυλόσομπας. Οι καπνοδόχοι πρέπει να καθαρίζονται τακτικά και τα μπουριά να ελέγχονται για τυχόν διαρροές, επισημαίνουν.

5

Σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Ναι βέβαια, πρέπει να κάνει καμπάνια η πολιτεία. Μαζί με αυτή να κάνει και μία που να λέει να μην πέφτουν οι άνθρωποι από τον 5ο γιατί θα πεθάνουν και άλλοι μία ώστε να μην τρώμε ποντικοφάρμακο.
Επίσης να γίνουν καμπάνιες σχετικά με :- το πώς να ψάχνετε στα σκουπίδια για φαγητό χωρίς να γεμίζετε μικρόβια - πώς να εντοπίζετε την πιο ζεστή γωνιά στο δρόμο αν είστε άστεγος- πώς να επιβιώνετε σε ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο.κ.ο.κΌλο αυτό μπορεί να οργανωθεί σε 50ωρο σεμινάριο με τίτλο "οδηγός επιβίβωσης - Ελλάδα 2014". Και να σου δίνουν και πιστοποιητικό παρακολούθησης. Αυτά.
Α ναι, όταν είχε γράψει πέρυσι ο Τζήμερος: Οι άτυχοι νέοι της Λάρισας ήταν θύματα και του φόρου και της Παιδείας: κανένας δεν τους δίδαξε τις ιδιότητες του μονοξειδίου του άνθρακα. Χίμηξαν όλοι να τον φάνε. Σαν δεν ντρέπεται τι είναι αυτά που λέει.Το μονοξείδιο του άνθρακα παράγεται με την καύση του ξύλου και είναι τόσο ''αποτελεσματικό'' δηλητήριο, που παλιά, σε μια περίοδο, τους θανατοποινίτες τους κλείναν σε ένα δωμάτιο και άφηναν να διαρρέει μέσα σ' αυτό, από ένα άνοιγμα προφανώς, καπνός από κάυση ξύλου. Θέλει μεγάλη προσοχή. Αναμμένα κάρβουνα χώρις καμινάδα σε κλειστό χώρο ούτε για αστείο.