ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Παρίσι: Οι FEMEN ουρούν ομαδικά τη φωτό του Ουκρανού προέδρου

Παρίσι: Οι FEMEN ουρούν ομαδικά τη φωτό του Ουκρανού προέδρου Facebook Twitter
11

 

Eκπρόσωποι του τόπλες κινήματος διαμαρτυρίας FEMEN συγκεντρώθηκαν στα Παρίσι για να ουρήσουν ομαδικά τη φωτογραφία του προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, εκφράζοντας έτσι τη διαμαρτυρία τους για την καταστολή των Ουκρανών διαδηλωτών στο Κίεβο.

 

Πέντε γυναίκες από την ομάδα συγκεντρώθηκαν μπροστά από την πρεσβεία της Ουκρανίας το πρωί, και ούρησαν πάνω στις φωτογραφίες, φωνάζοντας “Γιανούκοβιτς, μας τσάντισες”.

Η διαμαρτυρία ήρθε μετά την αστυνομική καταστολή σε διαδήλωση χιλίων περίπου διαδηλωτών το Σάββατο στο Κίεβο, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την αναστολή των συμφωνιών της χώρας με την Ε.Ε. και τη “στροφή” προς τη Μόσχα.

Η Inna Shevchenko, επικεφαλής του κινήματος Femen στη Γαλλία, δήλωσε: «Ήρθαμε για να πούμε στην Ευρώπη ότι χρειαζόμαστε βοήθεια." Μίλησε επίσης για «δικτατορία» του Γιανουκόβιτς, λέγοντας ότι βρίσκεται «υπό την επήρεια» του Βλαντιμίρ Πούτιν.

"Αυτή δεν είναι η γνώμη του έθνους», είπε, αναφερόμενη στην αθέτηση της συμφωνίας με την Ε.Ε.. «Η γνώμη του έθνους εκφράζεται από εκείνους τους ανθρώπους που ήταν στην πλατεία και που είναι τώρα σε νοσοκομεία ή σε αστυνομικά τμήματα", συμπλήρωσε.

11

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

Διεθνή / Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

«Όταν προσκαλούμε μια χώρα να ενταχθεί στo NATO, δεν χρειαζόμαστε απλώς μια πλειοψηφία, αλλά την τέλεια συμφωνία μεταξύ και των 32 μελών» δήλωσε από την πλευρά του ο Γενς Στόλτενμπεργκ
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
σας γράφω απο ανατολικη χώρα. για αυτες που δεν ειναι συνηθισμένες να ειναι υποζυγιο της καθε γερμανιας και αυστριας (και υπαρχουν αρκετες απο αυτες) η EU ειναι μια λυση αλλα και μια φυλακη ταυτοχρονα. οσο πιο γερμανικη γινεται η EU τοσο πιο φυλακη θα ειναι.
Ενω η Ουκρανία, η Ρωσία, η Μολδαβια ειναι παραδεισοι...γι αυτο οι ανθρωποι προτιμανε να πεθανουν φευγοντας απο κει....εκτος αν εχεις φραγκα, russian mafia να πουμε κι ετσι...οσο για ατομικα δικαιωματα, δημοκρατια, σεβασμος του ανθρωπου...πφφφ λεπτομερειες...Προτιμω χιλιες φορες τη "γερμανικη φυλακη", απο τη Ρωσια του ΠουτινΚατω η Μερκελ συντροφοι, που ηρθε να υποδουλωσει την ελευθερη Ελλαδα μας, οπου ολα λειτουργουσαν τελεια και δεν ειχαμε αναγκη κανενα...Αχ παλιο-ΓΑΠ που μας εβαλες σ αυτα τα παλιο-μνημονια χωρις κανενα λόγο...στ αρματα στ αρματα εμπρος στον αγωνα...