Λάρισα: Καταδικάστηκε καθηγητής σε ΤΕΙ για δωροδοκία

Λάρισα: Καταδικάστηκε καθηγητής σε ΤΕΙ για δωροδοκία Facebook Twitter
4

Σε ποινή φυλάκισης 5 ετών, κατά συγχώνευση, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, καθηγητής του ΤΕΙ Θεσσαλίας, που κρίθηκε ένοχος για παθητική δωροδοκία, ψευδή βεβαίωση, υπεξαγωγή εγγράφου και για παράβαση του άρθρου 230 του ΠΚ. Για την ίδια υπόθεση αθωώθηκαν 14 άτομα (παλιοί σπουδαστές του ιδρύματος), που κατηγορούνταν για ενεργητική δωροδοκία. Η ποινή μετατράπηκε προς 10 ευρώ ημερησίως και το δικαστήριο όρισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ο καθηγητής άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο καθηγητής το 2008 ζήτησε από σπουδαστές χρήματα, προκειμένου να πάρουν βαθμό που θα τους επέτρεπε να προβιβαστούν στο μάθημά του και στη συνέχεια βεβαίωσε στα βαθμολόγια ότι οι σπουδαστές είχαν περάσει το μάθημα στις εξετάσεις. Επίσης, στις αρχές του έτους 2010, «έχασε» τα γραπτά δοκίμια των μαθητών των εξετάσεων Ιουνίου- Σεπτεμβρίου 2009 και Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2010 και στη συνέχεια, τον Μάρτιο του 2010, δήλωσε ψευδώς ότι άγνωστοι διέρρηξαν το γραφείο του στο ΤΕΙ και έκλεψαν τα γραπτά των σπουδαστών.

Πηγή: ΑΠΕ

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΙΤΗ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ

Ελλάδα / Διακόπηκε αγώνας δρόμου στην Οίτη λόγω κακοκαιρίας - Επιχείρηση απομάκρυνσης οκτώ δρομέων

Κατολίσθηση σε σημείο της διαδρομής δυσχέρανε σημαντικά την πρόσβαση των οχημάτων υποστήριξης, των εθελοντών και των ανθρώπων που βρίσκονταν στους σταθμούς εφοδιασμού
THE LIFO TEAM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ ΘΑΝΑΤΟΣ

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: Η φωτογραφία στο κινητό της γιατρού και το κενό των 87 λεπτών στο ιατρείο

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο γιατροί έσπευσαν να διαγράψουν δεδομένα στον υπολογιστή του ιατρείου, καθώς και να καθαρίσουν τον χώρο και το μηχάνημα της πλασμαφαίρεσης
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια